Євромайдан!(7)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Supernatural, 29 Квітень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Євромайдан!(7)

І є ще одна цікава стаття, написана кілька днів тому. Але якщо уважно подивитися, то якраз за ці дні багато чого відбулося ( наприклад, ніби-то відмова РФ підтримувати сепаратистів, прийнятий меморандум, сьогодні- відбувається закрите засідання ОБСЄ...) Плюс на карті "напруженості" України. яка була оновлена вчора, з явилися нові ( хай поки "слабобальні") точки . Серед них- Закарпаття.

Як Медведчук ділить Україну в Донецьку
    Зустріч Медведчука з лідерами сепаратистів – це початок переговорного процесу зі створення нашого Придністров’я. Погодженого з офіційним Києвом
    Головна тема переговорів - багатосторонні домовленості по утворенню квазідержавного утворення на базі частини Луганської та Донецької областей. Так, сьогодні Медведчук (український громадянин і лідер української партії) має передати сепаратистам, що Росія не збирається приймати ці території до складу РФ. Правда, росіяни готові підтримати їх грішми. При цьому сепаратисти мають перестати займатися відкритим мародерством і почнуть процес переходу з військового стану в мирне русло.
    При цьому, як стало відомо "ДС", найближчим часом має відбутися круглий стіл за участю представників української влади та незаплямованих у крові сепаратистів. На ньому почнеться обговорення процесу відділення частини Донбасу.
    Наразі незрозуміло, яким чином це відділення буде відбуватися, але поки найвірогідніший варіант - проведення відносно легітимного референдуму, а потім розпочнеться процес "цивілізованого розлучення", як це було між Словаччиною та Чехією. Інший варіант - створення автономної республіки (республік, саме тому досі не відбувається об'єднання Донецької й Луганської областей) з подальшим правом на самовизначення. Правда, треба наголосити, що це поки робочі варіанти і не виключено, що всі ці переговори - окозамилювання.
    Як би там не було, але й офіційний Київ і Захід по суті згодні на ці процеси. При цьому,переговори, судячи з усього, відбудуться і без офіційних делегацій країн Заходу, і без офіційних представників Кремля. Головним посередником стане ОБСЄ, а саме рішення, якщо буде досягнуто консенсусу, буде ніби то рішенням Києва і сепаратистів.
    Основна загроза - це те, що росіяни не можуть гарантувати, що через місяць вони не почнуть за таким же сценарієм "качати" ситуацію в інших регіонах. І не виключено, що наступними мають стати зовсім не Одеса чи Миколаїв, а Берегівський район Закарпаття (недаремно з Медведчуком в Донецьку був Шуфрич) та Герцаївський і Новоселицький райони Буковини. Якщо Москві вдасться розхитати ситуацію там - значить їй вдасться вбити клин в поки монолітному Євросоюзі. http://espreso.tv/article/2014/05/18/yak_medvedchuk_dilyt_ukrayinu_v_donecku

2. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

от, прихильники федерації хай почитають.
    поділять між собою медведчуки і путлєр регіони України.

3. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

прихильник , противники, а от ДНР, там йде поклониння Путіну, як царю, один Бабай чого вартує.
    Прошу не плутати Донецьку область з ДНР, мухи окремо, котлети окремо:))

4. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

та про них і мова.

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

значить голосуйте за Юлю, бо вона якраз і каже про необхідність такого всеукр. референдуму.

---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

а як зрозуміти то на хлопський розум: кому це вигідно і яка кінцева мета?

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Оце вже просто капєц якийсь. А як на це погоджується офіц.Київ і ЄС?! То в якому "сусідському" оточенні в при такому сценарії опиниться те, що залишиться від України, серед кого будем всі ми? Куди не плюнь - якась невизнана республіка і тліюче вогнище конфлікту? Чи ці куски від України згодом не довго думаючи відхватять собі сусідні країни і по всьому?

6. сніжна

7. Roxie

Roxie Галицька панянка

І нашо тому Медведчуку самостійний Донбас, який сам себе не прогодовує? Луганськ+Донецьк є дотаційними регіонами, хіба Харків їх може витягнути.

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

прогодовує не прогодовує, а якби був так непотрібен, то не було б такого шуму.

9. сніжна

статус автономності із правом самовизначення- це не тотожно самостійності. Дотації при такому статусі залишаться з Києва

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Дзвонила я сьогодні нашій сусідці-медику (вона доглядала і діда і бабцю свого часу), фельдшер, дуже приємна і толкова проста жінка. Двоє дітей. 3-є внуків. Зараз працює ще й в аптеці, фельдшером тільки на 0,75 ставки. Зі Слов`янська. Цитую:
    Іринка, не дай тобі Боже сюди чоловіка..в нас повноштабна війна йде. Те, що творилося на Енгельса (а це щоб ви розуміли, з 700 метрів від будинку мого діда по прямій) це просто жах, розбомбило зо 3 будинки, 2-є поранених..В моргах просто не уявляєш скільки неопізнаних тіл. Дуже багато зі сторони укр армії, люди просто нікому не потрібні. Людські життя не цінують. Те, що я чую в наших ЗМІ це нісенітниця, я стільки бачу скалічених людей. Одного хлопця з Франківщини кинули свої ж, коли був обстріл в Андрєєвці..Аніна кума (Аня - це її донька, теж медик - медсестра, кума - то фельдшер теж) вийшла подивитись, чи немає поранених, бо недалеко живе, і побачила хлопця з простреленою ногою, з вигляду років 23-25, весь переляканий, як почув, що вона з чоловіком довезе його в лікарню - почав плакати не везти, бо його там приб`ють, бо ж він українець. То він зараз в них, вже подзвонив батькам, все добре. Каже, що він вже стріляти і не хоче, бо побачив, що там дуже багато просто слов`янців, краматорчан і т.д. Як то по своїх стріляти? Але якби ти знала, скільки вже трупів.
    Мені немає підстав їй невірити, вона дурниць не плете. Це звичайна людина і я її добре знаю. А те що цифри значно применшені - цьому я можу повірити, бо як же Турчинову псувати "хорошу картинку проведення АТО"

---------- Додано в 21:13 ---------- Попередній допис був написаний в 21:11 ----------

отакі сепаратисти..а свої кинули

11. сніжна

про величезну кількість трупів ( правда подають як терористичних) писав і Тимчук.Попереджував, що може початися епідемія, оскільки морги такої кількості не витримують, а в Росію, як їх збиралися таємно перерправити - не вивезли
    зараз не знаю чи знайду ( на очі попалася вчора замітка- щоденник, яку веде наш в\с у Слов янську. Він там пише про багато "взірцево-показових" моментах, які готуються спеціально під приїзд "комісії з Києва" і під гарну картинку для зйомок)

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:19 ----------

Ну і Турчинов сьодня заявляє про початок фінальної стадії АТО. Все, вибори? Треба трошки затишшя, а далі- знову якусь ...замутять, щоб народ не розслаблявся і голову мав чим зайняти. Демобілізацію недарма відклали уже на невизначений термін. Про 45 днів уже можна забути. Наразі- ставлять 6 місяців мобілізації, які можуть бути ще продовжені. Строковики 2013 року теж "затримуються" на невизначений термін

12. Mira_SH

Добре, а де взяли цих нікому не потрібних людей???
    Якщо б влада не шукала, то мама , сестра, жінка точно шукала б, то така сама історія як 54 трупи міліціонерів в Маріуполі. Зараз не 1940р, що листи ходять довго, завдяки мобільному зв"язку, таке не приховаєш

я не кажу , що вона плете дурниці, але може це трупи наших північних сусідів? Трупи не говорять, щоб по мові розпізнати. А так ніяк особливо не розрізниш

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а ви звідки знаєте що не шукають. Ну про що мова. Морги - є, тіла - є. Там, де відбуваються такі події в разі чого свої своїх захоронять. А от інші?
    І про "картинку показову" дуже і дуже повірю. Бо це було у всі часи. Чи ви так вірите-вірите Турчинову і Ко? Чи не ясно, що фінальна стадія - це чергове затишшя перед виборами..По-моєму це ясно.

14. Mira_SH

Читайте уважно:)
    Не знаю, думаю б рідні такий гам би підняли, щоб до Москви чути було. І інтернет , то сила

Чи Ваша знайома, щей терористів всіх в обличчя знає, що чітко може сказати, що то точно не вони?

я не вірю, Турчинову і ко, але я вірю здоровому глузду .
    Я ніколи не зрозуміюлюдей , які підтримують терористів

Мені цікаво, як ваші знайомі, реагують на таке

Старший лейтенант Грішин Ігор Іванович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 39 років, народився в Слов’янську Донецької області, родина мешкає в Бродах, двоє дітей – 8 і 7 років.

це 1 з тих летчиків збитих терористами

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Mira_SH, завжди віриться в краще, аби потім не було боляче розчаровуватись..

16. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

все одно десь та й вилізло б.

17. Mira_SH

Я не вірю в краще.
    Просто люди, що допомагають терористам не викликають ні найменшої довіри.
    Я вже давно на єтапі , та пішли вони лісом, і хай живуть в Придністров"ї 2, але шкода розумних і адекватних людей.

І ще скільки б часу ви мовчали, як би не могли поговорити з чоловіком ? я максимум 24 години, а далі я б підняла все і всіх, і таки б знайшла.

Я не памятаю, чи тут писали, але в том ж Словянську ходять чутки , що поранених українських військових забирають на органи.

18. сніжна

В.о. президента України Олександр Турчинов проінспектував позиції АТО під Слов'янськом та дав "зелене світло" на зачистку Донбасу від терористів.
    Про це повідомляє прес-служба глави держави.
    Турчинов наголосив, що в ході візиту поставив завдання перед силовими структурами повністю очистити регіон від терористів та "повернути мир та спокій у Донецькій та Луганській областях".
    Він зазначив, що "матеріально-технічна база наших військових щодня покращується", а сьогодні, додав Турчинов, у розпорядження АТО було передано сучасні засоби зв'язку.
    В.о. президента також наголосив на зміні настроїв людей на Донбасі, "які почали розуміти, що терористи-сепаратисти ведуть регіон у безодню".
    "Саме тому в цих регіонах посилилась підтримка дій української влади щодо боротьби із терористами", - заявив Турчинов.http://www.ukrinform.ua/ukr/news/turchinov_dav_dobro_na_zachistku_donbasu_1940796

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а хто казав, що особисто вона їх підтримує..просто там не все чорне, а в нашій армії - яка і армією не є професійною - не завжди все біле. А то послухати з нашого боку всі такі і привітні і милі, але так само бувають різні. І впевнена, що можуть і кинути свого, і так далі..Я про терористів не знаю - не бачила, а от те, що простим людям ця влада не подобається - то є факт.

---------- Додано в 22:06 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

а у вас там всі тепер посібники терористам?

20. Mira_SH

звісно не всі, в мене таке враження, що ви читаєте через слово
    А оті , що ходять живим щитом, і кидаються під БТР , саме так. І тих хто стоїть на блок постах теж в їх ряди.
    Я прекрасно розумію, що там є люди, що не підтримують ДНР, хоча саме з ваших дописів випливає зворотнє.
    Ну, якщо не дай Боже , туди наших чоловіків, висновок один, їм подобається, влада ДНР. Їм хочеться нової колективізації, і щоб стало, хто був ніким, той стане всім.
    стан нашої армії плачевний, і він такий чорний, що аж страшно, але ж недарма її Янукович зовсім розвалив. І з мобілізованих є різні люди. Тому що вони ЛЮДИ, як і ми, а ми всі дуже різні

Статус теми:
Закрита.