Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Mirabellka, 18 Лютий 2013.

1. Rona

Rona Мама-йожик

Я теж раніше не любила, а тепер можу їсти величезними пучками :) з сиром м'яким, заправлено оливковою олією + огірок або помідор, то улюблений салат. Я його називаю українським капрезе))

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

Зранку потрібно їсти обов"язково. Привчіть себе до маленьких перекусів на протязі дня (в один і той же час). А ще після їжі запивати 1ст.ложка яблучного оцету на 1 стакан холодної води. Тільки оцет якісний, не за 3 рублі))) а ще краще зробити його в домашніх умовах. Ві дуже добре розщеплює жири. Мені колись це допомогло. Зараз їм все в підряд і не поправляюся ( тфу-тьфу і по дереву постукала) Особливо мене мучить відчуття голоду в районі 23-ї год. Вже засинаю, але мушу перекусити .

• Оптимістично Оптимістично x 1
  3. Luxury lv

Luxury lv Well-Known Member

А може це тому,що ви ввечері не їсте?Я на вечір завжди стараюсь щось зїсти з білку або якийсь салатик з оливковою олією)Тоді сплю спокійно)

4. Farbovana

Farbovana Метушлива та непосидюча)

5. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

краще поїжте десь перед 22ю хоча б звичайної вівсянки. Шкоди не буде, це повільні вуглеводи, нормально перетравиться.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. NutkaNezabudka

Ага, а організм потребує якогось м"яска чи ковбаски. Бо якщо просто вівсянки, то можу вже і голода заснути :girl_in_dreams:
    --- дописи об"єднано, 26 Травень 2016 ---
    Якщо є якісь проблеми, то звичайно краще з лікарем проконсультуватись. Але я читала що яблучний оцет ( виготовлений власноруч) - корисний для нашого організму. А готується він довго, поки перебродить, потім відстоїться... місяця 1.5 проходить.

7. Руда Лисиця

за годину? та нууу...

8. NutkaNezabudka

9. Руда Лисиця

Якщо ви лягаєте в 23й, а поїсте в 22й вівсянки миску, то нормально. За той час воно спокійно піде в кишечник з шлунку але відчуття ситості ще буде присутнє.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

ну тут таке, він корисний як ліки, в таких же дозах. Або салатик побризкати. А оте, що ви пишете - саботаж власного організму.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2016 ---
    то краще лягати в 21-22 )))

11. Руда Лисиця

звичайно, але ж ми не знаємо обставини чому НюткаНезабудка лягає в такий час.

12. Руда Лисиця

І щодо оцту: давайте розберемося в дії. Оцет - це кислота. Якщо улюдини понижена кислотність, то можливо той оцет щось і дасть(хоча тут я не фахівець, тому не радитиму експерементувати). Але більшість у нас мають нормальні шлунки або гастритні, де підвищувати кислотність небажано.
    Загалом здоровий шлунок виділяє достатньо своєї правильної кислоти для того чи іншого виду їжі. Якщо їсте мясо, то ph кислоти буде нижчим(тобто кислотнішим), ніж як їсте фрукти. ph шлункового соку - 1-2, а оцту - 2,4. Оцет може подразнювати слизову шлунку.
    Важко поїли? Їжте менше. Шлунок повинен сам справитися, виділити потрібну концентрацію шлункового соку.
    (п.с. коли в мене раптом печія, помагає молоко, гарно гасить, воно якраз більш лужне)

13. NutkaNezabudka

Як би не старалася, раніше ніколи неможу лягти. Вічно знайду собі море роботи. :ed4d70def841dc74b57

14. Руда Лисиця

"розділяй і владарюй". Те саме і з роботою. Спихувати її треба, нащо ж себе мордувати.

• мімімі мімімі x 1
  15. Rona

Rona Мама-йожик

От вже в котрого тренера читаю не їсти творог на вечерю - затримує воду в організмі, на ранок набряки

Вкладення:

• image.png
      image.png
      Розмір файлу:
      215,7 КБ
      Переглядів:
      52
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 2
  16. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

Після складного перелому від кількох лікарів почула, що сир і кисломолочні продукти потрібно їсти саме ввечері, бо вранці не засвоюється кальцій. До того часто вживала сир з фруктами на сніданок, то вага справді зменшувалася (не лише від сиру, звичайно).:girl_smile: Коли почала вживати ввечері, то справді помітила, що скидати вагу стало важче. Правда я думала, що то через те, що ввечері сир краще засвоюється і в зайві кг-см відкладається:girl_crazy:

• Подобається Подобається x 1
  17. Rona

Rona Мама-йожик

@Alstroemeria засвоюється - не дорівнює відкладається в жир, це навпаки. Засвоївся- це розщепився до мікронутрієнтів і використався організмом.

18. kristas

kristas Well-Known Member

Виникло в мене питання. Якщо вести підрахунок калорій і співвідношення б/ж/в. То таке як салатне листя, шпинат, огірки, клубніка іде в рахунок? Бо от за день ні мучного ні солодкого не їла, лише трішки каші рано. А вже критична межа по вуглеводам (їла багато салату).

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

А ви правильно порахували калорійність і вагу, того салату треба багатенько зїсти щоб вуглеводів набирати, думаю полуниця тут зробила свою справу)

• Подобається Подобається x 1
  20. kristas

kristas Well-Known Member

ех, ну є трохи...не без того... ше було яблуко і банан...:girl_blush2: Але взагалі, от від салату реально поправитись?