Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Mirabellka, 18 Лютий 2013.

1. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Я думала дві склянки води достатньо для запрацювання організму.

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

вода має калорії?? ;) Має вуглеводи дл енергії? То зовсім різні речі....

3. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

А якже італійці? ;) які на голодний шлунок п'ють каву, а за годинку вже снідають. Бачила це на свої очі і неодноразово. І вечеряють вони пізно, і проблем з вагою нема.
    А в нас то неможна, бо цукерка, то пізня година, то ще щось. Ех...печалька...

4. Vittoriya

ну добре, не хочете, пийте каву ;), я переконувати нікого не хочу. Італійці дуже різні є, я теж їх бачила :) , ще вони вино цілоденно п'ють і за кермом їздять по тому, але я з того приклад не беру.

5. Rona

Rona Мама-йожик

то повечеряйте в 6й, а в 9-й випийте 100 грам молока дуже теплого з кардамоном, шлунок боліти точно не буде

6. Vittoriya

італійці помішані на овочах, зелені, на всіх коротче рослинах, які навіть у нас часом і не їдять. То міф, що вони живуть на макаронах. Є звичайно і такі, але ті, котрі пильнують за своїм харчуванням, їдять значно менше, як прийнято у нас і зовсім іншу їжу, тому і таке. Ну і ще вони італійці, а ми українці. Організми інші, бо живемо і народжені в іншому кліматі.

7. Dolche

Dolche Well-Known Member

А канапка з маслом і сиром та кава теж не поживно для сніданку?:girl_blush2:
    п.с. На голодний шлунок випиваю великий стакан води і аж через 10-30 хв (як коли) починаю сніданок.

8. Alicia

Alicia Well-Known Member

З сніданками в мене проблем немає, дуже полюбила каші на воді з фруктами, і ще хлібець (знайшла для себе ідеальні хлібці finn crips, раніше брала українського в-ва, то вони були, як розпушені вафлі, неприємні такі). А от що далі такого їсти, щоб пізно ввечері не хотілося? Який проміжок і скільки в грамах/калоріях, не дієта, а просто, щоб не набирати вагу? Супи кожен день їм на обід, а на вечір хочеться багато всього їсти, довго не проходить відчуття голоду, хоча намагаюся не допускати цього, а воно само так... В 18:00 закінчується тренування, я ще годинку не їм, а потім голод дууже сильний з'являється. Думаю, що супа на обід дуже мало, але мені більше нічого не хочеться в той час. Води п'ю багато, і також по-трошки, з солодкого в мене зараз найсмачніший десерт - сир з скибками яблука і чай без цукру, ну так смакує, що на різні торти з кремами дивлюся холодно, а ще фреш п'ю, думаю, організму цього достатньо і він солодкого не "просить". А ще почала кожен день собі купувати свіжі салати, колись у мене була така хибна думка, що в несезон дуже дорого купувати свіжі овочі, але то скоріше була відмазка, бо ж салат кожен раз треба свіжий готувати :)

9. Vittoriya

Ну якби я свому тренеру сказала таке, то він би точно сказав мені, що нікагда! Але слухайте, кожен ж сам собі обирає, що краще, що смачніше і так далі. Ясно, як каша не лізе, ну то як впхнеш її в себе? То точно не на користь піде. Просто треба шукати собі варіанти для себе. Для мене канапка -то було би просто катастрофічно мало на сніданок. Я реально мушу добре поїсти. І то я не переїдаю, відчуття важкості ще ніколи не було. А просто добре поїсти.

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

дуууже мало...

10. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ну я також їм багато білку, зелені, кисломолочки, займаюсь спортом, ну невже, то солодке зранку може так мені зашкодити?

11. Rona

Rona Мама-йожик

не міф, а доконаний факт, я вже якось писала про це, після 8-ї вечора шлунок не працює, і все, що туди заливається просто собі стоїть, організм на ранок хоче бігом позбутись токсинів, тому таке відчуття голоду сильне (то мозок командує запускати шарманку, аби то все вивести)
    розкажу, чому так впевнено кажу: у мене хворий увесь ШКТ, і якось мала йти на УЗД печінки, а напередодні ввечері так сталось, що приїхали батьки і ми пішли разом вечеряти, допоки доїхали до ресторації, замовили, вийшло, що повечеряла я десь 9-та година; зранку йду на УЗД, їсти хочу шалено (тому й була впевнена, що шлунок порожній), а мені лікар каже: "В шлунку їжа, пізно вечеряли?" той супчик і кавальчик штрудля так і пролежали всю ніч в шлунку і далі не травились
    тому вечеряти тра згідно біол.годинника (то ще в школі на уроках біології вчать, коли який орган включається в роботу) (ну і худнеться заодно тому, що метаболізм нормалізовується)

12. Vittoriya

але щодо мене то таке не працює точно. Як їла ввечір ситно, то зранку взагалі їсти не могла, аж десь за 2 години, вже після першої пари йшла снідати. Ну просто навіть не уявляла, як то зранку щось їсти. А тепер сама дивуюся, як можна не поїсти зранку?? І то змінилося зі зміною харчування , коли почала лишати на сон шлунок порожній. Мало того, що зникли болі в шлунку, часта нудота через гастрит, так ще й апетит від ранку супер!

13. Rona

Rona Мама-йожик

біологічний годинник у всіх єднакий, конституції різні, тому організм по різному реагує, тому й немає для всіх однаково успішного рецепту дієти (дієта в сенсі харчування), але органи працюють однаково

14. AilataN

AilataN жива

такого не може бути. просто не може.
    Процес йде. Тяжче, легше, але йде.
    Основне це їсти відповідну їжу перед сном, не тяжку, і враховувати час засинання.
    ІМХО, великими буквами.

15. Masterpiece

Masterpiece Member

Можливо, якщо є проблеми з ШКТ, то вечеря справді не травиться, але якщо з травленням все ок, тоді який сенс мучити себе голодом від 18 вечора до 9-10 ранку? Це ж насилля над організмом, і він за це навряд чи подякує:girl_cray:
    Дієтологи наполягають на обов'язковій вечері, навіть якщо пізня година, слід обов'язково зїсти щось легеньке, але лягати з відчуттям того, що шлунок ниє від голоду, не можна. Мені такий підхід підходить:girl_wink: , тож дозволяю собі і в 21 щось перекусити, якщо сиджу потім за роботою до 1-2.
    Але загалом я згодна, що все індивідуально. Потрібно просто прислухатися до свого організму і вибрати оптимальний варіант для себе.

16. Rona

Rona Мама-йожик

можна прочитати шкільний підручник, не обовязково мед.енциклопедію
    гниття, а не травлення :girl_crazy:

---------- Додано в 23:22 ---------- Попередній допис був написаний в 23:21 ----------

так, а
    можна випити півсклянки молока

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

я нікого не переконую, лиш ділюсь досвідом і фактами, в мене в шлунку гастрит (то так, для ремарки)

17. Masterpiece

Masterpiece Member

можна, звичайно, але це важко назвати вечерею, так собі, перекус))))

---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

та я теж) теж описую індивідуальний досвід)

18. Dolche

Dolche Well-Known Member

[
    власне хотіла запитати, а як же поради дієтологів/тренерів, що їсти легку їжу чи пити кефір можна не пізніше ніж за 2 години до сну? (значить можна і о 9-й щось пожувати, якщо я лягаю о 00.00 год?) З 18-ї досить великий інтервал, який впринципі перевищує 5 год, що не бажано.

а в мене працює, навіть дуже. Після забав, де їла ввечері, то на ранок як пес голодна.
    Ще раз підтверджується - ми такі різні....

19. AilataN

AilataN жива

Та вже половина людства загинула би від такого гниття.
    Ти колись отруювалася продуктами? Не гнилими, а просто ледь-ледь підгулявшими?
    першим ділом організм реагує жорстоким підняттям температури, проносом і блювотою . Яке гниття? Ага, і ще на стінках кишківника відкладаються шлаки, які треба чистити проносно:girl_impossible:.

20. lilochok

lilochok Well-Known Member

Мені подабаються хлібці торгової марки Нордік. Раніше теж Фінн кріпс купувала

На обід у мене салата, м"ясо та каша (пшенична, ячна, гречка, рис). А вечеряю сиром з сметанкою та медом.
    Перекушую сезонними фруктами