Євромайдан!(7)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Supernatural, 29 Квітень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан!(7)

Ніколь, про мови то я просто навела типовий приклад (типовий для них). Якщо вже так брати, то дотаційний регіон таким був не завжди. Якби створювалися умови, а не все розпродавалося, якби вкладалися кошти, я думаю, що народ там такий як всюди - вони не цураються праці. І те, що можна почути, що там п`яниці-наркомани, ну так це швидше соціальний фактор, тобто вже наслідок. а не причина.
    Наведу приклад, мій хороший друг працював в Луганську - Лугансктепловоз..з/п не платили, затримки постійні, хоча всі робили як має бути сумлінно..Він пішов тоді водіїм до директора, пропрацював до 2011 року, допоки не виграв тендер "Брянский машиностроительный завод", повернувся назад до станка, бо з/п ось вже 3 роки платять стабільно, стабільні відпустки-лікарняні і т.д. Питання - чому наша влада не могла ці питання контролювати? Щоб люди працювали, бо вони - звичайні робітники, давай роботу - будем робити..Але за нашої влади, все добили, розпродавали там. Відповідно вони тепер "моляться" на той Брянській з-д, що дав людям можливість працювати-заробляти без проблем.

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ні, мусить бути все зважено. От уявіть, переїхали ви на ПМЖ наприклад до Польщі. І всі вас там притискають за ваше бажання розмовляти українською. То неправильно. Натиском, силою можна добитись рівно протилежного ефекту. Мусить бути державна мова. Мова діловодства, обов"язкова мова для держслужбовців. Вона має бути підтримана і використовуватись в усіх офіційних стосунках. Та зробили в прибалтиці. І наразі російську з молоді мало хто розуміє. На все потрібен час і розумна політика.

3. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

так і мені поясніть.
    То як був яник, вони там всі чудово жили?
    чому саме зараз?
    думаєте всі тут дуже задоволені владою і їхніми діями?.
    Всі знали, що зразу добре не буде, а тут ще й москалина стоїть на кордоні і не дасть нормально вирішувати внутрішні проблеми.
    От і маємо.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

За 24 роки ПМЖ не вивчити мову?
    Не хотіти нею розмовляти?
    Люди, це ціле покоління молоде виросло за цей час.
    P.S.:я одна з них. Родичі зі Сходу, в дитинстві вдома говорили російською. Та мама була з Франківщини і таки привила нам любов до мови і до батьківщини.
    Хоча всі знайомі і друзі були російськомовними.
    Було би бажання.

5. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

чого вони мовчали як Яник брав курс на ЄС? Я щось не пригадую тоді ніяких потужних мітингів в Києві.

До речі, бачу по сюжетах з новин, що багато простих людей зі сходу і півдня, а саме з невеличикх міст і сіл розмовляють українською, а не рос.мовою, ну, або суржиком, але явно більше наближеним до української.

Регіональну російську вони і так мають. Проблема не в мові, не заходьте і ви, Кохаю, в оману.

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

То при яценюку завод продали? То ж не тільки завод в Луганську довели до банкрутства. То ж свідомо всі підприємства доводять до клямки, щоб вкрасти, продати. Думаю не дарма саме Росії продали. То не треба все до купи мішати. Народ обкрадали при всіх владах. То не треба зараз у всьому робити винними "помаранчевих". Боготворимий Ахмєтов які умови створив на своїх шахтах в сша? А які тут? То теж помаранчеві винні?. Зараз є маленьке вікно можливостей реально змінити країну. Є ГО, які хочуть щось робити. Ми маєм допомогти і контролювати владу. І реально докладати зусиль,щоб щось змінювалось. Але ні, ліпше скиглити, або проситись в іншу країну, бо там ковбаса дешева і сильний дядько Путін наведе порядок.

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я знаю, але в нашій державі - то я чесно тут кажу, не ховаючись, - я не вірю в зміну влади. І тих хто
    просто зливають "по-тихому". Дали людям з Майдану посади ледве не "хтось там 10-та скрипка в оркестрі"..міністр культури і спорту і т.д. А для чого? Щоб була видимість що "щось зробили", і далі своє робити-деребанити..Це така робота..це зміна всієї влади - не верхів зачистка, а докорінна. А хто дозволить таке зробити. якщо там кум-сват-брат, і хтось, та й лишиться і знов свого брата набере до кабінетів..Це зміна ментальності народу..а як її змінити - в тих хто продовжує паркуватись не там, платити ДАЇ, бо так дешевше, давати на лапу в садочку, бо інакше не приймуть. Ті кажуть, що "нам платять, ми берем, от якбИИИ не платили(!!!)..", ті кажуть "а ми б не платили, так вони вимагають.."..І кінця-краю тому немає..
    І ці операції всі військові - вже на сьогоднішній день моя думка - то така показова бутафорія - де народ - з будь-якої сторони - це просто жертви, а ці всі нагорі сидять і потирають долоньки..

8. KrystynaM

а що у Львіську область вкладаються кошти?
    ментальність не та, там чекають на доброго дядечка, який прийде і дасть роботу, умови і т.д. А тут вчаться виживати з того, що мають, при тому зціпивши зуби і мовчки.
    Але все має межі, от як був яник. Тому і встали.

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

я про розмовляння в побуті. От хочу я в себе в хаті розмовляти мовою батьків. А в офіційних установах і т.д. то звичайно мова держави. Та хоча б з елементарної поваги

10. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Якби їм потрібно було тільки це, то ніхто не кричав би за двомовність.
    А оскільки по хорошому не вийшло, пора приймати жорсткі міри імхо.

---------- Додано в 13:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

Повага, повага.
    В мене таке враження, що дехто з російськомовного населення не знає про таке слово.

11. KrystynaM

добре, все зле на вашу думку.
    Які пропозиції?
    що пропонуєте робити реально, крім того, щоб об.. рати теперішню владу?
    Єдиний вихід зараз - це проведення нормально виборів.
    А від кожного з на - це реальни контроль влади і посадовців на місцях.
    Плюс, якщо маєте якісь свої ідеї, крім постійного ниття і критикування діючої влади:

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я російськомовна, більше того в побуті - розмовляю російською, але українську мені вивчати і розмовляти нею, ба - знати ніхто не заважав, при тому, що вчилась я в Слов`янську. Чому? Може тому, що мене ныхто не силував? Не змушував? Мені було то в радість. Силомиць нічого не змусиш, хіба відразу відчувати. І чоловік в мене "бандеровець" (за словами рідні), але ж не заважає нам то любитися, хоч я російською спілкуюсь.

13. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

тема заїждена і стара, то щира правда що починати треба з себе, і в садок візьмуть, і в університет поступти без прблем можна, і на роботу влаштуватися. Все можна бло б бажання. Треба долати стереотипи.

14. KrystynaM

от власне, сиділи в свому болоті і варилися там. А тепер сильно розумні встали проти "хунти", а толком ніхто з них не пояснить, чого їм треба.
    І друге, чогось ПТН не дуже женеться забирати до себе ДНР, бо вони йому 100 років не потрібні, ще один тягар на плечах московії.

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я вже написала - що мову, як приклад привела..та звісно, що не в мові справа.

16. KrystynaM

давайт кожен почне з себе.
    от ви платите в садочку і т.д?
    Вимагають, пишіть скарги, не мовчіть, тоді і буде результат, а "пагаваріть",то всі вміють.
    Треба діяти.

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

це здається форум, де можна викладати свої думки, хоч якби вони не сприймалися? хіба не так..

18. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Так обс.рати ж завжди легше!

19. KrystynaM

підтримую повністю....

20. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а ви щось знаєте про мене? про "пагаваріть"? так на це і є форум..Я чудово вмію виходити з ситуацій, де вимагають..А інші? Крім вас, мене і посиденьківців?

---------- Додано в 13:19 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

я так розумію, тут треба бути як усі, або тебе відразу гноблять??

Статус теми:
Закрита.