Євромайдан (8)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Furiya, 26 Червень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Відповідь: Євромайдан (8)

це страшно і жахливо, що всі ті політики , і активісти які кричали за РАИСЮ далі розгуюють, а хлопці помирають через них.
    ми сьогодні цілий день як на голках, після новин про той обстріл, ....чекали, щоб брат передзвонив, не було з ним зв"язку. Слава Богу живий-здоровий, але нерви на грані, це все були наші хлопці.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

репортаж 1+1 про події біля Зеленопілля - інформація про поранених у лікарнях www.youtube.com/embed/gLHlgkQYH2I?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

---------- Додано в 20:11 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Таке враження, що сьогодні Україна отримала другу "Небесну Сотню". Офіційно не оприлюднюють справжню кількість полеглих, але з усього - їх буде дуже багато, бо багато важкопоранених. Це жах. Невимовний жах. Вони йшли воювати, а їх просто "подали на долонці". Це був розстріл.

3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Як дивитись новини про загиблих, коли називають кількість загиблих, то ще якось стримуєшся, але як показують фото і навіть відео конкретних загиблих чоловіків - все, не маю сили...
    Тільки що був сюжет про загиблого полковника Ігоря Момота. Таки вмирають кращі.
    То вже не друга, а не знаю яка небесна сотня.

Страшний світ, страшний. Всі все знають: хто стріляє, звідки така зброя і для чого то робиться, а ніхто нічого тій Росії не може зробити!

4. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Останнє редагування: 11 Липень 2014
  5. SoLana

SoLana Well-Known Member

В мене складається враження, що Росії ввести війська і розтрощити Україну, це справа кількох днів, її наразі стримує світова спільнота і т.д. А зараз, вони просто винищують нашу армію не своїми військами, а отим бидлом, якого не шкода. Такий собі тактичний хід. Я людина не компетентна в тих речах, але так на разі мені це виглядає...

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Росія, якби справді мала на меті зараз розпочати відкриту війну. її би не стримала спільнота. Справа у тому, що вона просто такої цілі наразі немає. Війна - це дуже затратне діло, навіть для бюджету Росії. Вона має на меті підтримувати постійний страх вторгнення, а от зі всім іншим- чудово справляється власне черех оцих ополченців. Тому відкритого наступу не буде, але буде культивуватися протистояння силами найманців. До тих пір, поки українська влада повністю не стане лояльною, такою як треба, у стосунках з Росією. Хочу помилятися, але до того йде. Навіть подивитися, як змінюються телепередачі на ТВ: якщо з початку напружених відносин у нас було заборонено показувати фільми про війну ( сучасні російські ті серіали та повнометражки), то тепер на каналах, особливо на Інтері- все вернулося на круги своя. І взагалі усе телебачення та інші ЗМІ - це тепер суцільна підпаласна боротьба кланів Порошенко-Фірташ та Коломойський-Юля . Якось повільно сповзаємо до того, що було. Тому тут або Порошенко під тиском ( навіть тої ж міжнардної спільноти) цілком можливо, що поведе політику в тому напрямку, який потрібно Росії. А до того йде ще і через економічні потрясіння. Думаю, що восени уже це все вилізе назовні явно ( якщо зможуть втримати це ще хоч якось до осені, хоч зараз видно, що вже ледве-ледве. ). Заганяємося в тупік.

п.с. канали ополченців постять про знову бій під Зеленопіллям.Без подробиць

7. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

zetta, я не знаю, що далі буде. І я так само не уявляю, як втілити в життя те, щоб Україна була єдина, розумієте?
    Я тільки знаю, що я готова жити зі своїми живими і здоровими рідними будь-де, в будь-якій країні, а без них навіть в рідному домі яке життя буде? Я можу тільки уявити, що почувають рідні загиблих хлопців, які далеко не всі виявились на передовій за покликом серця, багатьом просто так сталось, що прийшла повістка. Я розумію, що люди втрачають рідних з різних причин і в мирний час, але зараз...це так важко прийняти.

Може, варто пристати на ті переговори, про які каже Ахметов?
    Але що є в наших руках зараз і особисто в моїх? Та нічого. Хіба пікети, мітинги якісь робити, а ще молитись весь час.
    Це ж все має вирішувати влада, президента ми обрали, тепер мусимо чекати його рішень.

8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

продовження намічається??

9. сніжна

от до цього і велося. Довести до того, що люди будуть згідні на все, лиш би припинилася війна. З Україною тепер можна попрощатися, бо якщо дійсно такі настрої, її і розшматують. І не треба сподіватися, що на теренах Львівщини виросте процвітаюче нове Галицьке-Волинське князівство.

10. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

ну, то не у всіх такі, мабуть. Але я вже потрохи мирюсь з такою думкою.
    А якби мій чоловік був там на сході, то я би певно давно волала про це. Видно, патріотизму в мене дуже мало, так?

Та ні, швидше за все при такому розкладі Польща собі відхопить Львів.

11. zetta

zetta Well-Known Member

Tsiuma , я не буду нічого відповідати .

Насправді дурна війна , і ми могли давно то все придусити але маємо купу зрадників верхах , купу зрадників на сході . Так , я вважаю іх зрадниками . Бо саме вони почали цю братовбивчу війну , вони встромили нам ножа в спину ще на майдані . І Росія тут тільки боком потерлась . Слухала сьогодні громадське там піднята думка , а за кого донбасівці ? Вони не за рашу , не за ДНР .... Вони оригінальні хамелиони , вони за мир !! Вони за мир з тим господарем який іх під себе прогне , тай все . Раби .

Над городом Дзержинском в Донецкой республике был сбит ещё один самолёт карателей. Сообщается, что самолет упал севернее Горловки.
    Информацию об этом в пятницу распространило агентство "Новороссия". Подробности уточняются.

12. сніжна

придушуватимуть жорстко і на корню. Ніхто з третім Майданом церемонитися не буде. Ну а про те, що будуть відтягувати ратифікацію- це відомо. Це зараз балансування не лише тому, що так хоче Україна ( Порошенко). Це- загальне рішення ЄС ( в особі основних осіб Франції та Німеччини) і Росії. З однієї сторони- ось вам угода про ЄС, а з другої- реальний шлях до ЄС ще буде тягнутися роками ( якщо і хоч чимось завершиться). Проблема не в тому, що Україна в угоду Росії не ратифікує. Проблема у тому , що на теперішній момент Україна для ЄС- це баласт. Тому тут саме ЄС теж гальмує і впливає відповідно

---------- Додано в 19:41 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

і буде нам щастя? Сумніваюся. Мені б такого розкладу не хотілося.

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

як на мене - не грає ролі розшматують, чи збережуть -на даному етапі у нас війна. І нема гарантій, що вкусивши один шмат загарбник спиниться. Приклад вже бачили. Віддавши Крим, прийшли по Донбас. Віддадуть Донбас - підуть далі...Тому зараз, як ніколи, треба вчитися бути разом і творити разом.

У мене в голові зараз купа думок, порядку їм нема. Не виходить з голови Льовочкін і Фірташ. Читаю статті, порівнюю і ніяк пазлик не сходиться :sad:

14. zetta

zetta Well-Known Member

Знаєте, от реально нам ніхто не допоможе , ні американці ні Європа . Ніхто. Крім нас не допоможе . Але :

У вас війна? А я на морі!

Коли цілими днями (а часто й ночами) збираєш по крихтах інформацію від друзів, які зараз десь під кулями на сході країни. Коли продираєшся крізь тонни дезінформації і пропагандистської брехні, аби дізнатися, чи живі ще твої колеги (і просто співгромадяни). Коли знайомі радісно "есемесять", що цілі й неушкоджені вкотре довезли продукти й воду бійцям на блокпости. Коли твої близькі радіють, що вдалося відправити на лікування до Ізраїлю пораненого Володю Вінярського з кулею у хребті, і збирають кошти на ліки й протези іншим воїнам. Коли поранені двадцятирічні рядові приходять просити твоєї допомоги у швидшому поверненні на фронт. І от після усіх цих та інших "коли" ти виходиш у мирний Київ – стає моторошно.

Переповнені торгово-розважальні центри, літні майданчики ресторанів – веселяться, закуповують купальники і причандалля для шашликів та рибалки, обговорюють курортні ціни й маршрути, візи й авіаквитки. Ось цей дисонанс "Ти де? На фронті? А я на морі!" - найстрашніший, найжорстокіший. Цей показовий "буржуа-парадайз" на крові призводить до повного паралічу. Це настільки ж цинічно, як читати безкоштовну агітку ворога-окупанта у вигляді газетки "Вєсті", яку "в тилу" тоннами щодня роздають запопадливим на халяву киянам. Це настільки ж цинічно, як дивитися, що у парламент як ні в чому не бувало на дорогих авто приїжджають поплічники окупанта депутати Дейч, Єфремов, Левченко… Ім'я їм - легіон (чи точніше "регіон").

Друзі з Варшави пишуть, що переказують щодня кошти і дуже переживають, щоб вони дійшли до українських військовиків, щоб їх не розікрали в Києві. Студенти замість сесії ходять давати свідчення в польську прокуратуру, бо спробували переправити через кордон десяток бронежилетів та касок для нашої армії (негласне ембарго Євросоюзу, яке запровадили ще 18 лютого, коли януковичі почали стріляти в демонстрантів, так і не скасовано). І от коли читаєш цю "закордонну" транслітерацію "Tut czastyna ludej widmowylas wid litnioho widpoczynku, bo znacznu sumu hroszhej pereznaczyla na dopomohu ukrajinskym vojakam", то стає моторошно. Незнайомі й далекі люди відмовляються від літньої відпустки, а свої, рідні громадяни, з безкоштовною газеткою "Вєсті" в руках, просаджують щовечора на розваги і покупки тисячі бронежилетів, тепловізорів, кевларових касок, рацій і приладів нічного бачення. Це марнотратство напевно коштує з десяток неврятованих життів молодих і найкращих людей цієї країни.

Психологи пояснюють таку поведінку "політравмою", яку люди отримали від піврічного "форс-мажору": революція і переслідування, тортури і викрадення, побиття і розстріли мирних громадян, зниклі безвісті і цілодобовий потік ненависті та пропаганди з таких звичних російських телеканалів. Можливо для активних учасників зимово-весняних подій ця втеча у мирне життя і в старі звички могла б стати тим психологічним порятунком, але… Але саме ті, хто з фанерними щитами протистояв кулям і зупиняв війська підпаленими автошинами та саморобними "коктейлями Молотова", - саме ті вже давно на східному фронті російсько-української неоголошеної війни. Вони вже у Нацгвардії та добровольчих батальйонах територіальної оборони. Усі ці десятки тисяч людей, які за свої кошти і у свій приватний час надавали допомогу табору на Майдані, тепер самоорганізувалися у волонтерські групи, які розселяють біженців-переселенців, збирають одяг-їжу-амуніцію і на приватних авто везуть усе це на передову. Везуть регулярно, під загрозою обстрілів з мінометів і захоплення в полон садистами з різних банд "бєсів-стрєлків".

Можна зрозуміти задурманених нацистською пропагандою "руссомірскіх" московитів, яким показують "ужастіки дальокой зарубєжной хунти" і "процвєтаніє і развлєчєнія" рідної майже імперії, яка усе встає з колін і встає. "Вантаж 200" з російських окупантів у рефрижераторах для них не існує – його не показують в "путіновізорі". Пєсні-пляскі й серіали. Мир і літо. Футбол і відпустка.

Але ж наші громадяни усе знають і все бачать. У когось сусід мобілізований, у когось родичі у зоні бойових дій, хтось вже бачив злидні біженців, а хтось оплакав і поховав когось близького. Це – війна. Війна навіть не на порозі – війна вже у рідному домі! На підтримку армії та пораненим на номер 565 відправили аж 134 мільйони гривень. Тобто, якщо рахувати грубо, то 40 мільйонний народ скинувся аж по три гривні з копійками. 3 гривні 35 копійок за своє життя, здоров'я, свободу і країну! Не перевитратили, не переплатили? А тепер порівняйте з тим багатомільйонним потоком, який прокручується щовечора у цих торгово-розважальних оазах "гламура і вєсєл'я" в Києві, Харкові, Одесі, Львові, Дніпропетровську і т.д.

Невже без всяких агітацій і закликів так важко усвідомити, що "чужої" війни за свою країну не буває?! Поразка і перемога може бути тільки спільною, а не лише фронтових частин. І ця війна - наша спільна. Ця армія і ця гвардія – наша спільна. Ці захоплені і розграбовані міста – наші спільні, навіть якщо ви там ніколи не були. Ці знедолені й агресивні "совки", які голосували за януковичів і всяких "апалчєнцов", які мали б їм створити путінські республіки на крові, – це також наші люди. Це наша спільна біда. І з ними треба говорити й жити разом.

Ніхто ж не каже усім стати бійцями й волонтерами уже сьогодні, але це так просто - весь час пам'ятати про наше спільне "завтра". Без пафосного "усе для фронту – усе для перемоги". Треба жити й працювати, вміти радіти кожній хвилині життя і вміти веселитися, але при цьому щодня хоча б дрібничку скинути у спільну скарбничку нашого "завтра", якого без перемоги просто не буде. Замість гратися у найкращих воєнних стратегів Фейсбука і вічних критиків Генштабу, замість вигадувати про/анти путінські конспірологічні теорії і тотальної критики "не такої" АТО, замість перечитування і передруку інформаційного лайна в Інтернеті – ці 15 хвилин на добу присвятіть конкретній допомозі: можна завезти необхідні речі у волонтерські центри, можна не відходячи від клавіатури або просто зі смартфона перерахувати кошти на передову чи у тил. У тих же соціальних мережах є усі контакти і банківські реквізити. Забракло часу – то хоча б "смс" на 565. Головне, щоб усі і кожен, головне, щоб щодня.
    http://dniprograd.org/ua/articles/sosiety/3793

15. сніжна

тому що це- не наша війна. В тому розумінні. що у нас не було реальних підстав для збройного конфлікту. Це -війна .яка ведеться на нашій території і із використанням нашого населення. Але це не наша війна. Ми- як полігон для з ясування стосунків і розставлення пріорітетів лідерства інших держав

16. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

от цього то якраз і нема! І навряд чи так буде, щоб всі одностайно, заодно. Бо вони там гинуть за нас на сході, а ми тут... а у нас продовжується літо. У більшості так воно є, а війна сприймається чисто так само, як раніше майдан - десь там хтось чогось вимагає, а я собі працюю, шопінгую і відпочиваю, моя хата скраю.

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

то що нам робити? не йти чоловікам за повістками, може? Принципово і масово не з"являтись? Чи що робити, щоб не бути гарматним м"ясом чи фігурками в чужій грі/ненашійвійні?
    Чи вже та війна стала таки нашою?

17. сніжна

Адвокатом льотчиці Надії Савченко став колишній адвокат дівчат з "Пуссі Ріот"-Всем украинцам я обещаю, что сделаю все возможное, чтобы её спасти.

Братья и сестры, по итогам 11 июля.

Из плохого:

1. Сегодня – очередной черный день. За сутки погибли 23 силовика, еще 93 ранены. Основная часть - в результате обстрела террористами позиций сил АТО из РСЗО «Град».

Ребята, вы будете отомщены. Как бы не пытались кусаться в агонии путинские псы войны, они сполна заплатят за каждую каплю вашей крови. Я уверен, что ни Донбасс, ни Украина в целом никогда не забудут той тяжелой цены, которой оплачен наш путь к победе…

2. Обстрел по нашим позициям второй раз за последние три дня террористы ведут со стороны госграницы с Россией. Это – явно провоцирование ответного огня, чтобы наши лупили по российской территории.

За две недели мы трижды фиксировали, что боевики и сами явно намеренно ведут стрельбу из минометов по российской территории.

Очевидно, таким образом террористы стремятся таки заставить Путина ввести «российских миротворцев» на Донбасс. Хотя не исключено, что это лишь часть общего плана, состряпанного ФСБ РФ. В любом случае, в этих провокациях для нас нет ничего хорошего.

Из хорошего:

1. Не смотря на потери, силы АТО продолжают активные действия. Сегодня эффективно работала авиация.

Было нанесено несколько ударов по позициям террористов. Основной - удар по базе, которую террористы разместили на территории шахты в районе Краснодона. Уничтожены вооружение и техника.

Сколько при этом отправилось в мир иной боевичков – точно неизвестно, но будем надеяться, что выжившие урок усвоили и ночью будут клянчить у российских пограничников пустить их назад в Россию.

2. В Киеве в Национальном музее Великой Отечественной войны открылась выставка СБУ «доказательств причастности России к поддержке террористов, бесчинствующих на Востоке Украины». Это захваченное оружие (отдельные образцы которого есть на вооружении только армии России), документы диверсантов ГРУ ГШ РФ, паспорта и военные билеты российских граждан, сепаратистские агитки, признания наемников.

Я бы каждого европейского политика, мямлящего о «мирном диалоге» с участием России, водил бы за руку на эту выставку и тыкал носом в каждый экспонат. Чтобы понимали, что это – война. Война России против Украины. И никак иначе.

Символично, что выставка открылась в музее ВОВ. Победили в той войне, победим и в этой. Фашизм всегда обречен на поражение.

3. Нацсовет по вопросам телевидения и радиовещания Украины доложил: на освобожденных от террористов территориях восстановлено вещание украинских каналов и отключены российские.

Мы уже убедились сполна, что ложь московской машины пропаганды далеко не безобидна. Жители Донбасса дорого заплатили (и, к сожалению, платят сегодня) за промывание их мозгов Кремлем. Они наелись по самое «не хочу» хваленого «русского мира». Пришло время смотреть на мир своими глазами, а не глазами морального урода Киселева и ему подобных путинских геббельсов.

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

кожен чинить так, як йому підказує власне сумління і совість. Бо з цим жити далі йому. Які можуть бути поради і вказівки?

18. kraplynka

kraplynka реалістка

Zetta, хочу подякувати за перепост цієї статті. Дуже гарно описано те, що в нас зараз відбувається. Життя в країні зараз і справді дисонує. Я вже давно піднімала це питання тут на форумі, хоча тоді звелося до того, що нічого поганого в тому, що люди хочуть відволіктися від проблем розвагами немає. У вашій статті дуже гарно дібрані аргументи та передано емоції автора.
    Країна в дуже складному становищі. Те, що зараз відбувається на Сході виглядає на затяжний процес - згодна зі сніжною, що Росії зараз важлива саме дестабілізація. І цього досягатимуть розстрілами військових, руйнуванням інфраструктур міст регіону цілого, нищитимуть будівлі, споруди, заводи, тощо. Відновлення тих об'єктів потребуватиме значних капіталовкладень, чого наш і так скромний держбюджет не витримає. Невідомо ще як довго вдасться утримувати курси валют, і ціни, які майже на все міцно прив'язані до курсу. Треба буде вирішувати питання розміщення переселенців і їх працевлаштування. Це тільки квіточки - це те, що чекає нас вже восени. І оце разюче "я на морі" - і мені одразу згадується історія під час майдану, коли якась бабуся з дідусем віддали на потреби майдану заощаджені за купу років гроші, аби подарувати нам краще майбутнє. Це й справді певно стресове у багатьох - наче бажання непереборне повернутися у звичне русло життя, абстрагуватися від проблем і повірити, що все ок. Та в багатьох певно й байдужість є - моя хата з краю. От не звикли наші люди ділитися - погодьтеся. І податки в нас все будуть непомірними, і благочинність в нас поняття не таке поширене. Адже загроза реальна, і може наступного року вже не буде за що поїхати на море, а дехто відпочиватиме вже у іншому світі. Може тоді і виникне думка - а може треба було ті кошти потратити на підтримку армії, або запастися бронежилетом та обмундируванням, а не їхати на море?! То так, риторичне.

19. Sjanjka

Sjanjka New Member

та ніхто ж не дасть гарантії, що попадемо у шматок, який відкусить собі Європа. А як тут прийдуть в своїх смердючих чоботах москалиська? Де тоді опиняться наші українці - "бЕндеровцы" і всі ми? Чи не в якихось нових Соловках? якщо виживуть, звичайно. Не можна здаватись і опускати руки, бо тоді вже ніщо не зупинить непомірного апетиту Путіна ( щоб воно вже вдавилося, скотина).

20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

та ні, просто най :suicide:
    і контрольний:suicide:

Статус теми:
Закрита.