Відповідь: Карта поляка говорю з того, що сама бачила! декілька місяців тому, як черга таяла, і всіх хто не знав мови швиденько випроваджували! тут може мови не знали, а грошей мали багато, або знали щось переконливіше!
Відповідь: Карта поляка З мого досвіду - так, потрібно знати мову, та історію. Прийшла перший раз то не пройшла, але ходила після дуже важких родинних переживань, і чесно кажучи було не до того, так пішла - бо була записана. Мову знала, з історією так собі, але для себе зрозуміла на що в першу чергу звертають увагу. Другий раз йшла - то вже була "підкована", але і консул з яким розмовляла дуже навіть толерантно до мене відносився (на відміну від першого разу, тоді був інший). Так, світська бесіда, польською мовою. Тон розмови був дуже приємний, але так ніби між іншим йому вдалось випитати у мене дуже багато історичних фактів, і про сучасність, і особливо про Львів. Де які поховання, де які пам"ятники... ---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ---------- Поки чекала в черзі, розговорилась з чоловіком який йшов вже п"ятий раз. Ніби і мову знав, і історію, і з документами все гаразд. І завжди попадав до одного і того ж консула (до речі того самого що і я другий раз). Так що це кому як...
Відповідь: Карта поляка Я вважаю,що для отримання карти поляка, потрібно як мінімум свобідно розмовляти польською мовою!А оскільки є дуже багато людей ,які хочуть поласувати гарною можливістю отримати карту, а розмовляти не вміють,от їх і завертають.... Як можна отримати приналежність до польської общини не знаючи мови???мене це дивує!!!! Я особисто здавала просто,консул посадив,запитав пару запитань, я відповіла і все. Малечі зробили карту теж без проблем. Коли ми подавали на карту своїй малечі, було в коридорі 5 людей і 3 з них говорили на польській мові,але дуже ламано, мали шпаргалку, хоча вона їм не допомогла....пройшли вони "співбесіду" за 2 хвилини з відмовою!
Відповідь: Карта поляка Я теж маю карту поляка, вже 3 рік. Записалася на співбесіду, здала усне тестування , за півтора місяця отримала карту. Зразу ж здала на національну візу. Заповнила у ворді анкету, поксерила паспорти і пішла. Зараз взагалі дуже класну штуку придумали, якщо допустимо жінка має карту - то її чоловік та діти , можуть без проблем отримати національну польську візу по карті жінки . Лише треба спеціальну заяву написати, формуляр видають у віконечку.
Відповідь: Карта поляка В серпні 2012, подавала на національну візу для себе і доньки, то передімною була сім*я, з ситуацією . Вони спочатку були у чергового консула, той дав добро, і у віконечку їм сказали написати заяву на імя консула з проханням відкрити візу чоловікові. Заяву потрібно було написати польською мовою, зразка на той момент там не було. Як зараз не знаю. Коли жінка спитала чи можна написати українською, працівник з віконечка відповів: можна, але тоді зразу прикріпіть сюди карту поляка.
Відповідь: Карта поляка дівчата, а хто знає,які привілеї має українець з "картою поляка" саме на території Польщі..цікавить мед.обслуговування...
Відповідь: Карта поляка на мед. обслуговування безкоштовне треба сплачувати zus, а то з зарплати йде. Ну але думаю першу мед.допомогу з картою поляка мусять надавати, без страховки. Принаймні я знаю, що по карті поляка чоловіку страховку не треба було робити.
Відповідь: Карта поляка цього я вам не скажу, то певно треба в лікарів питати тут. Але навіть ми з звичайного забезпечення маємо лиш безкоштовно огляд в терапевта, чи ще чогось такого за направленням. А вже щодо лікарні, то там йде окреме страхування і відповідно плата за то, ми поки що на то навіть не підписувалися. Тому не знаю як з цим тут. Взагалі тут така нерозбериха зі всім тим... Я вже писала в сусідній темі, що безковно записатися на Ехо серця наприклад можна лиш по направленню терапевта, якщо він побачить, що тобі то дійсно треба і найближче за півроку... І так зі всім, що йде по тому zus.
Відповідь: Карта поляка Завтра маємо співбесіду для отримання карти поляка синові(6 років), дівчатка може хтось підкаже чи обов'язкова присутність дитини?
Відповідь: Карта поляка Обов"язкова!!!! Ми брали Ярка, коли йому 2,5 роки було. Нас впустили без черги, але ..навіть таку маленьку дитину питали як його звати польською.
Відповідь: Карта поляка Молодшій було 1,5рочки, то сказали можна без неї, а старшій 9 - питали як звати і скільки років. А іще чи мама розмовляє з нею вдома польською.
Відповідь: Карта поляка Певно, що то вже не актуально, але 5 і 3 річних сказали з собою не брати, от вже на наступний раз будуть віддуватися самі
Відповідь: Карта поляка Дякую дівчатка, все пройшло добре, малого нічого не питав консул, але то і краще, бо син хвилювався трохи.
Відповідь: Карта поляка дівчата, чи знаєте може зі свого досвіду, чи можна напряму зі Львова летіти з картою поляка в будь-яку країну шенген зони?? чи потрібно кожного разу планувати відпочинок, перетинаючи польський кордон спершу, а лише потім їхати в країну призначення ?!
Відповідь: Карта поляка Тут все таки варто уточнити ..ви не будете їхати по КАРТІ ПОЛЯКА! Це не картка прикордонного руху, що паспорта не потрібно. Маючи карту поляка всерівно потрібно ставити візу--- візу ставлять типу D , ціль видання 23, віза на 365 днів перебування. І вже всі власники такої візи мають право на перебування в країнах зони Шенгену до 90 днів. А сама карта право перетинати кордон не дає. Якщо чесно, то мене навіть жодного разу не просили показати ту карту поляка.