Відповідь: Юридична консультація А коли посаду декретчиці скорочують, їй мають надати рівноцінну посаду. А оплату теж не нижчу , ніж була, чи ні?
Відповідь: Юридична консультація Дівчата, подзвонили мені сьогодні з роботи і сказали, що треба поіхати у цз і звільнитись, бо магазин в якому я працювала закрили а в інших нема місця куди мене взяти. Мають вони право? Чи можу продовжити декрет до 6р і залишитись працевлаштованою? А як звільнюють, чи мають вони мені виплатити компенсацію?! п.с. кльовий подарунок зробив мені на дн дитини
Відповідь: Юридична консультація Якщо ви ще продовжили декрет, то не можуть звільнити. Якщо вийшли, то мабуть мали б попередити, а тоді звільнити.
Відповідь: Юридична консультація Я ще не вийшла, в понеділок збиралась в офіс поіхати уточнити, що до чого. Просто хочу знати, що я можу в них вимагати, ну і взагалі, не ьути безпорадною, а трохи зорієнтуватись у тому питанні.
Відповідь: Юридична консультація - ст. 184 КЗпП - посада декретчиці не може бути скорочена. Лише при ліквідації п-ва і то з подальшим працевлаштуванням.
Відповідь: Юридична консультація А яким чином я можу продовжити декрет? Яка для того підстава має бути? І чи залишається моє місце за мною?
Відповідь: Юридична консультація - ви можете спокійно продовжити відпустку по догляду, але вже від завтра!!! оперативно. Компенсація грошова у розмірі 1 міс. окладу вам належить лише при скороченні, при звільненні за власним чи угодою сторін - належить до виплати гроші за невикористану відпустку, якщо така у вас є. ---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:18 ---------- - потрібна довідка від лікаря, що дитина часто хворіє і потребує лікування і нагляду вдома. Місце за Вами має бути збережено.
Відповідь: Юридична консультація не знаю чи туди пишу. Вийшла заміж на території США, та хочу змінити прізвище в укр та закордонному паспортах. Які документи потрібні ( свідоцтво про шлюб, апостиль (?) , переклад (?) Та скільки часу це займе? Дякую завчасно!
Відповідь: Юридична консультація Потрібно обов'язково апостиль і переклад на свідоцтво про одруження. З тим йдете в паспортний стіл, з собою також берете фото і попередній паспорт. Коли отримаєте внутрішній, то зможете на його основі змінити закордонний. В мене зайняло все біля 1 місяця. Але то реально зробити швидше. ---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:01 ---------- І ще потрібно ідентифікаційний новий взяти перед тим як йти закордонний паспорт міняти
Відповідь: Юридична консультація Ще тут запитаю: Дівчата, порадьте. Маю подругу, вона прописана в Слов`янську. Жила в Донецьку (знімали житло, з батьком дитини вони не розписані, живуть так). На момент родів (травень) ще були колізії там самі знаєте які - і вона оформила допомогу по народженню в Донецьку. Потім з кінця червня почались в Донецьку бойові дії, і вона перебралась в Слов`янськ (там має житло, прописана, з тим все ок). Проблема в тому, що вже жовтня середина а вона все ще немає виплати (я так зрозуміла, що в Слов`янську футболять в Донецьк, бо ж там оформляла, в Донецьку - там взагалі сидить якась посадова особа, бо ж біля аеропорту те все, і хто в відпустці, хто поїхав, кажуть гроші не йдуть чи що). А що робити? Чи має право вона якось переоформити те все за місцем прописки? А як там взагалі ДНР буде, то що - залишиться без грошей, малому вже скоро 5 місяців, грошей немають (окремі залишки), роботи там теж не дуже. Куди звернутись з тим?
Відповідь: Юридична консультація Схильна думати так. Оскільки її допомога оформлялась у Донецьку, а зараз він під гнітом, то чому грошей нема - зрозуміло. Живе вона в Слов"янську у місті України (вільної). Вашій подрузі оцю допомогу треба перереєструвати у Слов"янськ. Я розумію, що вона ходила в соц.службу і її відіслали, але то вони зробили не добре (так як в нас часто буває). Я б радила звернутись на ГЛ МСП, однозначно, думаю там би був хоч якийсь рух і надали б їй інфо... відповідну. Подивіться посилання, які стосуються людей, які мали оформлену допомогу на території АТО, а на разі проживають за межами тої території... http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=163600&cat_id=107177 http://www.mlsp.gov.ua/labour/control/uk/publish/article?art_id=167122&cat_id=107177 Там є телефони для довідок ... і записи щодо необхідних документів для оформлення/переоформлення різних видів допомог. Нічого не зробиш, треба дзьобати по всіх можливих телефонах і як треба, то писати запити, бо інакше ще купу місяців вона чекатиме на свої гроші. Прикро, але сама вже не раз переконалась, що просто ходити і щось взнавати/питати - мало, треба ще по всіх інстанціях резонанс наводити (тоді зреагують).
Відповідь: Юридична консультація Наявність необхідних написів - Інспекція з захисту прав споживачів, відповідність продукції ДСТУ - санстанція.
Відповідь: Юридична консультація Ай, вони так перевіряють... Працюю в компанії що виробляє якісний продукт харчування. Цікавилася участю в тендері на шкільне харчування. Зразу сказали, що нема шансів бо має бути ціна не вище енної і при цьому ДСТУ. В мене квадратні очі - ЯК при такій низькій ціні може бути ДСТУ і що туди за таку ціну напхають? Відповіли, що байдуже, головне напис ДСТУ. (((
Відповідь: Юридична консультація Так, для тих, хто проводить тендер, головне напис "ДСТУ", щоб до них не було претензій. Але санстанція, в свою чергу, частенько відбирає зразки продукції для експертизи і має підстави, щоб накласти на суб"єкта господарювання штраф (або отримати "на лапу" в інший спосіб).
Відповідь: Юридична консультація Скажіть, може хтось знає. Скільки зараз коштує суд? Ну от зі мною хтось судиться. Мене визнають винною. Витрати ж оплачую я, так? Скільки? І чи можна не наймати адвоката? Тут ціна питання - 105 грн. Я на відсотків так 15 неправа)) Але ніколи ще ні з ким не судилася, і вважаю це цікавою пригодою От думаю, якщо що, то в скільки мені це задоволення обійдеться..
Відповідь: Юридична консультація Я вагітна і по закону мене звільнити не мають права. Але чи ціє це коли скорочують не конкретну людину, а посаду? Бо на нашому підприємстві новий штатний розпис, скорочують взагалі всі посади, а створюють нові, тобто така реорганізація підприємства Чи захищені вагітні в такій ситуації?
Відповідь: Юридична консультація Так. Вас не можуть звільнити, Вас мають перевести нову посаду в новому штатному розписі.
Відповідь: Юридична консультація А коли я була у відпустці по догляду, то керівництво так і зробило, мене про це не попередивши )) зараз суд