Що у світі чувати?

Євромайдан (10)

Posted by gava on Feb 14, 2015 1,082 replies
  1. shparynka

shparynka Well-Known Member

2. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Last edited: Feb 23, 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Щось в цьому є. Я не спеціаліст, але якщо дійсно завод/підприємство збиткове, то для чого його утримувати, покращувати, витрачаючи ще і ще додаткові кошти?! Тим більше, воно ще й дуже шкідливе для здоров'я людей. Натомість можна ті кошти пустити і відкрити щось більш прибуткове.
    Євасільвер може і різко пише, але головна ідея всіх її дописів - це не забрати все у бідних, і нехай виживають як хочуть, а саме зробити так, щоб в державі було мінімум пільговиків, але при цьому щоб пенсіонери отримували достатню пенсію, працівники - з/п, а не додаткові пільги від держави, які вказують нам, людям, що ми бідоцтво.
    Але щоб дійти до достойних з.п. і пенсій, потрібно зараз відмінити пільги, щоб наші ж з вами податки, а це фактично наші гроші з нашої кишені, ішли на покращення нашої економіки (але саме економіки і нашого з вами життя, а не окремих людей). Зараз же гроші наші ідуть на забезпечення соціально-незахищених верст, яких є більшість. А на інше мало шо лишається.

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  4. buruljka

buruljka Active Member

• Подобається Подобається x 4
  5. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

6. Котя

Котя Оптимістка :-)

@Evasiilver Ви взагалі бачите , що відбувається з економікою? Сьогодні долар вже 32!!! Продукти і все остальне росте щодня космічними темпами, і це ще далеко не кінець (( зп у людей не піднімаються, навпаки відбуваються масові скорочення . Люди шоковані, в розпачі і перелякані, бо абсолютно не зрозуміло до чого це йде.
    Ви рахуєте, що народ в такій ситуаціі не має права запитатися держави, що відбувається?
    Ізрайль теж постійно в стані війни, але економічно вони нормально розвиваються, і як громадяни вони поважають свою державу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  7. buruljka

buruljka Active Member

• Тупо! Тупо! x 1
  8. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Не знаю, чи я до молодших, чи до старших але ті купони і все решту пам"ятаю добре і сьогодні, коли чоловік жахався курсу, я йому так само сказала, як Ваша мама про купони- жестяк був капітальний. Така перспектива мене ніяк не тішить, навіть, якщо й передбачається якесь туманне краще майбутнє через парканайдцять років для наших вже дітей, бо тоді так само і наші батьки вірили і надіялись. Я вірю в свій народ але у нас не народовладдя, нажаль, чи ні.

9. shparynka

shparynka Well-Known Member

10. mitla

mitla All You Need Is Love

Про ось таке "не впєрвой" взагалі потрібно забути!
    І це нормальна реакція на

11. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А хто вкурсі, що там за зміни до закону про військовий стан сьогодні РНБО проголосувала?

12. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

Знаєте, кожна праця є по своєму важка. А для шахтаря, не обов"язково мати вищу освіту, чи самоудосконалюватися. То чому образно не шахтарі, мають віддавати свої гроші, тобто податки (дотації) шахтарям.
    Не знаю на яких шахтах працюють ваші близькі, але ЗП шахтарів є значно вищі середньої в Україні. І навіть зараз люди дають гроші для того щоб потрапити на роботу на шахту.
    Щодо силікозів то взагалі окрема пісня. Тут взагалі зі 100%, 70% мають "шахтарські болячки" за гарні дякую, пробувши в шахті максимум рік, а то й менше. Сама знаю, бо пам"ятаю, як просили мою бабу, яка пропрацювала в шахті 35 років, за чималі гроші, робити флюрографію, для майбутніх потенційно "хворих" шахтарів.

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  13. buruljka

buruljka Active Member

власне хотіла була написати що кілька наших знайомих шахтарів з великих мостів зробили собі регреси отак за хабарі.і вугілля в тих мостах поганої якості, і дотації на нього захмарні, і регреси, і пенсія швидше, все за рахунок простих платників податків. а потім тебе ще недовльні жінки шахтарів посилають, бо їм не так і не стільки плалять.і то все замість того щоб купити дешевші аналоги закордоном, а в нас натомість робити щось конкурентне. ту саму пшеницю сіяти. совок то все дрімучий, ну і те що зараз відбувається прогнозований того результат.
    при дефолті курс доречі буде 160, там якась ще хитра формула суму грошової маси поділити на суму золотовалютних резервів.

Лідочка, може було б краще якби ваш чоловік на комбайні їздив, нє?

зернові: Україна, експортувавши 32,3 млн тонн зерна в 2013-2014 маркетинговому році, увійшла у трійку найбільших світових експортерів зерна. Згідно з повідомленням, попереду тільки США (72,3 млн тонн) та ЄС (38,5 млн тонн).

шахти: дотації вугільної галузі на сьогодні становлять 10-13 млрд грн на рік, а понад 80% державних шахт збиткові через велику зношеність основних фондів, несприятливі умови залягання вугілля та його низьку якість

ну а за заводи можна триматись зубами, ага. правда результати такої економіки не дуже

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я сьогодні лазила магазинами і було дежа вю. 90-і пам ятаю більш ніж. І зараз власне ситуація з продукцією така, як була на початку тоді. Наполовину пусті полиці супермаркетів ( і не по борошну-олії- тут подекуди взагалі пусті), в магазинах з побутовою технікою- останні залишки товарів консультанти гарно розсувають по довжині всіх полиць , паралельно змінюючи цінники навіть в порівняні з тим, що було вчора ( в Ельдорадо була вчора, але через велику к-ть людей навіть не запитала про те, що треба- поперлася ще сьогодні),в інтернет-магазинах побутової техніки на окремі групи товарів пишуть "не більше однієї одиниці в одні руки" ( побутова техніка!), а в Антошці на Науковій- просто на одязі і взутті голяк. Розпродажу - нуль товару. А під грифом "нова колекція" висить пару нещасних одежинок. В ЦУМі і на Південному- в ряді деяких малих магазинчиків продавці збирають товар ( кажуть, що дорозпродують залишки і закриваються, бо не витягують)

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. zetta

zetta Well-Known Member

Мені здається він буде падати той долар. Інша справа що терактів все більше і більше . Проблеми з безпекою більш серйозніші .
    --- дописи об"єднано, Feb 24, 2015 ---
    “Як ви знаєте, війну Росії проти України називають гібридною. Все тому, що війна справжня, а інформація про неї брехлива. Проти нас відкрито багато фронтів, і один з особливо важливих — інформаційний”, — йдеться в повідомленні на сайті.

Щоб вступити у лави інформаційних військ, потрібно зареєструватися на порталі, ввівши адресу своєї електронної скриньки, повідомляють на сайті УНН.

- See more at: http://tvoemisto.tv/news/v_ukraini_..._doluchytysya_68972.html#sthash.J7lgWaBd.dpuf
    "Західні партнери не розуміють, чого ми хочемо. То ми кажемо, що нам не треба летальна зброя, то кажемо, що треба. І багато наших партнерів нас не розуміють. До того ж, на саміті НАТО в Уельсі не було чіткої резолюції, була лише рекомендація, і тому ряд держав, та ж Німеччина, посилалися на кодекс ООН, щодо торгівлі зброєю. Але кодекс ООН дає право на постачання зброї жертвам агресії… правда, ми ж самі не визнаємо себе жертвою агресії!", - каже Перепелиця.
    http://www.5.ua/svit/Ekspert-pro-na...ery-ne-rozumiiut-choho-my-khochemo-71254.html
    В Горлівку зайшли дві колони військової техніки РФ - очевидці http://ow.ly/2V2Yqy

• Баян Баян x 1
  16. zetta

zetta Well-Known Member

Днепродзержинский военный Юрий Лазаренок рассказал о пребывании в плену.

"Они говорят, что нет никакой Украины: все восточнее Львова - Россия, остальное - Галичина, родина бандеровцев", - передает настроения террористов "ЛНР" и российских наемников днепродзержинец, полгода пробывший "личным военнопленным Дремина".

Бронетранспортер, в котором Юрий был наводчиком-оператором, подбили кумулятивным снарядом. Водитель погиб, а контуженый наводчик плохо помнит, как выбрался из машины. Голова раскалывалась от боли, из уха и пробитой осколком руки лилась кровь. Солдат вскоре потерял сознание. Когда очнулся, увидел, что вокруг враги. Так августовским днем 50-летний солдат из Днепродзержинска Юрий Лазаренок попал в плен к террористам на Луганщине, в районе Константиновки.

"Меня сразу избили какие-то казаки, - рассказывает Юрий. - Потом, правда, оказали медпомощь". Пленного привезли в шахтерский город Стаханов, в здание горотдела милиции, где находилась "народная милиция ЛНР". "Они шутили: ты, мол, первый укроп, который дошел до Стаханова", - вспоминает боец.

Обиженный на бывших товарищей по оружию Коноплицкий много рассказал соседу по камере: "Если осенью среди боевиков была примерно треть россиян, то зимой их стало три четверти. Это, в основном, профессиональные военные. Они формально увольняются из армии РФ и едут к нам воевать как наемники. Эти делают основную работу, потом прячутся, а местные боевики позируют и дают интервью российским журналистам". Много среди россиян безработных из глубинки, которые говорят, что дома нет работы - все места заняли таджики. Вот и едут на заработки в Украину... Российские наемники получают до 500 долларов в неделю, местные - 400-460 долларов в месяц, делится Юрий информацией, полученной от других сидельцев.

http://obozrevatel.com/crime/24018-...-ya-pervyij-ukrop-doshedshij-do-stahanova.htm
    Vitalii Chepynoga
    15 ч. · отредактировано ·
    В Польщі з’явилася партія "Зміна", яка підтримує Росію і ДНР-ЛНР з відповідною риторикою. Схожі процеси відбуваються в Прибалтиці. І в Греції. В Іспанії кілька партій фінансується Росією напряму. І в Норвегії. І в Італії. Праві Франції - на бюджеті Путіна уже кілька років... Більше ста тисяч раша-ботів працюють в соціальних мережах в 36-ти країнах світу... Матріца... Браття- європейці, ви, звичайно,- демократи і всьо-такоє... Але треба щось робить. Мочіть кацапів! Вопрікі демократичному плюралізму і свободі слова... Просто мочіть... Кацапи - це біда, це горе, це смерть, це війна... Їх треба зупиняти зараз, а не завтра... Завтра - буде пізно...

• Не подобається Не подобається x 1
  17. zetta

zetta Well-Known Member

18. olhash

olhash Member

погоджуюсь з Вами - мій двоюрідний брат працював барменом (є відповідна освіта), в цілому йому подобалося і добре виходило. Але з часом таки пішов в шахту - платять більше, відпрацював зміну і ніяких проблем (а в барі ще треба гроші рахувати, за порядком слідкувати ітп). Далі, працюючи в шахті, його підвищили до посади "гірничого майстра" - але йому теж не сподобалося, бо треба не просто лізти в шахту, а ще і думати головою і за щось відповідати. Тому знову повернувся до роботи звичайного шахтаря.
    Робота важка, але ніхто силою в шахту не пхає.

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Якщо влаштовує все життя працювати гірничим робітиником, то так. А якщо хоч якісь мінімальні амбіції присутні, то таки треба мати гірничу спеціальність хоча б. Мій чоловік має вищу освіту, плюс ще гірничий спеціально закінчував.

Вірите, щодня задумуюся над тим, щоб покинути Україну, але так мені зле від тих думок...Не хочу. Але як далі жити - не знаю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. olhash

olhash Member