Євромайдан!(5)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Siania, 19 Лютий 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан!(5)

http://zik.ua/tv/video/10467/ - про правий сектор, коротко і дещо поверхнево, але суть вловити можна.

Думаю більш ніж половину гелікоптерів/вантажівок заповнила готівка.

2. zetta

zetta Well-Known Member

Natasya Nagorna

Этот пост необязательно читать жителям Украины. Он для моих друзей и, очень вероятно, в скором времени бывших друзей из соседних стран. Дело не в том, что у меня иногда создается впечатление, что вам в голову лично на....рал киселев. И я понимаю, что у вас есть впечатление, что мне в голову наблевал Бандера. Вас ужасает "наш восторг от смерти", вас пугает "запрет русского языка", вас возмущает "бардак, который творится НА Украине". Я просто прошу вас самих удалить меня из друзей. Потому что я - фашистка. И экстремистка. И опасна - наверняка кидаюсь на людей и могу внезапно начать жечь покрышки. Я занимаю абсолютно нейтральную позицию как журналист. Я придерживаюсь нейтралитета как волонтер-парамедик (хотя это громко сказано). Но как человек - я одобряю бунт. я в восторге от сожженного майдана и разбомбленого Грушевского. и я искренне скорблю по каждому, кого ваши телевизорные вожди называют ультраправыми радикалами, бандеровцами и фашистами. Я горжусь их подвигом. Я не могу объяснить вам, какая на вкус свобода,если вы этого не пробовали. Это спорить о вкусе устриц с теми, кто никогда их не ел. Вам бы этот вкус решительно не понравился - это горечь от покрышечного дыма, это вкус крови и слез соленоватый такой, это горечь от газа, и еще порохом так отдает или что там в этих самых крупнокалиберных пулях щас? Я не буду отвечать на ваши вопросы. я не буду оспаривать больше никакие аргументы. я обещаю не написать под этим постом ни одного комментария. потому что вы считаете, что включив первый канал, вы сразу становитесь крутыми политологами и можете рассуждать о жизни и геополитике с высоты ипотечной квартиры на четвертом этаже.
    Но есть страны и люди перед которыми я склоняю голову и становлюсь на колени.
    Я хочу сказать спасибо Армении. Потому что первый погибший за мою страну - Армянин. С большой буквы. Спасибо, Армения. Слава Армении! Героям Слава.
    Я хочу поблагодарить Беларусь. Потому что среди первых погибших и за мою в том числе свободу, есть Белорусс. И мы с ним вместе желаем Вам свергнуть диктатора. Я хочу, чтобы вы могли хлопать в ладоши, молчать и бунтовать - по собственному желанию. Когда вам захочется. Живе Беларусь! Героям Слава!
    Моя дорогая Грузия, ненаглядная Джорджия. Двое твоих детей, а точнее, взрослых смелых мужчин сложили голову,чтобы мы могли свободно дышать. Я целую подножья твоих гор. Вы умеете быть свободными как никто. Я горжусь вами, я благодарна вам, Грузины! Мадлоба! Слава Джорджии!
    Я хочу обратиться к России. Столько дерьма,сколько льется на мою страну со стороны России не лил никто и никогда. Но я не могу сказать плохо о вашей стране и даже прощаю ее, потому что я видела молодых россиян, которые приехали воевать за мою страну. Потому что одно из тел подписано Калининградом, РФ. Спасибо, Россиянин. Слава Свободной России. Героям Слава!
    У меня для вас открытка из Украины. Посмотрите на фотографию под постом. Это Андрей. Я в одном из постов рассказывала о мужчине с огнестрелом, который хрипел у меня на руках. У него не было оружия. даже бронижилета не было. но было два огнестрельных ранения. и не хватало врачей, и не могла проехать скорая. и продолжали стрелять. и я тоже была без бронижилета. и без оружия. я стояла на коленях, а он не жаловался даже. он умирал. И он умер. Потом в ваших сраных новостях его наверняка назвали фашистом. но я стояла перед ним на коленях. потому что я тоже - фашистка,бандеровка и экстремистка. и горжусь этим. Хотя разговариваю на русском и знаю вашу литературу лучше своей.
    Я понимаю. Вам нежалко наших погибших. Вы можете считать, что жители ваших и братских нам стран "полезли туда и сами виноваты". Но... идите-ка на ... Да, мы, фашисты, очень невоспитанные люди.
    Слава Украине!

3. Natalia

Natalia Well-Known Member

Думаю, що не всі такі. Принаймі, знаючи родину Юрія Дерев"янка, можу точно сказати про те, що це достойна людина, яка зробила себе сама. Він народився в простій сім"ї (прекрасних і розумних людей) і досягнув того, що має своїм розумом.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я от теж не можу знайти, чи є з їхнього боку є жертви..

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Мені сьогодні прийшов такий лист. Приємно вражена.

6. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

в Правий Сектор об"єдналось багато організацій, одна з яких і УНА-УНСО (там якраз і є люди, які реально воювали в Чечні, Грузії).

Сталося таке об"єднання десь в кінці листопада, коли почалися протести. Тоді Правий Сектор ще був нікому не відомий.

Читала, що навіть досить адекватні рос.аналітики пишуть, що якби не ПС, то протистояння не мало би результатів. Але я це читала ще після тих подій у січні.

Там є якийсь відбір людей. Перевіряють на адекватність і розуміння нац.ідеї.

Я читала їхню програму (є на фб, вк). в принципі мене влаштовує, я підводних каменів не бачу. За основу взято і програму С.Бандери в т.ч.

З"єднання з Європою вони не хочуть. Тільки асоціацію, в якій Україна могла би бути на своїх вигідних умовах. Някого входження в ЄС, наскільки я розумію.

Вороги - ті, які зневажають укр.мову, культуру і т.д. До всіх, хто ставиться прихильно, ПС теж ставиться відповідно.

7. Tequila

Tequila Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, чи є інформація для допомоги постаждалим, сім'ям загиблих перекладена на англійську мову для бажаючих допомогти з-за кордону (у вигляді сайту, сторінки в неті)?
    Поділіться, будь ласка!

8. friendly homka

friendly homka Well-Known Member

"Громадське телебачення, розуміючи важливу місію суспільного мовлення для становлення громадянського суспільства та сталого розвитку країни надає можливість Національній телекомпанії України на безоплатній основі транслювати інформаційно-суспільні блоки з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 та з 19:00 до 22:00, без врізання у них реклами, збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини", - йдеться у заяві Громадського.

Громадське ТБ домовилося із НТКУ про трансляцію в ефірі Першого національного

9. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А от мені цікаво. Заява голосна. А від кого Росія отримає по зубах? Знову на передову підуть наші прості хлопці. Ніким не навчені і з дерев"яними щитами? Чи цього разу їм дадуть в руки вили принаймі?
    В мене в голові великий знак питання. І постійно повертаюсь в думках до подій 30 листопада і 1 грудня. Замість того, щоб щось зрозуміти, в голові ще більше запитань

10. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Маленька донька героя "Небесної сотні" залишилась круглою сиротою. Історія рівненської дівчинки Ашхен Арутюнян, яка повністю осиротіла, коли її батька застрелили на барикадах у Києві розчулила українців. У соцмережах знайшлись охочі взяти дитину за дочку.
    http://www.youtube.com/watch?v=MyHiEaP53Oo
    Лаврські монахи палять документи
    http://www.youtube.com/watch?v=TMWfJMIE9UU

11. мамочка

мамочка Well-Known Member

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

і тому викликає знову низку запитань. До речі, сьогодні купувала овочі на базарі у жіночки, в якої скуповуюся вже багато років. У неї і чоловік і один із синів були на Майдані. І от вони теж говорять, що лідерів Правого сектору під час кривавих подій на Майдані не було. підставлені були прості хлопці-чоловіки без зброї та амуніції.

13. Маріка

Маріка Well-Known Member

Звернення інтелігенції Львова проти полювання на відьом

В одній із соц. мереж знайшла пропозицію провести акцію проти спекуляції на мовному питанні. Пропонують 1 день у Львові говорити по-російськи, а у Донецьку по-українськи.
    Як на мене, така акція із області фантастики.

14. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

як на мене, то та акція і є спекуляцією. А завтра дозволимо на російській говорити в школах і садках? То може одразу дітям підручники на російській купимо? Державна мова - українська. Російська була нав'язана, так зараз нею говорить значна частина українців, бо так їх вчили, бо вони звикли і тд. Але ми не повинні це схвалювати. Бо завтра і їхні діти/внуки будуть казати, що живучи в вільній Україні, ніким не окупованій вони не розуміють українську - ну то хай вчать. Старше покоління вже не перевиховаєш, але чому б не привчати до української мови молоде покоління?
    А взагалі мовне питання зараз не на часі. Не засуджувати людей, котрі говорять російською - так, переходити на російську - ні.

15. Kvakywa

Kvakywa Member

пробачайте!
    Таких достойних напевно можна буде на пальцях рук перерахувати....але добре хоч вони є такі як є!!!!!!!!!

якби були то це іже сто разів було б опубліковано і сказано....а так поки виходить що вони справді тоді були відсутні.

16. poetka

poetka Well-Known Member

Нє,ну про мову то як сказати. Палка з двома кінцями. Я думаю що завтрішня акція не зашкодить, але й толку не буде ніякого, оскільки мудрі росіяни вже давно все зрозуміли, а всі інші, це знаєте .....хто хоче почути,той почує, а хто ні, то вже хоч горохом в стіну, не те що балакати по російськи. То моя думка!!! Ми просто інші ментально і вони всеодно все перекрутять і будуть казати,що ми їх "уніжаєм", або стьобимся, або ще щось придумають.

17. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я все більше розумію, які ми різні і немає в нас спільного майбутнього. Але і розвалити Україну і своїми руками віддати шматок "добрим сусідам" не можна.
    От так і мучимся...

18. Маріка

Маріка Well-Known Member

а чому ніхто ніде не каже про 312 зниклих безвісті, яких шукає Майдан СОС?

---------- Додано в 19:27 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

А не виключено, що Схід знову не приведе до влади таке "щастя" чмо, як у нас вже було.
    Бо для них краще "свій" бандит, лиш би не "бандерівець" будь він навіть 100 разів чесною і справедливою людиною.
    І буде у нас знову цирк у ВР, а люди будуть казати, що Майдан винен

19. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

ну в них же якось розподілена територія, на якій вони тримають оборону. Каже мій муж, що в тому районі була закріплена Волинська сотня. Може тому так виглядає, що ПС там не було, бо вони були в іншому місці...

20. friendly homka

friendly homka Well-Known Member

Также представители суда подчеркнули, что в данный момент МУС не имеет никакой юрисдикции над Украиной, поскольку страна не является участником Римского устава.

«Государство может принять решение ратифицировать Римский устав, который даст юрисдикцию МУС для расследования событий, которые могут произойти, после вступления в силу этого Устава», — сказано в ответе.

При любом развитии событий, только прокурор МУС сделает оценку, существуют ли или нет достаточные основания для начала расследования. Также в суде подчеркнули, что при начале расследования только прокурор МУС решит, против кого будут поданы повестки в суд или ордера на арест.

Украина не может просить о преследовании Януковича — Гаагский трибунал

Статус теми:
Закрита.