Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

1. Donata

Donata Active Member

Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

думаю, що капа Вам краще підійде, мені видається, що її легше інсталювати. З капою ще не було відчуття спазмування, з тампонами таке траплялось, хоч і рідко, я тампонами користувалась років 12, зручніше однозначно ніж прокладки, але є свої ньюанси. Капа мені ще зручніша, хоч і маю проблеми з підтіканням трохи.

2. DivineVanGate

DivineVanGate Member

Мені теж на роботі це казали: "Ой, а то всьо виливати?"
    Ну, така у людей фізіолігія, на жаль, ми і пелюстками троянд не ка*акаємо :girl_wink:

Ще й підсміювалися: "Ой, ти сьогодні така нервова, може тебе капа нагризла? "

А я собі капочку зранку заінсталювала і цілий робочий 8-ми годинний день без проблем, переживань і заглядань, чи все там нормально.

І тихенько собі посміююся на співробітницями, які бігають щогодини у туалет з прокладками/тампонами :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  3. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

я маю зовсім невеликий досвід користування тампонами, напевно можна порахувати на пальцях )), але власне через те, що мені було дико не приємно і не зручно тому довго і вагалася над купівлею капи
    але як каже zaderyshka
    100% , це абсолютно інші відчуття

І незважаючи на те, що спочатку в мене були проблеми з перебуванням капи всередині, я жодного разу не пошкудувала про те, що придбала собі її

Я звичайно перепрошую, але ви що прокладку змінюєте не глядя, як на мене вона виглядає дещо гірше аніж капа з вмістом крові.

Останнє редагування: 19 Листопад 2011
  4. kukuruku

kukuruku миється в бані

Я взагалі тампонами користуватися не можу, в мене вони візразу протікають, буквально за 20 хвилин. Причому тампон повністю сухий, а з одного боку завжди втигає за цей час просочитися. Тому боюся, що і капа теж не буде тримати кров.

А щодо незручності та поганого вигляду... Не знаю, для мене прокладка звичніша, можливо, тому на капу так реагую.

5. Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Народ, а ні в кого не було проблем із болем? Пояснюю. В перші 2 дні КД капа тисне на щось там всередині (мабуть, шийку матки, але я не на 100% переконана) і болить. Без капи не болить. То в мене щось не так? Треба до лікаря?

Решту днів все пречудово.

6. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

якщо ви вдягаєте на саму шийку матки - може бути..

якщо ні - швидше кишківник/сечовий

7. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

може у вас загин матки?

8. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Повірте, то набагато менш неприємніше, ніж прокладку міняти, вміст капи не має неприємного запаху, бо не контактує з повітрям, на відміну від прокладки...

9. Osya

Osya Active Member

А де ви капи купляєте?

10. Talya

Talya Well-Known Member

свою ladycup купувала через інтернет. прийшла через день після оплати)

11. Kocja

Kocja New Member

А яка її ціна?

12. Talya

Talya Well-Known Member

гляньте на сайті - там їх до кольору до вибору))) за різними цінами

13. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Сьогодні свято і на нашій вулиці :) Вперше користувалася капою. Перший день. Відчуття мала схожі як ви описуєте, щось ніби тисне, в мене таке і з тампонами бувало. Я так підозрюю, що в мене м'язи дуже тугі. Я не вважаю, що це проблема, просто організм має звикнути. В любому випадку мені набагато зручніше ніж з тампонами. Є неприємні відчуття при вийманні капи, власне при її виході, бо саме виймання вже наче наловчилася, менш-більш, без проблем. Міняла сьогодні чотири рази, хоча по наповненості можна було і раз, жодного разу вона не була заповненою навіть до половини. Єдина проблема - незначне відчуття сухості. Хотіла запитатися, то тільки в мене так, чи в усіх - сухо як в пустелі :) В тій інструкції читала що наче ніяких кремів не можна використовувати. Я мала таке і з тампаксами, але використовувала крем. Є незначне підтікання, але то на рівні кількох капель на щоденну прокладку. Я вже навіть дослідила, що воно підтікає через ті дзюрочки. Хвостик трохи обрізала, бо таки заважав. Але не весь, вкоротила на половину. Попереду ніч, трохи переживаю, але ризикну з капою заночувати :) Сподіваюся не попливу...

14. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

по-моєму якраз одна з переваг капи та, що вона не створює сухості як тампони

15. Galicija

Galicija Well-Known Member

І я сьогодні другий день з капою. Перш ніж замовити собі її, перечитала чи не всю гілку і купу статтей в неті. Переживала, як я її буду вставляти. Замовила собі L, після отримання глянула на неї і трохи злякалась.....якась така велика видалась!!:girl_impossible: Місячних ще не було, але я вирішила випробувати її. Ви не повірите, мені вдалося за першим разом без проблем її вставити!! Пройшлась по хаті - ніякого дискомфорту. Сьогодні використовую капу 2-й день (за призначенням:girl_yes:) і просто надивуватись не можу, як всьо файно:girl_tender: Нічого не відчуваю, ніде не тисне, то при тому, що хвостика я не обрізала. Ще би вона від болі та від поганого настрою рятувала!!...Але це я вже забагато від неї хочу. Закликаю всіх - купляйте КАПУ!!! :ed4d70def841dc74b57

16. Holly

Holly Moderator

Хочу замовити собі капу
    знайшла на стафі отакі
    [​IMG] але вона без хвостика. нормально буде дістати її назад, чи краще брати з хвостиком?

17. nattsol

nattsol Well-Known Member

тут все відносно. я, наприклад, брала з хвостиком, щоб мати змогу вкоротити його до необхідної довжини (лишила 5 мм, бо мені так і ніц не заважає, і витягати зручно). кульку доведеться або лишати, як є, або відрізати повністю.

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я теж раджу брати з хвостиком, бо то вже кожному як піде. Тут дівчата писали, що лишали хвостик, бо інакше ніяк, я відрізала. Я за те, щоб мати вибір :)

19. zaderyshka

zaderyshka Member

Я другу собі б з кулькою брала, бо вкоротила хвостик приблизно до такої довжини. Але теж раджу спершу брати з хвостиком, щоб визначити як комфортніше і призвичаїтись до особливостей.

Останнє редагування: 23 Січень 2012
  20. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Ну от, випробувала вже капу. Красота!!! Чого я раніше того не мала? Хвостик спочатку напів обрізала,а потім повністю. Трохи протекло в перший день, але практика то велике діло!