Відповідь: Юридична консультація це вже інше питання))) Я вже в цих нюансах не петраю, але якщо ви зараз оформите довідку, що дитина хворіє на 1 рік, і перед наст. навчальним роком вам треба буде довідку для відвідування садочка, що дитина здорова - можуть бути проблеми з видачею довідок.
Відповідь: Юридична консультація тобто? Ваше місце на час відпустки мало бути збережено. Могли прийняти когось замість вас, але до дня вашого виходу. Ви проясніть загальну картину на роботі спочатку, що там і до чого.
Відповідь: Юридична консультація в цьому випадку можуть виникнути проблеми на етапі оформлення довідок для садку. Приклад: зараз ваш педіатр має надати висновок про те, що дитина потребує домашнього догляду. На її основі ви оформляєте продовжену відпустку. Дитина продовжує ходити у садок ( негласно , бо за правилами, медичний висновок виключає можливість її перебування у садку). Коли дитина хворіє і пропускає садок потрібно, щоб педіатр дав довідку для садка. А він уже цієї довідки по закону дати не може. Бо де юре дитина знаходиться вдома, а не в садку. Тоді вам треба домовлятися з педіатром, щоб він видава хибні довідки ( а в останній час їх на такі речі перевіряють і регулярно йти на порушення він побоїться), або домовлятися у садку, щоб вам проставляли усі пропущені дні і оплачувати їх.
Відповідь: Юридична консультація Я от читаю про закінчення відпусок по догляду за дитиною і замислилась: коли я прийшла на роботу, то оформили мене на декретне місце. Дівчинка, на місце яої оформили мене, мала б вийти на роботу раніше за мене. Що тоді відбудеться з моїм офіційним оформленням?
Відповідь: Юридична консультація Вас оформили за строковим трудовим договором ( на час декретної відпустки основного працівника до дня її виходу на роботу). Напередодні закінчення відпустки основного працівника Вас можуть звільнити у звязку з закінченням СТД, але в цьому ввипадку з обов'язковим працевлаштуванням (вам мають знайти роботу).на практиці це досить складно. В таких ситуаціях переважно діять по-іншому.. Основна працівниця виходить на роботу, ви надалі перебуваєте у відпустці, стаєте постійним працівником, оскільки строк труд.договору сплив, а вас не звільнили. З того часу у вас на 1 посаді фактично числяться 2 осіб. Напередодні вашого виходу з відпустки (не менш ніж за 2 міс.), вас обох попереджують про скорочення чисельності працівників і звільняють когось з вас. Не можуть скоротити одиноку матір (не розлучену, а одиноку, матір у якої дитина інвалід).
Відповідь: Юридична консультація В мене до часу закінчення відпустки по догляду за дитиною батька мали б вже позбавити батьківських прав. То теоретично мене звільнити/скоротити не можуть?
Відповідь: Юридична консультація Скажіть, будь ласка, яку дійсну суму моральної компенсації можна ставити у позові? Ситуація така:під час відпустки по догляду за дитиною , завагітніла знову, роботодавець відмовляється оплачувати листки непрацездатності, так скоротив мою посаду, документів ніяких не видає, щоб оформити допомогу по догляду за другою дитиною. Вже другій дитині от рік і все глухо Чи суддя на свій розсуд ставить? Які позовні умови потрібно писати? Крім тих, що зобов"язати роботодавця подати документи в соц страх і видати мені доки для допомоги, та стягнути з відповідача суму недоотриманої допомоги, декретні, судові витрати( судовий збір, витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи) чи сюди ще входять усі витрати для підтвердження доказів- відправка документів, проїзд... Чи квитки які видають у нас в маршрутках будуть доказами? Які ще тут можуть бути нюанси даної справи? Дякую
Відповідь: Юридична консультація Дівчата. хелп! Є одноповерховий особняк у районі під номером будинку 100, в ньому нещодавно добудований другий поверх із окремим входом. Потрібно оформити тепер як дві різні квартири ( 100/1 та 100/2) - з чого розпочинати? Буду вдячна за поради.
Відповідь: Юридична консультація Привіт! Дівчата, підкажіть, будь-ласка, чи реально закрити до Нового 2014 року ФОП, якщо сьогодні подані документи на закриття держеєстратору? По ФОП діяльності не було, сплачувалися тільки єдиний податок і внесок до ПФУ...
Відповідь: Юридична консультація чи потрібно ФОП який має в себе оформленого працівника пенсіонера платити за нього ще пенсійний збір
Відповідь: Юридична консультація Ще не зроблена. Свекруха хоче продати квартиру покійної сестри, але за законом перепис відбудеться лише в квітні -тому продати зможе лише тоді. От і постало питання: чи варто робити оцінку зараз, поки ціни не підвищилися, чи потім ця оцінка буде не дійсна і потрібно буде робити нову?
Відповідь: Юридична консультація згідно з "Порядком проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства"
Відповідь: Юридична консультація Доброго дня! Розкажіть, будь ласка, як виглядає процедура оформлення права власності на будинок(100 кв.м) після смерті людини, яка залишила заповіт. І чи відрізняється вартість цієї процедури, якщо б, наприклад, заповіту не було. Дякую, можна в ПП
Відповідь: Юридична консультація Доброго дня, Можливо хтось стикався з таким і зможе допомогти порадою: Працювала на посаді директора, (всі записи у трудовій є), але з якихось причин за мене не платили ніякі відрахування, я так зрозуміла, що я там працювала директором "за ідею!" та на той час мене все влаштовувало, паперовими справами я не переймалась, зарплата в конверті цілком мені підходила. Колись був такий момент, що попросила дайте довідку про ЗП на оформлення субсидій, нащо мені сказали по відрахуваннях одні нулі, по зп - нулі, ще перевірка прийде. Зараз я в декреті, дитині майже 11 місяців і мене попросили звільнитись, я звільнилась за згодою сторін, такий запис у трудовій, скажіть будь ласка чи можу я стати на біржу і потім знову продовжити декрет, чи можу я якось зробити субсидії на комунальні послуги, отримувати більшу допомогу на дитину (зараз маєм стандартні 130 грн) і т.д.