Юридичні квартирні питання

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Adriasia, 17 Червень 2009.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Юридичні квартирні питання

дитина до повноліття мусить бути прописана разом з одни із батьків. Коли ми малу в нашій квартирі прописували - в ній до того ніхто прописаним не був. Хотіли лише малу вписати. То також нам наголосили що або з мамою або з татом. Оскільки в чоловік прописан в іншій своїй квартирі і там же прописан його неповнолітній син, прийшлось мені виписуватись від батьків і прописуватись в цій нашій квартирі.
    якщо там же прописаний батько дівчинки, тоді реально. Інакше ні.

2. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

"з розряду "в користуванні" - це наскільки я розуміє є фактичне користування - маєте будинок і користуєтеся земельної ділянкою, яка колись була Вам відведена під будинок. (Бо користування ще може бути орендою землі).
    Приватна власність - це безкоштовна приватизація зем. діл. для обслуговування будинку і її рано чи пізно треба зробити, щоб мати Державний акт на землю.
    Процедура досить довга, по грошах залежить від того, як швидко Вам то треба.
    Пишете заяву в міську/сільську раду на приватизацію, виготовляєте в спеціалізованій ліцензійній організації тех.документацію на зем. діл. (якщо в будинку немає самобуд. добудов) подаєте тех. документацію, документи на будинок.
    Сесія ради виносить рішення і згідно того рішення управління держкомзему видає держ. акт, який підписуєтьсся в раді і реєструється і центрі ДЗК.
    По часу то десь на пів-року.

---------- Додано в 08:49 ---------- Попередній допис був написаний в 08:41 ----------

Дівчата вже правильно написала, що дитина має бути прописана з одним із батьків, можна із татом, але якщо батьки розведені, і згідно рішення суду дитина має жити з мамою, то з батьком малолітню дитину можуть і не прописати.
    Але на наміри бабці це не впливає - кщо квартира приватизована, то бабця може подарувати свою частину незалежно від прописки/реєстрації внучки.

3. mirishka

mirishka Well-Known Member

в мене був випадок, що мама була прописана в одному будинку, дитину виписали і прописали в інший будинок в іншому місті, просто дуже було потрібно. В нашій державі якщо щось дуже потрібно можна зробити все.

4. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Тато приписаний в цій квартирі де і дочка. ( послідні 5 років проживає за кордоном)

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:29 ----------

але паспортистка вимагає що мама виписалась з дочкою, або заяву від тата що він проти що б виписала дочку.( але його на Україні не має, і він не спілкується з дочкою і колишньою дружиною)

там прописаний ще брат І він не хоче щоб бабуся передала частку внучці, а йому.

5. mirishka

Якщо квартира оформлена на бабусю, не має значення що хоче брат, і де прописана внучка, квартиру власник може подарити чи заповісти будь-кому, в незалежності від того прописана там ця людина чи ні. Друга справа, що брат може психологічно надавити на бабусю, щоб вона переписала квартиру йому.

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Згідно Тимчасового порядку реєстрації фізичних осіб за місцем проживання, діти, які не досягли 15-річного віку і проживають разом з батьками (опікунами, піклувальниками), реєструються разом з батьками (опікунами, піклувальниками) або з одним з батьків чи особою, яка їх замінює.

6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Я вже писала, якщо квартира приватизована, то прописка ролі не відіграє. І власник (співласник) квартири може розпоряджатись часткою своє ї власності на власний розсуд.

7. mirishka

В мене виникла така ситуація.
    Був будинок №5, який має два окремих входи та поділений на половину між двома власниками, у Свідоцтві на право власності на будинок пише пише 1/2. Власник який має першу частину пішов у БТІ, відокремив свою частину і присвоїв їй номер 5А. Вийшо що у БТІ це два окремих будинка №5А і №5, Власник який має другу частину , тобто №5 помер, коли прийшлось переоформлювати спадщину, виникли проблеми, адже в Свідоцтві про право на спадщину пише що він володіє 1/2 будинку №5, от і вийшло що він має лише половину з половини. Хто зрозумів що я написала і хто знає як вийти з цієї ситуації і як спадкоємцю оформити весь будинок №5 на себе, напишіть будь-ласка.

8. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Потрібно "піднімати" документи з моменту, коли перший власник,переоформив свою частку. А другий власник, яким чином оформляв свою частку при поділі?

9. Rona

Rona Мама-йожик

дівчата-юристи, хто є спеціалістом з житлових питань? маю справу, зголосіться в ПП, будь ласка!!!:girl_blush2:

10. Merry

Merry Well-Known Member

Підскажіть, будь-ласка!!! Я є власницею квартири (про яку йтиметься далі), але проживаємо з чоловіком у нього. В моїй квартирі не проживає ніхто, а точніше інколи приїздять батьки на вихідні чи зрідка родичі. Відповідно, середній показник використаної електроенергії скоротився після мого виселення в рази. Покази лічильника я надавала моєму контролеру в телефонному режимі, просячи звернути увагу на це. За спожиту електроенергію ми оплатили досить велику суму, так що на даний час є переплата (за показами лічильника). Кілька місяців тому прийшов лист про те, щоб надати доступ до показів лічильника, інакше відімкнуть подачу електроенергії. Я зателефонувала за вказаним номером, мене зкерували до мого контролера. На запитання про те, як їй і коли надати доступ до приміщення, вона тільки попросила надати покази лічильника, і знову в телефонному режимі. Подякувала і розпрощалась, більш нічого не казала. А сьогодні навідавшись на мою квартиру, я знайшла в дверях повідомлення про те що мені відімкнено електроенергію. І її справді відімкнено. При чому, мені необхідно сплатити ще буде якусь суму за підключення. Що мені робити? В мене немає боргу. Я цікавилась як надати доступ до приміщення. Вважаю, що робила все правильно. Як мені тепер захистити себе?

11. terezka

terezka котяка-вишивака

по перше - у вас на руках є квитанція про оплату і показники лічильників. якщо оплачено більше, ніж спожито - відмикати вас ніхто не мав права.
    у листі була дата вказана коли мав бути наданий доступ? якщо ні, то можете сказати, що повідомляли контролера але вона відмовилась приходити (себто виконувати свої обов"язки)
    захищати свої права доведеться тикаючи начальника контори, що відімкнула світло, носом у квитанцію, заодно запросивши комісію для перевірки показників лічильника.
    Зрештою, вперше таке чую, що "при ненаданні доступу до показів" світло відмикають. Ви надавали, але контролер сама відмовилась. Напишіть скаргу на неї.

12. Merry

Merry Well-Known Member

Дякую, terezka, за відповідь. Так і буду робити. Запишусь спершу на прийом до начальника. В повідомленні не було вказано коли і яким чином надати доступ до лічильника.

13. terezka

terezka котяка-вишивака

ну от, а оскільки ви не зобов"язанні постійно перебувати у квартирі (таких законів нема), ви можете бути де завгодно, особливо у робочий час (а вони люблять приходити десь так о 10-11 ранку), то йдіть на прийом.
    Але будьте готові настоювати на своєму і, у разі чого, впевненно стійте на своєму - ось оплата, ось показники.

14. Merry

Merry Well-Known Member

А ви, випадково, не знаєте, як законодавчо регламентується надання доступу до лічильника? Я мушу звільнятися з роботи в зазначений день? Хто мені тоді мусить оплачувати чи відшкодовувати відгул? Я так розумію що це питання законодавчо неврегульоване. І люди дійшли компромісу шляхом залишення записок в дверях та надання показів по телефону. Але такі покази не мають ніякої юридичної сили (це мені сьогодні сказала працівниця енергонагляду). Тоді як бути?

15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Потребую допомоги.Підкажіть, які ризики є при купівлі квартири по гендорученню...як себе застрахувати не втратити і гроші, і квартиру..дякую

16. pravovuk

Написала в приват.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата - юристи, прошу вашої допомоги.
    Після вчорашніх подій про які писала тут і тут
    Хочем з мешканцями підїзду написати скаргу в ЖЕК, де би підписались всі мешканці.
    Як правильно і з яким формулюванням правильніше буде написати?
    ДО тої скарги хочу щоб мешканці кожної з потерпілих квартир написали опис пошкодженого майна, і можливо сумму збитків.
    Також в першу чергу і це буде основне, щоб мешканці погорілої квартири також приїднались.
    Оригінал напевно треба відправити в ЖЕК рекомендованим листом з описом, чи занести в канцелярію і отримати вхідний номер.
    Куди ще можна розіслати нашу скаргу щоб хоч щось почали робити, як не відшкодовувати збитки так хоч щоб причину шукали.
    Бо МЧС звалило всю вину на власників згорілої квартири, і ЖЕК тільки того і чекав щоб вмити руки і мати чистий спокій.
    Оскільки особисто стикнувшись з такою ситуацією на власній шкурі розумієш що то дуже страшно, і як наслідок у дуже великі гроші виливається, дуже прошу, допоможіть.

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

19. pravovuk

- краще так відправляйте. Не будуть"футболити" з кабінету в кабінет. Але рекомендованим з описом і з ПОВІДОМЛЕННЯМ ПРО ВРУЧЕННЯ. Яке потім прикріпите до свого екземпляру.

Найкраще оформити у вигляді Претензіїї, з чіткими вимогами до ЖЕКу.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Тобто іншими словами жек не відреагував ніяк.
    А причину тих скачків вони знайшли? Бо людей тепер в більшій мірі хвилю питання ит караулити хати бо хто зна чи ще повториться, чи причину встановили і вжили заходів.
    А на матеріальне відшкодування особливо ніхто надій і не має.

просто якщо дати проковтнути висновок МЧС - то взагалі тоді жек тут ні до чого, і це все що сталось не його проблеми.

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Просто я переживаю як би там нашу скаргу тупо не "загубили випадково"
    писала претензії дебіторам, в жек ніколи не писала. Могли б ви в двух словах +/- накидати як то має бути?
    В термінах, ту претензію теба вже завтра чи ще можна тиждень почекати, поки всі все напишусть і оформлять?
    Якщо моя квартира не постраждала в даному випадку, чи я маю право цю претензію писати? чи мені скажуть - лєсом йди...?