Відповідь: Юридична консультація Якщо відпустка передбачена графіком відпусток, то не пустити не має права, адже графік складається виходячи з інтересів і роботодавця і працівника.Навіть щоб відкликати з неї потрібні вагомі підстави. Але в наш час директори приватних підприємств чинять так як вигідно їм.)не зважаючи на нормативно-правові акти. Треба ще те доробити, то інше...
Відповідь: Юридична консультація у нас графік складають лише на основні відпустки, яку я "відгуляла" згідно графіку. А тепер хочу взяти додаткову (за двох дітей до 14 років). На такі відпустки графіки ж не складають. справа в тому, що працюю в державній установі, відмову підписати заяву пояснили реорганізацією нашого відділу, яка має бути після нового року і тим, що в період моєї запланованої відпустки мала би бути перевірка вищестоячими органами. Але виникає питання: яка може бути перевірка, якщо наш відділ будуть розформовувати? Чи це просто "відмазка" чи реально може бути завадою моїй відпустці?
Відповідь: Юридична консультація Саме через схожі нюанси експерти радять і соціальні відпустки включати до графіку. Ну але це питання не до Вас. Тут єдиний вихід зареєструвати заяву на відпустку, на яку керівник буде вже зобовязаний офіційно відреагувати і накласти резолюцію на самій заяві. Якщо там буде необгрунтована відмова-звертатись у терит.інспекцію з праці про порушення прав. Лиш не знаю, чи захочете ви тратити на це час і нерви.
Відповідь: Юридична консультація дівчата, всетаки не вдалось їм мене здихатись так просто мене переоформляють на іншого власника і просять приїхати з паспортом до них у Львів. а я в Київ.обл зараз проживаю і зараз ніяк не маю змоги приїхати підкажіть, будь ласка, чи дійсно я там треба, чи вони і без мене можуть мене переоформити з одного ПП на інше (зміна власника) ще маю одне питання якщо я йшла в декрет і отримала від держави допомогу 10 тис грн. якщо я піду з декрету в декрет, сума допомоги буде менша чи така сама?
Відповідь: Юридична консультація Дівчатка, підкажіть будь ласка, чи можна подавати заяву на розлучення не в свій районний суд, а, припустимо, в суд сусіднього району?
Відповідь: Юридична консультація Ви не так мене зрозуміли))) Треба подати заяву не за місцем проживання, і не за місцем прописки, а в сусідньому місті. Чи так не можна? Просто село є селом. Всі кісточки перемиють
Відповідь: Юридична консультація Позов про розірвання шлюбу подається позивачем (одним з подружжя) у загальному порядку до місцевого суду за місцем проживання або перебування відповідача (другого з подружжя). Однак, у разі, якщо на утриманні позивача є малолітні або неповнолітні діти або якщо позивач не може за станом здоров’я чи з інших поважних причин виїхати до місця проживання відповідача, позов також може подаватися за зареєстрованим місцем проживання або перебування позивача. За домовленістю подружжя справа може розглядатися у суді за зареєстрованим місцем проживання або перебування будь-кого з них. ---------- Додано в 20:58 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ---------- якщо ви будете укладати трудовий договір з новим ФОП, потрібна ваша присутність. оскільки такий договір підлягає реєстрації. У випадку відсутності працівника при проведенні державної реєстрації трудового договору фізична особа (або за нотаріальним дорученням уповноважена нею особа) повинна пред'явити паспорт та подати такі документи: фізична особа - підприємець: підписаний сторонами трудовий договір у трьох примірниках із нотаріально посвідченим підписом працівника, свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності), копію такої довідки, виданої працівникові, його трудову книжку (за наявності); фізична особа, яка використовує найману працю, пов'язану з наданням послуг: підписаний сторонами трудовий договір у трьох примірниках із нотаріально засвідченим підписом працівника, довідку відповідної державної податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера (за наявності), копію такої довідки, виданої працівникові (за наявності), його трудову книжку (за наявності). ви маєте на увазі одноразову допомогу при народженні чи декретні виплати ( оплату листка непрацездатності )? Розмір одноразової допомоги при народженні другої дитини не залежить від того, працювала жінка до пологів чи ні. Оплата ж листка тимчасової непрацездатності розраховується по іншому.
Відповідь: Юридична консультація я думаю саме це цікавить. і мене теж. бо я так само йду. читала колись що рахуватиметься по середній з-п по моїй посаді. чи так воно?
Відповідь: Юридична консультація ви щось наплутали, бо розмір при народженні другої дитини: з 1 січня — 58320 гривень, з яких 9720 буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами протягом 48 місяців; з 1 грудня — 61920 гривні, з яких 10320 буде виплачуватись одноразово, а решта рівними частинами протягом 48 місяців.
Відповідь: Юридична консультація справді , я в розрахунках наплутала( от ,що значить, коли діти вже великі). дякую, що виправили. З 1 грудня 2013 розмір прожиткового мінімум на дитину до 6 р. становить 1218 грн, відповідно, сума у 60 прожиткових мінімумів на 2 дитину з 1 грудня виходить інша.
Відповідь: Юридична консультація тобто я мусово маю там бути?(( бо я трохи не зрозуміла. є якісь інші варіанти? капець..я їх навіть бачити не хочу (після того, як вони мені весь мозок "виїли") так. я про розмір одноразової допомоги при народженні знаю мене цікавить, чи отримаю я щось "від роботи" - допологову допомогу, коли принесу їм лікарняний, і яку саме - таку ж, яку отримала минулого разу, чи меншу?
Відповідь: Юридична консультація при 2 лікарняному беруть до розрахунку оклад по посаді на даний момент ( оклад могли підняти з того часу) і Х на певний коефіцієнт, в принципі не має бути менше. АЛЕ....можливо юристи краще порадять, але як написала сніжна, , то чи не буде це означати, що робочий період починатиметься вже по-новому з дати реєстрації нового договору і відповідно до розрахунку братиметься вже новий робочий період по новому встановленому окладу? Я з ПП-шниками не працювала і тих нюансів не знаю.
Відповідь: Юридична консультація я в цій темці скоро пропишусь)) дівчата, бачила папірець про з.п. на ньому пише: ФІО. окл/тар - 1927 грн норма часу: 22 дні, 193,36 год нараховано 350 (авансу) до видачі: 546 - з.п. (це вона цього місяця навіть забагато отримала - переважно отримує 350 авансу та 400 - з.п) поясніть мені, будь ласка, чому фактично пише оклад 1927 грн, а нараховано 896 грн? чи то краще до юриста? дзвонила вона до бугхалтера. відповідь: "чого ви причепилися. укрпошта - збиткове підприємство. ви що, думаєте тут бухгалтера будуть за 1000 грн сидіти? " типу з натяком на те, що вони забирають у працівників гроші і доплачують іншим
Відповідь: Юридична консультація є ймовірність того, що просто виплачують з\пл. не у повному розмірі ( тобто почастково за наявності на рахунку у підприємства коштів). А повний розрахунок можуть провести при надходженні коштів або при звільненні. Тобто фактично оклад є тих 1900 з гаком. Але реально виплатити їх у повному обсязі можливості немає. Ваша знаома мусить подивится, за який період йдуть розрахунки. Бо цілком можливо, що їй виплачують з\пл. почастково і зараз "закривається" ще якийсь із далеких попередніх місяців. І ще- уточнити чи оформлена вона документально на повний робочий час. Бо 1927 грн- це з розрахунку 193 робочих годин. Можливо, вона оформлена там на неповний робочий час ( для мінімізації витрат багато керівників переводять документально працівників на такий режим роботи, хоч фактично вони працюють повний час) на якій підставі? або ви особисто, або при вашій відсутності -оці ваші документи+ нотаріально засвідчений підпис на договорі ( тобто ви договір зобов язані підписати і засвідчити свій підпис на ньому нотаріально)
Відповідь: Юридична консультація не знаю. я скажу - а там хай вирішують дякую усім за відповіді а що ви маєте на увазі "оці ваші документи"? тобто , вони мені присилають вже новий договір , і ще можливо якісь там документи - а я просто з тим усім йду до нотаріуса і пересилаю їм той документ правильно?
Відповідь: Юридична консультація Потрібна консультація юриста з питань трудового договору подробиці в пп Відгукніться, будь ласка!
Відповідь: Юридична консультація Доброго дня,Дівчата! Потрібна дуже ваша допомога, бо далі сил вже нема терпіти... Мені потрібен хороший адвокат, який допоможе мені у притягненні мого колишнього чоловіка до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів - протягом 10ти років не сплачує аліменти! Виконавче провадження відкрите та навіть арешт на майно накладений у червні ц.р. Проте далі справа не рухається...Колишній отримує високу зарплату на посаді директора, нещодавно придбав дачний будинок. квартиру. А я безробітна мати, що виховує сина-інваліда... Заздалегідь вдячна за оперативну відповідь - надання контактних даних грамотного адвоката.
Відповідь: Юридична консультація Хелп... в мене продовжується тяганина з сусідами, гам шум, цілодобово...(( три заяви вже написали в міліцію, вони справу чомусь не порушують в суд не подають. АЛЕ як чомусь, у малого батько типу крутий прокурор.... в квартирі живе неповнолітній син, наводить купу малоліток які цілодобово голосять, носяться по сходовій клітці серед ночі як коні і нищать підїзд. що мені з тим робити?? я хочу тиші вдома, хоча б вночі, вдень ше можна забратись з хати.
Відповідь: Юридична консультація Ви готові платити великі гроші адвокату? (Бо ті, що хороші - беруть багато, хоч і не завжди виправдовують свою оплату). Та й навіть хороші адвокати не дають ніяких гаантій, на жаль... В мене колишній чоловік такий самий "добросовісний" платник аліментів, як і ваш. Судами я йому хоч зараз і вкрутила гайки, але щоб не платити аліментів, він звільнився з нормальної роботи і влаштувався на мінімальну зарплату. Заставити платити аліменти його можна: 1) пишіть клопотання про відкриття кримінальної справи, подавайте у виконавчу службу 2) пишіть клопотання про невиїзд чоловіка закордон, подавайте туди ж 3) пишіть клопотання про обчислення державним виконавцем заборгованості, на основі розрахунку подавайте в суд про нарахування пені за несплату аліментів (там 1% за кожен день прострочки капає - нормальна сума набігає) 4) всі клопотання не віддавайте державному виконавцю в руки, а реєструйте в приймальні, залишайте в себе копію з їх печаткою (вони на такі зареєстровані заяви, клопотання реагують значно швидше) В мене багато з цих документів є (клопотання, позовні заяви), тому якщо потрібна буде порада або допомога - звертайтесь.