Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

1. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

а чим тобі більше сподобався люннет? мені виглядає, що люннент зроблений з м'якшого силікону, чаша в них наче довша якась, чи то так видалося?

2. natorella

natorella Well-Known Member

от тим і сподобався
    м*якша і форма довша. коли складати - то ергономічніше
    повторю - то мені так здається шо краще. треба ше на форумах почитати
    ось найшла

3. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Якось дивно читати рейтинг кап за вподобанням по кольору найбільше.:) Ну яка різниця,якого кольору капа??

4. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

5. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Дякую, Наталя! Я перечитала і таки визначилася на користь люннет. Думаю, скоро напишу тут свої відгуки :)

6. Burberry

Burberry Well-Known Member

Я уже другий день з капою в польових умовах:girl_blush2:Все супер,не протікає зовсім, правда я і доволі часто її випорожнюю, десь кожні 3 год від непривички.
    В мене Мелуна, хоча навряд чи брала б її вдруге, трохи вона мені жорстка, думаю з силікону мякші. Учора відчувався якийсь певний тонус, тому, находившись з нею 24 год., на ніч вирішила не використовувати. Але сьогодні вже такого немає:girl_in_love:

7. La esposa

La esposa Moderator

8. Burberry

Burberry Well-Known Member

Ну це я так описала свої відчуття)) Якось щось ніби тягло всередині, відчувалося, що там щось зайве:girl_in_dreams:Відчуття можна порівняти з тим, як, наприклад, переповнений тампон всередині:girl_blush2:Але це по-перше був 1 день КД, тому може я тому така була чутлива, учора вже все було ок:girl_cool:

9. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Я поділюся враженнями:
    і ЯК я без капи раніше жила? :girl_impossible:

вже руку "набила"
    ну я в захваті-якщо коротко

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

У мене таке було під час другого циклу з капою,але лиш в перші два дні.Потім всьо було гуд.Не знаю,може просто КД сталі менш інтенсивні.Але я теж поки що списую то на свою недосвідченість... Відчуваю,що ще мушу наловчитися.

11. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

От і я приєдналася на днях до капокористувачів. У мене мункап. Ділюся враженнями і спостереженнями-проблем з вставленням/вийманням після детального вивчення інструкції і перечитування цієї темки і купи форумів, в мене, в принципі, не виникло.
    Єдине, що початково ніяк не могла добитися, щоб капа повністю розпрямилась (не знаю як у вас виходить прокрутити її всередині, в мене таке враження, що вона зразу намертво присмоктується до стінок і нітрохи не крутиться:girl_nea:), але перепробувала різними способами і найбільше сподобала собі спосіб "орігамі". І ще помітила, що капа краще розпрямляється, коли її трохи потримати під холодною водою. Перші два дні протікала нещадно (підозрюю, що це через неповне розкриття і невмілу інсталяцію:girl_crazy:), я вже аж розчарувалась, але сьогодні, на третій день вже все ідеально:girl_dance:, сподіваюсь на наступний місяць я вже буду спец :girl_curtsey:

12. mermaid

mermaid Member

і я собі вже купила то горнятко мункап в гуцулянки бо вже КД наближаються завтра-післязавтра......
    Не втрималась захотіла спробувати, що то таке вже сьогодні і потренуватись.. Виглядало трохи страшно бо велике досить:girl_blush2:..Купила розмір А бо я вже старша мадама...Зайшло нормально, загалом неприємних відчуттів не було всередині...(правда хвостик тре обрізати) А от витягти..І стискала по чуть чуть і повітря випускала і тягнула потрошки, мені аж страшно стало, що не витягну вже то ніколи ...А потім як потягнула... Йой, здається я себе там трохи покалічила, вже година минула, але дискомфорт ще досі відчуваю після цього...Певно тре вчитись і вчитись, як то витягати...Одна надія, що як КД то буде по іншому...

13. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

А в мене було бажання спробувати то перед КД, але я перетерпіла, бо попередньо вичитала, що краще буде входити і виходити саме під цих днів. В перший день КД разів 10 вставляла і виймала, все ніяк не могла навчитись правильно поставити, ніяких особливих дискомфортних відчуттів не спостерігала. А виймати легше трохи одним боком , потім іншим

14. lucysd

lucysd New Member

Дівчата, дуже-дуже потрібна порада щодо розмірів!
    Ніколи капи в руках не тримала, тому не уявляю собі її розміри. Але вирішила для себе, що це штука у хазяйстві потрібна.

Збираюся замовляти собі Diva Cup через інтернет. Там є два розміри для: 1) до 30 років, що не народжували, 2) після 30р або народжували.

Мені 27, не народжувала, за описом має підходити 1 розмір. Але чомусь хочеться взяти з запасом... ну або просто відчуваю, що мені 1 може бути замалий. А ще прочитала оцей коментар у тематичній жж-спільноті, і там усі "косвенные признаки" з першого абзацу також вказують на 2й розмір.

1. Може хтось має ДіваКап і може розповісти, які у Діви розміри в реалі?
    2. Або може у когось був досвід вибору розміру за описом на сайті, а потім капа виявилася замала або завелика?
    3. Ну і головне - наскільки критично ті розміри в капах відрізняються один від одного?
    4. Що буває, коли капа замала/завелика? Муляє/протікає?

Буду дуже вдячна за поради.

15. Seppy

Seppy Active Member

Можна собі порівняти

Останнє редагування: 13 Січень 2011
  16. mermaid

mermaid Member

Дівчата, хто підкаже, якої фірми капа наймякша, мене зараз цікавить щось меншого розміру бо маю вже мункап якою буду користуватись в перші два дні, а на решта днів потрібно, щось помягше і меншого діаметру бо я так зрозуміла, що спортивні тренування дались чути і не так там вже свобідно, як думалось........))

І яка ціна зараз на лунет?

17. Seppy

Seppy Active Member

На сайті бачила ціну лунета 300грн. Я вагаюсь між нею і Ледікап, бо хочу ще одну замовити.

18. lucysd

lucysd New Member

Щойно замовила все-таки 1 розмір DivaCup. Не підійде - то не підійде...
    А скільки ті капи у Львові коштують? І чи продаються вони взагалі у нас? Бо я бачила лише у київському інтернет-магазині. Замовила зі Штатів по $26.

19. Xroba4ok

Xroba4ok Active Member

В мене якраз і Ледікап і Люнет є. Якщо порівнювати, по Люнет мякша, якась навіть акуратніше зроблена. Обоє великого розміру, в діаметрі в мене однакові, а ось по вмістимості Люнет трішечки більша, небагато. Ну і ціна відповідно на Люнет дорожча. З практики більше Люнет користуюсь, а якщо не в дома і немає можливості помити, то просто міняю чашу, а вдома вже мию і стерилізую

20. Seppy

Seppy Active Member

В мене Meluna L, яка згідно з таблицею є м*якшою за Lunette L, мушу сказати, що моя досить тверда. Може все ж Ladycup L?