Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ума, 5 Березень 2007.

1. Уляна

Уляна Well-Known Member

Відповідь: Якими миючими засобами Ви користуєтесь?

Я дитячі речі прала в ручну за допомогою дитячого мила сонечко ( до двох місяців), боялася щоб небуло алергії до порошку.( в моєї подруги син дістав алергію і вона пере дорогим якимсь порошком(назви фірми непамятаю)). Потім прала в порошку дитячому.

• Подобається Подобається x 2
  2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Вже більше місяця маю борг перед дівчатами. ТО ж, поки пляцок в духовці, спробую віддати :)
    Ага, підсадили мене на Дакос. Точніше, моя лінь підсадила - магазин поруч зі школою, звідки забираю дітей. А так влітаю в милі в магазин за 10 шоста, Пума бігом пакує, що треба - і вилітаю :) Часом ще правда норовить якусь рекламку підсунути, але чесно зізнаюся, воно йде або відразу в иакулатуру, або Ліда на ній спершу "люлю" - тобто малює :)

Отже по суті.
    1. Біле. Традиційно був порошок + ваніш. Дакос для білого плюс їхній аналог Ваніша Озон - цілковита 100% заміна. Більше того, справився без попередньої обробки (ніколи було, то ризикнула) - з залитим (не заляпаним, а смачно залитим - Лідка фужер перекинула) вином обрусом.

2. Темне - шкарпетки, чоловікові футболки, джинси, гольфи, білизна - повноцінна заміна персілу. АЛЕ! З чорного колір вимиває сильніше, ніж той же персіл. Спеціально купила гель для чорного - і відбираю окремо. Раніше цього не робила.

3. Окрема стаття - дитячі затоптані босяком колготи. Традиційний карапуз з ними без запирання не справлявся, а такий порошок я не ризикувала, бо в місці потіння і він, і амвеївський викликав алергію. Дакосівський "Ладушки" також не справився. Можливо, навіть троха гірше, а може, я перегрузила машину - ще поексперементую.

Великим плюсом для мене є те, що в моїх дітей не викликає алергії (не лише Ладушки), тому я нарешті можу не відділяти їхнє прання окремо, що доволі сильно напрягало.

Мінусом є надмірне споживання води, що суттєво для тих, в кого лічильник на воду і багато щоденного прання - завантажувати можна приблизно пів норми на повну норму води. В мене лічильника нема, тому це лише питання звикнути, що прати треба частіше, а не чекати, щоб назбиралося.

По ціні - троха дорожче традиційних порошків (якщо порівнювати з дешевими типу Галли - то добре дорожче), однак добре дешевше амвеївського (якщо включати вартість води, то треба перераховувати - я тут не орієнтуюся).

Ще один мінус - картонні упаковки. Закрити їх не можна і порошок відвологає. Плюс - навіть грудки нормально розчиняються (хто користувався Карапузом, знає про що я).

Щодо екологічності - я не хімік і не еколог, тому вирішила повірити дівчатам на слово. Аргументом за для мене послужило те, що з товаришкою нашої Пуми я вже стикалася раніше на тему щеплень, домашніх пологів і екологічних поселень. А коли для людини природність є способом життя, то в цій царині і довіра вища.

Ось. У мене все. Принаймні, наразі :)

• Подобається Подобається x 7
  3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я теж кілька тижнів тому купила їхній порошок для кольорової білизни, Озон, і засіб для обличчя Люсана. В цілому задоволена, як використаю Амвеївський дитячий порошок, куплю Дакосівський.
    Попереджали мене в магазині що після перших разів сильного ефекту не буде, поки фосфати не виполощуться. Ефект був, постіль чиста, але я вже вдома уважно почитала упаковку з під старого порошка, і виявилось що останні кілька місяців користувалась целікатним порошком. Постіль в порівнянні з старим порошком була дуже м"яка (кондиціонерами ніколи не користуюсь), від пересихання не задубіла, ще сподобалось що порошок взагалі без запаху.
    Люсана для обличчя - теж дуже задоволена, буду ще купувати, шкіра проблемна, а цей засіб злегка підсушує, немає жирного блиску. Написано що для будь якого типу шкіру, мені здається що для сухої це не підійде, хоча звичайно що все індивідуально.

• Подобається Подобається x 1
  4. Ksani

Ksani Well-Known Member

а де це все продається ?

5. Ука

хехе, це само собою. Але ж я лінива працююча мама. Хочеться так аби закинути в машину і вийняти чисте (а ще сухе і випрасуване) :)

6. Наталя

Наталя Well-Known Member

Хто що може сказати про пральки, які перуть взагалі без порошків? Цікаво, наскільки правда про якість прання в таких машинах? Сьогодні натрапила: http://old.daewoo.ua/news/povitr-bulbash.shtml

7. Natalia

Natalia Well-Known Member

Розповім чим користуюсь я. На відміну від усіх ненависників емвеєвських засобів, я користуюсь саме ними. Пробувала-перепробувала всякі різні порошки - і знайшла емвеєвський. Так, ціна спочатку мене, чесно кажучи, шокувала, але потім мені його вистачило на дуже довгий період часу (на рік чи на пів) - я ще так рідко порошок не купувала. І найважливііше, що він дійсно якісний. Замочувати одяг, щось там запирати-терти - це не для мене. Тому якраз в цьому сенсі проблеми з емвеєвським порошком і їхніми всяки штучками від плям я скоротила до мінімуму. А на рахунок дитячого порошка - ніколи не повірю що він міг викликати алергію. Моя подруга якраз купила цей дитячий порошок емвеєвський і в її дитини припинилась алергія.
    Не сприйміть за рекламу - мені, чесно кажучи, байдуже хто чим користується, але це моя думка, основана на власних спостереженнях, а не на слухах.

• Подобається Подобається x 3
  8. Ірена

Ірена Well-Known Member

нині віддерл адверці своєї душової!!!! ур-я-я!
    відмила "сіліт бенком" більше нічим не могла віддраяти
    всім раджу

9. Цитронка

Цитронка New Member

Дівчата, купила сьогодні кілька речей "Дакос". Їхали додому і мала захотіла персик, відповідно все платтячко в плямах. Але ж я не переживаю - маю відбілювач "Озон з ензимами"???!!!!
    Прийшла додому, розібратися в інструкція важкувато було, всипала у ледь теплу воду (1л) 2ч.л. відбілювача. І чекала годину, і терла руками - не відходять остаточно. Залишила на ніч.
    Що не так роблю? По ідеї плямки свіжі і повинні були б відійти одразу.:no:
    До речі, поліетиленовий пакетик, на якому написана інструкція, сильно облазить при контакті з водою, і до всього ще й добавилось відмивання синьої фарби, яка перейшла з рук на платтячко:ireful1:

10. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Дівчата, а "Дакос" потребує Калгону?
    І чи можна додавати Калгон коли переш дитячі речі?

11. Ука

Чесно кажучи, я ще не бачила порошку, котрий справлявся б з плямами. Я використовую Джонсонівський біо-шаут, ним треба обробляти суху білизну в місцях плям за 10-15 хвилин перед пранням.

12. Ука

калгон - це чиста розводка на гроші. Принаймні, зі слів майстра, котрий ремонтував мою 10-річну Індезіт, яка за все життя знала максимум 2 пачки калгону на початках. Поломка з накипом була не пов'язана.

13. Цитронка

Цитронка New Member

А Ваніш (в порошочку, але не в рідині) з такими свіжими плямами справлявся. А Джонсонівський справляється?

І для Мira SH: Згідна з УКА: нашу 10-річну АРДО коли ремонтували, теж майстер сказав, що Калгон - викинуті гроші. Бо натурального його в нас нема і не буде. Я можу помилитися, але здається від сказав очищати раз в півроку 2 бутилками оцту. На це я не ризикую. Є якийсь польський засіб (мені приносить знайомий), продається в магазині. Закидуєш в пралку для очищення і переш вхолосту. Просто, і не заморочуєшся покупкою сумнівного Калгону.
    А на рахунок Дакосівських, то на коробці написано, що в нього входить засіб від накипу. Є таке.
    І окремо бачила у них типу Калгону.

14. Ука

навіть з деякими старішими. особливо, жир. Але не яблуко - це безнадійно.

15. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Я вже так робила три рази! Все гуд! Ще мені казали, можна засипати 10 пачок лимонної кислоти і також прати в холосту! Пробувала, але з оцтом ефект кращий!

16. Ука

зате з цитриновим кваском - мягший. але я і те не ризикую. десь читала, що такі методи теж не є гут. Але не пригадую, що і чому.

17. Цитронка

Цитронка New Member

:radist: УРА!:radist:
    Після 2-х днів замочування платтячка з плямами від персика в Дакосівському відбілювачі плямки відійшли.

• Подобається Подобається x 1
  18. галичанка

галичанка Well-Known Member

Мала трохи часу у відпустці - занялась виведенням плям. Відіпрала персикові плями 4-річної давності! амвеєвськими порошком, спреєм і кисневим відбілювачем, і за пару годин! Відіпрала 2-денну пляму від чорниці! Обробила її розчином кисневого відбілювача - пляма стала зникати на очах! Я і не думала, що врятую цю блюзку, яку тільки купила і зразу ж в Карпатах сплямила!

19. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Порадьте якими дитичими порошками (назва, виробник) можна прати речі для новонародженої дитинки?

20. галичанка

галичанка Well-Known Member

SA8™ Baby Пральний порошок

Пральний порошок SA8 Baby – це концентрований засіб для прання, що не містить фосфатів, створений спеціально для людей із чутливою шкірою. Містить Очищувальну систему BIOQUESTTM, яка безпечно видаляє найстійкіші плями з одягу, ковдр, рушників та підгузків, водночас не залишаючи жодних миючих складників, здатних подразнити шкіру вашу або ваших рідних.

Перевірено на власному досвіді та досвіді знайомих - супер! [​IMG]