Якщо в дитинки щось болить..

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Zoryanazirka, 24 Березень 2007.

1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Якщо в дитинки щось болить..

багато чула від мам, що як попробують діти твердої їжі - кидають груди....
    багато пишуть що причина - стрес, зміна звичної обстановки
    а особисто я не розумію причини, бо не уявляю як то саме дитя від такого добра відмовляється

2. levandivka

levandivka З яйцями...

а якщо холодцю під той хрін попросить? :rolleyes:

• Подобається Подобається x 1
  3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Значить справжній українець:)

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А мій малий червоне око. Вони то тут називають "pink eye". Так бідацьо зле виглядає з тим очком. Ми мазь купили, але щось не бачу, аби помагало. І лікар ніц не порадив. Сказав далі маззю мастити і має пройти. А мені малого так шкода, мало не плачу. Я перше думала, що продуло, а виходить, що таки інфекцію заніс...

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Лілю, спробуйте ромашкою промивати, чергуючи з фурациліном.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Ми обходимося чайною заваркою, по дідівськи...

7. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Лiля, у нас тут кажуть що pink eye є дуже заразним. Так що може для профiлактики вважайте щоб самiй не заразитись.

8. Liliyah Romanova

Вилікували ми своє очко. Промивали чаєм. Мазь спеціальну купили. Проблема така, що він не дається, аби його лікувати. Верещить, як зварйований. Ну, якось нам вдалося йому мастити. А один вечір я працювала, то чоловік сам мусів мастити. Малий так верещав і виривався, що йому десь судика трісла і око ціле червоне зробилося. Богу дякувати, вже пройшло. На місці червоного тепер жовте. Але око здорове. Тим дуже тішуся.

9. Ума

Ума Super Moderator

а ми тішимось за Вас :)

а то я вже думаю, де Ви пропали ;)

10. Liliyah Romanova

Ми святкували. Потім я хворіла. Бо в Торонто усі свята було -3 і кожен день падав сніг. Мій організм від того шоку, що весна кудись пропала, здався, причому тотально. :confused:
    А ще я вже на четверту роботу подаюся. Вчора успішно пройшла тест по телефону і потім понад 2 години тест на компутері. Чекаю дзвінка. :rolleyes:

11. Ума

Ума Super Moderator

весна того року втекла до нас :D

уже білим цвітом буйно квітне... майже усі дерева :D і на вулиці так пахне весною!!! я просто вражена!

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

Завдяки Ксані, прочитала досить цікавий допис:

• Подобається Подобається x 5
  13. Ольга

Ольга Well-Known Member

В поліклініку ми з дитиною не ходимо. Живемо далеко, хоча на обліку стоїмо на Симоненка. Подзвонила медсестра, щоб ми показали дитину.
    Ми, чемно вирішили завітати і показатися ;) Лікарка здивовано запитала "а Вам щось треба, чи Ви просто так приїхали?". То виявилося, що медсестра сама собі вирішила нас викликати.
    Сімейний лікар не знав що зробити з дитиною на огляді, але щоб зробити хоч щось то нас зважили. Вага показала 9 кг. Лікар відкрив свій записник, а там сказано, що дитина має важити 10 кг. Так, нас звинуватили у недоборі ваги!
    Потім вирішили ріст подивитися. На щастя таблички не знайшли лікарі, а то б сказали, що ми надто високі - "нє парядок"!
    Може б то було добре, якби всі діти були однакової ваги і одного росту? А?

А інший лікар, прийшов в гості і сказав, що скоро вже кидати ГВ треба, бо вже буде доці рочок :)
    А та к.м.н., яка казала, що з малими грудьми ніхто не годує - вже мовчить ;)

• Подобається Подобається x 2
  14. Мих

Мих Well-Known Member

Ех, Ольга, а я вже давно не користуюся дільничними педіатрами і вони мене дуже за це "люблять". Особливо, коли їм тре прививку зробити. У мене від них алергія.

Був такий випадок. Привіз я дитину з пологового будинку. Дільнична з"явилася до нас через три місяці. Оглянувши, сказала, що в дитини біда: ноги при зігнутих колінах не розводяться 180 градусів і дитина будя "тягнути" ногу. Ми були в шоці.... Але у мене є такий лікар - на всі випадки життя, я його викликав. Він прийшов, оглянув дитину і запитав:
    - а що сказала лікарка?
    -сказала, що ноги не розводяться на 180 градусів, - кажУ.
    На що дохтор сказали:
    - як прийде ця лікарка ще раз, то скажеш, хай сама собі розводить ноги на 180 градусів!

Не довіряю я дільничним, хоча знаю одну, досить і досить хорошу, то ми деколи її викликаємо, а так.... все нормально, нє?

• Подобається Подобається x 3
  15. Ольга

Ольга Well-Known Member

:D:D:D
    от і нашо було робити сімейними лікарями їх всіх! Це я описала наш другий візит в поліклініку. Перший раз ми там були влітку - дуже схожа історія на вчорашню.
    ЛІКАР НЕ ЗНАЄ НАВІТЬ що порадити! А якщо хтось справді запитає в неї як лікувати? То ж дитину залікують...

Ще такий нюанс - я не можу сказати, що лікарі бажають комусь зла. Навпаки, вони намагаються допомогти, але навіть не можуть уявити, що світ рухається і їх знання застарілі і небезпечні!

16. Liliyah Romanova

Мій малий має алергію на ампіцилін, пеніцилін, а йому в Україні постійно виписували ліки із цим складником. :sad: Треба було весь час самій усе перевіряти. Тут завжди спершу про все випитують. Ціле щастя!

У мене терапевт не така вже й погана була, але постійно до мене зверталася "мамочко", від чого мені хотілося її вигнати з хати.
    Але загалом все нормально радила, не перебільшувала. Лише раз ми з нею зчепилися серйозно. Я вже писала, що мій малий мав медикаментозне отруєння у 9 місяців. Вона мене тоді пхала до інфекційної, я протестувала. Вона заспокоїлася, коли я сказала, що беру відповідальність на себе. Малого ми лікували вдома. І вилікували без проблем. На щастя, у нас ще сусідка сімейним лікарем є, а родичка в охмадиті працює. То так спільними зусиллями ми мого малого вилікували. Потім наша терапевтка лише питалася, чи я не шкодую, що до лікарні не пішла. Я з усією певністю сказала, що навіть така думка мені не приходила.

На жаль, з лікарями треба боротися за своє. Бо вони всі випадки узагальнюють. Там індивідуального підходу немає. Тут в Канаді то саме, або краще сказати в Оттаві. А з іншого боку, коли в мене були проблеми, то тутешні лікарі мені нічим не могли помогти, дурили мене якимись "плацебо". Допомогла мамина лікарка та наш приятель, теж лікар, а вони з нами лише по телефону контактували.

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Скажіть, чи їздили Ви відпочивати з дитиною віком +/- 1 рочок?
    Як захищали від сонця?
    Чи дозволяли купатися в морі-озері-річці?

18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ольго, я ще не мама, але думаю що у морi дитинi можна купатись. Море напевно чистiше нiж рiчки чи озера. У нас кажуть що на дитину треба мазати сонцезахисний крем одразу з силою в мiнiмум +30SPF. Я не знаю чи буду мазати крем на свого малиша цього лiта, бо йому/їй буде тiльки 1-2-3 мiсяцi, але на наступний рiк, коли вже буде рочок, то напевно буду мазати, щоб не згорiло. Цього лiта, просто буду ховати у вiзку, у тiньку.

19. Liliyah Romanova

Так, їздили, як малому було 6 місяців. Від сонця є кремики. Є спеціальні для дітей. Є ще й такі, що з ними можна і в воду лізти і наново перемащувати після того не треба. Від сонця ще є парасолі, дерева і панамки. ;)
    Для купання теж є спеціальні нарукавники. Ми малому одягали нарукавники і давали йому ще й коло. Він спершу боявся, потім зрозумів, що не втопиться, що його і коло тримає, і нарукавники. Потім сам відмовився від кола. Плавав лише з нарукавниками. Вже мене кілька разів питав недавно, коли буде вода у басейні і коли на "озьо" (озеро) поїдемо.

20. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ми собі вибрали відпочинок біля солених озер - по-перше корисно, по-друге вода тепліша в солених озерах ніж в інших водоймах (домашня ванна поза конкуренцією ;) )
    Яка саме дитяча косметика від сонця найкраща? Bubhen має серію проти сонця. Що про неї скажете?

ТАКИЙ маленький! :) А в воду відразу занурили? Чи чекали поки не попроситься сам?