Йога - для тіла і душі

Тема у розділі 'Спортзал', створена користувачем Ума, 20 Грудень 2006.

1. Furore

Furore New Member

Відповідь: Йога, танці живота та інші екзотичні заняття

:umbrage: а що тут такого? Ніби всім відомо, що йогою займаються босоніж...

2. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Проблема, бо вирішити її не можу) Свідомо))
    Займалася з початку 2009, від зими не ходжу.

---------- Додано в 21:49 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

"боєвуха":girl_wink:

---------- Додано в 21:54 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

Так. Один з приколів йоги (напрямок УФЙ:d23:) в тому)), що кросовки чи їх відсутність не є перешкодою на шляху розвитку)

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

Можна задати в пошуку)
    Вам, напевно, дано) Раз Ви замислились над цим)
    А взагалі, навіть в самій Федерації, йога не є "однакова")) Все, як завжди, залежить від особистості. Інструктора, в даному контексті.

---------- Додано в 22:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

Немає занять на Привокзальній)) В Леофіті тепер)

3. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

розвитку чого? :)

добре, що УФЙ, це суттєве уточнення
    бо мене коробило, це елементарні речі

і голос Алли, і інтонація дратували страшенно. може це теж частина шляху розвитку :xaxa:

4. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Кого)
    так)

5. New look

New look Well-Known Member

Дівчата хто займається чи займався йогою в Інтерсіті на Сихові, там є де переодітись?

6. Adelaida

Adelaida Active Member

Я зрозуміла, що мені підійде йога. Біля мене є на Кінескопі (в Мандарині та окремо) і ще напевно на Федьковича в палаці залізничників.
    Де порадите займатись? Я поки що не в курсі про школи і тренерів :)
    Ну і чи візьмуть мене вагітною...

7. Freetany

Freetany Member

До мене йога "дійшла" на сьомому місяці - дуже рекомендую йогу! Правда я ходила на індивідуальні і на групові разом в Євроспорті до Лариси. То тааак класно!

8. Rona

Rona Мама-йожик

Дівчата, порадьте, де можна купити книгу Гіти Айєнгар "Йога для жінок"?

9. inchik

inchik New Member

а скачати з нета?

10. Rona

Rona Мама-йожик

11. rusichka

rusichka New Member

Дівчата, хто ходе на йогу в Інтерсіті на Сихові, скажіть будь-ласка, яка ціна для 1 групи вечірнє заняття?

12. Мія

Мія Well-Known Member

Освоювала самостійно. Не без травм звичайно.. і на 3 році практики їздила в Київ до Сіда на "перевірку" )))
    Влітку займалася два рази на день - зранку і ввечері. Взимку практично не займалася, бо займатися на підлозі (навіть з ковриком) це мординьга.. підлога "не приймає" тіло так як земля.
    Не вистачало мені кардіо в йозі то я корегувала тревання кількістю повторів асан. Наприклад кожна асана з комплексу трикутників робилася по 8 разів. Приймаєш одну асану і знаходишся в ній 8 вдохів, потім 7, 6 і так до 1. Проте це не стосувалося скручувань і стійок. Не обійшлося і без медитативних практик :) пішло як вода в суху землю.
    Раз на рік роблю всі види чисток: шлунок, кишківник, печінка, кров. Раніше робила їх весною, тепер роблю пізною осінню. Шанк пракшалану звичайно і весною.
    Зараз використовую "короткий" комплекс асан в тренувальному комплексі. Але в цілому мені її мало.
    Про все так зразу і не розкажеш.. питайте що вас цікавить.

13. Rona

Rona Мама-йожик

як часто робите?
    як вам по часу було краще робити асани? зранку чи ввечері? і скільки часу тривала у Вас йога (тоді, коли то була чисто йога)?
    читаю Б.К.С.Айєнгара "Йога діпіка", а почала займатись вдома по Гіті Айєнгар "Йога для жінок", зранку трудно... ввечері ліньки... не знаю,що з тим робити
    щосуботи ходжу в Ківі на йогу (частіше нема як)
    і головне - який ефект від 8-ми річного заняття йогою?

14. Мія

Мія Well-Known Member

весною роблю і осінню роблю. Мені достатньо.

Кожен час приємний по своєму. Зранку прокидаєшся нею але не так як доприкладу бігом. Вона мягко так розминаючи пробуджує. Ввечері знов ж таки стрес знімає і вже можна більше навантаження собі дати бо тіло гнучке. Тривалість була різною. Зранку біля 30 хвилин. А ввечері не менше години. Якщо з медитативними практиками то добрих півтора.

Класика жанру :) Але там немає проміжних описів як "дійти" до асани.. Бо то ж не зразу на гудз зав"яжешся)))
    А з лінню дисципліною треба боротися :) Починайте два рази в тиждень робити раз в день. І хай там горить все - в вас йога :) Час оберіть правильно. Зранку як правило легше це зробити бо всі ще сплять.

Рівна спина :) А це гарантія того що з свідомістю (душею) все буде гаразд. Сприйняття світу спокійне і життєрадісне. Здоров"я гарне. Распіраторні хвороби не чіпляються (миття носа соленою водою теж своє дає).
    Йога дає можливість вистроїти своє тіло за рахунок самого ж себе. Без сторонньої допомоги. А коли тіло в гарному стані то все решта дається дуже легко. Бо коли щось хромає починаються проблеми з взаємодією зі світом. Важко долати складності, легко впадаєш в депресивні стани і скавулиш на цілий світ що він злий.. а це всього навсього проблеми з тілом які не дозволяють адекватно сприймати реальність. Ну але це так зразу і не помітиш. Часто здається що голова (свідомість) живе незалежно від тіла.. а як ви там казали? треба з"єднати тіло з душею і все буде гаразд.

15. Rona

Rona Мама-йожик

Гіта має в своїй книзі такі описи, ще й адаптовані для жінок, тому займатись буду по ній, ну і ще вчитель з йоги (Катя) багато пояснює
    а Ви з якого джерела займались? (книга, відео чи ще щось)

16. Мія

Мія Well-Known Member

по цій займалася. Потім докупляла "енциклопедії" і тирнетом звичайно користувалася.
    http://www.youtube.com/user/yogatic гарно розжовує. Ну але ви тренера маєте, то як є питання чи складності вона має роз"яснити що і до чого.

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:43 ----------

Не знаю чому таке стається, але часто при просто ідеальному тілі "їжачків" личко починає інтенсивно старіти. От тільки зайшла на вкладку yogatic.. ведуча за 4 роки дуже змінилася на лиці.. :sad: Чому так не можу зрозуміти..

17. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

теж це помітила. Зайшла за вашим посиланням і трішки злякалась тих тренерів.

18. Мія

Мія Well-Known Member

Сидерський (гуру пост радянського простору та й взагалі майтер) дуже гарно виглядає ніколи б не сказав що йому вже за 50 і він має внуків.. але личко не відповідає тілу..

19. shokoladochka

shokoladochka Well-Known Member

Відповідь: Йога - для тіла і душі

привіт дівчата)! я також хотіла б займатися йогою пробувала кілька раз самостійно дома...скачала багато відеоуроків для початківців. Перші рази в мене більше половини неполучалося зробити так як показували на відео, і на наступнй день була сильна крепатура...можливо в чомусь перестаралася ...) але потім почала лінуватися і все закинула((( зараз почали торбувати болі в спині і шия( мабуть від сидячої роботи за компютером і я знов згадала про свої спроби почати займатися йогою) хотілося б самій дома але невпевнена, що це буде ефективно) а на заняття ніколи неходила.

20. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Відповідь: Йога - для тіла і душі

От тому бажано починати займатися йогою під наглядом....В мене після першого заняття було лише велике бажання до наступного. Жоден м'яз не болів, як після залу...Акуратно, бо можна собі так і нашкодити...