Юридичні квартирні питання

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Adriasia, 17 Червень 2009.

1. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Відповідь: Юридичні квартирні питання

підкажіть будь ласка, мені треба виписатись, то йти до паспортистки? щось крім паспорта потрібно? ну і найбільше цікавить години роботи тої паспортистки бо в жек не можу додзвонитись наперід вдячна

2. lawyer

lawyer Member

так, зняття з реєстрації відбувається в органах паспортної системи. потрібен паспорт, будинкова книга, заяву напишеш на місці. можливо, ще щось, певно, якісь квитанції потрібно буде оплатити.

3. arkka

arkka Well-Known Member

так можна, БТІ зробить вам новий техпаспорт на якому зверху буде написано для узаконення самовільного будівництва, а на планах будуть вказані приміщення самобуду.

---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

і ще так між іншим перепитаю чи земля у вас приватизована? бо якщо ні то для узаконення того самовільного будівництва треба буде приватизувати спочатку землю, а для цього вам теж буде потрібен новий тех паспорт з БТІ.

4. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

питання - за квартирою є закріплений підвал. У технічному паспорті квартири в характеристиках пише що є підвал і квадратура підвалу вказана. Але він ніде не відображений на схемі. Оформляємо зараз спадок на цю квартиру - нотаріус відсилає робити новий техпаспорт на підвал? Важжаю що це без потреби оскільки підвал вписаний і окремо на нього ніхто техпаспорт робити не буде- підкажіть хто правий?

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

буду вдячна за пояснення:
    якщо мати хоче подарувати(договір дарування) дитині частину житлового будинку і земельної ділянки, на якій він стоїть, будинок є оформлений лише на неї(матір), то чи буде оподатковуватися цей дарунок за 1% ставкою чи все-таки 0% ставкою(як член сімї дарувальника першого ступеня спорідненості)?

і як виглядає конкретно дарування саме частини будинку, а не цілого - чи вписуються конкретні поверхи, кімнати і квадратні метри, які будуть належати новому власнику згідно договору дарування? чи потрібно потім виготовляти новий техпаспорт на ту частину будинку і чи можна там встановлювати окремі лічильники на світло, воду, газ?

6. lawyer

lawyer Member

дарування нерухомості матір'ю дочці - 0-ова ставка податку

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

за загальним правилом - ні. просто вказується, що дарується 1/2 частина (частка) будинку+земельної ділянки

7. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а якщо в майбутному мати або дитина захочуть продати свою частку, то де буде вказуватись яка саме частка кому належить?

8. lawyer

lawyer Member

Будинок як і земельна ділянка є цілісними об'єктами. В правовстановлюючих документах зазначається, кому і яка частка належить, відповідно нею він і може розпоряджатися. Ці частки/частини є ідеальними, тобто без визначення конкретних меж. Для переходу до реальних частин необхідно здійснити поділ майна. Але на практиці це зробити дуже важко, особливо щодо будинку, адже як поділити спільні приміщення: кухню, коридор? Правда, ситуація змінюється, якщо є окремі входи до будинку та відповідна ізоляція.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

тобто, якщо будинок великий і має кілька поверхів і навіть окремий другий вхід з другого поверху, то без проблем зробити той поділ майна: наприклад, перший поверх мій, а другий твій?
    і що в такому разі тоді з техпаспортом і лічильниками?

10. Kuskus

Kuskus New Member

Доброго дня усім,

Порадьте, будь-ласка, хорошо нотаріуса у Львові, чи адвоката (успадкування і розподіл майна)
    Потрібно терміново.
    Томи велике прохання, до тих, хто може когось порадити, підкажіть, розкажіть коротко, чи зверталися самі і які були результати.
    Дякую!!!

ПС. Якщо така тема вже є, прохання переслати мене туди (в мене не працює пошук)

11. lawyer

lawyer Member

При поділі кожному об'єкту присвоюється нова адреса. Відповідно він стає повноцінною та самостійною частиною. Тому виготовляється новий технічний паспорт та встановлюються окремі лічильники.
    Щодо проблемності поділу, то є спеціальний порядок поділу об'єктів нерухомості, де зазначено підстави для можливості чи неможливості поділу

12. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Шукаю хорошого юриста, який має досвід вирішення питань, повязаних з новобудовами.
    Прошу писати в ПП. Наперед дякую!

13. Svitlana83

Svitlana83 Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть з чого почати. Є квартира 40 м, до неї добудовують ще одну квартиру 100 м, з окремим входом. Приватизували одним номером. Як тепер цю квартиру розділити на 2 окремі квартири?

14. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Або зробити проект на перепланування і оформити в БТІ (воно ще існує), або заплатити штраф за самобуд, зробити проект і оформити в БТІ. Раніше було так. В будь-якому випадку раджу звернутися в одну з проектних фірм і там Вам все розкажуть.

15. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Нашому Сашкові вже 5 років, а він ніде не прописаний. Чи можуть бути у нас з часом якісь проблеми з цим?

16. madchen

madchen Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Думала писати в жилєтку, бо мала сьогодні "заворот голови", але вирішила, що тут доречніше. Отож, маю таку ситуацію і питання(маю надію, хтось мені "прояснить"): "Я з малюком прописані в моїх батьків, чоловік- у своїх. Зараз оформляю свої документи на виписку, заодно виписую і малого( щоб разом зареєструвати проживання в новій квартирі, а чоловік не змінює прописку). Сьогодні мені не прийняли документів на виписку, бо не було від чоловіка нотаріально-затвердженої згоди на це. Ніхто мене про це не повідомив раніше, хоч я і неодноразово питала. В результаті, маю пів дня мороки і сперечань з працівником паспортного(((

17. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Ну як я знаю, маленька дитина повинна обов`язково мати прописку. А оскільки Ви хочете виписувати дитину без "нотаріально-затвердженої згоди від чоловіка", тому тепер від Вас вимагають цей папірчик (щоб знати чи дитина буде мати другу прописку).

18. madchen

madchen Member

Ну так, я ж повідомила їм адрес нової прописки моєї і дитини і що чоловік не має щодо цього претензій. Єдине, що в нас немає нотаріально-затвердженої згоди, бо ми не знали, що вона потрібна. Тепер потрібно її оформити і ще виділити пів дня на поїздку в паспортний((

19. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Бачете, цього їм замало...Тепер потрібно все офіційно

20. madchen

madchen Member

Так виходить... Шкода, що коли запитуєш, які документи потрібно підготувати, то не роз"яснять так як треба(( Вкотре переконуюсь, що більшість халтурить свої посадові обов"язки..прикро...та що маємо, те маємо!