Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ума, 5 Березень 2007.

1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Своих 5 копеек....:cool:
    1.Химия она и есть химия..в какой бы в обертке она не была...
    основа всех поршков ето ПАВ -поверхностно активные вещества....
    все остальное "присадки" и отдушки.... и реклама!!!!!
    Из опыта торговли...рекомендовал бы все ж таки "Персил"...немецкой фирмы "Хейнкель"...более подходящая цена и качества..:rolleyes:
    2.С десткими пральными порошками...сложнее...нет их нормальных в продаже....как тут правильно заметили...лучше стирать хозяйственным мылом... но... только тем которое имеет надпись ГОСТ 50266-95...
    действительно натереть на крупной терке...завязать в свободный марлевый мешочек... и очень тщательно прополоскивать..
    3.Из ручных моек для посуды..."Гала-бальзам","Гала с витамином Е".

• Подобається Подобається x 5
  2. Капітан

Капітан Well-Known Member

Вот это да! Ай да Читатель! :) Настоящий Нянь! :)

3. Читатель_Обкома

Кэп...еще бы рекомендовал...для хотя бы первых двух месяцев...только марлевые самодельные треугольные подгузники...:rolleyes:
    Морока гладить и стирать...ну уж очень хороши..мягонькие...не очень толстые...
    Ну и пеленки...проглаживать обязательно с двух сторон...
    Проходили-с все... ето!:cool:

4. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Дійсно, Persil - класний порошок для автоматичної пралки, тільки ним і користуюся зазвичай. :) Але для ручного прання світлих речей більше подобається все ж таки Ariel.
    Гала з бальзамом для посуду - теж супер! Ніколи не сушить руки.
    А ще для миття внутрішніх поверхонь посуду (сліди від чаю, кави, пригоріле тощо) ще з радянських часів і досі використовую соду. Це самий екологічний абразив, який виполіскується легко і не "осідає" в нирках чи де.. А забруднення на зовнішніх поверхнях посуду тру TESTом. :)

5. Ума

Ума Super Moderator

мені щось арієль не сподобався, бо скільки я одяг не полоскала все рівно пахнув порошком - там занадто сильні ароматизатори чи як вони називаються :)
    Для прання використовую теж персіл - хоча німецький (концентрований) має дуже відчутну різницю у якості в порівнянні з тим, що у нас продають. але шо є, тим і користуємось :) Для ополіскування - сілани, і калгон я не даю, бо в персілі ніби є вже

6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ааа, зрозумiла. :)
    А тут здається теж нема до посуди. Може його взагалi не iснує?

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ходила нині навкруги стелажів миючих засобів - хотіла купити щось щоб прати малечі одяг. Але засіб я знайшла не в тому відділі:) Купила недорогий шампунь для немовлят, ним і спробую випрати.

8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Є така цікава спільнота в жж: http://community.livejournal.com/bez_ximii/
    Я ще, правда, тільки дозріваю

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Цікаво, за часів наших бабусь небуло ж ніяких-там шампунів-кондиціонерів, виробники яких намагаються переконати нас що нам без них не обійтися (хоча насправді, як без них?). Чим користувалися в ті часи? Я колись питала бабцю чим вона волосся мила, казала що житом. Яким чином житом я правда не розпитувала:) І напевно не кожного дня чи через день як це робимо ми.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ге, я би щось сказала. Моя бабуся мила волосся господарським милом. І то саме тому, що шампунів ще не було. Страхіття!
    А ще вони колись коси жиром мастили, аби блищалися.

11. Читатель_Обкома

Все зависло от жесткости воды в местах проживания...в некоторых местах мыли и золой...и с куринными яйцами... и даже с применением специальной глины...;)
    Во Франции вопрос с мытьем головы решили очень просто,придумали ...
    гильотину...:eek: :)

12. mavka

mavka Well-Known Member

від хімії в теперішній час уже нікуди не втечеш... я, коли кладу прати дитячі речі, ставлю машину на цикл додаткового ополоскування. на жаль, у нас в Україні нема ще такого розмаїття миючих засобів чи цін на них, як в Штатах. теж довіряю старому господарському милу. :) "только тем которое имеет надпись ГОСТ 50266-95" :)

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

О, добре що нагадали ! Я ще школяркою мила голову таким засобом: два жовтка+ложка коньяку:p Ефект був чудовий:D

А щодо прання руками - то не жіноча це справа, хай чоловік руки сушить!:o

14. Ума

Ума Super Moderator

мене часто доймали запитанням: навіщо тобі посудомийка, то я відповідала: не царское ето дело горшки мьіть :D

• Подобається Подобається x 3
  15. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Дитячий порошок - Тайд з ромашкою дитячий - не так нищить одяг, і плями добре відпирає...
    Дорослий - Аріель... одяг не електризується, відпирає добре, кольори стійкі...
    Перепробувала всі (чесно, всі що попадались на очі)... особливо ретельно випробовувала ті що дешевші (ну дуже вже хотілось економії) від одних одяг електризувався, інші не вимивали добре бруд, треті - портили одяг ... Все одно повернулась до тайд дит. і Аріель...
    Дитяча косметика - тільки Бюбхен
    Креми, мильне-брильне - Нівея
    рано чи пізно діти починають активно їсти і бігати, тоді ні мило ні ручне прання не спасе... хіба вже руки і вас як залізо.... А перші 2 міс. також прала вручну, поки пупок не загоївся повністю....

P.S. пробачте, не хотіла клаву на англ. переключати... лінуюсь))

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а я в суботу спробувала помити голову жовтком з коньяком. Люди, а це дійсно класно! Потім і малій помила - вже просто жовтком. Чудове волосся, м'яке, шовковисте, вкладається.

17. Mariya

Mariya Well-Known Member

Ну зовсім народ розпустився .... :) Коньяк.... На голову..... Волосся мити..... А до кави що, шампунь тепер пити? ;)

• Подобається Подобається x 4
  18. Оля

Оля Well-Known Member

А я в Києві як була, то передачу бачила де показували жінку, яка радила мити голову жовтком з поташем. Я спробувала - файне волосся було, але нажаль, не записала пропорцій...:sad:

19. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

я також виварювала, і не тільки пелюшки, а й марлеві підгузники (Владіка в памперсах тримали рідко).... включала програму з кип"ятінням ... результат чудовий.... порошок брала дитячий, вже писала який, крупинок не було ... От тільки кольорові пеленки втрачали колір, але скільки діти в тих пеленках...

20. галичанка

галичанка Well-Known Member

Пральні порошки, якими заповнений наш ринок є небезпечними для здоров’я.
    Найбільш токсичними серед складників є аніоногенні поверхнево-активні речовини (а-ПАР). Вони здатні накопичуватися в органах: в мозку, печінці. Вони діють, як яд: в викликають гіперемію легень, емфізему, пошкоджують функцію клітин печінки, що приводить до збільшення рівня холестерину, підвищують ризик атеросклерозу судин серця і мозку, порушують передачу нервових імпульсів в центральній і периферичній нервовій системі, понижують імунітет.

Токсичність а-ПАР підвищує присутність фосфатів. Вони сприяють проникненню а-ПАР через шкіру, більш активному руйнуванню мембран. а-ПАР проникають в мікро судини шкіри, попадають в кров і поширюються по всьому організму.

Токсичні складники міцно „прилипають” до тканини. І навіть 10-кратне полоскання в горячій воді не приводить до повного вивільнення одягу від а-ПАР. Таким чином одяг виступає джерелом інтоксикації людини.

І це ще не все – страшними є і наслідки попадання фосфатів в довкілля. 1 г поліфосфатів викликає розвиток у водоймах 50 кг водоростей. „Цвітіння” води має дуже шкідливий вплив - нагоромаджується сірководень, метан, аміак, алкалоїдні та інші токсини. Є повно випадків загибелі тварин, які пили таку воду і отруєння людей, які використовували рибу і морепродукти з накопиченими токсичними речовинами.
    Ми виливаємо воду з фосфатами, разом з стоками вони поступають в очисні споруди, а тоді зливаються у водойми. Але очистити воду від фосфатів дуже важко навіть у найсучасніших очисних спорудах... Це можливо зробити тільки за допомогою мікробіологічного способу, який ще в стадії розробки.

Ці всі негативні наслідки а-ПАР, фосфатів на організм людини відомі вже давно і цивілізовані країни зовсім не використовують цих складників порошків або принаймі в малій кількості. Є сторого регламентований вміст а-ПАР (до 7:wacko:, а фосфати взагалі заборонені (0:wacko:. А почитайте вміст цих складників на порошках, які розповсюджуються в Україні: а-ПАР – до 15%!, фосфатів 15-30%!
    Я наприклад і мої родичі,знайомі вже 2 роки не користуємося порошками із наших супермаркетів. Користуємось тільки нешкідливими безпечними пральними засобами. І до того ж вони є набагато ефективнішими, ніж рекламовані. Де я їх дістаю із задоволенням розкажу всім, хто забажає. Пишіть мені, якщо Вам цікаво.
    Шанумо своє здоров’я – безцінний даний нам дар!

• Подобається Подобається x 1