Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Mirabellka, 18 Лютий 2013.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Вони вино п’ють, червоне. Щодня і пляшками. :girl_haha:

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ви мене неправильно зрозуміли. Я навела приклад просто про те, як змінюються наші уподобання, а кров ж то лишається та сама. От і все , що я хотіла сказати. Абсолютно не агітую нікого їсти тільки так "як книжка пише". Я сама люблю смачну їжу і просто стараюся себе вдосконалювати.

---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

ну це не дуже так. Курять багато хто, так, як і в нас, але не поголовно. Там взагалі такий культ здорового життя. Моя мама ходить в походи в гори, то там такі старички ходять і якби вони курили, то фіг би змогли так льотати. І я бачила італійців старих, котрі курять і котрі ні. Повірте-різниця є. Про кашель я навтіь не говорю, в тих старих курців таке враження , що там всьо булькає всередині, хоч і живе довго. Але той, хто не курить сили має більше в старості.

3. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Мої привички харчування міняються дуже часто, можливо від того наскільки виснажений організм, наскільки багато часу я можу виділити відпочинку.
    Влітку ми літом місяць провели, якраз в Італії, то я там так солодкого не хотіла, а пила, як каже Маруся багато вина, їла морепродукти і фрукти ну і пасту, як без того, але я і поправилась добряче. Ну і спала багато.
    А тут немає такої можливості так харчуватись. Лягаю постійно не швидше першої ( то ше за щастя). Встаю о 7.30. Цілий день самі розумієте, літаю, а не ходжу. В спортзал 2-3 рази на тиждень. Після двох паркетів ще проходжу- пробігаю 10км. Я вже думала про те, що мені так зразу хочеться того солодкого( тої) глюкози через те, що сил бракує. Чи це брЄд?
    На рахунок куріння, упаси Господи, нікого не агітую, просто була дуже шокована, що так багато італійців курять, різного, різного віку. У нас в готелі після вечері просто дим стовбом стояв.

4. Vittoriya

я кілька літ підряд їздила в Італію , але з оркестром. І хоч нас там годували добряче макаронами, вина пили теж багато і солодкого , і всьо всьо, проте сильно я не поправлялася. А от коли позаминулого літа поїхала перший раз туди просто на море, відпочити, капут... При чому ми їли багато овочів, фруктів, ну макарони то ясне діло, але я не об'їдалася. Після того власне серйозно зайнялася спортом. Може то спокій так впливає на вагу?:)
    вуглеводи дають енергію, тому цілком можливо. Мені після тренування не можна йти одразу в магазин, бо можу накупити солодкого. То вже перевірено При чому наступного дня зранку я вже його не буду хтіти.

5. Маруся-мама

На рахунок роздільного харчування, то не скажу що воно конче мусить бути. Але он харчуватись всім і по трошки, то це правда. Назагал кожному організму потрібні вуглеводи, клітковина, протеїн/білок і глюкоза. Але коли нема між ними балансу, тоді вже виходить дуже зле. Бо коли переважає один над іншим, тоді важко.

І правда, що одному організму потрібні одні вітаміни (тобто так скажімо продукти) а іншому інші. Он я здається вчора перебрала печінки. Ніби з’їла як і треба, порцію в 100 грам, але потім та печінка мені довго відчувалась в шлунку і давала такий обтяжливий ефект.

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

А якщо так сильно того хочеться, того солодкого, то може можна обійтись виноградом? Я знаю, що коли була вагітна і мені було жахливо зле, я рятувалась виноградом. Хоч мені лікар казав не зловживати, бо то цукор, але я як з’їдала буквально одну ягідку, то зразу очі відкривались. :girl_haha:

6. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

7. Vittoriya

а я вчора після тренування яблука сушені купила, з'їла кусочок і вистарчило. Цукор там є, але нема усякої іншої гидоти.

8. Маруся-мама

Я знаю так, що коли організм є в стані збудженості, то є такий ефект піднесеності, адреналінового такого стану, і тоді людина худне, бо так би мовити гормони щастя виділяються. А коли організм під постійним напруженням і стресом, то той гіпоталамус, чи як він там, не відпочиває а постійно виділяє якусь речовину... тоді організм починає поправлятись, запасатись жиром, і всяким таким, аби давати собі раду з тими стресами. Плюс, ще залежить від роботи щитовидної залози. В одних вона працює в нормальному режимі, а в інших в не дуже.

9. Vittoriya

тепер розумію, чому раніше могла так не пильнувати за харчуванням і на вазі то не відзначалося. З моєю професією то не дивно :D, кожен академ-концерт, чи просто концерт це такі емоції, які важко описати. А от закінчила консу, пішла на роботу, в оркестрі хоч теж є переживання перед концертом, та все ж не такі, от і приходиться тепер пильнувати себе ..

10. DarkNess

DarkNess New Member

По собі замітила протилежне. В стресі ніколи не поправляюсь, режим харчування - довільний.

Шо таке той соєвий сир тофу? Хтось його вживає?
    Бо мені по групі крові його ніби рекомендують... цікаво просто стало.

11. Маруся-мама

Мені він смакує лишень в зупі місо. А ще смакує смаженим, але смажене не смакує.

Останнє редагування: 4 Квітень 2013
  12. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

В мене теж 1 група крові. В дитинстві була понижена кислотність. Зараз вроді нормальна.
    Звідки така нелюбов до горіхів?
    То ше по яким нормам дивитися)). Мені до душі теорія 80\10\10.
    Відмінити куркуму і корицю?
    Пишуть, що на виведення чаю з організму затрачається більше рідини ніж того чаю. Тобто виходите в мінус.
    А зміст тої вівсянки взагалі? Я з круп вживаю зелену гречку і рідко нешліфований рис (причому рис- то так баловство- ностальгія за голубцями і пловом)) ). Все інше на дух не переношу. Та й користь там сумнівна.
    Пробувала- мені геть не засмакував.

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

Ну і на рахунок корисності продуктів і в цілом що кому смакує.
    Моє корисне харчування почалося з того, що я всю їжу яку їм\люблю пробувала їсти моно і сирою. Те що сирим не їдять (мясо\рибу\яйця)- в пароварку і без спецій.
    За місяць мясо і курятина відпала сама по собі. Несмачно. ВЗАГАЛІ.
    Так я люблю на свята зїсти кумову домашню ковбаску. Та я віддаю собі отчот що я їм спеції\дим і спогади)). А не що її просить мій організм.
    Парену морську рибку можу зїсти і зараз (вона в міру солена і мені смакує).
    Хліб і солодощі- їм бо люблю. Це звичка. Причому закріплена харчовим імпрінтінгом.

За такою схемою я перебрала всі продукти і тепер тверезо можу оцінити- що хоче мій організм а що проста хотелка)).

Ну і ще класно поголодувати чи просто посидіти трохи на всьому свіжому. Смакові рецептори гарно прочищаються.

13. Маруся-мама

Ну чому нелюбов. Хіба вони не жирні? Жирні і вам про це любий дієтолог скаже. Що ними не можна зловживати, також вам всі скажуть, і що не можна більше ніж жменьку певних горіхів на день також скажуть.
    У мене взагалі відношення до горіхів окреме, і їх не їм взагалі. І нелюбов, як ви кажете у мене не лишень до горіхів, а й до грибів. Напевне переїлась. Більше мені не смакують.

14. Sera

Гриби мені теж вже не смакують. Шампіньйони до грибів не відношу і поки що їм)).

---------- Додано в 22:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

Жирні так. 50 грам за раз\100 вдень так)).
    І з них такі класні олійки ням-ням)). І солодощі)).

15. Rona

Rona Мама-йожик

я, деколи :) взагалі люблю японську кухню на смак, (правда не їм риби і рис дуже рідко) мабуть через соєвий соус, водорослі, сир і овочі, о, салат сам по собі придумався)))
    в чім полягає? тиресно ж
    горіхи жирні, як на мене, вже ліпше жирні горіхи, ніж свинина, такшо кому що
    не брєд, але тема "бракує сил" не розкрита 1) після серйозного навантаження корисно одразу ж з"їсти/випити вуглеводні (погугліть вуглеводневе вікно), 2) навантаження є моральне теж, солодким знімається стрес

16. Vittoriya

і мені цікаво, то білків так багато має бути? Я ото щойно про сушку читала, то іто садять на дієту 70-20-10. І сушка то ж на певний час, а не на постійно.

17. Sera

80%- вуглеводи
    10%-білки
    10%-жири
    Її фрукторіанці дуже люблять.
    Там не все так гладко як ото пишуть.
    Та стандарті цифри як на мене дуже вже перебільшені в сторону білків. І мясний бінес отому перебільшенню явно сприяє.

18. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

О, а в мене питання, ми зараз обговорюємо ту раціональну їжу, від якої худнуть (як в темі пише), чи раціон загалом?

19. Rona

Rona Мама-йожик

Virchuk, думаю, від раціональної їжі в рац. кількостях вага буде в нормі :)

20. zetta

zetta Well-Known Member

)) ну хто чим займається той свій бізнес і бачить корисним.
    мені білки добре, білку має бути достатньо в організмі... і я не мясоїд. морепродукти і молочка моє все. і гемоглобін від відсутності мяса не страждає в мене ніяк.