Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ума, 5 Березень 2007.

1. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Відповідь: Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Дівчата, чим ви відмиваєте кухонні меблі? В мене шафки з ДСП, не дам ніяк собі ради з жирними плямками, а зараз сонечко засвітило - взагалі жах. Хто чим користується, порадьте, будь ласка.

2. Tanita

Tanita New Member

спробуйте сіллю або содою. Я так відмиваю стільницю.
    Я особисто посуд мию гірчицею. Звичайною магазинною у баночці. Чудово відмиває сковорідки після смаження, а про тарілки і горнятка навіть немає, що казати - все чисте і без хімії. Правда, то забирає трохи більше часу, і, можливо, немає такого блискучого ефекту, як після плину, але що то порівняно з тими кілограмами хімії. :)
    Та і блиску можна досягти застосовуючи сіль або соду, якщо дуже треба.
    А взагалі, я вважаю, що у теплій воді склянки, горнятка чи тарілки можна мити взагалі без будь-яких засобів. То вже напевно звичка лити ту хімію, бо воно ніби буде чистіше.

3. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

лимона кислота непогано має відмити.

а сама вже починаю потихеньку на все екологічне переходити: пральне мило(для мами, бо я все собі перу мильними горіхами), від шампунів відмовилася(ті ж мильні горіхи..і взагалі, волосся так від них почало рости), плин теж екологічний..

4. tsyganka

tsyganka Member

Маю плин від емвею, задоволена!Розбавляю більше водою, може не такий він шкідливий. Чи я помиляюсь?

5. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

от про їх плин чула не найкращі відгуки....давно це було, але десь читала тест що він має в собі якусь сполуку, яка не змивається з посуду.

6. tsyganka

tsyganka Member

Ато моя баба завжди кричить на мене, що я мию тою хімією. Але я трошки і тільки коли є жирний посуд.:ed4d70def841dc74b57

7. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Нещодавно, коли ми проводили генеральне прибирання у блоці, мене здивували, що содою можна мити паркет (якщо він нелакований). Справді, з усіх засобів, які ми використали, та ділянка, яку мили содою, відмита найкраще.

• Подобається Подобається x 1
  8. MALYSH

MALYSH New Member

минулого тижня мила кухню (меблі, і плитку на стіні):
    Я завжди користуюсь КОМЕТОМ, ЮКОЮ або ДОМЕСТОСОМ, розбавляю в тазіку з водою і мию.
    Використовую тряпку, губку і дроти для посуди і все відмивається

9. Strekoza

А я навпаки - якийсь час шукала замінники "хімії", потім перечитала і про амвей, і про фрошівські засоби (мала плин для посуду) - і розчарувалась, чи що. Гірчичний порошок давно лежить (куплений спеціально для миття посуду), але "не доросла" я до нього. Єдине - відмовилась взагалі від ополіскувача для білизни і шампунь недавно купила на Південному в еко-магазині, дівчата радили у відповідній темі. Можливо щось би купила там і з миючих засобів (була налаштована на покупку), але продавець ну зовсім не хотіла нічого порадити, на мої питання про ефективність засобів відповідала однаково - "нормально".
    От народиться малюк, потрібно буде вирішити питання з порошкою для прання, це справді суттєво, як на мене

10. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

В мого коханого економний тато розбавляє той засіб до консистенції "Вода з домішками засобу від Емвей" :girl_crazy: але нічо, відмиває ніби нормально. Хоч, думаю собі. усе одно хімія, просто Гали чи Фейрі ми виливаємо багато,а того засобу - менше.
    А узагалі, посуду мию в гарячій воді. Якщо не відмивається жир - тоді вже з хімією :)
    Спробую з понеділка мити гірчицею:)

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

за тим треба йти в магазин позаду лялькового. там продає дядько-власник, розкаже все на світі і троха більше :)

12. Strekoza

Дівчата, дякую всім за поради. Мила сьогодні кухню Містером мускулом (для кухонних поверхонь), результатом задоволена, відмились і шафки, і плитка, і духовка. Звичайно, це "хімія" ще та, але я не фанат стерильної чистоти, тому рідко використовую такі засоби, щодня можна і шматкою стерти без додаткових рідин.

Ука, дякую, цей магазин бачила, пробігла повз, не було часу зайти, виберусь найближчим часом. Можна питання - яким порошком до прання користуєтесь Ви? (судячи з кількості дописів в цій темі, цікавитесь даною проблемою) Я ще раз перечитала відгуки, інфо в неті - і розгубилась. Все-таки планую для прання дитячих речей купувати щось менш "хімічне" (думаю, в такому випадку можна пожертвувати навіть якістю прання), лишилось визначитись, що саме.

13. Ука

Беру "Наш" для білого і для кольорового. Є ще "Дакос", але в нього температура обмежена до 40 градусів, а я люблю білизну на максимумі прати.
    Мені на моїй старій машинці він видавався трохи гіршим від хімії типу "персіл", але після переїзду мені позалишалися рештки порошків від мами, то дещо з "дорослого" одягу прала ними -- різниці не бачу, окрім нестерпних запашників.
    Але для плям я використовую колишній джонсонівський біо-шаут, тепер, здається, мр.Мускул - шаут, якось так, продається в помаранчевих пляшках, беру в метро.
    Потреби брати "ладушки" для дитячого я не бачу. Що то, що то, - та сама сода. різниці в складі нема. Мені здається, то просто маркетинговий хід - щоб в лінійці був дитячий порошок.
    До речі, в жж хтось з мам писав, що дитина, яка раніше не давала шкірних реакцій на порошки, на ладушки дала подразнення - імовірно, підвищена чутливість до соди. Цей момент теж варто врахувати.
    Ну і який би порошок не використовували, я думаю, що подвійне полоскання зайвим не буде.

14. natorella

natorella Well-Known Member

я от хочу спробувати кисневий відбілювач, відгуки про нього дуже хороші
    цікаво як насправді

15. Ука

а яка принципова різниця між ним і тим же ванішем чи озоном? та ж сода + оптичне відбілювання (тобто ефект відбивання світла). чи ні?

16. natorella

natorella Well-Known Member

не знаю яка принципова. коли приїде і спробую - поділюсь враженнями

17. zlatovlaska

zlatovlaska Well-Known Member

брехня :) Прийдіть і проведу Вам наочний приклад. Принесіть плин , яким користуєтесь, а я дам емвеївський, самі переконаєтесь. Не рекламую, просто справді без жодних зусиль змивається холодною водою.
    Шафки мию плином і абразивним LOC-ом. Де не справляється перший, допрацьовує наступний. Сіль, сода- це добре, без хімії, але вони царапають поверхню, жир потім ще краще в"їсться.

18. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Але ж невидимих сполук ми не бачимо. Я також чула про таку властивість емвеївських засобів. Але, зрештою, треба склад дивитися і хімічні властивості тих сполук знати. А нехіміку це тяжко :shy:

19. Іриска

Іриска Well-Known Member

я от нещодавно купила Емвей концентрат до посуду, наразі задоволена. Раніше брала Ушастий нянь рідину для миття дитячої посуди, але не думаю, що вона менш шкідлива, ніж інші,то швидше психологічний аспект))) Для душової взяла спрей теж Емвей, але мені не нра, не відмиває сам по собі, все одно треба добряче терти то вапно((((.... Раніше брала і ще трохи залишилось Сарми, нічого, добре мила. Туалет - брала раніше Доместос, а зараз взяла польську рідину YPLON на опт. Шуварі - бомба, 11 грн за 1 л і так шикарно відмиває наліт вапняний на унітазі, але я то роблю 1 раз на місяць, а так кидаю в унітаз сині таблетки. До кухні маю Містер мускул такий оранжеий - колись брала за 7 грн, аж смішно було, але з жиром справляється суперово. Я навіть на білих диванах ним плями виводила.

20. TUCR

TUCR Well-Known Member

Я також мала колись концентрат для посуду Амвей,так він не поганий, але зараз користують Фері - ним я також задоволена, ванну мила Сіф результат є, але добряче терти всеодно треба,а зараз використовую W5-gel de limpeza sanitario(передали з закордону,відмиває добре, але всеодно потрібно потерти),порошок використовую для малої - Ушостий нянь, а наше перу Персіл(рідина), я ним задов., газову плитку мию W5 -tira - gorduras multiusos(також передали і добре відмиває), а до того також мила Сіфом!