Євромайдан!(2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Gala, 16 Грудень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Відповідь: Євромайдан!(2)

Новини на 24 кажуть, що на майдані сьогодні було 150 тис., а ICTV заявило про 15 тис... Це ж яка різниця в розрахунках :girl_nea:! Та й останні поки не були здається помічені в спотворенні інформації (ну хіба троха в замовчуванні). Будем рахувати, що то в них опечатка така вийшла.
    Це в мене цілий день різні новини в якості фонового шуму =)

2. VERO

VERO Well-Known Member

Папа Франциск висловив підтримку українцям та запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.
    Про це йдеться у повідомленні Української Греко-Католицької церкви із посиланням на лист представника апостольського престолу в Україні.
    Зокрема зазначається, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, отець Франциск через Архиєпископа П'єтро Пароліна запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.
    "Папа Франциск запевняє про свої молитви за мир і згоду для улюбленого українського народу", - йдеться у листі з Ватикану.
    Українська правда

3. Xomka

Xomka Well-Known Member

Так, звинувачувати наперед не можна, але розібратись і висвітлити це потрібно, якщо вже ми збираємось мінятись. Всі ми люди, і чиновники теж, інколи допускаємо помилки. Але якщо чиновник знатиме, що інформація оприлюднюється, це вже мінімізує шанси на афери й оборудки.
    І звичайно ж, паралельно треба займатись облаштуванням на Озаркевича. Ще коли осінню висвітлювалась ця тема в пресі, я так і не зрозуміла позицію церкви, так ніби їм всеодно... або ж вони не мають права голосу в тому питанні? Ніхто не шукає сенсацій, але хочеться розуміти, що відбувається, чим ми можемо допомогти.

З приємного :):

"Оля Галабала про харківські настрої:
    На Харківському Майдані, коли казали: "Харків, Полтава з вами, Донецьк з вами, Миколаїв з вами, Львів з вами, Київ з вами, Одеса з вами..."

І коли разом на площі стояли люди з усіх цих регіонів, у харківчан і молодих і старших, і чоловіків і жінок були сльози на очах.

Це ще одне підтвердження того, що тільки коли поїдуть люди до людей, вчитель до вчителя, студент до студента, підприємець до підприємця, система пропаганди зламається. І ніхто вже не зупинить цих вільних людей.

Наша і ваша підтримка зараз дуже важлива саме на сході і півдні. Їм тут дуже важко самотужки йти проти системи! І я щиро захоплююсь їх силою волі і міцністю духу." Джерело

4. VERO

VERO Well-Known Member

У неділю Запорізька та Токмацька громади разом із представниками опозиційних політичних партій та громадських організацій провели традиційний недільний мітинг на підтримку столичного Майдану. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Запорізької обласної організації ВО "Свобода".
    "У Запоріжжі понад тисячу містян вийшли під обласну раду. Там учасники провели мітинг та рушили центральним проспектом міста до Запорізької міської ради. Під час маршу учасників підтримали автопробігом. Біля міської ради також відбувся мітинг. У Токмаку віче провели на площі перед Будинком культури. Присутні одностайно засудили неправомірні дії "Беркута" у Києві. Найбільше людей хвилює брехня влади, доля Евромайдану та майбутнє молоді в Україні. Люди здивовані, що незаконне збройне формування "Беркут", досі не розформоване і продовжує працювати", - сказано у повідомленні.

5. Xomka

Xomka Well-Known Member

Рекомендую почитати від "На Закупи":

Львів'яни бойкотують бізнеси регіоналів

Чим жертвують львів'яни заради бойкоту

6. Gala

Gala Well-Known Member

Подивилась вчора фільм "The Lady" 2011року Режисер Люк Бессон, вже писала про фільм в іншій гілці, вразив, якраз про подіі, такі як у нас, про боротьбу з диктатурою влади, демократію у Бірмі. надіюсь в нашій країні ситуація краща... Рекомендую подивитись.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

100%

А саме цікаве, що інформація оприлюднюється. Треба трішки напрягтись і пошукати

і такий документ
    http://zaxid.net/resources/photos/news/690_DIR/201305/1285359_1306831.jpg

8. Xomka

Xomka Well-Known Member

Дякую, Мар'янко! А чи не зустрічалась інформація, що саме там буде збудовано?

Чому мене насторожує ця ситуація - якщо нема таємниць, чому не розказати людям реальний стан справ? Чому представник від забудовника не показує документів, навіщо здіймати галас, якщо і місто, і церква вважають що, виходячи з ситуації, вирішили питання якнайкраще?

Знайшла цю статтю, з якої є цитата. http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?rozvitok_neruhomosti_sheptitskogo&objectId=1288115

Позицію церкви зрозуміла, позицію інших сторін ні, особливо насторожує, що вони не показують документів ніяких.

І тепер, як громаді діяти далі? Лічницю зруйнували (чи то одну з будівель лічниці?). Колись читала, що на тому місці пропонували зробити сквер. З однієї сторони, добре, що частина приміщень буде надана УГКЦ, а з іншої, невідомо чи взагалі там можна будувати фізично, щоб не нашкодити сусіднім будівлям.

9. Oksana Lupneva

Oksana Lupneva New Member

з ФБ
    Міністерство культури погрожує Українській греко-католицькій церкві забороною діяльності в судовому порядку. Причина - богослужіння на #Євромайдан 'і без дозволів адміністрації. Ось перша сторінка листа: https://pbs.twimg.com/media/Bd2HBQqCAAAkor7.jpg

УП про це: http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/13/7009389/

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

То є пукання фіалками. Яке вони відношення мають до церкви. Ну і я так думаю, що то всі розуміють, що робиться свідомо. Бо як вчеплять УГКЦ західні українці візьмуться за вила. Нащо то робиться? На розкол країни. Кому то вигідно? Варіантів не багато.
    Наразі бачу, що дії свободи і так званих радикалів спрямовані на те саме.

11. VERO

VERO Well-Known Member

НА ГРОМАДСЬКОМУ РОЗСЛІДУВАННЯ ЖУРНАЛІСТІВ ПРО ТЕ, ЩО СІМ'Я ЗАХАРЧЕНКІВ ВОЛОДІЄ КОПАЛЬНЕЮ ЗОЛОТА ТА МАРМУРУ!!!

12. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ірусь, давай почекаєм офіційної інформації. Там взагалі цікаво дуже.
    Як я розумію план забудови не затверджений. Знаю, що та будівля мала історичну цінність. Владика Шептицький зробив для українців більше ніж всі разом взяті. та хатинка яку знесли знаходилась там на місці ще з поч 19 ст понад 200 років
    і то був приватний будинок родини Шептицьких який митрополит Андрей віддав у 1902 на потреби "Народної лічниці" то вжезгодом побудували там 4 поверхову будівлю яка тепер є лічницею збоку впритул до старої а ту стару хатинку справді на музей пасувало вона безділа стояла і валилась а могла прославляти доброчинний внесок Шептицького в хатинці де він колись жив

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ----------

Тут документ на українській правді http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/13/7009389/
    І відповідь Блаженнішого Святослава
    https://www.youtube.com/watch?v=K8gf9rdaJNM&feature=youtube_gdata_player
    http://zik.ua/ua/news/2014/01/13/dlya_molytvy_za_myr_ne_potribni_dozvoly_vlady__blazhennishyy_svyatoslav_452333

13. MarichkaR

MarichkaR Well-Known Member

Влада здуріла остаточно. Вони погрожують УГКЦ, тій Церкві, яка пережила репресії, катакомбний період, заслання духовенства в Сибір. Путін, Януковичу точно дав наказ розділити Україну, бо іншого пояснення я не маю.

14. VERO

VERO Well-Known Member

Вчора чоловік слухав "передбачення" екстрасенсів на 2014р: президент не зміниться, Україну на 3частини поділять, майдан ще місяць простоїть і фініш. Нав'язують свої мрії народу всіма способами.
    Для Януковича авторитетна лише ПЦ Московського патріархату. Їх отці на Майдан не ходять, молебені за майдан не служать, вночі у дзвони не дзвонять, побитих беркутом не захищають...

15. friendly homka

friendly homka Well-Known Member

«Тайожний союз»: західних українців Росія пропонує переселити до Сибіру

Росія пропонує переселити 7 мільйонів українців із заходу країни до Сибіру після можливого вступу України до Митного союзу, аби створити там «демографічний кордон проти китайського напливу».

Таку заяву зробив секретар Ростовського регіонального відділення «Російський Соціально-Консервативний Союз» партії «Єдина Росія» Антон Бредихин під час круглого столу «Євразійський Союз: утопія чи реальність?», який відбувався в Південному федеральному університеті (м. Ростов-на-Дону).

Під час круглого столу Бредихин презентував проект комплексного аналізу регулювання міграційних потоків до Сибіру і на Далекий схід «Єрмак 2.0».

«Буду лаконічним: базова суть питання полягає у створенні сприятливої основи для міграції (на початку трудової) на територію Північного Сибіру 7 млн українців, в основному з Західної частини країни, на Південь Сибіру – Забайкалля – 3,5 млн кавказців, і дисперсне розселення шляхом перенаправлення міграційних потоків з Центральної Росії в Зауралля 5 млн таджиків і киргизів. Лише так, при тенденції скорочення населення Сибіру ми можемо створити перший демографічний кордон проти китайського напливу», – вважає Бредихин.

Він повідомив, що обравши шлях на об'єднання з іншими країнами, Росія продовжує забувати про те, що російське Зауралля продовжує залишатися малонаселеним. На думку Бредихина, це і є зворотною стороною медалі інтеграції.

Бредихин зазначив, що у Сибіру Росія стикається з Китаєм, який планомірно і точково керує своєю діаспорою – хуацяо, чисельність якої в Росії з кожним днем лише збільшується.

При цьому Бредихин нічого не сказав щодо необхідності переїзду самих росіян в ці малозаселені регіони РФ.

http://vgolos.com.ua/news/tayozhnyy_soyuz_zahidnyh_ukraintsiv_rosiya_proponuie_pereselyty_do_sybiru_130365.html

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Цікаво, як вони собі це уявляють?

17. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Мордор не пройде!
    І в їхні прогнози я не вірю! По вірій нашій і буде нам! Отож, я вірю в Україну без бандитів, без корупції і без сліз. Я хочу, щоб наша держава накінець отримала перемогу. Я буду в то вірити.

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Отаке "зустрілось"
    http://novobudovy.com/novobudovy/novobudova-m-lviv-vul-ozarkevicha#.UtQixPut_Fz

Ну і відкритий лист ТзОВ "Розвиток нерухомості" http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?vidkritiy_list_shhodo_zabudovi_na_ozarkevicha&objectId=1300507
    Є якась офіційна реакція міськради і церкви?

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Так, нічогенький проект... Шість поверхів, а ще перший нежилий, от і цілих сім...

Тільки добро в тому листі від забудовника.

І нехай би будували, якщо церкву це влаштовує, але мені не дає спокою отаке:
    Все з тої ж статті

Не викликає довіри добро, яке обіцяють зробити на неправді, і все тут:girl_nea:

---------- Додано в 08:34 ---------- Попередній допис був написаний в 08:25 ----------

Може то запропонувати східнякам з країни туди переїхати? Чорний гумор:girl_crazy:
    А реально треба б таке донести до Сходу і запитати - не хочете в Сибір переселитись? Подобається вам таке відношення сусіда до окремої країни?

Якщо вже місто Ростов-на Дону так переживає за експансію китайців, то хай рятуються своїми силами й переїзджають у Сибір. В нашої країни є важливіші проблеми, і на порятунок Росії нема часу й інших ресурсів:girl_blum:

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

Суд заборонив проводити акції протесту під Міжгірям
    Лігабізнесінформ

Цирк на дроті.. ну нє? скоро мирні мітинги будуть заборонені під будинками олігархів, адміністративними будівлями.. а ще трохи і приймуть закон як Білорусії "більше трьох не збиратись".. певно шкодують, що до цього часу ще його не ввели..

Статус теми:
Закрита.