Якщо в дитинки щось болить..

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Zoryanazirka, 24 Березень 2007.

1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Якщо в дитинки щось болить..

Дивна річ прорізування зубів у дітей... В нас вже 2 дні намагаються прорізатись останні 3 зубчики.... вчора Т була 38.8 зранку, навіть панадол не збив нище 38... а ввечері сама впала до 37, малий перестав капризувати... Вночі знов Т і плач.... не заснув поки десна не помастили Дентолом... Попередні 17 зубів появились з істериками, але без Т (ну макс. було 2 рази 37.3)... а тут ... Здається це вище мого розуміння... де логіка? Апетит хороший, дитя активне - надіюсь що болячка дала б вже прояви... Було у когось таке?

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Насамперед, потрібно перевіритися на молочницю під час вагітності, бо дитина може інфікуватися при проходженні через родові шляхи. Якщо все ок, пологи були нормальні без мед. препаратів і особливо- антибіотиків, якщо малечу не травили антибіотиками, то молочниці немає звідки взятися, і всі оці "запобіжні заходи" - зайві.

3. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ascorbinka, про зубки читайте тут, можливо якісь поради Вам допоможуть: http://community.livejournal.com/ja_mamusia/7367.html
    І швидкого Владіку одужання!

• Подобається Подобається x 1
  4. Ольга

Ольга Well-Known Member

Дівчата, якщо Ви годували дитину до року, скажіть як відбувався процес відлучання?
    Чи часто буває, що дитина сама відмовляється від грудей?

Я годую вже майже 11 місяців. Дитина ще дуже потребує молока, не дружить з прикормом, не має харчового інтересу. Чи бувало, що харчовий інтерес приходив в 1 рік, чи пізніше?

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Олю, але ж для Юсті Ваше молочко- не лише їжа. Це ще й спілкування, з мамою, якого їй бракує, бо Ви ж, наскільки я зрозуміла, частково ходите на роботу!
    Про харчовий інтерес- окрема тема. Ми зараз практично повністю на дорослому столі, можемо черпак зупи з'їсти і тарілку каші, півдорослої порції, любимо м'ясо, рибу і багато іншого. Але я щось не помічаю, щоб малий значно менше потребував грудей: ) У нас це паралельні процеси.

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

Як тільки потрапляє в ротик ложка зупи, то дитина давиться, червоніє і хоче все з рота виплюнути. Я в той момент вже готова рятувати їй життя, витягати з кріселка і робити штучне дихання... а вона ригоче :)

Коли кашу даю, то добре їсть без капризів. Але ж не буду давати кашу весь день :sad:

На роботі я лише іноді, переважно вдома останні місяці. Тому і мама і циця - завжди поруч...

7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ось, знайшла по темі <a href="http://www.detki.de/index.asp?sid=-814875890&id=d125">Часто мамы хотят отлучить малыша из-за его плохого аппетита. Малыш мало ест другую еду и предпочитает всему грудное молоко. В естественной ситуации, если ребенок постепенно переходил на общий стол, мама старалась не накормить его другой едой, а поддерживать малыша интерес к еде, плохого аппетита на втором году жизни не бывает. В плохом аппетите и отсутствии интереса к еде виновато не грудное вскармливание, а ошибки в формировании пищевого поведения ребенка. Если ребенка отлучают от груди с целью заставить есть другую еду, может быть два варианта развития событий: или ребенок будет есть другую пищу, или получится малоежка, накормить которого очень проблематично</a>

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

:sad: відлучати я не думала навіть...
    намагаюся зрозуміти в чому були помилки... до перших зубів мала їла зупу без солі ... потім відмовилася. десь за місяць знову їла, але я вже давала масла до зупки... тепер я вже навіть не пропоную...

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Перепрошую, мені здалося йдеться якщо не про відлучення , то про заміщення молока дорослою їжею.
    Помилкою може бути бажання саме нагодувати, "напхати" дитину. Давайте їй їсти тільки тоді, коли їсте самі, найкраще, коли за столом будуть з апетитом їсти кілька осіб. І давайте тільки те, що їсте самі, доти, доки дитина виявляє бажання їсти. Без забавок, відволікань-примовлянь, телевізорів та ін.
    Так було у нас, результатом я задоволена.

• Подобається Подобається x 1
  10. Ascorbinka

Я годувала до 1.2 р... Прикорм ввела в 8 міс, каші їв добре, до 11-12 міс вже всю їжу добре переносив. Спочатку супи збивала блендером, якщо не хотів густого - просто давала навар з тої зупи (з телятинкою)... А в рік він майже перестав їсти нормальну їжу... ну день-два це не смертельно, думала що на зуби і пройде... Але ж він був такий хитрючий... якщо не їстиму - мама дасть цицю... До 1.2 р на мене було вже страшно дивитись, а в малого щоки аж розпирали... Тоді мене взяла злість - і кінець ГВ. Чесно - то думала про закінчення ГВ десь з вашого віку, з 11 міс, але ж шкода було... він маленький, він не буде наїдатись...
    Якщо ваша дитинка нормально набирає вагу і вміє пити з пляшечки (поїльничка) + ви готові морально і фізично - приступайте.

11. Ascorbinka

Ще одне... зараз вже не дуже смачна картопля... може коли появиться молода + молоденькі овочі ваша малеча буде з захопленням їсти і зупу і овочеві рагу. Великий асортимент кашів дозволить урозноманітнити меню...
    Дозвольте запитати, вміє ваше маля пережовувати їжу?

12. Ascorbinka

Дякую, вже вчора після обіду був здоровий... але спав знову неспокійно... вночі в сотий раз думала, що буде скоріше - вилізуть зуби, чи нервовий зрив у мене

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

У нас 4 зуби! і використовуємо ми їх по-максимуму: )
    Аскорбінко, є прикорм педіатричний, а є - педагогічний. Я вводила 2-м способом, без блендерів і дитячих кашок, знайомлячи малого із дорослою їжею мікродозами.
    Стосовно відлучення, почитайте, будь-ласка, тут : http://www.detki.de/index.asp?sid=-814875890&id=d125

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

вона може з цікавості раз попробувати, якщо я дам з руки ій в ротик. Але потім вже не цікаво. Якщо бачить ложку то втікає.
    З кашою теж прикол. Першу ложку треба силою запхати, бо вона не довіряє, що там всередині :) а вже наступні ложки добре їсть, сама широко відкриває ротика...
    ні не вміє. Пляшечки не давали раніше, а тепер вже не хоче.
    З горнятка помалу вчимося пити.
    якщо даю кусок хліба, то може зїсти весь без проблем. Те саме з сухариком.

15. Ascorbinka

Я не читала про види прикормів, все давала орієнтуючусь тільки на свою дитину і інтуїцію.... Мій малий дуже любив сам процес ГВ і не думаю що сам би то полишив. Свого часу перечитала масу статей в неті, але ніхто не знає ситуацію краще мами, тому керувалась виключно своїми почуттями... Вони мене не підвели ще ні разу....

а як вночі? чи ви плануєте залишити нічне годування? з горнятка вночі дитинку не напоїш сонною

16. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

мама моя порадила - на великдень наїлася хрону, казала я тааак плакала як молока насмокталася :) Я правда не пам"ятаю вже.. :)

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Вночі часто їсть. Тому я НЕ МОЖУ УЯВИТИ, як відлучати малечу від ГВ. Мінімум до вересня буду годувати.
    Значить моїм завданням є зараз розвинути харчовий інтерес у малечі.

А про відмовляння від грудей - мені цікаво ЧОМУ діти відмовляються. Чи то чимось спровоковано? Я щось слабо вірю в те, що дитина в один день вирішила відмовитися від грудей...

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

о, ну то все у вас прекрасно і поради непотрібні...
    хоча прочитавши вище
    я чомусь подумала,, що у вас проблема і взялася радити. перепрошую, більше не буду. хіба востаннє: статтю про відлучення все-таки прочитайте...

19. Ksani

Ksani Well-Known Member

то давайте їй їсти з руки. а ложку- в руку. хоча виглядає на те, що краще кілька днів не давати взагалі нічого, щоб призабула негативний досвід:)

20. Ascorbinka

як мені це знайомо .... не знаю чому, але молоко з поїльничка Влад встає пити 1-2 рази вночі, а грудь просив дуже часто... і чим більший - тим частіше.... розумнішають вони:p