Євромайдан!(7)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Supernatural, 29 Квітень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан!(7)

якби воно не сталось так, що виявиться, що і наша теперішня влада "в одній зв`язці"..поволі вже в котрий раз спадають рожеві окуляри..Хтось скористався з моменту вдалого..певно, що без Росії не обійшлось, але от при всьому тому фарсі якій твориться в колуарах влади. Я думаю, що і вони приклали руку.

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

ой, а то ви не знаєте як будується люба картинка. Навіть якби там товпами ходили журналісти з 1+1 чи Інтера..показалось рівно стільки, скільки треба.

2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Це я чудово розумію. А тепер тако, коли раптом Донецьк і Луганськ захотіли стати ДНР і ЛНР? Вони ще в січні цього року навіть назви такої не знали. Хотіли стройними рядами і расіюшку і в ссср, але не в окрему державу. Так? Думаю що так. І тут раптом всі вирішили стати ДНР. Останніми роками все керівництво держави і на місцях було вихідцями з Донбасу. Але ні, донбас не чують, його не підтримують. І так далі і так далі, а він всіх годує. Тому він піде в росію, бо он нє станєт на калєні і в віду мав всіх свідомих разом з їхньою мовою. Чи не так?

3. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Мені сподобалось, як в передачі про це Луценко казав: треба розрізняти сепаратистів, просте населення, які хочуть відстоювати свою землю і мародерів, які користуються тим всім.

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

так я знаю, але до кого у вас притензії?
    http://news.eizvestia.com/news_poli...news-rabotaet-navodchikom-u-terroristov-video

але наразі там працюють , о ці журналісти, які допомагають терористам

на рахунок мирного населення, якщо вони мирні, і хочуть миру, то не хай недопомагають терористам. А то багато кого з них спокійно в посібники терористам можна записувати

http://www.youtube.com/watch?v=CkCIylb25cQ#t=127

от заради цих жителів краматорська, варто за них боротися

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

в мене вони не спадають. Я їх просто не маю. Так, брешуть всі. Але особисто для себе не бачу перспективи по дорозу з північними сусідами. Тому, якщо раптом ми почуємо данбас і підемо в рашку, для мене залишиться вихід емігрувати. Бо в тому болоті я жити не буду. Але якби так, то я емігруватиму, а не боротимусь за незалежну Галичину. Різницю відчуваєте?

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Пупсик, чому просто не зрозуміти, що там люди інші. Ну жилось їм добре при СРСР, це злочин? Не хочуть вони в ЄС? Їх що туди силоміць тягти, бо "ми знаємо, що там краще"? Якщо дві сторони не можуть порозумітися - чи то пошепки чи вголос, як от тепер - треба значить шукати інші методи, підходи. Значить жодна влада не змогла цього зробити.
    З одного боку, ми кажемо, що "як так, вони стільки років жили на Україні, і не навчились любити і т.д.". Ну не навчились - припустимо. І що? Любити можна змусити? Відповідно треба створити тим регіонам такі умови, щоб вони почували себе комфортно в країні. Скажімо, чому лише там не зробити 2 мові офіційно? Все одно в побуті всі вони суржиком говорять, і так розмовляти повально українською вони не будуть навіть через століття. Бо там інший край, інші сосіди під боком, інший менталитет.

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

а в чому вихід тут? десь ви потрібніші? світ не резиновий.

---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

еміграція - це один-два (образно) Всією півкраїною емігрувати не можна разом - раз, і край переїхав, це вже власне буде відмежування краю.

7. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

а ви пробуйте пояснити своїм друзям і рідним, що як заберуться терористи з Донбасу і звільнять всі будівлі, то і армії нашій не буде що там робити. Хай в першу чергу там в себе наведуть порядок.

А ще поясніть, будь ласка, з їхніх слів мені наприклад особисто, за що конкретно вони ненавидять теперішню владу більше, ніж ми ненавиділи яника?
    Ми теж не в захваті від нової влади, до речі. Якщо би не дай Боже щось, вони підуть з нами разом до Києва на майдан? Може, тоді і об"єднаємось?

100% підтримую. Так, влада наробила напевно немало помилок, допустила бездіяльність і зволікання. Але якщо казати, що конкретно влада мала би давно вже щось зробити, то хочеться взнати: а хто саме? Особсито Турчинов чи Яценюк мали наводити порядок на місцях? Ні. Для цього є міліція, прикордонники, СБУ. І чомусь всі не спрацювали, а сказати відвертіше - просто саботували свою роботу.
    А тепер от більшість, кому приходять повістки, хочуть відмазатись і хай влада вирішує. А ЯК влада то має зробити - я щось не уявляю...

8. Mira_SH

а де зараз СССР? Люди, що боряться за вступ , в той ТС, мали б кричати вигуки ТС, а не Росія, і не в Донецьку, а в Києві. є боротьба з владаю, і проти влади, інша справа розвал країни

послухайти його лексику, ви б за таким пішли, я ні
    https://www.youtube.com/watch?v=uyNP8yILavk

9. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

підтримую
    на 1000.
    Прийшло мені сьогодні на Фейсбук

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я бачу вихід в тому, щоб в нас була "парламентська система демократії з федеральною системою парламентського уряду" (процитувала, як це правильно звучить). В цьому э вихід. Але власне в нас так не буде - бо десь влада за людей і за свою країну, а в нас будь-яка влада в шоці буде "як так, менше награбувати можна буде..бо це ж з усієї України, а так тільки зі свого регіону". Виходить ми боремся за перше, а нам постійно вказують, де наше місце.
    Знаєте, як в казіно "система казіно ніколи не програє, і якщо ти зараз виграв, то це тільки тому, що казіно дозволило виграти краплю в морі, а програєш потім значно більше"

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ви думаєте що суть питання лише в мові? І з російською вони прям стануть в рази щасливіші?
    Так вот питання не в мовах, бо якщо цим людям жилось би добре, сито, забезпечено, то я впевнена що там де добре кормлять звідти не тікають.
    А цей регіон "голий, босий, голодний, безробітний" це образно, але так є, вже перепрошую наперід якщо когось образила, вони є дотаціонним регіоном, і так, їм там живеться не добре, і вони думають що в Росії їм житиметься кращє. Але це всі тільки здається, бо в Росії добре живуть в крупних містаїх, і то не всі, все решта біднота.

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

при чім тут резиновий світ? То моє бачення. Якщо я не бачу можливості жити тут з тих чи інших причин, то шукаю вихід. Ті, хто хоче в Росію не виїжають туди на пмж, а хочуть частину України передати в вічне користування

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

CaddyV. я так розумію, ви за ЮТ? А яка різниця "ВФ з родичами Порошенко, чи Юля"?? я би так краще написала

14. Mira_SH

Уряд пропонує децентралізацію влади, і статус мовам теж надається, але з ким про це говорити з Панамарєвим? До нього треба "по понятиям", а "Київська хунта", на такій іноземній мові не розмовляє.
    Я особисто проти 2 державної, маєм приклад Білорусії і Казахстану, вони вже свою мову похоронили.
    А ось регіональну завжди будь ласка

15. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

О, вони ще й про хороше кажуть.
    Мому тільки про погане грр.

Там вертольотчики?

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Це як мінімум неповага. Небажання вчити мову це те саме. Якщо так вже не могли витерпіти ту ненависну державу, так тяжко мучились, то чому їли її хліб, а не їхали на безкрайні простори матушкі?
    а тим кому по 20 років теж там добре жилось?
    А коли вже західній чи центральній Україні створять такі умови? Чомусь я чудово розмовляю на російській. А їм що заважає? Бо вони зневажають державу в якій живуть. Бо вони не поважають нікого крім себе самих і з радістю продадуться тим, хто більше заплатить. Вибачте, накипіло.
    Знаю, що на сході дуже багато розумних і світлих людей. Але доки керуватимуть гомо совєтікуси ніц доброго з того не буде.

---------- Додано в 12:48 ---------- Попередній допис був написаний в 12:47 ----------

ні, принаймі я про це не знаю. Брати 31 рік. Не служив і навіть військової кафедри не має. ІТішник.

17. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

А влада звідки береться? То ж і є ми самі. Тому треба забути про отакі-от настрої і йти на вибори.
    Повірте, є достатньо активних молодих людей, які організовуються, пробують щось робити в цій країні. Давайте хоч якось підтримувати! Бо майдан не був проплачений і 100%-во розпланований. Це зробили люди, наші співввітчизники і ми їм допомагали, чим могли. Тому не зневірюємось, поживем-побачим. Ніхто не казав, що буде легко.

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Як же ж мені надоїло ото чути.
    Я і раніше була проти двомовності.
    А зараз єдине бажання повністю утискати російську. Причому на всіх рівнях.
    Щоб людям просто було не вигідно нею вчити дітей.
    Зрозуміло, що то покоління навряд чи перевчитися.
    А от дітям або українські прививати або чемодан\вокзал\Расея.
    Хватить вже тої ліберальності з мовою. Часу було повно. 24 роки. А молодь там так і говорить суржиком в кращому випадку.
    Та що говорити там. У нас у Львові таких сімей повно.
    Дуже я зла на то питання.

19. Mira_SH

А ще де в моїх дописах є нитя, що чолвіка призвали?
    Ні я б не була б в списках перша, і мене б взагалі б не було в цьому списку. ОБОВЯЗОК КОЖНОГО ЗДОРОВОГО ЧОЛОВІКА захищати свою країну.
    я виходжу з принципу, що Україна наш дім, і ми повинні його захищати, а ті хто відмовляються це робити з речами на вихід.
    у вас горить хата, а в хаті ваші батьки, а ви своєму чоловіку кажете не лізь, бо не дай боже обпечеся. а тим часом ваші батьки точно згоріли

20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

от власне, що там вже ціле покоління і близько не знає, що то за чудова країна така була - СССР.

Я от пам"ятаю з дитинства постійні черги і пусті полиці - дефіцит. Привезли там колись ковбасу докторську в магазин біля садіка, то мама чергу зайняла, мене з садка забрала і ми десь коло 10 вечора були вдома.

Або зі школи на перерву вибігли за булками в магазин, а там хліб завезли і черга кілометрова. Ми мусіли слухаючи крики без черги якось проскакувати.

Батьки були звичайники робітниками. Так, підприємтв у нас в районі працювало маса, але достатку я не пам"ятаю, скромно жили.

А з Польщі родичі привозили жуйки, банани, всякі модні "одьожки" і взуття - то було просто мегакруто. Досі пам"ятаю свої туфельки в 1 класі, які мама з Польщі привезла, такі м"якенькі, білі, модні. Ну, не було в нас таких в магазинах у вільному продажу.

Так от мене дуже цікавить: а які спогади про СССР у тих людей, які рвуться туди?

Статус теми:
Закрита.