Юридичні квартирні питання

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Adriasia, 17 Червень 2009.

1. WildWind

WildWind Member

Відповідь: Юридичні квартирні питання

Дуже дякую, в нас вже є безпровідний інтернет, якщо ви ще порадите як з нього видавити 4 Мегабіти, і щоб ще це був анлім, я вам заплачу стільки, скільки нервів я вже потратила щоб знайти в нашому глухому районі нормального провайдера.

---------- Додано в 00:06 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

От я нутром чула, що має щось таке бути, тільки не могла нічого видавити з тої тітки, певно я перша така)))

2. Златка

Златка Well-Known Member

власність - спільна двох: і чоловік, і жінка мають по 1/2 незалежно від того, на кого оформлений договір

просто це є дискусійне питання: якщо керуватись тільки нашим сімейним законодавством, то виходить що це спільна власність, бо набута під час шлюбу. але судова практика часто трактує це по іншому, бо приватизація землі є безоплатною і гроші з сімейного бюджету не використовуються, один з подружжя просто реалізовує своє право на безоплатну приватизацію. можливо саме це й мав на увазі той юрист

3. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Моя знайома також шукає такого юриста, пишіть в ПП

4. Linet

Linet Well-Known Member

Доброго дня у мене таке питання: ще у 1993р померла мама власниця будинку маємо свідоцтво про смерть, також маємо її право власності на будинок 1989р,і є заповіт на доньку 1990р,Будинкова книга і Технічний паспорт будинку ще на мамі, тоді донька подала в с/р документи на прийняття спадщини,але так сталося що їх незабрала,і тепер 2010р вона немає ніяких документів,шукали в архівах нічого незнайшли. Тепер незнаєм що робити ,щоб отримати донці право власності на будинок,що отримала по заповіту.Якщо можете порадьте ,що тепер робити,і куда звертатись,щоб було найкраще.

5. mirishka

mirishka Well-Known Member

Якщо маєте на руках Заповіт, потрібно звернутись до державного нотаріуса у Вашому окрузі із заявою про прийняття спадщини, єдине що може виникнути питання, якщо донька не проживала з мамою на день відкриття спадщини та не вступила в управління майном, що пропущений строк прийняття спадщини (якщо у Вас нема доказів що Ви звертались вчасно), у такому разі нотаріус скаже Вам звернутись у суд із заявою про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини.

6. Linet

Linet Well-Known Member

Вона проживала тоді і до сьогодні в тому будинку,тобто була прописана,це щось змінює,бо кажуть що тоді автоматично по заповіту переходило майно просто вона в БТІ так і непішла, то тепер потрібно іти до нотаріуса чи зразу в БТІ, чи потрібно подавати в суд.

7. mirishka

Відповідно до старого цивільного кодексу, який діяв до 01.01.2004 року, спадщина вважається прийнятою, якщо спадкоємець фактично вступив в управління чи володіння спадковим майном.
    Однак для отримання свідоцтва про право на спадщину на нерухоме майно потрібно звернутись до нотаріуса із заявою «про прийняття спадщини та одержання свідоцтва про право на спадщину», і лише коли на руках буде дане свідоцтво зареєструвати право на спадщину в органах, які здійснюють державну реєстрацію нерухомого майна (БТІ).
    Я думаю Вам в першу чергу із Заповітом потрібно звернутись до державного нотаріуса у окрузі в якому знаходиться майно і вона Вам пояснить усю процедуру.

Останнє редагування: 25 Листопад 2010
  8. Holly

Holly Moderator

Скиньте в пп номер телефону хорошого юриста

9. Людок

Людок New Member

на скільки знаю, з червня минулого року можна звертатись не тільки до державного нотаріуса і й до приватного з питань оформлення спадщини.

10. Відповідь: Юридичні квартирні питання

Маю невеличку проблему.
    У квартирі, яку ми збираємось купувати, прописаний чоловік, який неодноразово перебував у місцях позбавлення волі. Недавно він знову отримав вирок суду на 5 років. Крім нього в квартирі прописаний його рідний брат (з яким і ведуться переговори про купівлю-продаж). Той чоловік, який зараз у тюрмі, написав від свого імені дозвіл на продаж цієї квартири.
    Питання. Чи цього достатньо? Чи не може він через 5 років сказати, що ту заяву писав під примусом, чи в "нєвмєняємому" стані? Як нам перестрахуватись?
    Дякую!

11. Bonka

Bonka Well-Known Member

Краще не купувати цю квартиру. тому що любий документ можна буде оскаржити в суді. А якщо він вже перебуває у в"язниці то виходить він не дуже чесний.
    Добре подумайте...

12. Nuson

Nuson New Member

В мене така проблема. Мої батьки розвелися, але живуть всеодно в одній квартирі, прописані 5 на 23 кв.м. То гуртожиток малосімейний, неприватизований, але оформлений на маму. Життя з ним, тобто з татом, неможливе, тому що він м'ягко кажучи буйний, неодноразово викликали міліцію до нього, але нічого з того не вийшло. Хотілося би його виписати з квартири може би тоді дав всім спокій. В нього батьки живуть в 2-кімнатній квартирі в тому ж районі. Чи можливо його виписати? І Як це можна зробити?

13. mirishka

Так, але якщо спадщина відкрита з 2010 року, у даному випадку власниця будинку померла ще у 1993 році, тому дану спадщину може оформити тільки державний нотаріус. Крім цього багато приватних нотаріусів відмовляються займатись спадщиною, тому що це дуже складне питання, на мою думку щоб оформити спадщину все таки краще звернутись до державного нотаріуса, щоб потім не виникло проблем.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

Згідно ст.116 Житлового кодексу Якщо наймач, члени його сім'ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематично руйнують чи псують жиле приміщення, або використовують його не за призначенням, або систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи в одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення.
    Я думаю Вам в першу чергу потрібно звернутись в ЛКП чи іншу організацію на балансі, якого перебуває гуртожиток, пояснити свою ситуацію, вони скажуть як краще Вам поступити, на мою думку, організація має надати батькові попередження, скласти комісією Акт, про його поведінку і після цього звернутись у суд із заявою про висилення.

14. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

У добровільному порядку можна виписати лише за його згоди і з паральною реєстрацією в інше місце проживання.
    В судовому порядку - як вже писала mirishka треба скласти акт обстеження, якщо викликали до буйного міліцію - то копію протоколу, якщо він не платить за квартиру, то усі квитанції сплати за комунальні послуги мамою, і готуєте позовну заяву в суд про виселення.

15. Nuson

Nuson New Member

Дуже Вам вдячна за консультацію. Будемо пробувати, бо він ще й пса собі завів, бо йому так хочеться. А то ще щеня, то можете собі уявити, що в хаті робиться. То, що в нього була умовна судимість ( щось зв'язано з грошима) справі може помогти чи ні?

16. ola-lyola

Не дуже. Може помогти, якщо буде документально зафіксовано те, що він погрожує або в інший спосіб не дає нормально жити в квартирі мамі, а в неї немає іншого житла.
    І ще, якщо не знайдете приватного юриста, при кожному районному суді є державні адвокати.

17. Nuson

Nuson New Member

Правоохоронні органи не одноразово задокументовували всі погрози, але то нічого не дало. Він навіть при них викрикав, що викине маму з 5 поверху. То я розумію, що треба йти спочатку в ЛКП, а потім в інші інстанції?

18. ola-lyola

Копії протоколоів долучити до позовної, як підтвердження того, що проживання з татом неможливе. ЛКП якщо складе акт, то також долучити до позовної і в суд.

19. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Чи маєте Ви копії Ваших заяв в міліцію?Моя Вам порада. І в ЛКП і в міліцію йдіть лише із письмовими запитами, бо даремно будете оббивати пороги, а на офіційний запит в міліцію Вам видадуть усі необхідні протоколи і копії Ваших же заяв, якщо Ви їх собі не залишили(більшість людей не залишають копій заяв в міліцію- а це необхідність, бо потім важко їх "знайти" в міліції. Аналогічно в ЛКП -лише з письмовими заявами. Чим більше Ви зберете письмових доказів , що тато Вам наносить і моральну і фізичну шкоду ,тим більше буде у Вас шансів виселити його в судовому порядку.

20. slovjanka

slovjanka миється в бані

Це точно, я так також оббивала, поки юрист офіційне звернення не написала,міліція не рухалась:girl_devil: