Як зменшити автомобільні затори у Львові

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем bora, 22 Жовтень 2010.

1. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Відповідь: Як зменшити автомобільні затори у Львові

до речі, в період ремонту на перехресті Стрийська - Наукова були суттєво менші корки, і з боку Сихова, і з боку Сокільник-Автовокзалу. І це при вимкнених світлофорах. Мені здається то саме той випадок коли кільце було б доречніше.

і нехай мене пробачить муж Орман :))), але велосипедисти на дорогах мені чомусь тільки неадекватні останнім часом попадаються (вчора один в'їхав в ліве переднє крило прямо на світлофорі, так мене обганяв з наміром повернути наліво, але покермував чомусь вправо...)

і взагалі мене дивує чому місцева влада так демонстративно проігнорувала останню акцію велосипедистів на проспекті Свободи. Могли б прислухатись (особливо перед виборами :)), зробити висновки та перші велосипедні доріжки, тим більше ширина кількох вулиць, що були цьогоріч в ремонті, якраз і дозволяла це зробити...

2. Oddly

Oddly Well-Known Member

а особливо побудувати замість хоча б одного офісного центру кількаповерхову парковку - і вже.
    я працюю в центрі, моя величезна установа має внутрішні подвір"я - але отримати дозвіл на паркування там (як працівникові) - ну..., скажем - коротше, непросто з наближенням до нереального.
    і так багато де.

кажуть, ще світлофор додатковий встановлять (якщо за останні два дні не встановили) - подивимося тоді.
    про культуру водіїв - це найголовніше. наприклад, те ж перехрестя Сахарова-княгині Ольги - після ремонту, я так розумію - зробили високі бордюри для трамвайного полотна - щоб вже не робили собі там маршрутки і решта водіїв додаткових смуг. ну, але можу закластися - принаймні, коли сніг зрівняє ці умовні бар"єри - все буде так само.
    якби водії мали більше культури водіння - то і мудрувати тут не було б чого.

3. bora

bora Well-Known Member

Сьогодні в центрі не працювали світлофори. Тож біля Шевченка вже є ДТП.
    Культури водіння точно нема - є бажання влізти і підрізати, бо йому треба більше інших. Але воно продиктоване нашою всевідкупністю. Бо згадайте коли була "акція" з дайцями з інших районів всі тут їздили як шовкові. Але тільки попустили знову - найнагліші почали робити на дорогах все, що заманеться.

З іншої теми, але пасує сюди. Бо це стосується наприклад вічних тягнучок на Луганській.
    Насправді хтоб не встановлював ці знаки - там теж це робиться без голови. Іноді направду краще шлагбаум ставити. Для прикладу переїзд на Луганській. Схоже це переїзд до чиєїсь фірми - натомість тисячі автомобілістів мусять вистоювати там довго і нудно, щоб раз в місяць якийсь поїзд пропхався. Нехай такі фірми зобов"язують ставити шлагбауми.

А ще бесподобний СТОП на вулиці..чи то Кривчицька, чи то Тракт..Плутаю їх - там стоїть стоп, а за поворотом - переїзд. Видимість відповідно біля СТОПУ півметра максимум. Хіба відкривати вікна і слухати.

Останнє редагування: 25 Жовтень 2010
  4. Orman

Orman Модератор-бомба

каже, що пробачив гггг

та я ж кажу, що всякі бувають

ага, а ще деякі не знають правил переїзду і на переїзді з працюючим семафором (який дозволяє проїзд), гальмують і самі собі створюють корок.

5. cherrygrain

cherrygrain New Member

Проблема заторів у Львові пов'язана з тим, що центр міста історичний співпадає з центром міста офісним (тобто робочим), я маю на увазі те, що кожного ранку всі зі спальних районів їдуть на роботу в центр, а ввечері навпаки. Якщо б наша влада закерували збудувати офісний центр десь на периферії, так як це є, наприклад, в Варшаві, то проблема з заторами в межах міста відразу б відпала, бо вирішити цю проблему іншим шляхом не можливо, так як вулиці в місті дуже вузькі і поширити їх практично не можливо.

6. sani

sani New Member

а особливо це нервує коли треба з Сихова, наприклад поїхати, на Чорновола... Коли тобі в центр не потрібно, але мусиш туди сунути бо інакшої дороги нема :sad:

а ще затори робить "інстинкт стадності" їду сьогодні по Чорновола в сторону центру, на кільці в лівому ряду стоїть і чекає 6-7 машин, правий пустий(!).. проїхав по правому, навіть зупинятись не довелось :) а ті так і залишились стояти :wacko: і такі випадки непоодинокі :) чого чекати? кого?

7. bora

bora Well-Known Member

Ну тоді друга історія. З Батальної на Зелену лівий поворот. Звісно в час пік по Зеленій всі тісно сунуть і ніхто не пропускає. За мною зібралась велика черга. Нарешті хтось зліва додумався зупинитись (хоча пару ще влізло нагло перед переїздом стояти переді мною а не дати виїхати). Звісно не можу не скористатись і їду. Бачу, що праворуч поволі суне Пежо з переїзду (ну не можуть вони з такого пошарпаного швидше виїхати), але звісно встигаю. Вже коли розвернулась чую в капот сигнал. Пежист прокинувся і вирішив сказати своє "фе" чого це я з другорядної виїхала.
    Слухайте, чоловіки, та будьте якщо не вихованими то з розумінням, що Вам теж з другорядних виїхати колись доведеться.
    А якось таксист кулаком мені показував, що трохи висунулась побачивши, що трамвай підпирає. Нормально?
    В заторах винен і рагулізм.
    В Німеччині штраф 400 євро за те, що в заторі перед себе не пропустив з другорядної (і головної відповідно) один автомобіль. І неважливо в якому селі народився. Принцип ланцюжка. І проблем з заторами не мають.

Останнє редагування: 28 Жовтень 2010
  8. enigma

enigma Well-Known Member

а ще мені подобається, що в них штраф за безпричинне подання сигналу - типу давай рухайся скорше або зелене вже, чого стоїш. Бо в нас як якийсь учень/учениця заглохне, так то ціла драма - всі сигналять і сваряться. Я в таких випадках завжди думаю - ну то перестрибни, як вже так спішишися, бо водій-початківець від тих сигналів скорше не заведеться,а тільки знервується.

9. sani

sani New Member

згадаю як я був таким початківцем :) перехрестя Городоцька - Виговського біля мото заводу. Я їхав зі сторони цетру і повертав ліворуч на Виговського.

Став на світлофорі першим, зелене світло і тільки я рушати як яксь падла сигналить і так сильно.. ну і я звичайно заглох, поки завів... червоне. Загорілось зелене і знов та падла почала сигналити, результат аналогічний!
    Короче так ми пропустили 2 зелених світла, за мною утворилась немаленька черга повертаючих ліворуч :)

Так от на наступне зелене світло БУЛА ІДЕАЛЬНА ТИША! Всі затамували подих і чекали поки я рушу :) і під аплодисменти я рушив :)

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В нас також повинен діяти цей принцип але надто багато вар’ятів на дорогах які не хочуть вас пропустити, тому дуже части приходиться бути наглими і трохи пхатись. А он бити тут не вигідно, тому як бачуть що пхаєшся то тебе пропускають.

11. bora

bora Well-Known Member

Машину чи пику? Бо в нас часом вилазять і лупляться. Навіть не знаю що ставити після того - смайлика, який посміхається чи, який плаче.
    Маю знайомого. Трохи випхався на Франка. Летів джип - півмашини йому зніс. Ще й суд визнав, що той хто випхався - винен. Хоча швидкість джипа ще трохи й прирівнялась би до швидкості звуку. Отаке.
    Я вчора помітила, що на Підвальну черга - і залишила невеликий проїзд перед собою, щоб з Личаківської могли проїхати. Купу дяків зібрала і ніц не втратила, бо стояти все одно потрібно було. А зазвичай там всі як впруться впритул і ніхто не рухається. Але тим часом почали вилазити з-за мене ті, які хтіли в залишений мною простір стати. Натомість попали в другий ряд (ну бо "личаківська" не дала їм перекрити ) і ще довго не могли вклинитись в основний. Так Вам і треба, чого лізти так нахабно перед когось.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ні те ні інше. За перше дуже піднімуть страхівку, так що будеш чухатись а за друге посадять до цюпи.

13. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Не знаю коли дочекаюся, коли включать нарешті світлофор на перетині вул.Кн.Ольги і Суворова.:girl_cray:
    Не в курсі як протягом дня,але вранці і ввечері постійно затори через відсутність регулювання руху.

14. bora

bora Well-Known Member

Біля готелю Львів, як їхати в центр дуже недолугий поворот ліворуч. ПОстійні корки! А раніше ж не було зовсім...
    А все тому, що не подумали - праворуч тут же вишиковуються маршрутки. Так от треба ліворуч третю смугу робити. Як біля Арсену по Чорновола. Або до зупинки кишеньку. Але другий - гірший варіант - бо половина маршруток чхати хтіла на ті кишеньки.

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Останнє редагування: 3 Серпень 2011
  16. Oddly

Oddly Well-Known Member

так і уявила собі так уситуацію у Львові - і прощавай Євро ))) бо яка безпека, якщо військова техніка вулицями розгулює.

до речі, потяги там дійсно ходять. і то несподівано вискакують, трублять, аж підскакуєш. після одного такого разу тепер перед тим дурнуватим Стопом зупиняюся - і ще трохи далі - щоб позаглядати за поїздом, бо дійсно не видно.