Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ума, 5 Березень 2007.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

А як називаються порошки якими ви користуєтесь?
    Я наприклад змiнила рiдину до миття посуди на органiчну. Перше вживала Palmolive але потiм почала купувати рiдину без всяких бензолiв iтд... я бачу рiзницю у тому що органiчне мило не так пiниться i не має рiзкого запаху. Воно пахне але не так сильно. I у нас воно не таке вже i дороге. Може якщо у вас продається фiрма "365" то я рекомендую купити.
    На цьому лiнку видно емблему.
    http://www.wholefoodsmarket.com/products/list_privatelabel.html

2. галичанка

галичанка Well-Known Member

Я користуюсь пральними засобами SA8.;)

3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

А їх можна придбати в Арсені наприклад?
    Є SA8 спеціально для дитячого одягу?

4. duncan

duncan Well-Known Member

для посуду найкраще господарське мило і окріп...
    колись, у часи холостякування, використовував суху гірчицю...

5. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Уже знайшла в неті що "SA8™ – Засоби для прання" - це продукція Amway (ua).

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

а чим ці засоби відрізняються? і скільки коштують?

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

попробувала. якраз пачку закінчую. не сподобалося. пере поганенько без усіляких там додаткових засобів. виполікується теж так собі. Одним словом, якість прання - на рівні Карапуза, шкідливості - мабуть, приблизно так само (я не хімік, тому за останнє не відповідаю). А от коштує...

8. галичанка

А я хімік і біолог. Шкідливість в SA8 мінімальна, вміст аПАР в SA8 - 0,2-5%, в той час як у "найкращих" представлених в супермаркетах порошках 5-15% при допустимій нормі країн Західної Європи - до 7%!
    Фосфатів в SA8 - 0%, при стандарті - 0%, в порошках українських магазинів вміст фосфатів зашкалює- 15-30%!
    Я перу вже 2 роки тільки порошками SA8 - забруднення відпирає з легкістю, порошок прекрасно виполіскується!
    Інші порошки погано виполіскуються з білизни через утворення комплексу аПАР з фосфатами. Навіть 10-кратне полоскання в гарячій воді не може вивести з одягу токсичний комплекс.
    SA8 на одне прання іде дуже мало - достатньо всього близько 45г ( в порівнянні із звичайними близько 200г). Тому концентрація аПАР ще менша. До того фосфатів, які перешкоджають виполоскуванню,зовсім нема.
    Є спеціальний засіб для дітей, який добре пере через специфічні до дитячих забруднень ферменти і добре виполіскується.
    В склад порошків входить відбілювач - активний кисень.
    Фірма славиться своєю екологічністю і має навіть нагороду за це.
    Знайомі і родичі постійно замовляють ці порошки в мене. Якби ці засоби не прали - ніхто би до мене повторно не звертався.

• Подобається Подобається x 2
  9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я так само замовила в хорошої товаришки, яка мені розповіла слово в слово, що і Ви. Коли сказала, що якість не дуже, вона порадила взяти ще якийсь додатковий відбілювач для сильних забруднень. А перед тим я брала в іншої коліжанки спрей-плямознищувач, якість якого була доволі терпима (на рівні вдесятеро дешевшого біо-шаута), але від розпилювання якого я тут же починала задихатися (хоч ніколи не була асматиком). Власне після цього рік не піддавалася на доволі агресивну "рекламу" зі сторони цих обидвох товаришок. А потім таки піддалася. Більше, мабуть, не буду.

Це вже буде офтопік, але доволі сумно спостерігати, як мережевий маркетинг перетворює цікавих різносторонніх людей в зашорених зомбі. Обидві дівчинки - з вищою освітою, цікаві особистості, з ними було про що поговорити. Від коли влізли в це, люба розмова зводиться до побутової хімії і чудових екологічних засобів оної фірми. Одна з них того кинулася, - стала знову адекватною людиною...

10. duncan

duncan Well-Known Member

шкідливість господарського мила: 0%...
    :)

• Подобається Подобається x 1
  11. галичанка

Ваше право робити вибір: піддаватись телевізійній рекламі порошків, які псують здоров'я та довкілля, яких іноземці сплавляють в третій світ, а для них це Україна, чи користуватись засобами, які відповідають західним стандартам.

12. Мих

Мих Well-Known Member

Пригадую, коли діти були малі зовсім, купили ми Карапуз - пральний порошок для найменших.
    Зіткнулися з проблемою, що він просто майже не розчиняється у воді.!!! Довго прийшлося витрясати крупинки порошку з дитячої одежі.

13. Мих

Мих Well-Known Member

На упаковці це вказано?

Якими безпечними порошками тоді треба користуватися???

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Господарським милом :)

15. alia

alia Member

а я не можу знести запаху господаоського мила.там тваринногожиру не додають?доречі звичайне мило "палмалів" має тваринні жири.а як в машинці прати?

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А скільки коштує дитячий порошок?

17. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

згідна... сама досить довго прала дит. речі милом, а в пралці тільки полоскала... Спочатку до 3 міс., а потім коли діатез у Влада появився (думала може від порошку) ще десь 2-3 міс.... Але какашка від ГМ це не какашка від борщу (сорі)... а прати одяг активної дитини 1.5 року милом - це харакірі своїм рукам...

Миху, а чим зараз перете?
    Zoryanazirka ви малюка речі госп. милом перете?

І як бути з дитячим милом? Там також є шкідливі комплекси? А дитяча зубна паста яку можна ковтати?

18. jozya

jozya Member

Про дитяче нічого не скажу, бо малечі в мене ще нема (а сестра купила для прання речей свого 2-х річного Персіл, то в неї повідбілювалися навіть старі "засірені" речі).
    Засіб для миття посуду: Гала бальзам, раніше користувалась Пюр бальзам, але в принципі - то все одне і те ж, тільки Пюр в два рази дорожче коштує.
    Порошок для прання - майже завжди купляємо в Польщі, бо укр. якість і польска - "єто две большие разніци" :) (я вже не кажу про німецьку). Порошок зазвичай "Бриза" в різних варіаціях.
    Щодо Амвею - мама колись займалася цим - мали майже всю їхню продукцію - але насправді - воно не коштує тих грошей, а про якість - там точно перебільшено. Ми користувалися Амвеєм 10 років назад, недавно купили лише 1 зубну пасту - прийшлося викинути.
    Зубні паста - Колгейт и Бленд-а-Мед (міняю один раз те, один раз інше). Пробовала всі, що пропонує ринок. Найбільше розчарування - паста "Президент" (італійська, широкий асортимент, висока ціна, продається в ДЦ).
    В решті косметиці немає лідерів - купую те, що подобається по складу, запаху і т.д.

19. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

ще мої 5 коп. - бальзам "Gala" для посуду, для прання - персіл, відбілюючі засоби - найкраще "Онікс" - "Ас" - це те ж саме, але в 3 рази дорожче. Мило - "тет-а-тет", подобається запах, не так сушить шкіру. Гелі для душу - "Камей", "Дав" і "Палмолів". Шампуні - виключно українські, методом спроб і помилок визначила, що найкраще підходять серії "Чистая линия"

20. jozya

jozya Member

Завжди думала, що це російський виробник :confused: