Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

1. yulop

yulop New Member

Відповідь: Юридична консультація

Ви надішліть офіційний лист-запит, щоб Вам видали ці папери. Це буде доказом того, що не хоче роботодавець видавати вам необхідні документи. Завжди офіційні листи трошки налякують наших роботодавців (правда не всіх)

---------- Додано в 16:17 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

так. Після закінчення вузу Ви влаштовуєтесь на роботу, і у Вашій трудовій книжці (чистій) кадровик повинен зробити запис про навчання у ВУЗі згідно диплому, а потім вже запис про прийняття на роботу.

2. MIra

MIra Active Member

Якраз мій роботодавець входить у виключення. ніяких листів вони не приймають, зареєстрували один, і то відповідь не дали, а запит теж возила, то бух сказала що це не є публ. інформація.:girl_haha: пішла я іншим чином- відправила цінним листом з описом- на днях маю його забрати з пошти. ігнор повний. На фірму попасти не можу, бо охорона проінформована, щоб мене не впускали.
    Тому шукаю адвоката, щоб допоміг мені у вирішенні цієї проблеми.

3. yulop

yulop New Member

Аж цікаво, що ж це за фірма така, тут без суду не обійтись...

4. MIra

MIra Active Member

ПП "Мегасвіт"-це той самий Мегаклас :)

тому шукаю хорошого адвоката

5. olangel

olangel Well-Known Member

Не знаю куди щвернутись, може тут хтось знає. Минулого місяця 17 квітня померла моя ьаьця. Сусідка недавно сказала, що я маю в соцзахист занести свідоцтво про смерть, я туди передзвонила, мені сказали їхати в пенсійни фонд до якого вона належала. В пенсійному посвідчені немає адреси, і я не знаю((( проживала на Новому Львові. Мені сказали, що в пенсійний фонд треба прийти щоб вони перестали робити виплати. На скільки я знаю, вони ще мають щось виплачувати. Похоронами займалась її сестра, вона з Росії, чи брала допомогу на поховання не знаю. Страшенно запоуталась. З чого починати?!

6. grajynia

grajynia миється в бані

порадьте, будь ласка, чи можемо ми щось зробити в тій ситуації: мої батьки здавали квартиру по "договору" через маклера, орендарі попросили відстрочки в оплаті на два тижні, їм пішли на поступки. Але сьогодні мама зайшла по гроші, і виявилось, що вони виїхали. Просто так, не віддавши ключів, не оплативши КП за 2 місяці, і не заплатили, звичайно, за ці два тижні. Тобто кинули нас майже на 2 тис. грн. Маємо їх паспортні дані. Що, в суд на них подавати? Чи дасть щось заява в міліцію, наприклад?

7. terezka

terezka котяка-вишивака

як збираєтесь доводити, що вони це зробили? чи ви їм видавали ключі під розписку про видачу, гроші за квартиру оплачували, розписуючись у журналі, на затримку за два тижні укладено додаток до угоди про відтермінування і т.д.?

8. grajynia

grajynia миється в бані

найприкріше, що ми тепер ще й за 2 міс., які вони жили, КП маєм іти платити (світло виглядає так, ніби був постійно включений обігрівач, або ще щось). За тим договором вони мали платити за КП, відповідно, якщо є квитанція, що платили ми, цим можна довести їхній борг.
    До того ж договір до серпня, тобто до серпня мали жити і платити, або попередити нас, а не кидати
    оце все ні, тільки "договір і квитанції за КП

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Позовну заяву про зобов'язання до виконання умов договору і стягнення суми за оренду і комунальні, а самі вимоги - треба дивитись договір - які там були умови - пеня за прострочення платежів, за який термін попередити про розірвання договору і так далі.
    Ну і яким чином проводився розрахунок за квартиру - якщо без письмової розписки, то важко буде довести, що вони не заплатили, хіба стягнути КП.
    Добре ще було б заручитись показами свідків-сусідів, коли виїхали і т.д. або актом ЖЕКу.
    Але пам'ятайте про те, що інформацію про оренду майна Ви мали надати Податковій - і сплачувати залежно від розміру орендної плати з нього податок на прибуток, якщо звернетеся в суд і будете мати рішення на свою користь, то відповідачі (орендарі) чи виконавча служба може звернутись в податкову і тоді з Вас стягнуть податок на прибуток, який може перевищувати суму заборгованості за договором чи КП.
    Щодо заяви в міліцію - то писати, хіба як з хати щось пропало чи є значні пошкодження майна.
    Або все-таки написати заяву у міліцію про те, що не повернули ключі, якщо була така вимога за договором і орендарі самі не ставили замок, і попросити орендарів по-доброму розрахуватись за все, якщо розрахуються - забрати заяву і зв'язку із тим, що досягли згоди. Воть

10. terezka

terezka котяка-вишивака

квитанція за комунальні ніяк не підтверджує особу того, хто оплачував. Її відсутність чи наявність у когось не є ознакою того, що саме та особа здійснювала оплату. Навіть наявність договору з кожною службою (жек, світло, газ, вода) про тимчасове проживання там більшої-меншої кількості осіб не може бути підтведженнямм того, яка саме особа оплачувала комунальні

11. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Сихівський та Галицький Пенсійний фонд на Сихові(просп.Червоної Калини 35), навпроти ТЦ Верхній Шувар - 5-ти поверховий коричневий будинок.Фонди на 3 і 4-му поверхах. Телефон Галицького -(0322) 45-60-49, Сихівського -(032) 222-45-28, (032) 222-45-25. Починайте з дзвінка, бо Вам далеченько їхати...

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, а що важливіше - покази свідків чи документ?

В моїй епопеї з затопленням жеківці акт склали неправильно - тільки самі там підписалися, а мені з ним не ознайомлювали. Бо вони начеб то приходили, коли мене вдома не було. Хто відкривав їм двері вони на знають, але і тій примарній особі вони також не давали нічого підписувати.
    Тобто є акт, де написано, що причина затоплення - протікання в моїй квартирі. Підписи лише жеківців.
    Свідчили в суді.
    Два мужики казали по-різному. Один,що акт писали на кухні в мене, другий - в жеку. Один - що їх той мужик не пускав до хати і лаявся, другий - що спокійно пустив і мовчки дивився, як вони акт пишуть.
    Тітка взагалі сказала, що вона в дверях стояла і нічого не бачила, а підписала акт, бо довіряє чоловікам.

Так от у вироку написано, що свідки довели те, що я дійсно винна у залитті.

А як же документ? То що, тепер ті акти нічого не значать і просто достатньо отак тим халатним жеківцям посвідчити і все?

13. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Потребую поради юристів. У нас закритий двір в центрі міста. Навпроти нашого будинку знаходиться музичне училище, тобто у нас практично спільний двір, відокремлений метровою огорожею. Головний вхід в училище ззовні вулиці, а у нас виходить їх внутрішній дворик. Так-от виявилось, що директор училища вирішив на внутрішньому дворику зробити бар-літній майданчик. Уже повним ходом йде підготовека до встановлення столиків іт.д. Невже він має на це право, це ж державна установа і жилий двір, де бавляться діти і де знаходиться дитячий майданчик. Бар з вулиці не буде видно на вулицю, лише ми будемо бачити, жильці будинку. Виходить, що усі крики, лайку та музику ми будемо чути, як у себе вдома. адже загальна відстань від нас до училища менше 20 метрів. З них наших неповних 8 і далі літній бар. Куди звертатись, як діяти далі?

14. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Згідно ст.57 Цивільного процесуального кодексу - Доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.
    2. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів.
    ст.212 суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об'єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.
    2. Жоден доказ не має для суду наперед встановленого значення.
    3. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв'язок доказів у їх сукупності.
    4. Результати оцінки доказів суд відображає в рішенні, в якому наводяться мотиви їх прийняття чи відмови у прийнятті.
    Першим ділом з'ясувати чи має він виділену земельну ділянку і чи має дозвіл на встановлення літнього майданчика. Звертатись із скаргою у інформац. центр Львівської міської ради.
    Тут є ще ньюнс - що директор навчального закладу впринципі не має права займатись такою діяльністю, тому найперше треба взнати хто і що саме встановлює і чи це буде порушувати Ваші права на прибудинкову територію - її площу Вас скажуть в ЖЕКу

15. siriuska

siriuska Member

Моїй мамі в червні 55 стаж 30 років є, куди звернутися щоб надали толкову пораду на рахунок оформлення пенсії? зараз закони нові, в пенсійний фонд страшно йти, бо там незнати скільки треба вистояти, щоб щось по темі розказали.Буду вдячна за відповідь.

16. Lvivna

Lvivna Member

Добрий день! Хочу проконсультуватися нарахунок відкриття своєї справи. Хочу зареєструвати ФОП на фіксованому податку для продажу на ринку взуття. Торгувати буду разом ще з однією людиною, яка працює позмінно на повному окладі в підприємстві. Питання, як краще реєструватися, щоб були гарантії якісь обидвом, і як оформляти її, чи обов"язково сплачувати у ПФУ податок повний, якщо це і так робить підприємство?

17. uaWife

uaWife New Member

ПП можете зареструвати на одну особу, а іншу візьмете найманим працівником або підпишете з нею цивільно-правову угоду.Що для Вас є гарантіями? Якщо це стаж і майбутня пенсія, то при цьму в будь-якому порядку змушені платити ЄСВ. За себе ПП сплачує і ЄСВ і ЄП, всього 630 грн/міс. Якщо ваш найманий працівник ще десь працює, то ви його можете взяти як найманого працівника на неповний робочий день (тиждень) і необхідно буде сплачувати всі податки із ЗП і нараховувати на ФОП ЄСВ, незалежно від того, що за нього вже хтось платить і не залежно від того, що ви за своє СПД сплачуєте ЄСВ 398 грн\міс.
    Ось так.

18. Rona

Rona Мама-йожик

Дівчата, потрібна допомога:
    якщо людина багато років пропрацювала за кордоном, як перевести належну їй закордонну пенсію в Україну? куди йти (тут, там)?

19. Lvivna

Lvivna Member

Чи можна глянути на типовий договір оренди за якоюсь ссилкою і що обв"язково має бути вказано в ньому?

---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:30 ----------

Чи має бути обов"язково складено акт передачі приміщення в оренду? Як краще оформити документи, щоб не промахнутися в чомусь?

20. uaWife

uaWife New Member

Чи має бути обов"язково складено акт передачі приміщення в оренду?
    ОБОВЯЗКОВО!