Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ума, 5 Березень 2007.

1. Mokka

Mokka Well-Known Member

Відповідь: Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Я користуюсь для миття газової плити та взагалі для відмивання майже всього від жиру "Мастер Клинер". Це супер!! Воно відносно недороге і відмиє хоч дідька! Купляю його в ДЦ, більше ніде не бачила.

• Подобається Подобається x 3
  2. Kvitysia

Kvitysia Well-Known Member

Для миття духовки, витяжки, фритюрниці і взагалі жирних старих плям і місць :):):):)" Домолюкс супер" ціна 13,50 грн, виробник м. Луганськ. Купую на базарі. Все відмиває, лише запах вимагає противогаза.:xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  3. Dusheska

Dusheska Member

Дівчатка привіт. Давно читаю ваш форум і тепер потрібна ваша порада. Сьогодні на дивані ( рожева оббивка) виявила плями, від чого вони, не зрозуміло. Пробувала чистити Ванішом не допомагає. Може щось порадите.

4. галичанка

галичанка Well-Known Member

В мене є амвеєвський засіб для килимів, він би підійшов, добре відмиває все. Я ним відчистила собі світлий плащ замість того, щоб віддавати в хімчистку :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Фрош має вроді чистячий засіб від плям - якщо я ніц не плутаю, то мав би бути не поганий

6. Irusya

Irusya Well-Known Member

я позавчора прозріла від порошку амвеєвського.
    Минулого тижня мала посиділа на відкритому червоному фломастирі в новенькій нарядній спідничці... Я пішла по магазинах шукати якийсь чудо-засіб , щоб вивести три гидкі червоні плями, зайшла до знайомої в магазин з хімією - вона тільки розводила руками, але про всяк випадок сипнула мені того порошку ложку. Я вдома замочила на хвилин 15, потім легко потерла і все відійшло! Класний, тільки навіть не знаю скіко він коштує, певно дорогувато буде для повсякденного прання...

7. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Я є в Амвею якісь сайт чи ще щось таке? всі так хвалять я б хоч ціни глянула мо якраз придбала,бо дитинка і плямки то річ нерозлучна)))

8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Сайт є
    А про продукцію чула різні відгуки. Мала зубну пасту - не дуже задоволена. Вірніше, нічого особливого... Порошки хвалять.

9. Olenka

Olenka Well-Known Member

У Амвея так, як і у всіх компаніях такого плану є як багато прихильників, так і багато супротивників.
    Моя думка в тому плані не змінна: не попробуєш - не дізнаєшся.
    Що мені подабається з їхньої продукції і що я купую постійно: відбілювач, засіб для кухні (супер!), для ванни, порошок-підсилювач для замочування білизни, спрей для попереднього виведення плям, плин для миття посуду, мультифункціональний очищувач і дуже подобається засіб для духовки (але ним я вже давно користуюся і в мене його ще досить залишилося).
    Все решта: так собі.
    Чого не купую, бо не сподобалося, або не відповідає ціна-якість (в плані дорого): порошку ні дорослого, ні дитячого, засобу для туалету, зубної пасти, засіб для миття вікон.
    Дуже мені подобається віск для волосся з УФ захистом. Супер! Але то інша тема.

10. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

"О вреде чистящих и моющих средств для человека:
    Чего быть не должно:
    Хлора!
    Всем известно, что он опасен. Хлор является причиной заболеваний сердечно-сосудистой системы, способствует возникновению атеросклероза, анемии, гипертонии, аллергических реакций. Он разрушает белки, отрицательно влияет на кожу и волосы, повышает риск заболевания раком.

Зачем вообще держать дома источник хлора, если существуют эффективные формулы без него? Сейчас выпускаются средства для чистки туалета, содержащие органические кислоты.

Я обнаружила хлор в Доместос, Ас, Прил...

Анионных ПАВ! Не более 2-5%! Еще они обозначаются А-ПАВ. Это самые агрессивные из поверхностно-активных веществ.

Они вызывают нарушения иммунитета, аллергию, поражение мозга, печени, почек, легких, разрушают живые клетки. Самое страшное, что ПАВ способны накапливаться в органах. А способствуют этому фосфаты!

Косвенно можно судить о наличии А-ПАВ в стиральном порошке по интенсивности пенообразования при стирке. Чем выше пена, тем выше концентрация а-ПАВ.

Я обнаружила А-ПАВ (не указано, сколько, или больше 5:wacko: в Апрель, Ариэль, Тайд, Миф, Тикс, Дося, Е, Хенко…

Фосфатов!
    Они запрещены во многих странах уже почти 20 лет!!! Наличие фосфатных добавок в порошках приводит к значительному усилению токсических (ядовитых) свойств А-ПАВ.

Они усиливают проникновение ПАВ через кожу и способствуют накоплению этих веществ на волокнах тканей, приводят к усиленному обезжириванию кожных покровов, нарушению свойств крови. Даже 10-кратное полоскание в горячей воде полностью не освобождает от химикатов. Сильнее всего удерживают вещества шерстяные, полушерстяные и хлопковые ткани (детские!). Небезопасные концентрации ПАВ сохраняются до четырех суток. Так создается очаг постоянной интоксикации внутри самого организма.

Но этим не исчерпывается вредное действие фосфатов - они представляют собой большую угрозу для окружающей нас среды. Фосфаты попадают в водоемы, способствуют усиленному образованию сине-зеленых водорослей, которые приводят к отравлениям, невынашиванию беременности, врожденным травмам, активизируют развитие раковых клеток.

Всего 1 грамм триполифосфата натрия стимулирует образование 5-10 кг водорослей! Ученые считают, что сейчас россияне тратят ежегодно около 1 млн. т. стирального порошка. Таким образом, в российские реки, озера и моря попадает 300-400 тысяч тонн триполифосфата натрия.

От экологической катастрофы Россию спасает то, что для роста и развития водорослей нужны свет и тепло. И все же, несмотря на мутную и холодную воду, фосфаты накапливаются, водоросли растут. «Цветет» Волга, особенно в нижнем течении, цветут другие реки — и большие, и маленькие. На природу отрава из пачки стирального порошка действует медленно, но верно. В 1965 г. в одном кубическом метре черноморской воды было не более 50 грамм микроорганизмов. Сейчас их в 20 раз больше. Что это принесет Черному морю - неведомо. Ведь водоросли, разлагаясь, будут выделять в страшных количествах метан, аммиак, сероводород. Мы-то с вами выживем, а все, кто живет в воде?

На Западе уже более 20 лет назад отказались от применения порошков, содержащих фосфатные добавки, во многих странах они просто запрещены специальными законами. Взамен фосфатов в стиральные порошки вводят экологически безопасные вещества — цеолиты. Используют их уже около четверти века. Опыт показал их преимущества и подтвердил безвредность. Это — во всем цивилизованном мире.

Но те же фирмы, которые в своих странах выпускают бесфосфатные порошки с цеолитом, в России под теми же торговыми марками производят порошки с фосфатами (например Ариэль, Тайд, Персил). У нас в стране концентрация этих добавок "запредельная" - до 50-60 %. А уж производители отечественных порошков о вреде фосфатов и слушать не хотят. Всю жизнь наши российские заводы производили фосфатные порошки. С какой стати они станут что-то менять? Тем более что себестоимость порошка с цеолитом вырастает процентов на 20.

Я обнаружила фосфаты в Апрель, Пемос, Ариэль, Тайд, Миф, Тикс, Дося, Лотос, Аист, Аистенок, Е, Персил, Амвэй, Хенко…

Фталатов!Фталат нужен, чтобы удержать запах. Ароматы используются для того, чтобы перебить неприятный запах косметической "основы". Приблизительно 95% химикалий, содержащихся в ароматах, изготовляются из нефти. Они попадают в кровь через легкие и не выводится из организма, а накапливается в нем.

Их особенно должны избегать беременные, кормящие матери и все женщины, планирующие забеременеть. У плода фталаты вызывают развитие пороков половой сферы, у детей, которых кормят грудью, через многие годы могут развиться бесплодие и импотенция.

Если судить по патентной информации, то больше всего любят использовать фталаты в своей продукции компании PROCTER & GAMBLE, COLGATE, PALMOLIVE, HENKEL и др.

Оптических отбеливателей!Это химикат, который обладает светоотражающим эффектом, благодаря чему ваша одежда и белье выглядят чище, чем они есть на самом деле. Оптические отбеливатели оказывают химическое воздействие на кожу, и это происходит постоянно, т.к. эти химикаты не выполаскиваются с ткани. Кроме того, что они причиняют вред коже, они не улучшают качество стирки и не обладают дополнительным дезинфицирующим эффектом.

К сожалению, список далеко не полон, и его можно продолжать еще очень долго. Формальдегид (formalin, formal, methyl aldehyde), naptha, диэтаноламин (diethanolamine), сhlorophenylphenol, аммоний (ammonia), NTA или sodium nitrilotriacetate, фенол, бензол, стирол, толуол, ксилол, ацетон, окислы азота, окись углерода, - это всё опасные компоненты. Обойдите ваш дом и вы увидите, что токсичные бомбы разложены везде.

Есть выход?
    На сегодняшний день перед думающим человеком встает вопрос поиска натуральной повседневной косметики и средств личной гигиены.

Вы можете что-то изменить в наиболее важной для вас части в этом мире – в вашем доме. Вы можете быть информированным потребителем. Вы можете освободиться от токсичных химикатов, которые используете в вашем доме, прямо сейчас. Есть варианты, есть альтернативные средства, они выпускаются осознающими опасность компаниями и их продукции можно доверять. Вот список компаний поддерживающих эко стандарты:

Эковер (Ecover Бельгия), Sonette, Klar, Sodasan(Германия), с некоторой натяжкой к ним можно также прибавить Frog, Frosh, Neon baby, LV. Это из того, что уже хоть как-то представлено в России."

Зі сайту:
    "http://www.u-mama.ru/read/article.php?id=3934"

Починаючи з другої пол. вагітності і до цього часу ми використовуємо продукцію Дакос для дит. речей, постелей, білизни, паралельно користуємося нім. порошками для прання (з євр. стандартами).

Хочемо спробувати продукцію Емвею, ще, можливо, Фрош. На останньому написано, що їхні ПАР(активні речовини) рослинного походження і повністю розкладаються.

11. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А мені навпаки порошок дитячий з Амвею дуже подобається, практично все відпирає, беру в знайомої по 145 грн, прайсова ціна 170, мені реально вистачає на пів року, от останній раз брала в січні, і вже закінчується,
    зубна паста для мене теж нормальна, я до таких звикла, це типу лакалуту, бо хто звик до колгейту чи блендамеду, то не можуть так чистити.
    Відбілювач у них класний.
    А от засіб для миття посуду мене дратує, я не можу ним нічого помити, розхід йде величезний.
    Але може тоя така калічка :)
    Варто дійсно спробувати, кожному своє.

12. odree

odree Well-Known Member

а ви відразу крнцентратом миєте, чи розводите з водою? бо мені банки концентрату хватає дуже ддовго (я з водою розводжу в спец. банці)

13. Olenkaaa

Olenkaaa Well-Known Member

а я навпаки не розвожу. раз розвела, то мені здалось, що так розхід ще більший, бо воно рідше і швидше вимивається з губки. Тому так і користаю з "баняка", вставила туди дозатор і вже майже рік маю. задоволена.

14. галичанка

галичанка Well-Known Member

Чи дорого - дивіться: якщо це був SA 8 Premium - 2,25 кг - ціна в прайсі - 193,94 грн - розрахований на 54 прання, а 40 праннів коштують - 143 грн. А скільки коштують порошки, якими ви зараз перете,розраховані на 40 праннів?

15. Лія

Лія Well-Known Member

Беру для дитячого і собі безфосфатні вітчизняні порошки "ладушки" на краківській,біля Ляльки, подобаються через відсутність запаху ,економні ,відпирають досить добре,
    після них всілякі кондицірнери для білизни на дух не переношу через їдкий запах,для мякості рушників додаю в пральку або оцет або соду

16. Жемчужинка

Жемчужинка Well-Known Member

Дівчатка!Вчора була в "Сільпо" на Науковій.Там є такий відділ з німецькою хімією.Там все набагато дорожче.Наприклад шампунь NIVEA 35 грн.Там є і порошки,і зубні пасти,і шампуні.Всяке-різне.Хтось брав там щось?Бо маю підозри щодо якості.Адже,продавець може вилити німецьке,а натомість залити НАШЕ,УКРАЇНСЬКЕ("дуже-дуже якісне").

17. Ameli

Ameli Well-Known Member

Користуюся порошком Ушастий нянь, дуже задоволена, алергії не викликає, та випирає гарно.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

Ми теж там всі засоби (побутову хімію) купуємо

19. Milka

Milka Moderator

Мені продукція Амвей в загальному подобається, принаймі з того що встигла випробувати(плин до посуди, дитячий порошок до прання, зубна паста, знежирювач для кухні), але мені то чомусь зовсім не економічно. Купляла бо казали: 1) що виходить дешевше, 2)не шкодить здоровю і довкіллю, 3)гарна якість. Так от якістю і екологічністю дуже задоволена(особливо дит. порошок до прання і плин), але розводити так як там написано не получається. Не люблю мити водичкою посуд, а люблю щоб то був гель, щоб краще відпирало дит. одяг даю максимально вказані дози порошку, ну і як тут економити. Засіб для миття посуду більше не купую (користуюсь Фейрі), а от порошок і надалі купую. Перед тим купляла порошок Ушастий нянь, то можу сказати що вони однакові, хоча по ціні для мене Амвей виходить дорожче, як не крути. Взагалі дуже хочеться використовувати те, що менше шкодить нашій екології:girl_cray:, бо вона в нас ох яка нікудишня.

20. odree

odree Well-Known Member

засоби frosch теж є екологічно чисті