У нас мокрого так і не з'явилося. Отакий сухий нападами. Зараз нападів вже майже нема 2-3 рази кашляне може десь зо три рази у день. Я вже місяць як УСІ ліки відмінила. Ось дам ще ісміжен на тому тижні обом малим знову. Схиляюсь, що в нас таки був коклюш. Кажу "був" авансом. Ще не до кінця перестали кашляти.
@Gajka як ви з дитиною? Вже вдома, йдете на поправку? Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Ого, шкода малятко. Тримайтеся та виздоровлюйте пошвидше ! Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Ми вже вдома. Але вдома чомусь гірше. Чи тому, що лікарства відмінили. Дитина частіше кашляє - вночі що пів години, щогодини. Я вже ледве тепла. Спати лише на руках, крики страшні. І то лише мої руки, чоловік підходить раз чи два на ніч. І вдень те саме. Дівчата, хто літав, щоб допомогти. Порадьте мені зеленій, де придбати квитки і куди найдешевше. Я б і завтра не проти, але чи є? І то таки 100% допомагає? І де зараз можна взяти кумис?
Привіт! Ми хворіли у квітні-травні. Гляньте мої дописи. Щодо того, що вдома гірше, може, просто засухе повітря і тому кашель посилюється? Я так розумію, що ту паличку ви вже вбили антибіотиком, залишився сам рефлекс того кашлю. Навіть не знаю, що Вам порадити, але про літак .... Не вірю. Моя лікар казала, що то все байки - загубити в лісі, полетіти, дихати коня чим потом. Тримайтеся, дуже добре Вас розумію, і щиро співчуваю...
Теж переживатиму за вас. Правда, не маю, що порадити. Здається у Канді малий мав теж кашлюк, може у неї попитайте. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
необов"язково має бути переліт,тре якесь мега враження.щоб мозок "переключився". щодо кашлю вдома - то можливо параметри повітря погані. нам допомагало відкрите вікно. можливо спробуйте якісь нові умови засинання - переставте ліжко,придбайте новий нічник,наліпіть зірок на стелю чи щось таке. ліки вам вже не дуже допоможуть,поки можок не "відпустить" буде кашляти.
У нас теж був кашлюк. Припало на літо, то ми поїхали в село. Там малому було значно краще. Свіжіше повітря, завжди ставила біля ліжка соснові гілки, зволожували кімнату. Майже кожен приступ кашлю закінчувався рвотою. За ніч міг рвати 3-4 рази. Але поміж тим спав. Ой, як згадаю...
у нас старший мав лише одне щеплення -- і хворів значно легше. Місяць покашляв, до рвоти ніразу не доходило -- і всьо. Якби у сестрички не була така виражена картина коклюшу -- то йму б навіть такий діагноз навряд чи поставили. А щодо літаків і всієї іншої хрені.... Не вірю. А може просто не у нашому випадку. Мала мала 2,5 роки. В лікарні 3 тижні лежали. Нічого не їла, кожен приступ закінчувався рвотою, вночі -- до 25 разів... Найгірше, що давилась тим слизом -- і синіла, не дихала. Тому мусили в лікарні сидіти. Після виписки ще десь 2 місяці були такі самі сильні напади кашлю, як і в лікарні, і часто дуже. Єдине, що вже миналось без рвоти і вже навчилась добре слиз випльовувати, а не втягувати його назав (він у дихальні шляхи потрапляв -- і задихалась), тому не синіла. А загалом захворіли у липні, до Нового року люди казали, що мине, але навіть на Новий рік ще були сильні приступи. Минуло аж на Паску
так. в легкій формі. але мала перенесла легше ніж малий, в основному були важкі ночі. --- дописи об"єднано, Dec 29, 2015 --- тут суть в тому щоб переключити мозок. бо токсини тої коклюшної палки подразнюють постійно кашльовий центр і мозок "звикає" кашляти.тому коли дитина чимось зайнята,тобто мозок активно працює - приступів менше, а коли мозку менше роботи,то він "кашляє"(тому й приступи частіше вночі).
це у випадку "сухого коклюшу", коли після нападу кашлю практично не виділяється мокротиння. У нас все в грудях "хлюпало" пару місяців, було дуже багато слизу -- і хоч не хоч, дитина мусила його відкашляти. Тільки він (слиз) просто так не викашлювався, як, наприклад, при бронхіті (постукали, поперевертали, пальці в горло запхали -- і дитина уже "жабу" викашляла), він відчіплявся лише під час нападу, а напад ставався, коли його було дуже багато. Щоб вам пяснити, то десь 4-5 місяців після кожного нападу вона викашлювала слизу, як добрих дві медузи (півмиски)
У нас тоді кілька дітей в садку мали кашлюк, то вони навіть вдома не сиділи (ну хіба пару перших днів, коли була Т). І дуже дивувались, чого то я така панікьока: в лікарню лягла, в садок півроку не водила. Ну, подумаєш, кашлюк....
а я то думаю,чого деякі так його бояться. ми кашляли до бурякового кольору,блювали по ночах,но такого ужосу не було як у вас
У нас ще на фоні того кашлюку пневмонія була -- якраз, вже коли в лікарні лежали. І в тата теж був кашлюк і пневмонія разом, а у бабусі -- кашлюк і бронхіт (причому, в 7 років баба вже мала кашлюк), ач тут ще й у 70 підхопила.... Короче, весело було