Євромайдан!(6)

Discussion in 'Що у світі чувати?' started by Siania, Feb 19, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Євромайдан!(6)

Ага щас.
    І рибку сєсть і ...
    Я вже не просто зла:girl_feminist:.

2. marianast

marianast Well-Known Member

3. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, якщо хтось бажає допомогти військовим в Криму, то у Львові кошти збирає тільки храм Петра і Павла (костел єзуітів), зі сцени майдану просили більше нікуди не нести.

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ех, завідиваю.
    Ні можливості такої не маєм, нема села тай пологи на носі. А я так би про це мріяла зараз, бо місцями закипаю від інформації або панікую від зневіри.

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

На Громадському періодично проскакує Приватівський рахунок Данила Яневського. Збираються кошти в тих самих цілях.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

справа у тому, що частина татар свій бізнес у Криму відкрили на ті кошти, які заробили в Росії і за той час, поки жили в Росії, а потім- повернулися на Батьківщину, відкрили ті ж готелі- пансіонати. У них ментальність теж скоріше російська, ніж татарська.

Але свою думку я теж сформувала: не варто зараз закликати до військових дій у Криму. Хай це питання вирішують дипломати. Для нас зараз куди важливіше укріпити сили на Півдні та Сході. Бо власне ота дестабілізація породжує ненависть всередині між тим же населенням тих же областей. Коли є значна неоднорідність всередині, дуже важко зберегти спокій і владу. І ці території завжди будуть "гарчими і небезпечними". На це і розраховано- хай посваряться всередині між собою, потім дестабілізовану територію легше захопити.Тому хай "військові навчання" проводяться вздовж південних та східних територій, а міліція та СБУ особливо посилено повинна працювати у гарячих регіонах. Найменша провокація- одразу реагувати. Не допускати розколу всередині населення, коли сусід ненавидить сусіда. На Заході України більш однорідне населення. Тут навіть російськомовні сміються, що вони "бандерівці". Коли є єдність всередині, важче змінити устої. А коли вовком дивляться один на одного колишні друзі, то це- прями шлях до вічної гарячої зони, яку завжди можна захопити.
    Крим зараз не вартує військових дій зі сторони України. Бо це- лише невиправдані жертви. Крим при любому розкладі, при тій дестабілізації всередині самого населення, на дуже-дуже довго залишиться "гарячою" точкою, яка вибухнути може в будь-який момент. Немає там єдності навіть всередині. навіть не єдності, а навпаки- дуже велика полярність. Оця полярність просто може зіграти і свою роль навіть коли Крим буде у складі Росії. Як тільки настане несприятливий для певної частини населення момент, почнеться розгойдуванні зсередини. Коли на Майдані у людей була єдність, вони вистояли. Коли у Криму єдності не було з перших днів, вони і не могли самоорганізуватися. відсутність самоороганізації ще більше розхитувала ситуацію зсередини. Час покаже. В Криму маже 2 мільйони населення. Якщо йде сильна полярність, стримати таку массу населення важко.
    Ще важливим є питання вивести потім наших військових з Криму. Не просто вивести, а організувати для них умови проживання на материку. Адже там не всі мають родичів в материковій частині. Для багатьох Крим- єдини й дім. Тому їм просто не буде куди "виводитися" . Потрібне житло для військових ( бодай гуртожитки), організація приписки їх до інших військових частин чи допомога у пошуку цивільної роботи для тих, хто вирішить піти після всього з армії, роботи для дружин, навчання для дітей...

6. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Присутня ненормативна лексика:
    (с)

7. сніжна

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

у Путіна не буває "бувших". І раз Ілларіонов попереджує, значить треба попереджувати. Путін, по суті ніколи своїх планів не ховав. І Ілларіонов нічого нового не говорить з того, що не приховує Путін. він просто "розшифровує" його послання.
    Крим ми вже загубили. Принаймні наразі. Не буде там все спокіно і при Росії. А от наше завдання- якраз усі сили кинути на укріплення кордонів по інших периметрах, на те, що повністю стабілізувати ситуацію серед населення на Сході- грошима олігархів, обіцянками- чим завгодно. Сильне зсередини суспільство розхитати важче. І втратити важче. Те. що втратили Крим- це цілковита вина не одного року роботи нашої влади. Рано чи пізно він би "вибухнув". Тому те, що 22 роки протрималося без будь-яких зусиль зі сторони централізованої влади ( навіть скоріше не без будь-яких зусиль. а навпаки- "вопреки")- уже було добре. Просто у нас так є "поки грім не вдарит- не перехрестимося". Тому, що посіяли, те і пожали. Влада "прокакувала" Крим 22 роки. Тому кричати зараз "караул" вже пізно. На цьому гіркому уроці треба робити висновки і діяти вже стосовно інших "хитких" регіонів

8. Sera

Слава Богу не всім.

9. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Сніжна, ну я теж по центру пройшлася, перекусити зайшли, в церкві довгенько була і на майдані звичайно. До речі, церква теж дуже добре заспокоює і переключає. Я до церкви завжди ходжу, але в ці часи мені дуже хочеться там бути чимдовше. Раніше не відчувала такого.
    Я взагалі про трохи іншого масштабу гуляння писала. Попри ситуацію в країні - піст взагалі-то...
    За загиблими ще 40 днів не було навіть.

10. Finya

Чому не були закриті кордони відразу, не була кинута армія в Крим?
    Заявление группы "Информационное Сопротивление" от 09.03.14

Думаете, ответят?
    Не знаю, не знаю. Скорее объявят "ИнфоСопротивление" провокаторами.
    Кстати, сегодня на Вече на майдан приглашено правительство в полном составе. а также и.о. президента.
    Наверное, даже не надо пари заключать - соизволят ли оне появиться перед людьми...(с)

11. Sera

Навіть думати про село не хочу.
    Мені русска братія пише про Україну вже в минулому часу:girl_feminist:.

12. Finya

Я на Іларіонова навіть уваги не звернула. Те, що турбує мене, виділила жирним шрифтом. Як кажуть, Бог допомагає тим, хто сам собі допомагає.

13. Allo

Allo Active Member

Ілларіонов був на Громадському і ще на 5 (якщо не помиляюся) на скайпі з самого початку інтервенції в Криму і розповідав про все те, що почало далі відбуватися по чітко озвученому сценарію. Важко було слухати і я не вірила, що все так погано, але його чомусь влада не дуже слухала.

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

Пишу в цій темі вперше... Раніше щось духу не вистачало... І нехай мене зараз хоч тапками закидають, але скажу таке: нехай би вже відділявся той Крим і всі бажаючі області... Хоч до Росії, хоч автономно... Тільки би не було війни. Я кожну вільну хвилину молю Бога, щоб дав розум обом сторонам не починати конфлікту... Щоб мирно пройшов той референдум. Щоб просто дали їм піти, якщо вони так хочуть...
    Дивно мені чути вислови: "Та що там Росія! ЄС і Америка обіцяли нам допомогти! Ввести свої війська!" Та ж то почнеться справжня війна... Не на життя, а на смерть... Голод, холод, розруха, грабежі, знущання, катування, розстріли. Не думайте, що армія буде воювати з армією... Війна зачепить кожну сім"ю. Варто лише подивитися чи почитати про війну в Абхазії чи Чечні...
    Надіюся, вірю, що ми будемо про війну читати лише в підручниках з історії...

15. AilataN

AilataN жива

оригінальне запрошення, неоднозначно відношуся до цього посту, але його запощу, на розгляд.
    і ще це:
    http://odessa-daily.com.ua/news/yul...borony-kryma-ili-olen-eto-loshad-id62822.html
    Запощую, бо лайкнула моя кума з Казані. А я вже думала , що вона " попала".
    Трохи попала під пропаганду, але , бачу, не зовсім.
    Це дуже тішить, особливо на фоні її попередніх постів.

16. сніжна

видно тому, що так "було потрібно". Мені цих планів не осягнути.Бо це- геополітика. І ніхто тут не цікавиться потребами та інтересами населення.
    правильно. тільки я проти того, що в мережі закликають до активної збройної відсічі.

17. Finya

А яку відсіч має давати армія держави у випадку нападу на державу? Я чогось не розумію? Все життя думала, що армію утримуєм заради збройного захисту.

18. marianast

marianast Well-Known Member

Як? Наскільки мені відомо такі питання може вирішити лише Всеукраїнський референдум. Його рішення не складно передбачити. Ви ж розумієте, що жодна держава не може нічого просто так віддати?

19. Finya

Дівчата, хто на Однокласниках зареєстрований, спробуйте пароль поміняти, в нас тут підозри виникли.

20. сніжна

Thread Status:
Not open for further replies.