Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by La esposa, Nov 17, 2010.

1. lapocka

lapocka Well-Known Member

Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

А ви коли на прокладки чи тампони дивитесь, також так реагуєте? Чи ту процедуру виконуєте із заплющеними очима? ;)

2. Vandamovna

Vandamovna New Member

Ні - ні:girl_smile: Просто хочеться взнати, так би мовити, все, раз відкрита така інтимна тема.
    Ви мене цим заспокоїли, бо дійсно ці всі фактори є і я хочу чогось більш зручного. Тим більше, що я ще й велосипедистка, а хто знає специфіку велоодягу, той знає, що він одягається на голе тіло, тобто під "велосипедками" небажані трусики, бо, по - перше, можуть натерти, а, по - друге, - неестетично виділяються контури. Тому коли КД, а ще у спеку, то просто абзац!:girl_cray:

3. zaderyshka

zaderyshka Member

От власне. Нікого не маю наміру образити, просто мені особисто стає дуже смішно коли дівчата, жінки кажуть, що просо мліють чи непереносять вигляду крові. Ще ніколи не бачила, щоб хтось лежав без свідомості в туалеті при спробі поміняти прокладку чи тампон. Хоч одне і друге мені значно гірше виглядає під ас КД аніж капа. І якщо правильно використовувати капу, то руки взагалі забрудненими не будуть. Тут в уяві можуть уявлятись розбризканий вміст капи по стінах, одязі, руки по лікоть в крові. Насправді все простіше. В мене бруднились пальці буквально перший цикл з капою, коли не вміла її вставляти і частина виділень таки протікала, але все одно більшу частину капа таки затримувала, тож протікало буквально кілька крапель. Виділення в капі мені особисто не мають неприємного запаху як з прокладками і мити її дуже просто. Я вже біля півтора року капою користуюсь, то не було жодного разу протікання на одяг чи білизну і коли тепер витягаю капу, то пальці чисті і відчуття вогкості зникло, нема постійного остраху, що от зараз протече.
    Але ж то все індивідуально, комусь дійсно неприємно може бути від усвідомлення, що всередині капа з виділеннями.

4. Heureuse

Heureuse вірю...

блін, дівчата, читаю вас, читаю і вже не знаю шо то робити...
    і хочеться, і страшно... чогось найбільше боюсь, що не зможу її витягнути :girl_blush2:

5. GalkaSv

GalkaSv Active Member

Я вже також приєдналася до капокористувачів. От тільки закінчилися перші КД з капою, тому трошки опишу свої враження від неї. Мені дуууууууууже сподобалося користуватися капою :girl_in_love:. Інсталювати і витягувати капу вдалося з першого разу. Після прочитаних 52-ох сторінок теми навіть інструкції не читала, бо тут так все гарно описано, дякуючи дівчатам які взнали про то чудо раніше. Перші два дні трохи протікало, то страхувалась щоденкою,а у наступні три дні непротекло жодної каплі. Думаю, що на наступні КД вже краще буду її вставляти. Єдине мені трохи при інсталюванні і вийманні капи заважали нігті, хоч вони у мене не надто великі 3-4 мм :girl_mad:. Кінчик обрізала на половину, бо заважав. Своєю капою я задоволена на всі 100 %, у мене Mooncup.
    я свою купила у Гуцулянки, списалася з нею і в неї в наявності якраз була капа мого розміру, то ж на наступний день можна було забирати.
    Не бійтеся, її зовсім не важко витягувати, трошки потужитися, спіймати за низ пальцями, притиснути, щоб зайшло повітря і без проблем витягнути, вона ж м`ягенька і гладенька, вийде легенько (прямо вірш вийшов:girl_smile: ), кажу вам як починаючий користувач.

6. Heureuse

Heureuse вірю...

зара буде дурне питання- а коли вона вже дуже переповнена так сказать, то як її притискати, шоб з неї всьо не повиливалось? :girl_blush2:
    чи то я собі шось не так уявляю?

7. Talya

Talya Well-Known Member

користувалася капою 3 цикли. звичайно, що в перші дні КД сильніші, але то мусите вже на собі перевірити, бо інакше знати не будете. я змінюю капу що 12 год (+/-). вона досить вмістка. я також спочатку думала, що там буде караул, а практика показала інакше. ну і ви не будете її стискати "сімкою" як при інсталяції, а так чуть стиснете з боків. я коли отримала, подумала - ну і здоровенна, але вона дуже мягенька, тому не відчувається зовсім. а стосовно
    ну не будете з нею ходити все життя потім)) (сама капа має десь 6 см, не загубиться). дуже легко деінсталювати її - то теж треба на практиці попробувати, вперше бажано вдома, навіть в ванній, якщо боїтеся, що
    в мене все вийшло зз першого разу. і тепер ні на що інше не поміняю її.

8. Heureuse

Heureuse вірю...

ггг, то я просто десь читала, що дівчинка сама не змогла її витягнути і прийшлось звертатись до лікаря...

дякую, що заспокоїли, а то я люблю собі всяких ужасів донапридумувати.
    певно таки, треба наважуватись, бо стільки дівчат хвалять- не можу ж я бути прям винятком :biggrin:
    а є якась суттєва різниця між Ladycup і Mooncup? то я так розумію дві найпопулярніші фірми

9. GalkaSv

GalkaSv Active Member

Ви в той день коли у вас зазвичай найсильніші виділення частіше її витягайте, щоб вона багато не наповнювалась, заодно з кожним разом інсталяції та деінсталяції капи знайдете для себе найзручніший вам спосіб.

10. New look

New look Well-Known Member

11. Azalia

Azalia New Member

Я також в числі користувачів капою. Дуже задоволена. Жодного дискомфорту і незручнотей не відчувала ні разу. Купувала ще до вагітності, а там розмір чуть менший, то тепер думаю, чи зможу її і надалі використовувати. Але бачила у коліжанки ту, що більша, там різниці буквально 2 - 3 мм, тому думаю і надалі дискомфорту ніякого не буду мати.

12. New look

Вже маю свою "пімпочку" від ЛедіКап (капу))) Все ніби добре,але я щось не вичитала ніде як глибоко вводити? Бо я інсталювала по відчуттях і в мене отой хвостик практично чуть зовні, не знаю чи то норм,чи я її не ввела правильно.

13. Talya

Talya Well-Known Member

в мене також так було, тому я його відрізала, бо натер трохи( також орієнтуюся на відчуття. думаю, що це правильно

14. New look

Я вже опробувала свою пімпочку рожеву)) Хочу сказати враження.
    З нею набагато комфортніше чим з тими ненависними "памперсами" .Тампонами взагалі не могла ніколи користуватись. А з нею дуже зручно, не переживаю що десь протіче , не сковує рухи.Взяла рожевого кольору її, і ви не повірите ,але настрій в мене також став кращий в ці дні ...рожевий чи що)))
    Була одна єдина суттєва проблема , я забувала про неї весь час))) разом з цим забувала що в мене критичні)
    Тому всім раджу також нею спробувати користуватись.
    А ще відрізала відразу хвостик ...а потім пожаліла трошки, бо відразу капа стає в одному місті, а через певний час вона підтягується вверх(тому раджу хоч один день походити з хвостиком, а потім приймати рішення чи його обтинати), і тепер захопити ваще кінчик..
    Але я тепер ще хочу замовити одну капу від Мелуна , там є з кулькою ,думаю вона не буде мені заваджати ..
    Одним словом рада що купила її):girl_dance:

15. Seppy

Seppy Active Member

Пані та панянки! Поділіться будь ласка, коментарями Ваших лікарів щодо використання капи, бо моя гінеколог нині мало атаку сердця не дістала як то чудо побачила. А як ще вчула, що я вже два роки тим користуюсь... :khomyak:

Не раджу брати Мелуну. Моя у використанні трохи більше року, а сьогодні я помітила, що та гума почала розслоюватись хоча використовую, зберігаю і дезинфікую згідно інструкції.

16. Tequila

Tequila Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть будь ласка, чи може капа бути додатковою причиною, яка провокує появу баквагінозу, за таким же механізмом, як використання тампонів, тісної білизни? Де можна почитати інформацію на цю тему?

17. Miss.Sadie

Miss.Sadie Member

Натрапила я на цю гілку ще минулого року, але ніяк не могла наважитися на купівлю того чуда. Але нарешті перечитавши всі 56 сторінок декілька раз і безліч іншої інформації в неті, я нарешті замовила і собі капу Lunette. Надіюся, що вчасно приїде і за пару днів я зможу поділитися своїми враженнями!

18. New look

Дівчата чи хтось знає чи робив таке можливо ,на сайті Леді кап пише що можна поміняти капу якщо замала , чи це справді можна зробити?
    Маю біду, минулого разу користувалась капою в останні два дні критичних ,коли там чуть-чуть були виділення, а цього разу в перші два дні взагалі залило, вона замаленька напевне, пробувала інсталювати по різному, і два дні мучилась ,але бачу що не те.Виділення проходять поза нею.А вночі взагалі жах був:girl_cray:
    Не знаю вже що робити.Якщо справді можна обміняти то я б хотіла так зробити,а якщо ні напевне прийдеться нову більшу купувати...так шкода мені, я була така рада ..і тут отаке:cry:

19. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Читала багато відгуків, де дівчата без проблем міняли. Спробуйте їм написати/подзвонити - це ж нічого не коштує.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

ну то що ж та лікарка може мудрого сказати? я свою і не питала... треба для цікавості спитати як не забуду