Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Mirabellka, 18 Лютий 2013.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

якщо я дорахую зелений чай, то вийде що я аж забагато п'ю :). Я кожного разу чую різні версії-то рахується, то ні. А тепер просто а тепер просто по відчуттях п'ю, через силу по-любе не варто.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То добре. Бо я он точно замало п’ю.:girl_in_dreams:

3. DarkNess

DarkNess New Member

Я от при нагоді запитаю, якщо пити воду з джерела чи криниці, як подбати про її безпечність? Чи то тільки моє предвзяте уявлення, що там купа бактерій і мікроорганізмів?

4. Маруся-мама

повірте мені, що з трубах по-яких вона тече в місті набагато більше бактерій, мікроб, та щей важких металів :girl_wink:
    Я б з задоволенням пила воду з джерела чи криниці.

5. Маруся-мама

Мій брат двойорідний із своєю жінкою відмовились від м’яса. Зовсім! За пів року він виглядає дуже гарно, вифайнів. І вона також, а то вже була якась така зачухана. Узясь.

Он і я подумую переходити на псевдо-вегетаріанство, тобто залишити в харчуванні молочні продукти, яйця і рибу, але виключити м’ясо. Я їм курятину щодня, ну майже щодня, а вчора з’їла зі всіма яйця з шинкою, то сьогодні хворію і підшлункова болить. Думаю це від поросятини жирної.

Он тільки я тепер не знаю який є вегетаріанький білок, окрім квасолі. Її їсти не можу - страшенно дує!!!

6. Vittoriya

і в мене то саме... Вчора з'їла трохи шинки, ковбаски і потім поїхали на роверову прогулянку, то мене так схопило з правого боку, думаю жовчний. У мене таке бувало раніше і то від харчів сто процентів.. До того я останні кілька місяців їла рибу хіба, якось м'яса організм навіть не потребує.

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:26 ----------

всі бобові. Чечевиця, нут (cicer)-від нього мене не дує. Білий сир домашній ну і риба різна-в ній білку купа.

7. Маруся-мама

Бобові мені так не дуже... хіба рідко.
    Горох, той, що нут або в нас його називають cheakpie. Я його можу їсти...

Мене зліва прихопило :girl_haha: Але видно щось в тому є. Таки шинка і ковбаса не надто добрі продукти. Я знаю, що вчора як їла той один плястерок тої шинки, то він мені таким соленим видавався страшенно... і якийсь ну не такий.

Цікаво, що молочну ковбасу я можу їсти. Але то ж не ковбаса, то взагалі чорті шо з рулоном туалетного паперу. :girl_haha:

8. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Є вегетеріанське пшеничне "м'ясо" - сейтан. Тут є рецепт. Хочу сама спробувати, але поки маю ще мЄсо в холодильнику))
    Ну і тофу ще є - теж багатий на білок.

9. Маруся-мама

Мені відпадає, бо я пшениці не їм.

10. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Та там, власне, вся мука водою промивається, лишається тільки білок. Це можна робити і з глютену. Білок ж ви їсте? :)

11. Маруся-мама

Власне, що у мене без глютинова дієта. Горіхів також не їм.

Залишається риба у всіх її проявах, шкода що креветок не люблю... противні вони мені, бо брудні. Ну і кисло-молочні. Переходжу на харчування з дитинства - сир зі сметаною, правда цього разу без цукру.

12. Vittoriya

мені смакує з йогуртом

13. Маруся-мама

Йоґурт у мене посідає особливо значиме місце, і я його їм або сам або з фруктами. Треба буде собі смузі забацати :girl_wink:

14. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Фізкультурні "маньяки"

Мія, розкажіть трохи детальніше про харчування . чого не варто взагалі і як дуууже того невартого хочеться чим можна замінити, і білок в чому споживаєте?

15. Мія

Мія Well-Known Member

о то в кого яка проблема.. в кого живіт, а в кого дупа. Мені живіт на раз в форму прийшов і ніколи тим не переймалася, а от з дупою, так як ти з тим животом мучуся і по нині. Все ніби і нічо і гарно, але ще не то.. і о те "ще не то" здається постійним діагнозом)))) Як мала купу зайвої ваги, то здавалося "от дійду до 55 кг і буду щаслива", а тепер ті 55 кг вже ніякої ролі не грають бо не в кілограмах щастя. Але ж тоді так не здавалося. Просто хотілося влазити в джинси 36 розміру. Словом нема межі досконалості, хоч нам за трибуною і кричать що ми жіночність втрачаємо))))))))))))

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ----------

та вже стільки про це писала...
    Не їжте, або як мінімум обмежте прості вуглеводи (цукор, булки, печиво і все таке)
    Мясо. свинину на телятину, говядину, курячу грудку, печінку.
    Риба два рази на тиждень.
    Жири. Рослинні. Тваринні перепадуть через мясо, сир, молоко, рибу.
    Не їсти ковбас, фастфуду, чеколяди менше ніж 78% какао, морозив, чіпсів і все таке.
    Що з солодкого можна і треба. Мед 1 ч.л. в день. Курага, горіхи, ізюм, чорний шоколад (1-2 кубика зранку на сніданок), фрукти, соки. Є тільки два фрукти які не варто їсти в період схуднення - це банан і виноград. А так все решта можна до обіду (після обіду користі від того не багато і засвоюються фрукти " в сонці")
    Словом як дуже хочете солодкого, то чеколядка чорна гірка, або долька лимону з цукром, але то таке.. краще сир з сметаною і якимось овочем стоптати, через півгодини не захочете знову їсти..
    Білок їм в курці, сирі не жирному, говядині, печінці, монастирському хлібі, вівсянці, ячневій/пшеничній/пшоняній каші, рибі
    Дуже не варто їсти хімії і жареної їжі. Замість жарення тушкувати, запікати, варити. Ну і як показує досвід пільнувати хоча б тиждень, два кількість жирів і вуглеводів. ВОни без обліку зашкалюють практично у всіх, а білку невистачає.

• Смішно Смішно x 1
  16. Vittoriya

ага і найбільша проблема, то солодке, бо там тих простих вуглеводів найбільше. І я коли калорії рахувала, то печенько зранку і вже тааака доза вуглеводів...

17. Vероніка

Vероніка Never give up

В мене було те саме, тiльки "дiйду до 49,9", ось вабила мене ця цифра. А тепер практично дiйшла до цiєї позначки, а роботи над м'язами ще достатньо. Вага це далеко не остання проблема, як виявляється ...
    А я практично байдужа до солодкого, а ось тяжко дається вiдмова вiд хлiба i канапок - могла обійтись без обiда, обмежуючись ними.

18. Мія

Мія Well-Known Member

мені в межах норми тре їсти 250-350 вуглеводів, і тут таке правило. Перед самим тренуванням прості вуглеводи можна з"їсти, вони підуть в роботу,і дійсно використаються. Так само і після тренування в межах 30-40 хвилин. А от вже пізніше вони глюкозою будуть в крові ганяти, ганяти, а потім десь осядуть. Не скажу, що зразу виростуть жиром. Тепер я вже знаю, що воно не так прямо і просто, як, часто, пише інтернет.
    Складніше діло з жирами. Ті зразу відкладаються. Плюс в тому, що і при потребі зразу окисляються і йдуть в роботу. Але знов ж таки в кого? В спортсмена! В звичайної людини той жир затвердіває. Маруся писала, що важливо 3-4 ст.л олії випити в день, я мушу сказати що це шкідливо. Норма це 60-80 г жиру в день з яких 2 ст л олії це вже 35 г жиру, і ще як мінімум 60-100 прийде з продуктами харчування... І все це осяде.. Але то таке. Захочете роскажу.
    Протеїн єдиний не осідає, але він впливає на ШКТ і на печінку. Тим не менше власне з протеїном приходять найважливіші вітаміни і мінерали... в жирах і вуглеводах немає нічого окрім жиру і крохмалю... весь будівельний матеріал в білках. А ми так мало його їмо..
    Знову відволіклася. Так от складні вуглеводи в крові циркулюються як глікоген, який при потребі розкладеться на глюкозу і піде в роботу. Місце концентрації глікогену в печінці. Тому складні вуглеводи (крохмаль) важливіші і більш економні ніж глюкоза яка не може в надлишку циркулювати в крові і відкладається.
    ТОбто схема виглядає так. Почали ви працювати в хід спочатку йде глюкоза з крові, потім починає розкладатися глікоген з крові і вивільнятися з печінки, а вже після цих витрат в роботу йде жир самих недавніх запасів :) Підкините ви тілу глюкозки і вже він того жиру не бере :) Зі складними вуглеводами не так, бо їх тре перетравити взяти в кров як глікоген, тоді розкласти і використати, що довго а ресурс тре вже, тому тіло дальше жир використовує.

19. Vittoriya

нвйгірше тут не любов до хліба, а от це. Їсти треба повноцінно, а хліб я часом беру якийсь житній цільнозерновий (тут їх купа різних), то не думаю, що так страшно кусочок хліба з'їсти

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

хочу, бо мені цікаво. От я їм сир білий, 4проценти жирності, їм на вечерю часто, ну бо треба якоїсь білкової їжі, а овочі не йдуть мені ввечір ну ніяк. І от думаю, а чи той жир у сирі можна на вечір?

20. Мія

Мія Well-Known Member

Тут не жир шкідливий, а білок без клітковини. Тому з сиром тре овоч якийсь їсти.
    А жир якщо він в межах норми, то використовується для обслуговування організму, сполучна тканина, хрящі, гормони, шкіра... мусить бути нормальне співвідношення рослинних і тваринних, при чому тваринні нас цікавлять найбільше як джерело серії Омега.