Відповідь: Юридична консультація В продовження епопеї з сусідами питання: який орган контролює самобуди? Куди нам звертатися, якщо сусід має дозвіл на реконструкцію (а не будівництво), на руках - проект, і вже риє фундамент? Схема зрозуміла - роблять самобуд, платять штраф і все в ажурі. Як перешкодити? Кого викликати на місце, щоб побачив фундамент, подивився на дозволи і заборонив? Дівчата-юристи: якщо те, про що я питаю, інформація надто...ммм.. професійна, то я готова оплатити консультацію. Тоді пишіть в ПП. Дякую.
Відповідь: Юридична консультація Так, завтра туди знов йдемо ( Тут ще такий ньюанс. Можливо, дозволи в них вже і є (видані всупереч ДБНам). Завтра спробуємо писати заяву, щоб надали інформацію, чи хтось діставав за цією адресою дозвіл на буд-во. В ідеалі ще б той дозвіл бачити (це на випадок суду). Сусіди взялися не на жарт, поки ми на це не маємо часу, вони собі всі документи до пуття приводять-купують. А що робити, якщо дозволи вже є? ...Спочатку з такою впевненістю говорила, що нема дозволів, тепер боюся, щоб не довелося свої слова назад брати.
Відповідь: Юридична консультація Gentle, щоб будувати сусіди ще мають взяти у Вас дозвіл - що Ви непроти. Наші сусіди на місці старої хати яка вже практично розсипалась, теж побудували нову.
Відповідь: Юридична консультація Я вже писала раніше трохи. Вони приходили до нас, щоб ми підписали дозвіл "на реконструкцію". Ми не підписали. Сусіди з іншого боку підписали. Траншея на фундамент там десь пів метра від сусідової стіни. Але то таке, то хай сусіди переживають, що в них все поповзе. Тобто дозволу ми не дали, але все одно фундамент скоро почнуть заливати.
Відповідь: Юридична консультація Gentle, знайшла ось таке в інтернеті - "Щодо скарг на самовільне зведення будівель, то їх потрібно подавати на ім’я міського голови та в інспекцію Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК). Такі скарги міська влада розглядає спільно з інспекцією ДАБК, оскільки саме вона має повноваження накладати штрафи на самовільних забудовників. Якщо це не допомагає, наступний крок — звернення в прокуратуру. Також це можуть робити юристи міської ради"
Відповідь: Юридична консультація допоможіть будь-ласка, виникла така ситуація і за день потрібно оприділитися. Я працюю в державній установі на 0,75 ставки (лікарня) з кінця липня іду в декрет, а тут запропонували викладання в універі на 0,5 ставки (планую погодитись лише на 0, 25) але з умовою роботи (1 пара втиждень). Питання чи можу я бути в декреті за основним місцем роботи а там працювати, і як це все зробити офіційно. Аж голова пухне і чи погоджуватись і пропозиція цікава і декрет Здурію, ну чого завжди віс пропозиції так не вчасно
Відповідь: Юридична консультація Дякую! Був сьогодні представник Держархбудконтролю і сказав, що аж коли вони залиють фундамент, тоді він накладе на них штраф. Так як Ви написали. Але я дивуюся наглості наших людей. Має дозвіл на реконструкцію, і в очі каже: мені фіолетово, я буду будуватися. Ми вже трохи радилися, тому хто буде в подібній ситуації, раджу зафіксувати все на фото, це буде цінно при судах. Плюс нам ще кажуть писати в прокуратуру - так як Ви кажете, Modna. Аргументація - порушення норм ДБК і самовільне буд-во.
Відповідь: Юридична консультація але на фото обов"язково мусить бути дата. Або роздрукована і завірена фотографія ззаду представником з ЖЕКу(з печаткою). А в прокуратуру обов"язково напишіть, скоріше порухаються (сусіди скоріш за все теж мають десь зв"язки раз їм так фіолетово).
Відповідь: Юридична консультація В мене питання: Чи можу я дитину після народження записати на своє дівоче прізвище, перебуваючи в офіційному шлюбі з батьком дитини? (Під час вагітності і до 1 року - нас ж не розлучать?)
Відповідь: Юридична консультація Krosha Стаття 145 Сімейного кодексу України про "Визначення прізвища дитини" декларує наступне: 1. Прізвище дитини визначається за прізвищем батьків. Якщо мати, батько мають різні прізвища, прізвище дитини визначається за їхньою згодою. 2. Батьки, які мають різні прізвища, можуть присвоїти дитині подвійне прізвище, утворене шляхом з'єднання їхніх прізвищ.
Відповідь: Юридична консультація дівчатка, ситуація наступна. жінка працює на декретному місці. з того декретного місця йде сама в декрет. в даний момент перебуває у відпустці по догляду за дитиною по досяненні нею 6-ти річного віку (згідно мед висновку). вагітна вдруге. прийшовши на роботу розпитатись що і до чого, чує у відповідь, що її взагалі мали вже звільнити, оскільки на роботу вийшла особа, на декретному місці котрої рахувалась ця жінка. хіба можна звільнити людину, навіть якщо вона перебуває у відпустці по досягенні дитини 6-ти річного віку? і яким чином має тепер оплачуватись листок непрацездатності у зв'язку з другою вагітністю та пологами?
Відповідь: Юридична консультація в жодному випадку її не можуть звільнити під час перебування у відпустці, закон про відпустки гарантує це, навіть якщо вона й працює на чиємусь місці. крім цього зараз вона вагітна, її знову ж таки не можуть звільнити ( ст. 184 КЗпП) а щодо правил нарахування лікарняного ( що саме береться до розрахунку) хай бухгалтери нам підкажуть......
Відповідь: Юридична консультація Підкажіть, порадьте будь-ласка, бо не знаю як вчинити правильніше. Я в вересні виходжу на роботу. Декретна відпустка у мене рахується до 18-го квітня 2013 року. Дзвонила до шефа, каже прийти трошки швидше перед виходом на роботу, щоб написати заяву на переривання декретної відпустки, чи щось типу того. Ну, суть я вловила. Нема питань, але тут мені на роботі підказують що вартує проситися на семигодинний робочий день перевестися, бо інакше пропадуть 130 грн декретних ну та сума смішна, але помножити на 7 місяців до досягнення дитиною трьохрічного віку трошки тай набіжить, втрачати не хочеться. Ще одні радять переоформити продовження декретної відпустки на маму, поскільки вона офіційно не працює, тоді гроші будуть приходити на неї, а я буду працювати на повній ставці. Останній варіант було б супер, але куди то треба іти і скільки з тим волокіти і чи взагалі таке можливо? Чи може перший варіант із скороченим робочим днем? А чи може ще є якісь варіанти? Знаючі підкажіть, бо дуже треба...
Відповідь: Юридична консультація при переводі на скорочену тривалість робочого часу, у Вашому випадку це на семигодинний робочий день, виплата заробітної плати проводитиметься пропорційно відпрацьованому часу. Вам доцільно буде порахувати, скільки Ви втрачатимете при переводі на такий режим робочого часу. Можливо втрати перевищуватимуть 130 гривень. Тоді немає змісту в такому переводі.
Відповідь: Юридична консультація Я теж так думала, тому схиляюся більше аби декретну відпустку переоформити на маму. Тільки не знаю куди то звертатися з таким питанням.
Відповідь: Юридична консультація Звертатись за призначенням необхідно до органів праці та соціального захисту населення по місцю реєстрації отримувача допомоги. Якщо бажаєте отримувати допомогу по місцю фактичного проживання, необхідно надати довідку про те, що отримувач по місцю реєстрації такої допомоги не отримує. Переоформлення документів щодо виплати допомоги на іншу працездатну особу, яка не отримує пенсії, здійснюється згідно з письмовою заявою такої особи на підставі довідки з місця роботи, навчання, служби, центру зайнятості про початок виконання особою, що отримувала допомогу, трудових обов’язків, і т.п. Особі, ж яка буде отримувати допомогу по догляду, буде необхідно донести такі ж документи, які Ви подавали при отриманні допомоги на себе, але які стосуються цієї особи (нового отримувача). Ще раз наголошую - отримувач повинен бути працездатний. Пенсіонерам (неважливо працюють вони чи ні) допомога не виплачується.
Відповідь: Де у Львові знайти... (3) не так де знайти, як хто знає?) дівчата, може хтось знає, які години праці вважаються нічними? з котрої до котрої? і чи нічна робота у всіх організаціях повинна оплачуватися вище? конкретно, чи нічні чергування в школі є такими? дуже буду рада, якщо хтось мене проконсультує з цього питання або вкаже на тему, де, може, вже про це йшлося.