Євромайдан (8)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Furiya, 26 Червень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан (8)

ніде так не брешуть як на війні, а емоції на камеру це зайве. Він речник , він має просто повідомити... Як помер мій тато я на похороні ні сльозинки не зронила, плакала дома, є категоря людей, які не можуть показувати свої емоції на людях і на камеру.
    Жанно, я знаю, що чоловік не хотів служити, але він пішов на воєнкомат, бо відчував, що так треба, можливо, на підсвідомому рівні. Бо навіть, якщо повістку принесли на роботу , то він міг сказати , що тяжко хворий і лягти на стаціонар,

Отут підпишуся під кожним словом, бо за 2 місяці, їх би мали видресерувати до зубів. Навчити надавати мед допомогу і тд . Але це вже вина командування на місцях , яке просто нічого не зробило.
    Про соціалку, в країні банкроті не може бути велика соціалка, звідки їй взятися? Не правильно гроші отриманні від МФФ вкладати в виплати, вони не дадуть прибутку. Гроші треба вкладати в виробництво.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та чи на камеру, чи на людях, чи просто до стінки), я не розумію як так з легкістю можна сказати, що стільки то загиблих таким тоном ніби то про не людей іде мова, а не знаю про якісь поламані сірнички (сорі, знаю що порівняння геть не вдале)
    Дивіться, навіть наш президент коли говорить про загиблих, видно неймовірний сум в його очах І коли говорить не конкретно про це, але в ході розмови емоції, акцент відчувається.

Я не уявляю як здоровій людині лягти в стаціонар.

3. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я ще вірю. Інакше би торби пакувала на виїзд давно.

4. kabucha

kabucha Well-Known Member

Куму вітала з іменинами ,питаю ,як там справи і вона мені каже що кум відкупився від мобілізації ,а шо він дурний їхати на схід всі відкупляються , а внас шо грошей нема,збирається їхати в сургуту на заробітки.В мене нема слів це Мостиський район,а ви кажете як здоровому лягати в стаціонар.Певно вона думає шо в нас небуло грошей відкупити чоловіка

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, та якби всі відкуплялися, то там би майже нікого і не було...)
    Наш родич відкупився, щоб в АТО не їхати, то прям з поїзда завернули.

Припускаю люди просто бояться. От чесно, то вже напевно краще в такому випадку, якщо є бажання, дух і відвага іти в добровольці. Відповівдно пройти хоч якусь підготовку, провірити зрештою свій стан здоров"я, а тоді іти захищати неньку Україну, якщо є бажання.
    Чула там досить пильно підбирають вояків, провіряють, чи не мають болячок...
    Як писала одна форумлянка чоловіка не взяли, бо серце хворе. Скажіть мені хто провіряє серце у військоматі, як по суті і все решта... Чому така різниця? Хтось може пояснити. Я серйозно.

6. mirishka

mirishka Well-Known Member

В мене пару знайомих також відкупились, і це у Львівській області, і це недавно, один казав що просили 500 дол., а заплатив 3 тис.грн., каже що я дурний йти воювати, в мене слів не було, тільки шок, і це Львів, де всі патріоти.
    Саме важче через те, що нічого не змінилось, всім типу шкода, що така ситуація, всі проти корупції, але нехай на верху перестануть брати, давати тоді і я перестану. Стикаюсь з такою ситуацією по роботі та й в побуті чуть не щодня. Серце від того розривається, як так можна, я б зараз і під дулом автомата не дала ні гривні і не взяла.

7. kabucha

kabucha Well-Known Member

Жанно, я незнаю ,в мого хронічний полієнефрит -годен

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

То у військоматі?
    Якщо так, не подивуюсь...) У них там медогляду практично не було. Там всі годні, хто прийшов.

9. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

чоловік моєї однокласниці був в Зеленопілі, давно не заходила в однокласники, зайшла а там фото зразу після бою. Дуже хотіла їй подзвонити, але боюся, не знаю , що сказати...
    таких багато, навіть дуже багато, вони знають. Ви якраз з тих хто відповідальний і чесний

10. Sitara

Sitara Active Member

Зревілась я, доки то ще триватиме?

- Жінко,чого Ви плачете?....
    Ваш син-герой.....Ви, що не бачите....
    Ще цей хлопчина і он той...
    - Героєм ....був мені завжди....
    з тих пір коли почав ..і ти...з тих пір...коли сказав він мама.....
    я так раділа...так ридала....
    Від щастя сльози проливала...
    так ніби знала..ніби відчувала.....
    я так його тримала...
    так оберігала...
    та все ж пішов....
    за іншу битись маму....мені ж залишив вічну рану...
    А я дзвонила, кажу :"Сину,іди додому..бо там гинуть...."А він:"Неправда...тут все мирно..."
    Мені від того було дивно.....
    І я його чекала...так чекала....він вернеться..я вірила..я знала....
    І він приїхав не колись..а нині....виходжу я...дивлюсь ..моє дитя у домовині..."
    як справи синку?
    ну кажи як справи?....чого мовчиш...не хочеш подивитися на маму?відкрий
    же очі....вставай...ти хочеш так лежати? втомився, певно...вирішив
    поспати....
    Боже ..я тебе укрию..ти ж такий холодний..живіт запав..напевно,ще й голодний...ходи,я вже на стіл накрила....
    Ходи ,тебе чекає вся родина."...
    А люди кажуть ,що здуріла...що мертву так трясу дитину...
    Та, що ті люди...що вони там знають...
    Мій син-герой...
    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ...

11. kira lv

kira lv Member

12. Gentle

Gentle Well-Known Member

Дівчата, може не зрозумієте моєї ремарки, але я таки напишу.. І вибачте, якщо трохи мій допис буде вирваний з вашої розмови, бо не відслідковую тему. Прочитала просто про Жанни чоловіка і зайшла сюди...
    ...От ви критикуєте тих чоловіків, що відкупилися і не поїхали на Схід. А чому? Ви ж бачили що робиться. Генерали віправляють вертольоти без супроводу, самі приїжджають в повному фарші - броніки-каски-ітп, а хлопцям нашим їсти нема що, зуби почистити, я мовчу про бронежилети. Ви чули як мама загиблого хлопця казала: Йому на спорядження збирали гроші по всьому селі, а тепер йому вже того не треба, то я спитала дозволу в людей, чи можу я то вислати в зону АТО - може комусь іншому життя врятує, як моєму сину не врятувало.
    Це сльози...
    Ви ж бачите, що ніхто їхніх життів не рахує, велика геополітична гра, нікому нема діла до того, чи це буде сотня, чи тисяча загиблих.
    Я схиляю голову перед чоловіками, які поїхали туди, а тим більше добровольцями... Але мені язик не повернеться критикувати тих, що бояться.
    Все більше мені спадає на думку фраза, що це не наша війна. Вірніше не так. Наша, просто в ній наші хлопці і за себе, і за свої сімї, і за Україну, і за владу - тільки влада і далі тільки за себе.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а ще забувається, що збільшення соціалки автоматично веде до зростання рівня інфляці\. І мало того, що тоді і зміст підвищеної соціалки з часом нівелюється, так і ще особливим вантажем падає на тих, хто не отримує соціальних виплат. Такого роздутого "штату" соціальних виплат, як в Україні- немає ніде.
    хронічний пієлонефрит є причиною для комісування лише у тому випадку, якщо хвороба значно порушує функції організму ( наприклад, внаслідок хвороби не функціонує нирка (- ки) і т.п. Тобто при бажанні, якщо є базова основа, можна було класти в стаціонар і домовлятися з лікарською комісією про відповідний висновок)
    в Україні не було професійної армії. Була лише програма переходу на таку. Але оця війна перекреслила усе.

В той же час, скажіть любому ізраїльтятнину, що він має йти воювати- піде. Я вже писала, що нещодавно за одну добу після ракетного удару зі сторони Палестини на цьому тижні додатково мобілізували 40 тисяч. Що таке 40 тисяч додаткових рук ( окрім тих, хто вже був в лавах армії)лише за 24 години для 8 мільйонного населення країни? З однієї сторони - це лише 0.5% усього населення. Але якщо застосувати це до України, то за одну добу нам і не снилося мобілізувати на захист 225 тисяч населення.

Звичайно, там країна постійно на межі військових дій. Тому кожен повнолітній громадянин, включаючи жінок, зобов язаний пройти службу в армії. І при потребі- одразу ж прибути і бути готовим воювати. За кілька годин. Там відкосити в голову нікому не прийде- бо це просто неможливо. Україна зараз теж змушена втягнутися в довгу боротьбу із зовнішнім ворогом. Але попробуй тут у нас запровадити загальне військове зобов язання для усього населення, включаючи жінок. Одразу буде : а чо я?

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Тут напевне ключове слово "відкупилися", бо це вже виходить той же хабар, а хабар- кров небесної сотні на наших руках і ми всі знаємо той вислів, та і не тільки тих, хто бере, а і тих, хто дає.
    Я вважаю, що все таки було б правильніше, якби можна було просто-напросто відмовитись хто не готовий їхати в АТО. І все.
    Вони сказали нашим, що всі вважаються добровольцями, чула, що по документах зовсім не в АТО знаходяться.

15. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

хм, а то часом не для того щоб потім ніяки допомоги "типу учасників бойових дій" не отримувати?
    ех, що за держава, руки опускаються, кричати хочеться, добре, що Бог високо...

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Війська РФ заглибилися на три кілометри на територію України на Луганщині та влаштували там засідку.
    Про це заявив речник РНБО Андрій Лисенко, повідомляє 5 канал.
    У РНБО підозрюють, що агресори таким чином намагалися створити коридор, щоб провести техніку та найманців на територію України.
    Також, за словами Лисенка, у Мар’їнці на Донеччині через обстріл бойовиками житлових кварталів багато людей залишаються під залами будинків.
    "З установок "Град" бойовики обстріляли населений пункт Мар’їнка. Масштаб руйнувань, за свідченнями очевидців, величезний. Люди і досі залишаються під завалами. Терористи перешкоджають їх порятунку і продовжують обстріл", – зазначив Лисенко, пише Радіо Свобода.
    За словами Лисенка, житлові квартали Мар'їнки піддаються обстрілу з установки "Град", а вулиці Донецька обстрілюються з міномета великого калібру, , який переміщується на вантажівці MAN.
    "Переїжджаючи з району в район, з міномета ведеться вогонь по житлових кварталах міста. Ватажки бандформувань намагаються видати це за артобстріл з боку українських військових", - додав Лисенко.
    В РНБО зазначили, що інформація про те, що чоловіче населення Мар'їнки силоміць залучають до участі у незаконних збройних формуваннях, які мають охороняти і Донецьк, і Луганськ.
    Згідно з повідомленням, в ніч на 12 липня в результаті активних бойових дій на територію Мар’їнського району електричних мереж потрапили міни, пошкоджено будівлю РЕС, електрощитову установку, зруйновано кабельні комунікації.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

ну, та ясно, що для того.
    Але я вже якось настільки зациклена на тому, щоб живий-здоровий повернувся, що зараз якось геть не до того, най вже пишуть що хочуть, то на совісті держави і залишиться.
    Щойно дізналась, що один чоловіків знайомий дуже сильно поранений, серце холоне.
    Я навіть не знаю де мій знаходиться, тому як чую по новинах, що обстріляли такий то населений пункт, я не знаю куди бігти і що робити.
    Скажіть, хто розуміється, то якби щось не дай Бог, як вони рідним дають знати? чи то самим треба дзвонити, цікавитися?

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

мій однокласник з 11 років живе в Ізраїлі. Умови служби там - це просто казка, якщо так можна сказати - і умови проживання, і харчування, і одяг і вигоди, а + до всього він казав з 24 годин - 12 це практика. Отак. І ще шукала цитату - вона в них дуже поширена (російською правда, бо цитую)
    «Солдату умирать не хочется. Он идет в бой не умирать, а жить. И командиры ему нужны такие»

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.