Відповідь: Юридична консультація тобто, якщо держава призначила допомогу, ти її маєш отримувати незалежно від обставин? 21 липня цього року, відбулося судове засідання , на якому суддя сказав, що рішення мені буде відправлено поштою, його я не отримала. - Воно існує чи ні? Маю на увазі чи це надрукована ухвала з переліком вимог, котрі має зробити/вчинити/виплатити відповідач. Бо як я дізналася вчора на засіданні, про перегляд заочного рішення, вимоги мої задоволені частково, (в заяві про перегляд вказано) а це лише предмет спору- лікарняні і допомога по догляду, а про відшкодування витрат пов"язаних з кореспонденцією, копій нотаріуса, моральну компенсацію- не згадується. Я так розумію, що ці вимоги- не є задоволені. Так? Пліз, підкажіть,бо вже холодна від того всього:8:
Відповідь: Юридична консультація про яку ви допомогу пишете? ви запитували, де вказано, що закон зворотньої сили не має. якщо у вас є номер справи, пошукайте в єдиному реєстрі судових рішень, там мають бути всі документи по вашій справі. ПРочитайте уважно, які вимоги задовільнили, які -ні.
Відповідь: Юридична консультація Я маю на увазі, допомогу по догляду за дитиною до 3р. я знаю, що з 1 липня цей закон скасували і виплач. цю допомогу, лише тим хто має 1-шу дитину+хто народився до 1 липня. якщо не помиляюся, тим хто народився з 1.07 по іншому нараховують. Я не мала можливості оформити цю допомогу, так як директор відмовлявся надавати копію наказу і копію трудової. Зараз суд. Суд задовільнив мою вимогу, щоб фірма виплатила усю суму цієї допомоги.Фірма подає апеляцію, не згідні з рішенням. От я питаю, якщо держава призначила даний вид допомоги, то чи в разі скасування закону, вона має право відмінити, те що призначила виплачувати певний час. тобто питаю про це закон зворотної сили не має Дякую. але там лише ухвала про відкриття провадження у справі . більш нічого. Яким чином її знайти
Відповідь: Юридична консультація може ще не внесли в той реєст, там трошки з запізненням. Дзвоніть тоді в суд, питайте, чому не отримали нічого. Стосовно суду з фірмою. То все рівно, вони б мали виплатити хоча б за період відколи ви офіційно у відпустці по догляду за дитиною до 3 років до вступу закону про скасування допомоги.
Відповідь: Юридична консультація Потрібна порада, щодо шуму сусідів вдень. Планую йти до юриста, але не впевнена, що щось з того вийде. І чи варто взагалі починати, бо ж це все гроші. Сусіди слухають музику вдень на цілий будинок, в санстанції сказали, що таким не займаються "ібо" про такого типу шум у законі http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/4004-12/page2 http://pravo-znaty.org.ua/yak-zabez...pravo-na-tishu-ta-priborkati-shumnih-susidiv/ та нормах нічого конкретного не сказано, і там насправді нема конкретики про сусідів , день і музику )) тому ці 40 ДБ вони міряти не поїдуть навіть за гроші. Відправили дзвонити в міліцію або в ЖЕК (взагалі не розумію, що тут жек зробить). Так от, на що можна тиснути (законодавством) щоб це все припинити?? Буду вдячна за будь-які підказки
Відповідь: Юридична консультація Цікавить дещо з питання працевлаштування. Пропонують мені роботу адміністратором. В першу чергу мене стримує той факт, що фірма працює на контрактній основі і я змушена буду підписати контракт на 3 роки. В контракті ніби-то прописані форс-мажорні обставини, але я сама не знаю, сподобається\не сподобається робота, то раз. Два, якщо я знайду більш оплачувану роботу, то скоріш за все захочу звільнитись. Чи змушена я буду виплачувати якісь кошти фірмі, якщо, наприклад, підпишу контракт на 3 роки, а фактично працюватиму 3 місяці? І форс-мажорних обставин не буде. А, і якщо я працюватиму за контрактом, це буде рахуватися як трудовий стаж? Запис у трудовій книзі буде?
Відповідь: Юридична консультація є чіткий перелік осіб, з якими укладають контракти, якщо вашої посади немає у переліку, контракт можна визнати не дійсним. Може вони просто підміняють поняття трудовий договір "контактом" ?
Відповідь: Юридична консультація Контракт з працівником укладають відповідно до Положення про порядок укладання контрактів при прийнятті (найманні) на роботу працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору» від 19.03.1994 № 170 за типовою формою, затвердженою наказом Міністерства праці України від 15.04.1994 № 23 (зареєстровано в Мін’юсті 28.04.1994 за № 84/293) . ---------- Додано в 09:49 ---------- Попередній допис був написаний в 09:47 ---------- Перелік посад і робіт працівників, з якими підприємством можуть укладатися письмові договори про повну матеріальну відповідальність Додаток №1 до постанови Держкомпраці СРСР та Секретаріату ВЦРПС від 28 грудня 1977 р. №447/24 (зі змінами та доповненнями, внесеними постановою Держкомпраці СРСР та Секретаріату ВЦРПС від 14 вересня 1981 року №259/16-59) Перелік посад і робіт, що заміщаються або виконуються працівниками, з якими підприємством, установою, організацією можуть укладатися письмові договори про повну матеріальну відповідальність за незабезпечення збереження цінностей, переданих їм для зберігання, обробки, продажу (відпуску), перевезення або застосування у процесі виробництва I Завідувачі кас; завідувачі комор цінностей; завідувачі камер схову; завідувачі складів та їхні заступники. Старші контролери-касири і контролери-касири; старші контролери і контролери; старші касири і касири; а також інші працівники, які виконують обов'язки касирів. Завідувачі ощадних кас першого розряду і завідувачі операційних частин центральних ощадних кас; начальники відділів, старші інспектори й інспектори відділів з перевірки та знищення погашених цінних паперів республіканських головних управлінь і управлінь Держтрудощадкас СРСР; старші експерти й експерти; старші інспектори й інспектори республіканських головних управлінь Держтрудощадкас СРСР, які здійснюють експертизу й оплату виграшних білетів грошово-речових лотерей; головні експерти, старші експерти й експерти, старші інспектори й інспектори відділу експертизи цінних паперів Правління Держтрудощадкас СРСР; старші інспектори й інспектори депозитного відділу Правління Держтрудощадкас СРСР. Завідувачі (директори за відсутності завідувачів відділів і секцій) магазинів та їхні заступники; завідувачі скупних пунктів; завідувачі товарних секцій (відділів), відділів замовлень магазинів та їхні заступники; начальники цехів і дільниць підприємств торгівлі та їхні заступники. Начальники товарних і товаро-перевалочних дільниць; старші товарознавці і товарознавці, які безпосередньо обслуговують матеріальні цінності. Завідувачі підприємств громадського харчування та їхні заступники; завідувачі виробництва, начальники цехів (дільниць) та їхні заступники, старші адміністратори й адміністратори залів (метрдотелі) підприємств громадського харчування. Завідувачі заготовчих пунктів; завідувачі сепараторних відділень. Завідувачі аптечних установ та їхні заступники; завідувачі відділів аптечних установ та їхні заступники; завідувачі аптечних пунктів першої групи; провізори-технологи (рецептори-контролери), фармацевти (ручнисти); старші медичні сестри структурних підрозділів установ охорони здоров'я. Завідувачі господарства і коменданти будівель, які здійснюють зберігання матеріальних цінностей. Агенти з постачання; експедитори з перевезення вантажів; інкасатори. II Роботи з приймання від населення всіх видів платежів та виплати грошей не через касу. Роботи з обслуговування торгових та грошових автоматів. Роботи: з приймання на зберігання, обробки, зберігання, відпуску матеріальних цінностей на складах, базах (нафтобазах), автозаправних станціях, холодильниках, харчоблоках, сховищах, заготовчих (приймальних) пунктах, товарних і товаро-перевалочних дільницях, камерах схову, коморах і гардеробах; з видачі (приймання) матеріальних цінностей особам, які перебувають у лікувально-профілактичних та санаторно-курортних установах, пансіонатах, кемпінгах, будинках відпочинку, готелях, гуртожитках, кімнатах відпочинку на транспорті, дитячих установах, спортивно-оздоровчих та туристських організаціях, піонерських таборах, а також пасажирам усіх видів транспорту; з екіпірування пасажирських судів, вагонів та літаків. Роботи: з приймання від населення предметів культурно-побутового призначення та інших матеріальних цінностей на зберігання, у ремонт та для виконання інших операцій, пов'язаних з виготовленням, відновленням або поліпшенням якості цих предметів (цінностей), їх зберігання та виконання інших операцій з ними; з видачі на прокат населенню предметів культурно-побутового призначення. Роботи з продажу (відпуску) товарів (продукції), їх підготовки до продажу незалежно від форм торгівлі та профілю підприємства (організації). Роботи з приймання й обробки для доставки (супроводу) вантажу, багажу, поштових відправлень та інших матеріальних і грошових цінностей, їх доставки (супроводу), видачі (здачі). Роботи із закупівлі, продажу, обміну, перевезення, доставки, пересилання, зберігання, обробки та застосування у процесі виробництва дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, синтетичного корунду і виробів з них. Роботи з вирощування, відгодівлі, утримання і розведення сільськогосподарських та інших тварин.
Відповідь: Юридична консультація Скажіть чи підкажіть Я працювала на 0,25 ставки пішла у відпустку по догляду до 3р.Потім знову родила, і сиджу на даний час з другим. за той час, поки я була в декреті за першим малим -посаду скоротили, мене не повідомили, я нічого не підписувала. Вишу в повітрі, короче ніхто ))) Я вважаю це як звільнення.Так? Лікарняні по вагітності як мають нараховувати? від 0,25 чи повної? Зараз суд, і мені цікаво як воно би мало бути Всі інстанції в шоці, бо такого не може бути.
Відповідь: Юридична консультація на друге лікарняне брати мали до уваги оклад по посаді і певний показник від соцстраху ( там спец. розрахунок, мають скоріш бухгалтери вам підказати) щодо звільнення - трудову Вам віддали? як ви дізнались, що Вас скоротили? звісно звільняти під час відпустки законом заборонено і це порушення, суд поновить Вас на посаді.
Відповідь: Юридична консультація Мені прийшов лист де вказано, що моя посада виведена позаштат. на фірмі лиш один директор-бухгалтер.під час засідання в суді дізналася, про наказ щодо звільнення всіх. трудової мені не давали. от цікаво, як мають нараховуватися лікарняні.
Відповідь: Юридична консультація Ще цікавить таке: 1. Якщо відповідач подає апеляцію, то він платить судові збори? 2. Чи під час апеляції суддя переглядає всі вимоги, чи певні з якими не погоджується відповідач? 3. Чи під час апеляції,першого засідання я можу додати докази, щоб збільшили суму відшкодування? суддя з невідомих мені причин, відмовився задовольнити мої вимоги, щодо відшкодування витрат,пов'язаних зі збором доказів -вини відповідача. Чи мені теж подавати апеляцію?
Відповідь: Юридична консультація Доброго дня! Прошу допомогти вирішити дану ситуацію. Згідно проведеної інвентаризації на складі виявили недостачу по матеріальних цінностях. Завідувач складом, матеріально відповідальна особа, обіцяє все вияснити і виправити ситуацію – врегулювати питання по документах (можливо щось не проведено бухгалтерією), все решта повернути в грошовому еквіваленті і після цього звільнитись за угодою сторін. Дирекція йде на зустріч і дає час (це знайомий-родич). Все в усній домовленості . З 1-го вересня ми приймаємо нового працівника на посаду завідувача складом для передачі складу. А вже з 2-го «старий» працівник не виходить на роботу, на телефонні дзвінки не відповідає. Відправлені листи з проханням явитись на фірму і дати пояснення повертаються на фірму, ми табелюємо як НЗ. В підсумку передача складу не відбулась, недостача залишається відкритим питанням, на посаді завідувача складом числиться 2 працівники. В кінці жовтня працівник вийшов на зв'язок обіцяв директору все виправити , вияснити і все…знову затишшя. Підкажіть як бути. Можливо є якісь невідомі мені нюанси….але це все , що я знаю.
Відповідь: Юридична консультація отут уже нюанс - якщо у ШР 1 шт.од. і "старий" зав.складом працював повний роб. день ( 1 шт. од. = 8 год роб.день) , тоді як ви приймаєте ще одного працівника не маючи вільної посади у ШР? Тут треба вже ініціативу з боку дирекції прийняти більш серйозні міри, аж до судового позову, якщо сума збитків значна.
Відповідь: Юридична консультація Страий зав. складом працював на 0,5шт. од. (4 год. роб. день) , нового було прийнято також на 4 год. роб. день
Відповідь: Юридична консультація тоді у ШР має бути 1 шт.од. - далі все без змін - все залежить від керівництва, наскільки воно планує серйозні подальші дії щодо цього працівника...табелюйте неявки з нез'ясованих причин, пишіть час від часу листи з проханням з'явитись, можна відвідати вдома і скласти відповідний акт. Потім можна звільнити за прогули, якщо буде воля така)))), родич все ж таки.
Відповідь: Юридична консультація Дівчата,підкажіть будьласка що робити. 1. В мене в податковій борг - не сплачений єдин. соц. внесок за 4 квартал 2013р. Яка там сума тепер і чи можно сплатити частинами?(з 2014р. на загальній системі). 2. В мене просрочені кредити в 4-х різних банках. 3. В мене не має офіційного доходу (працюю не офіційно за 1500 тис. яких мені с 2-ма не повноліт. дітьми "вистачає" на їжу) Наш тато який нас привів в таку халепу зібрався і пішов геть. Він не працює і робити цього не збирається. Що робити, з чого почати я навіть не уявляю. Банки обірвали мені телефон, борги ростуть кожен місяць. Хотіла взяти довідку про дохід в податковій, щоб занести в банк, вони не дають тому що борг. Порадьте з чого почати.
Відповідь: Юридична консультація Так і є у штатному 1 шт. одиниця. Все роблю згідно чинного законодавства України, доповідні,акти,листи і т.п.....Власне, що увірвався терпець у керівництва. А звільнити за прогул можна тільки тоді, коли буде пояснення причин відсутності, яких немає (всяке ж буває...на лікарняному наприклад). Він влаштувався на ін. роботу...не офіційно звичайно і трудова йому не потрібна. Але є нюанс - недостача на складі. Мене власне більше цікавить як бути у такому випадку...можливо подавати якусь заяву в Прокуратуру чи куди?
Відповідь: Юридична консультація якщо є факт недостачі, то хіба того не достатньо? прогули і недостача?