Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

1. Ari

Ari Well-Known Member

Відповідь: Юридична консультація

незнаю чи сюди мені з таким питанням "Прорвало трубу центрального опалення на горищі, в наслідок чого затоплені 9 і 8 поверхи, це сталось о 23 годині, відповідно була викликана аварійна служба, заява складена і віднесенна в жек, з жеку ніхто не склав акту про затоплення, керівник жеку можливо прийде подивитись 11/12 затоплення було 08/12" які дії приймати для вирішення проблеми?

2. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Колись на Ярослава Мудрого була контора, яка мала право сама складати такі акти, то щось там коштувало, але не багато. І той папір мав юридичну силу. То на випадок, якщо ЖЕК нічого не захоче писати. На жаль я в тому зовсім не розуміюся. Але якщо вам ніхто нічого не порадить то спробуйте до них звернутися. Моя співробітниця колись так зверталася, бо іх дуже сильно сусіди затопили, а ЖЕК не хотів акту давати.

3. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Дзвоніть 15-80 -гаряча лінія міста, повідомте про бездіяльність працівників ЖЕКу. Реакція буде швидкою.

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

Підкажіть, будь-ласка:
    Коли звільняєшся з роботи за власним бажанням - пишеться заява "прошу звільнити з ___ числа (сьогодні +2 тижні)..."
    А керівник не підписує заяву - тягн час....
    Людину звільнять за 2тижні після написання заяви чи за 2 тижні після підписання тоі заяви керівником ?

5. terezka

terezka котяка-вишивака

і про необов"язковість тих двох тижнів в певних ситуаціях:

6. silvia

silvia Well-Known Member

у заяві "з" не пишемо.
    Згідно закону, Ви маєте попередити роботодавця про своє звільнення за 2 тижні - дату вказуєте у заяві з врахуванням цього ( крім випадків, наведених вище , коли 2 -тижневий термін не дотримується). Тих 2 тижні ви можете працювати, бути у відпустці чи на лікарняному. Тягне роботодавець чи ні - але у зазначений у заяві день, Вам мають віддати ТК і копію наказу про звільнення.
    Якщо ж цього не відбулось - заява у відповідні органи і з роботодавця ще вирахують вам кошти за кожен день затримки ТК.
    + заява на звільнення за власним бажанням може бути Вами відкликана до настання дати звільнення.

7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Ще маю питання з приводу працевлаштування.
    1. Якщо я маю намір йти з неофіційної роботи, за який термін повинна повідомити керівнику? Чи є якісь норми?
    2. Мене беруть на випробовувальний термін 2 місяці (оплачуваний, 2000 грн./місяць). Якщо, наприклад, я пропрацюю на цьому терміні 20 днів і з якихось причин (чи робота мені не підходить, чи я фірмі) змушена буду піти, як будуть проводити оплату? Випробовувальний термін - неофіційний, подальша робота - офіційна.

8. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Тут все питання суто стосунків, які склалися та совісті: по першому пункту - Вашої, а по другому - працедавця.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

неофіційна робота не передбачає регулювання ні нормами трудового законодавства, ні нормами цивільного законодавства. Відповідно, ви не підпадаєте під сферу їх прав та обов язків. Це питання- суто "людських" взаємовідносин між вами і тим, на кого ви неофіційно працюєте.

В законодавчу сферу ви потрапляєте або з моменту укладення трудового договору відповідно до КЗпПУ або з моменту укладення цивільного договору на надання послуг по ЦКУ

10. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

Дівчата ,мене цікавить питання ,квартира приватизована спільно частково на 3 осіб,чи можу я продати окремо свою і сина частину.

11. skai

skai Well-Known Member

При продажу частки або часток у праві спільної часткової власності третій співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю. При чому продавець частки у праві спільної часткової власності зобовязаний письмово попередити про намір продати свою частку і про умови продажу (в першу чергу - ціну).
    А ще частки мають бути виділені "в натурі", тобто Ви маєте чітко знати де частка Ваша, де дитини, а де - третього співвласника.

12. fiesta

fiesta Well-Known Member

Якщо при звільненні трудову на руки не віддають (типу всі документи ще не звірили чи часу нема...), але наказ на звільнення вже є і розрахункові виплатили, куди звертатися зі скаргою?

13. silvia

silvia Well-Known Member

інспекція з праці ( вул. Валова , 31 ) , якщо все оформлено правильно, то за кожен день затримки видачі ТК Вам ще нарахують компенсацію ))) ви повідомте керівництво, може прискоряться.
    Інструкція про порядок ведення ТК ст. 4 п. 4.1 п.п. 6

14. avokado

avokado Well-Known Member

Христос народився,маю два запитання. 1.Як швидко і недорого переоформити дарчу на земельну ділянку під забудову від матері до сина, можливо є якісь пільги-син інвалід по зору 1-ої групи. 2.Побудований гараж але самовільно біля багатоповерхового будинку, як можна і чи взагалі можна його узаконити (які папери і куди з цим звертатись). Буду дуже вдячна за інформацію.

15. skai

skai Well-Known Member

Крім звернення в інспекцію праці, можете ще керівництву сказати, що скаргу в прокуратуру напишете, щоб їх притягнули до кримінальної відповідальності за грубе порушення законодавства про працю (ст. 172 КК). Правда навряд чи притягнуть, але 100 % прискорить видачу трудової (апробовано на практиці не раз;)). Вам добре написали, що за дні затримки трудової книжкимають виплатити зарплату (але для цього треба буде в суд звертатися).
    --- дописи об"єднано, 14 Січень 2015 ---
    О, тут, що перше, що друге швидко навряд чи буде. правда перше швидше. Якщо маєте документи - то взагалі не особлива проблема, нотаріус швидко договір дарування оформить. Треба від Вас такі документи: витяг з держземкадастру на земільну ділянку, державний акт про право власності (ще уточнити треба чи у Вас акт останнього зразку), експертну оцінку з рецензією ну і Ваші документи, зрозуміло. Але цей перелік треба уточнити у нотаріуса, бо дехто хоче підтвердження, що на ділянці немає самовільного будівництва. Щодо пільг - мабуть є, але я не в курсі.
    Щодо самівільнозбудованого гаражу - це дууууже довга пісня. Не знаю, який там у Вас гараж - але оформлення документів стільки коштує. Та ще й стільки їх треба, що боюсь аж писати. Може хтось знає простіший вихід, то нехай краще напише. Моя бабуся в таких випадках говорила, що "шкірка за виправу не вартує".

• Подобається Подобається x 2
  16. Luchik

Luchik Well-Known Member

Доброї ночі! Маю таке питання, якщо тато був воєнним на пенсії і помер, чи може мама отримувати його пенсію, чи якусь частину, їй буде 55 років, але вона не має стажу 30р.?

17. Vaninata

Vaninata New Member

--- дописи об"єднано, 15 Січень 2015 ---
    Підкажіть, хто може, як допомогти знайомій особі з реєстрацією і одночасно підстрахуватися щоб без проблем виписати? І чи є обмеження в реєстраціі кількості людей (наприкладі в однокім. Квартирі 26 м. кв. зареєструвати 6 осіб, при цьому я є єдиним власником житла.

18. avokado

avokado Well-Known Member

Дуже дякую, а ще прошу уточнити чи може гараж узаконювати лише власник квартири чи будь-яка інша людина що прописана за цією ж адресою (гараж побудований на прибудинковій ділянці багатоквартирного будинку) Ще раз дякую.

19. skai

skai Well-Known Member

Я б радила все ж пробувати узаконювати на того, на кого квартира оформлена. Він хоч якесь віддалене право до тої прибудинкової ділянки має.

20. terezka

terezka котяка-вишивака

право власності та прописка то різні речі. Власник квартири і ділянки - нехай і узаконює