Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Mirabellka, 18 Лютий 2013.

1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

приплюсуюсь мульйон разів, бо то про мене скільки не стараюся, але деколи зриваюся, або у мене руки не звідти, щоб смачно приготувати або не знаю

2. zetta

zetta Well-Known Member

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

то всю телятину можна їсти спокійно, вона з червоним м"ясом не має ніц спільного?

ще хочу перепитати за курочок, особливо українських магазинних, довший час не купувала, бо думала що то годоване гормонами і порошками, тепер безпечно?

хм, тепер я знаю чому мій малий алергік зі стажем не вживає такого.

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Нам дерматолог, розказуючи чого не можна при атопічному дерматиті, категорично не радила вживати курятину.

5. zetta

zetta Well-Known Member

я вже писала як iх вирощують.. i прививки крiзь шкарлупу колять.

6. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

сумніваюся... Я досить обережно до того відношуся, хоча то білок і ніби їсти треба, і дієтичне м'ясо, але стільки чула про те, як тих курей годують...

7. zaderyshka

zaderyshka Member

Одного разу порпалась я в неті, шукала інфу про продукти якісь і натрапила на один з російських форумів де дєвіци ділились стражденними дописами про те як їм важко сидіти на дієтах чи правильно харчуватись. І от одна розказала про дієтичні галети злакові, що вони смачні, на що їхня головна "гуру" відповіла, що "дєвачькі", якшо взагалі вам смачно їсти якісь продукти, коли ви на дієті чи взагалі внормовуєте свій раціон, то значить, що ви робите щось не так і від них тре відмовитись.
    Парадокс і глупість як на мене. Певно дівчата йдуть від протилежного чим есманіше - тим менше будуть їсти. Їжа повинна смакувати, том теж плюсуюсь Роні.

8. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

При споживанні смачної їжі виділяється більше шлункового соку - що і є гуд.

9. terezka

terezka котяка-вишивака

точно, їсти треба смачне, і корисне теж буває смачним. Через "не хочу" точно не варто в себе пхати, тим більше те, що зовсім не смакує.
    А стосовно раціонально і худнемо - якщо смакує селера (корінь чи стебло) то дуже і дуже добре додавати хоч раз у день до раціону.

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

про смачне і корисне, в мене був колись (та й зараз так іноді кажу) стереотип, коли щось недуже смакувало я казала "мусить бути корисне" "мабуть дуже корисне":girl_haha: зараз мій погляд на харчування і на продукти суттєво розширився і вірю, що корисне частіше смачне ніж навпаки, словом треба вміти готувати:girl_yes2:
    чоловік кілька місяців тому видмовився від свинини і ковбас (раніше міг поснідати пів палки ковбаси за раз ггг) ну і їсть менше вуглеводів, більше білків і ще купа заморочок, словом за 2 місяці без напрягу тільки переглянувши своє харчування схуд на 10 кг

11. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Зараз буду трохи занудою, але чоловікам деколи дійсно досить відмовитися від пива, ковбас чи ще чогось шкідливого- і процес пішов, а в жінок, особливо за 30 чи 40 , похудання не йде так легко.
    Напишу також за свого чоловіка- 1,80 росту, 82-84 кілограми.Багато рухається , але і багато їсть. Перед сном з´їдав з різних торбинок десь 150 грам шоколаду. Провела з ним роз´яснувальні розмови про жири, які не видно- підвищений холестерин в крові і міжчеревний жир. Від 1 січня не їсть більше шоколаду, вже важить 75 кг.Ну, і мені легше, бо той шоколад вдома мене дуже дратував..

Мені курочки українські з магазину дуже дивно пахнуть. А яйця мають деколи зелені жовтки ( і чим вони їх годують ?)

Розповім за німецькі. Якось ми вирішили перейти на біо-яйця. Переконала чоловіка. А пам´ятаючи, як має виглядати домашнє яйце , пояснюю чоловіку, що біо-яйця мають мати жовтіші жовтки. На моє здивування саме не біо яйця були жовтішими.. Того я не могла зрозуміти. Недавно, в одній передачі показують, що в яйця додають бета- каротин( штучний), бо такі яйця краще розкуповують. А в біо-яйцях такі речовини заборонені. Хоч це добре!
    А курочки тут ростуть на гормонах і антибіотиках 28 днів. В газетах часто шукають на роботу когось, хто б щепив тих курей. Часто кури обідрані в клітках стоять, бо від стресу займаються канібалізмом.
    Деколи беру з дому від мами м´ясо: мамина курка вариться 5 годин і кістки ще тверді, курка з магазину- 1 годину, і кості можна зламати. А біо кури дуже дорогі - грудка 400 грам 8-9 Євро- таке кожен день собі не можем дозволити.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я теж зараз проводжу виховний процес з чоловіком щодо харчування. Бо має підвищений холестерин. Троха щось почав міняти, але не так все швидко у нього йде. Ну але я працюю далі :)

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

а українські яйця, що позиціонують себе як біо - оранжові.. не знаю котрі то купляти.. хіба знаю, що домашні власне оранжеві, але не так сильно як магазинні

14. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Не обов"язково. Там здається теж впливає чим годують курочок. Я в тому не спец, але буквально місяць тому бабуся передала яйця з села, то жовток був не оранжевий, а такий гарний жовтий колір.

15. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Я цим питанням зацікавилася. Виявляється, якщо в кормі багато зелені, то тоді жовтки будуть жовтішими. Хлорофіл перекриває в траві цей жовтий колір- натуральний бета-каротин.
    Так і молоко, і масло влітку жовтіше, бо більше зеленого корму.

---------- Додано в 01:06 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Якщо вони і взимку такі оранжеві- треба задуматися..

16. zetta

zetta Well-Known Member

як кукурузою годувати багато то будуть оранжеві. а я вже давно знаю той фокус з кольорами тому... риба червона має бути бруднуватого не надто вираженого кольору бо їм дають корм з фарбою, курей щеплять також коли вони вже вилупились порскають на них прививки зверху, вода мінеральна та що дійсно природньої мінералізації не має мати чітко вказаних показників а лише від -до... бо як чітко то штучна мінералізація (найкращі то італійські води) , шоколад як правило майже весь соєвий , ціна гарно відображає кількість доброго какао в цукерці, овочі з прилавків обов"язково чистити бо дозрівають вони в боксах під дією газу і він не змивається.

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я останні кілька днів з кухні не вилазю. Навіть рискнула паску спечи без пшеничної муки. Сперимент кажись не дуже вдався, хоча смак той, але ще не зовсім воно.

---------- Додано в 07:20 ---------- Попередній допис був написаний в 07:17 ----------

Усе просто. Якщо у них скарлупка жовта, то туди може попадати частинки крові, тому жовток нераз більш насиченого помаранчевого кольору. Тому жовті яйця некошерні.
    Я за цим спостерігала, і майже в кожному жовтому яйці знайшла залишки крові, а в яйцях з білою скарлупою такого нема.

В нас власне ті, що органічні, і лишень годовані кукурудзою чи пшоном, то такий насичений колір. А якщо звичайні білі, тоді жовток такий блідо-жовтий.

---------- Додано в 07:23 ---------- Попередній допис був написаний в 07:20 ----------

Так, бо чоловікам худнути набагато легше. Он зі мною тут один ходить, то за 4 місяці він схуд на 45кг, а я з натяжкою 20. Просто в тих мужчин організм такий, що легко віддає. А наш любить жирок тримати. :girl_cray:

18. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

19. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А кислотність перевіряли?
    Бо фрукти- то ж первозданна їжа.
    А яка норма для худеньких?
    Після прочитання книжки про воду я десь за місяць збільшила воду до 2 літрів. Та пізніше зрозуміла що моя норма десь 1.6-1.8 літра.
    То після всієї їжі так? Навіть після супів і соковитих фруктів?
    Ну бо після сухомятки то нормально. Не думаю що то корисно і сама не запиваю їжу. А чоловік і малий просять часом води.
    Організму волога потрібна з кожним прийомом їжі.
    Ви самі пробували жувати щось з зелені окрім магазинної? Вся та шуміха навколо них крутиться на 2 плюсах:
    -врівноваження кислотності і
    -збагачення організму великою кількістю мінеральних речовин.
    Так от власне тих речовин в 10-ки разів більше в дикоросах і в ботві. А це ДУЖЕ важко жувати. Бо зелнь треба розжовувати до повного розриву тканин. І накше толку мало на жаль.
    От і я так давно вже роблю. Головне не картати себе, а думати, що вся їжу, яку вживаєш, йде тобі на благо. По справжньому. Так воно і буде.

Мене теж давно вже більше цікавить проблема вітамінів\мінералів чим білків жирів і вуглеводів. Бо тих останніх і так всюди багацько.
    Наразі зупинилася на вживанні суперфуду, сиродавлених олійок (не соняшник\кукурудза і оливкова), соків, морської капусти і зелених коктейлів час від часу.

Хочу також скоро перейти на муку з полби (бо від випічки я відмовлятися наразі не хочу). А полба кажуть не має багатьох недоліків пшеничної муки.

20. Rona

Rona Мама-йожик

що це таке?
    а це?:girl_phone1:
    яку ботву вживати взимку?