Єрусалимський хліб

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Annjutka, 10 Березень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Єрусалимський хліб

А що вас дивує? Церква не може бути толерантною до магії та зобобонів. І це правильно.

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А мене дивує те, чому ви пишете слово "хліб" - з великої букви. Хіба десь таке прописано в орфографії укр. мови? Напевно про хліб з магазину ви би написали з малої букви, а про цей "єрусалимський" - з великої.
    А про хліб з Причастя - з малої.
    От ніби дрібниця, а одразу видно якийсь трепет і благоговіння перед "Хлібчиком", трепет перед людськими придумками і чарами.

---------- Додано в 01:01 ---------- Попередній допис був написаний в 00:58 ----------

А мене дивує, чому людей НЕ дивує, що церква офіційно оголосила, що немає відношення до тих заквасок і хлібів, а вони чомусь все одно приймиають "закваску з святих місць" і не вірять в слова церкви.

3. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

жодного трепету, абсолютний спокій
    про те, що немає відношення - це чітка і спокійна позиція
    а про заборони і оголошення "магії" - це вже є занадто
    поки не прочитала тему, про таку річ як "магія" і думок не виникало

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А хіба не занадто те, що цей "хліб" від початку побудований на брехні, туди приплели святі місця, які жодним чином не мають до нього ніякого відношення. Питається, для чого? Значить комусь то вигідно, і хтось хоче щоб люди так думали. Брехня - від лукавого, значить нічого доброго в тому "хлібі" вже не може бути.
    І приймати це, пекти з цього хліб - для мене означає йти на поводу в лукавого, піддатися його пасткам, треба дуже пильнувати щоб на це не піддатися, бо зараз то є всюди і скрізь, дуже багато людей він зводить.

5. Liliyah Romanova

То не є занадто, то дуже якраз правильно, бо люди більше в "хлібчик" вірять, ніж у те, що повинні. І коли випікання хліба перетворюється на ідолопоклонство, то це треба чітко назвати й сказати, що то не Боже, а нечистий підсуває людям замінник, аби порушували першу заповідь. І власне, коли людина той хліб ставить понад Церкву й Бога, то це вже дуже багато показує. Аж забагато.

Я би ні не брала тої закваски, ні би комусь не передавала.

6. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

нічого не ставлю понад Бога
    я далеко не ідеал в вірі
    але до подібних речей ставлюсь спокійніше, ніж це обговорено у даній темі

хоч отримала певний "досвід"

Останнє редагування: 21 Грудень 2011
  7. Liliyah Romanova

Тобто, коли Церква вказує на те, що щось є не від Бога і є гріхом, ви собі самі визначаєте, чи дійсно так є?
    Вам не намагаються вказати на помилки, а хочуть застерегти.

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Мені теж таке вчора принесли. Я відразу засумнівалася, і, дякуючи Лілі, вже позбулася того

9. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Відповідь: Віддам закваску на Ватиканський хліб

Аа, та не пишіть такого. Почитайте собі про ту закваску і про той хліб. Навіть тут, на ДП дівчата писали, що то є неправдою.
    http://www.mukachevo.net/ua/News/view/27994-Хліб-щастя

http://www.pochaev.org.ua/?pid=1436

10. zorkas

zorkas Member

Не знаю дівчата, але ми мали таку закваску і хочу сказати, що хлібчик був надзвичайно смачним.
    Правду скажу були в нас сімейні труднощі, живу із сестрою і в той момент коли ми були посварилися з нею, принесли нам ту закваску. А до закваски коли щось додавати треба бути з добрими помислами, і тому що ми не спілкувалися то додавала все наша плимінниця. І коли ми скуштували спечений хлібчик ми помирилися, і саме головне сімейні негаразди помаленьку зникають.
    Я думаю просто вся справа у вірі.

11. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Ну то тепер коли наступного разу посваритесь, спечіть собі звичайного хлібчика, покличте всіх, з ким посварені, зробіть їм солоденького чайочку, зробіть з того хлібчика канапочку і миріться на здоров*я. Невже для примирення потрібен "чарівний" хліб? То ж його ніби-то раз в житті можна пекти. То тепер що, раз в житті з посвареними миритись, бо без хлібчика ніяк?

12. analastanka

analastanka тень на стене

Так у вірі чи у хлібчику? :girl_wink:

До речі, християнство вважає подібні "обряди" забобонами та дорівнює їх до ворожбитства