Євромайдан!(6)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Siania, 19 Лютий 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Котя

Котя Оптимістка :-)

Відповідь: Євромайдан!(6)

Питання можуть виникнути пізніше. Якщо наприклад зараз введуть дві державні мови, то Схід так і не навчиться української, а Захід з часом зітре з пам"яті російську, і нашим дітям вже не буде так безпроблемно на спільних форумівках...

2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Правильно. Бо вони не англійці, а індуси.
    А от якби вони англомовні індуси вважали своєю рідною англійську, то це було б як мінімум дивно.

3. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

ля вас це оксюморон напевно (я теж не зі зла), але мені російська - теж рідна. Тому що я думаю на тій мові. Українська - це швидше мова національна і чудова..але не можу назвати її для себе рідною. Хоч народилась і живу у Львові.

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

скажу Вам як україномовна, яка трохи жила в Росії - до мене там українською ніхто не говорив, незважаючи на те, що я українка.. там, за Уралом і в Сибіру є цілі україномовні села - і всі кажуть "хохляцкие".. і це мені ровесники говорили "А чего ты обижаешься когда украинцев называют хохлами? Это ж любя, это просто название такое, не воспринимай это как обиду" - я від таких слів одногрупника просто випала в осад. І вже колись тут писала, що в 11 класі на уроці історії світу вчителька мене і всіх учніх з піною на губах (без перебільшення) переконувала, що Мазепа це зрадник, що Петро 1 зробив величезну послугу Україні, що "взяв її під свій покров і створив школи для українських селян-неуків, а Мазепа така сволота його зрадив".

І оте "хохли" стосується ВСІХ українців, не залежно від того чи в Україні вони говорять українською чи російською: це і львівяни, і кияни, і луганчани, і кримчани і всі інші. Львівяни це ще й бандерівці. Кримчани зараз гордо думають, що вони "русские" - дурниці. Всі вони для корінних росіян завжди були і будуть хохлами.

Останнє редагування: 12 Березень 2014
  5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

більш вірогідніше скоріш це:
    Але знову ж таки - тому що примус якійсь відчувається. Ніхто цього не любить. В селах на Сході наприклад спілкуються більше українською, навіть більше суржиком (хоча і у Львові не чиста українська). Це вже великі міста, урбанізація і все таке..
    У Львові не думаю що винищиться російська, бо перше - туристичне місто, друге - тут багато євреїв російськомовних.

6. Virchuk

отож.не рідна вам мова. Тоді для мене ви не Українка. Без образ.

7. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

те, що весь час на язиці крутиться.
    Як наші русскі так хочуть в маскаляндію, хай знають точно, що незважаючи чи будуть вони там говорити російською чи по українськи, все рівно будуть хахлами.

8. maty

maty Well-Known Member

а знаєте чого так? моєї свекрухи сестра і брат виїхали до криму десь в 60-ті роки,працювали там,збудували будинки.В 90-ті роки,коли поверталися кримські татари,дядько розповідав,що приходили до них і казали таке:"це наша земля,давай ,ми купимо твій дім,ти повертайся до себе додому,давай ,по -доброму домовимось".Вони погодилися,приїхали назад,купили тут хороший будинок і спокійно живуть.А чи багато росіян зробили так само???риторичне запитання,бо де вони ,там вже расея,не в образу Вам буде сказано.І в нас у Львові дуже багато тих нахабних бабусь рускагаварящих,особливо у трамваях-тролейбусах.Я в 93 почала вчитися у політехниці,у нас було багато російськомовних дівчат,ніколи не забуду,як вони дружно пропонували викладачу фізкультурі "разгаваривать на челавеческом язике"

Останнє редагування: 12 Березень 2014
  9. Котя

Там все правильно написано, це його материнська мова.
    я такого не писала )) Але передаю слова своїх друзів з Донецьку, що українську вони прекрасно розуміють і знають, тільки розмовляти не дуже виходить :) навіть декілька раз пробували зі мною практикуватися ( бо знали, що я їх не буду засуджувати), то самим ставало смішно з цього суржика. Я не говорю, що такі всі на Сході, але цю ситуацію якось потрібно виправляти.

10. KrystynaM

Знати хероїв.

11. AilataN

AilataN жива

12. KrystynaM

от.
    Одне, коли собі говорять російською і нікого не чіпають, інше, коли вже починається нав"язування і пропаганда. А вони ж завжди праві.

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

я до речі хохли теж не вважаю образою..на Сході кажуть на росіян "кацапи"..для мене це просто назва груп..Це існує давно, ще і за СРСР, вони так поділяли. Але то треба відрізняти від москалі-рагулі - оце вже існує більш за сучасносі, як образа якась. До речі коли я вчилась в Донецьку - 2002-2007 - вони навіть не знали, що таке "рагуль". Але такі речі вже вигадали як образу. Так само як "чурки" наприклад.

14. Котя

Ці індуси, які вже народилися в Англії, якраз і рахують себе вже англічанами. Вони так і говорять, я англієць, але в мені тече індуська кров )))

15. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а вам би як хотілось (теж, без образ). Щоб я насильно вважала, що українська - мені рідна, хоча в більшості своїй я спілкуюсь російською? Це як на мене - дивно. Якщо людина спілкується (вміє, знає, вживає) мову і не кичиться цим. і не зневажає інші -- для мене це показник того, що людина високоосвічена і культурна. А любити..Ну людина може сказати "я люблю українську мову" - від того вона більше українцем не стане.

16. Virchuk

знати мову - це одне.
    Я не хочу аби ви насильно любили мову. Я би хотіла, щоб ми чітко розуміли, що Україна не двомовна. Не повинна такою бути. І що ще не пізно виправити ситуацію, щоб для українців рідною була саме українська.

17. shparynka

shparynka Well-Known Member

Люди, які живуть і народилися в Україні, мають розмовляти українською- і крапка. І ніякі докази мене не переконають в протилежному. Вдома можете розмовляти якою завгодно, але жити роками тут і навіть не хотіти вивчити мову- це маразм. Можете кидати тапками. Чомусь, як я була в Пітері, не говорила українською на вулицях міста. Оця толерантність тепер вилазить нам боком.

18. Virchuk

В Росії теж є багато народностей, але чомусь у них тільки одна державна мова.

19. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

ось це для мене і є показник людини. Не дуже багато розуму треба, щоб прикинутись люблячим мову, жити, спілкуватись, а в душі - ненавидіти. Тобто я хочу сказати, що не поважаю людей, і тих хто зневажає українську, і хто зневажає російську. Це нерозумно.
    Теж моя думка - моє бачення - кожна людина вибирає для себе яке радіо слухати, яку музику..Ототожнювати акторів/співаків і т.д. по їх особистих переконаннях - я не стану. А якщо б Висоцький зараз теж вважав так, то що - це б применшило його вклад в історію?? Це їх думка, і це не значить, що Макаревич хороший, а Безруков - поганий.

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

а як ви це бачите? Тим, що в один день введете всюди українську, і "давай,до свиданья". Колись я вивчала в універі в Донецьку літературу, нам викладачка так донесла біографію і творчість Л.Українки, що перечитала її вздовж і впоперек..А Шевченка не люблю, бо торочили весь рік "тре, тре, національна свідомість..поет-революціонер". Не люблю і не полюблю, хоч поважаю за внесок.
    В цьому і є бачення - нав`язати бо "ти тут живеш і вчи і знай", чи "давай спробуєм, а з часом, ти зрозумієш, яка вона чудова-співоча і т.д."

20. KrystynaM

http://life.pravda.com.ua/society/2014/03/12/156941/
    У Тбілісі скасували гастролі театру Безрукова за його підтримку окупації Криму
    молодці,
    В нас би так всім звйоздам продажним зробити.

Статус теми:
Закрита.