Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

1. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Прийшла мені сьогодні моя капа, тре якось наважитись її випробувати....

2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Замовила і собі цю радість. Сьогодні спробувала. Перша ж проблема як завжди з введенням. Якщо тримаю капу знизу (в складеному стані), то вона розкривається занадто рано, або ж мені просто напросто зводить пальці ))).
    Де саме ви її стискаєте пальцями?

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

тут вже десь таке відео було, я раніше робила першим способом-C, тепер роблю "punch down" , мені найлегше і найзручніше. Спочатку теж було важко, раніше розкривалося, різне було. Тепер нема проблем взагалі
    http://www.youtube.com/watch?v=Nt6L-POE-b0&feature=fvwrel

4. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Дівчатка я от хочу замовити,але маю питання:можна з нею купатись?нічо не тече не протікає?і чи хтось гель до неї замовляв(бачила там є в каталозі)?

5. allja

allja Well-Known Member

Думаю, коли навчитеся в звичайних умовах вставляти так, щоб не протікало, то і у воді проблем не буде;) Особисто я не випробовувала у воді (не та пора року) і тепер не випробую, але якби була можливість, то однозначно купалась би з капою. Хоча, можливо хтось пробував:)

6. Seppy

Seppy Active Member

Пробувала плавати в басейні (десь год.) то нормально, не протікає. А нашо той гель? шоб легше вставляти було? так під час М вона і так як по маслу вставляється :connie_pull-pigtail

7. zaderyshka

zaderyshka Member

Ні, була з нею на морі і нічого не протекло. Щоправда, я не пробувала активно дуже плавати і не купалась в найбільш інтенсивний день. А так, навіть сліду не було.

8. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Замовила..ждьомс:haha:)

9. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

а я спробувала. :)

О то я ду.на баба, чого стільки часу мучилась-парилась тими прокладками...
    Правда за першим разом не вийшло правильно іі вставити, але за третім таки получилось. Мої враження: вау, вау і ще раз вау!!! Нічого не відчутно абсолютно.
    Розказала кумі про таке чудо, то вона вже і собі замовила. :)

11. Bublyk

Bublyk Member

Я вже теж свою капу протестувала, правда не з першого дня, бо через вихідні прийшла вона мені аж на третій день М. Так шо повноцінно оцінити її зможу вже наступного місяця, але загалом враження позитивні. Вставляла способом, який був описаний в інструкції (скласти вдвоє), але це напевно не найкращий, бо після перегляду вашого відео побачила, що є багато більш комфортних. Хвостика не обрізала, бо в Ледікап він і так коротенький, так що мені не заважає. Деякий "напряг" є при вийманні, але то секундна справа, можна і потерпіти.

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Чому терпіти, може ви її не правильно витягуэте? Капу треба трошки стиснути з обох боків, щоб туди повітря зайшло, і тоді вона легко виходить, а якщо просто тягнути то тоді буде не приємно, бо вона ж там герметично присмоктується.

13. hannatal

hannatal Member

тут був допис про виймання капи - мені підійшов дуже добре: 2 або 3 палець ввести в піхву по задній стінці, відділяючи капу від стінки і пропустити повітря, 1 пальцем захопити капу спереду, тоді підтягнути до виходу ту частину капи, що прилегла до задньої стінки, потім вивести капу повністю. Хоча проблема має щезнути вже при розгерметизації і тоді виймаєте капу як вам зручніше

14. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Бо може бути і не через нерозгерметизацію...:) Я вже десь писала - найбільший (правда, секундний) дискомофорт - від проходження самого кільця

15. Bublyk

Bublyk Member

truskaffka , от ви мене зразу зрозуміли :) саме це я і мала на увазі. Цей обідок дійсно трішки зажорсткий і завеликий в діаметрі як для мене, але до всього можна звикнути...

16. simona

simona Well-Known Member

поясніть мені таке - Деді кап пропонує розмір мікс (S L), що це означає? При виборі розміру капи потрібно керуватись порадами виробника, які призначені для кожного розміру?

17. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

На скільки я зрозуміла, то можна купити одну S і одну L, коли ви купуєте комплект з двох чаш. При виборі однієї чаші вам показує варіант мікс S L, але, думаю, це просто недопрацьований момент на сайті.

18. simona

simona Well-Known Member

а як з розміром - по параметрах в мене L (більше 25 років, не одила)? Але подивившись на розміра в см. щось великувато виглядає. Чому коли вибираєш мікс ціна неподвоюється?

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В таких випадках краще запитати консультанта через скайп, наприклад.
    Я брала L, родила, але 25 ще не маю. Не знаю, може, за описом і велика здається, мені ааааж такою великою не здалась. Теоретично, ви можете собі взяти меншу, як не підійде - поміняти на більшу.

20. simona

simona Well-Known Member

дякую, вірю на слово