Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

1. Sirenetta

Sirenetta New Member

Відповідь: Юридична консультація

Ви дуже мало інформації написали про свою справу, тому важко порадити. Я так розумію, що ви не хочете приймати спадщину? Тоді залежить від того чи є на вас заповіт і чи є ще інші спадкоємці. Ви можете не подавати заяви про прийняття спадщини і тоді успадкує інший спадкоємець або написати заяву-відмову від прийняття спадщини на користь іншого спадкоємця.

2. tegusigalpa

tegusigalpa Well-Known Member

Заповіту нема.
    Скільки коштує завірити у нотаріуса у Львові?

3. Sirenetta

Sirenetta New Member

Про вартість можете дізнатися у будь-якого нотаріуса або в того нотаріуса, в якого заведена спадкова справа. Але повторяю, що ви можете взагалі нічого не писати і тоді успадкують все інші спадкоємці (за винятком, якщо ви вже писали заяву про прийняття спадщини або коли хочете відмовитись від одної частини, а другу частину спадщини прийняти). Знову ж таки замало інформації, бо кожен випадок потрібно розглядати детально для того, щоб надати хорошу консультацію. Ви можете все зясувати у будь-якого нотаріуса або напишіть мені в ПП і я попробую вам допомогти.

4. sherry

sherry Well-Known Member

я платила 100грн

5. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Пам"ятаєте, я писала про справу, ніби я сусіда затопила і маю йому 2 тис сплатити за ремонт.
    Так от було вже три судові засідання.
    Сміх, та й годі.
    Сусід привів спершу одного працівника жеку - одного з трьох членів комісії, який ніби то оглядав мою хату і вирішив, що я топлю сусіда.
    На другий раз - другого члена. Той свідчив зовсім по іншому. Перший казав, що мужчина (ні віку, ні прикмет - нічого не пригадує, а ім"я не питали) хамив, був агресивним, в хату не пускав.
    Другий чіток памятав, що мужчині було біля 40 (таких в нас нема), що він чемно пустив і все гарно показував. А ще він точно пам"ятає, що кухня в мене оранжева (вона і близько не така).
    Перший казав, що акт складали у жеку. другий - в мене на кухні.
    Дійшло до того, що позивач-сусід знизу почав кричати до другого працівника жеку, щоб він не казав того, що не пам"ятає))))
    На першому засіданні суддя так сиділа-сумувала. А на другому, колитой кумедний тупенький деківець свідчив так оживилася)))
    Комедія.
    На наступний раз ще тітонька-член комісії має прийти і мій чоловік.

А ще хочу сказати, що дуже рада, що покликала на допомогу юриста.
    Все ж таки кожен має займатися своєю справою. У судові засідання і всі ті клопотання для мене темний ліс. Сама, можливо, програла б ще на першому засіданні.

6. Kecan

Kecan New Member

Порадьте, будь-ласка, бо чесно кажучи я вже зайшла в тупік. Недавно помер мій батько, за заповітом я є спадкоємцем. Батько на час своєї смерті був приватним підприємцем і головою громадської організації (неприбуткової). Чи за законом я зобов'язана закрити підприємця і цю організацію, чи можна пустити на самоплин цю справу. Бо чесно кажучи не дуже хочеться потім судитися з державними органами.

7. Talya

Talya Well-Known Member

цікавить таке питання - чи йде до загального стажу відпустка по догляду за дитиною до досягненння нею трьохрічного віку

8. марі177

марі177 Well-Known Member

чи може приватний нотаріус в реєстрі переглянути чи є складенний заповіт в користь іншої особи.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вона включається до соц. стажу, який враховується при нарахуванні лікарняних і т.п., але не включається до пенсійного стажу .

10. Sirenetta

Sirenetta New Member

Нотаріус може подивитись в реєстрі чи є від певної особи складений заповіт і навіть може вам надати витяг з цього реєстру, але тільки при наявності копії свідоцтва про смерть особи. Але в реєстрі не видно кому померлий заповідав своє майно, а тільки дата посвідчення такого заповіту і який нотаріус цей заповіт посвідчував.

11. Vendy

Vendy Active Member

дівчатка, підкажіть. Людина працювала по сумісництву. Тепер з основного місця праці звільнилася і написала заяву нашому директору, щоб перевести її з роботи по сумісництву на постійне місце праці.
    Мене цікавить як правильно оформити переведення і який запис зробити в трудовій книжці.
    Буду вдячна за відповідь, бо дуже треба

12. lawyer

lawyer Member

поки особа жива, нотаріус не може переглянути, чи є заповіт, адже існує таємниця заповіту

13. Annette

Annette Well-Known Member

Потрібно спочатку звільнити з роботи по сумісництву і наступним кроком прийняти на основне місце праці. Переведення в даному випадку не спрацює.

14. crissola

crissola Well-Known Member

[/COLOR]
    Дозвольте з Вами не погодитись, адже все з точністю "навпаки". Час перебування у відпустці з вагітності та пологів зараховують до страхового стажу, що дає право на допомогу з тимчасової втрати працездатності і не зараховують до страхового стажу, що дає право на пенсію (з 01.01.2004), а час перебування жінки у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-ох років - навпаки: не зараховують до стажу, що дає право на допомогу з тимчасової втрати працездатності (з 01.01.2011) та зараховують до стажу, що дає право на пенсію.

---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:48 ----------

Переведення з роботи за сумісництвом на роботу за основним праці в законодавстві не прописано. Доцільно і правильно буде звільнити працівника (що ви вже зробили) і прийняти наступним днем після звільнення на основне місце праці. Отже, залишається переписати заяву і провести процедуру прийняття працівника.

15. milkozavr

milkozavr New Member

підкажіть чи сплачується податок на доходи при продажі квартири? і які витрати, крім послуг нотаріуса, сплачуються?

16. uaWife

uaWife New Member

Якщо протягом року продаєте першу квартиру і власником якої є не менше як 3 роки, то податок з доходів фіз осіб не платиться. Якщо протягом року продаєте НЕ першу квартиру, то податок з доходів фіз осіб 5% від договірної вартості, але не менше оціночної. Ваш покупець (якщо купує не вперше в цьому році нерухомість) платить збір на обовязкове пенсійне страхування 1% від договірної ціни.

Порадила б Вам робити такі справи з власним юристом ( а не тільки з брокером), щоб не залишитися і без квартири і без грошей. Такий юридичний супровід коштував би 500-1000 грн. Могла б навіть порадити хорошого адвоката.
    Не хочу лякати, але зараз маю один соціальний благодійний проект в будинку пристарілих - СКІЛЬКИ ТАМ ОШУКАНИХ, ІНТЕЛІГЕНТНИХ І ОСВІЧЕНИХ ЛЮДЕЙ. Типу, хотіли продати свою квартиру і купити собі меншу, але аферисти зробили свою справу - Люди лишилися на вулиці і без грошей.

17. Lambada

Lambada Member

порадьте в ПП, будь-ласка

18. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Підкажіть, будь-ласка, чи не належить косметика до тих товарів, які за законом не підлягають поверненню протягом 14 днів з дати купівлі?

19. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Дівчатка , будь-ласка, підкажіть хто знає наступне: Власниками квартири є чоловік і дружина, яким належить по 50% власності, але в цій квартирі прописані троє їхніх дорослих дітей, один з яких там проживає з дружиною і малою дитиною (вони обоє теж є прописані) - і якщо власники розлучаються то як ділиться ця квартира - на них двох чи на дітей також? І ще одне: який документ має скласти жінка щоб її 50% в разі смерті перейшли дітям, а не чоловіку(якщо вони не розлучаться)?

20. Talya

Talya Well-Known Member

я у ватсонс купувала туш, на наступний день з чеком принесла нерозпаковану туш, заповнила заяву і мені повернули кошти.