Як з'їздити за кордон?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Diana, 6 Жовтень 2009.

1. petrywka

petrywka Well-Known Member

Відповідь: Як з'їздити за кордон?

Дівчата, в суботу їдемо. Як швидше пройти в Шегині кордон: пішки чи автобусом зі Львова?
    Хто знає, доки з вокзалу Катовіце їдуть автобуси в аеропорт?

2. Deidra

Deidra Well-Known Member

Ви кордон Шенген зони пересікли, коли в*їжджали в Польщу, тому більше паспортного/митного контролю не було. Так само відбувається, якщо ви летите з України з пересадкою: кордон ви проходите в місті трансферу, а вже в місті прибуття ви просто забираєте багаж і виходите з аеропорту.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

чоловікові потрібно прокатати візу на вихідних. Порадьте варіанти щоб швидко і недорого, бо він планує лише перетнути кордон і назад

4. Megan

Megan Well-Known Member

Піший в Шегині. То найдешевше і напевне найшвидше.
    Якщо авто - ми минулої неділі їздили через Раву. В 10.00 на кордоні було машин 8-10, не більше. Пройшли за 40хв.

5. Viva

Viva Member

Разказую по факту поїздки по національній візі, виданій по карті поляка.
    Переліт з Катовіце в Барселону: ніхто нічого не спитав, проглянули паспорт, поставили на електроному квитку ручкою, що видрукований через мейл, контроль по речах 1 хв. максимум і чекання гейту. Ідентично фактично назад з Мадриду в Краків, за винятком того, що коли проходила контроль з малою ручною поклажею, то завернули поставити штамп, я не знала, що його треба ставити. Повернулась, поставили штам, і ласкаво просимо чекати свій рейс.

Цікаво, а якщо летіти з України, то як? Чи дістають по такій візі чи ні

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

ЩОдо добирання з Катовіце в аеропорт, то від ж.д. вокзалу і від автобусного йде маршрутка, номер вже не памятаю, проїзд 27 чи то 25 злотих. Йде щогодини.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Відповідь: Як з'їздити за кордон?

Не знаю чи в правильній темі пишу-але якщо не важко , будь ласка, ну підкажіть покроково коли з Варшави доберусь до аеропорту Шопена то куда саме заходити в аеропорт щоб пройти всі процедури реєстраціі на рейс і тому подібне) -планую летіти бюджетним рейсом,а читав в інеті що там є різні термінали..а то лечу самий, раніше ніколи не літав і польської нажаль не знаю( -буду дуже вдячний за підказку)) ( щоб не блукати пів дня по тих арепортах)))

7. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

з Шопена термінал 1 - як правило, там, де відльоти. Там нічого складного і заплутаного немає. На ел.табло за деякий час до вашого рейсу буде інформація про те, який номер чекіну для вашого рейсу, підходите туди займаєте чергу і далі все зрозуміло. Чкінитись можна буде десь за 2 години до відльоту.

8. Відповідь: Як з'їздити за кордон?

Дуже вдячний за підказку) якось так приблизно я і думав собі,але тепер вже буду точно знати)

9. kati

kati Well-Known Member

Хто залишав авто на парковці в аеропорту Жешува? розкажіть,що за парковака, охоряється чи ні, яка плата. На сайті аеропорту пише що безкоштовна, але чи так?

10. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Скажіть, будь ласка, чи можуть на польському кордоні при перетині автомобілем мати претензії щодо того, що 3-х річна дитина сидить без автокрісла. Я розумію, що таке теоретично можливо, але чи знаєте такі реальні випадки?

11. Popi

Popi Well-Known Member

На кордоні ніц не скажуть. Але по місту як встрінете даі то буде кепсько.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

якщо вас і пропустять поляки, хоча сумнівно, то перший поліцай оштрафує 150 зл, бо це тут заборонено і все.

13. Megan

Megan Well-Known Member

Треба крісло. Без нього ніяк. Навіть як поліція не побачить, є купа інших можливостей "попастися".

14. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Зрозуміло...
    Маю проблемку. В суботу потрібно бути в аеропорту в Катовіце. Летимо без тата, але я би хотіла, щоб він нас провів. Все таки це дорога. Завезти нас зголосився кум. І крісло є. Але нас багато: я, троє дітей, а місця в машині мало, якщо поставимо крісло, то як я маю з двома хлопцями поміститись? Я думала взяти Аню на коліна, тоді буде легше.
    Або, як варіант, не брати чоловіка, тоді діти ззаду якраз будуть зручно сидіти. :girl_in_dreams:

15. Sitara

Sitara Active Member

А дитині семи років чи потрібно крісло?

16. Megan

Megan Well-Known Member

Так, потрібно бустер.

17. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, хтось їздив на екскурсії з паломницькими центрами? Зацікавила мене поїздка від центру Рафаїл містами Вроцлав-Дрезден-Люксембург-Париж-Прага на 7 днів у жовтні. Вартість 360 євро. Думаю, що може це краще, ніж від турфірми?

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

ну найперше коли буде хтось на колінах то вже одне але, має віддповідати кількість людей кількості пасажиромісць, навіть якщо то діти
    до 12 років дитина має їхати з автокріслом або бустером, залежно від віку
    навіть якщо поліцай не злапає і не оштрафує, на кордоні обовязково зроблять зауваження (принаймі поляки так точно) і думаю не пропустять

вже писала в іншій темі, що мене поляки чіпалися, бо на самому перетині кордону я витягнула малого з крісла (ми в той час стояли або могли 2 метри покотитися від прикордонного до митного контролю)
    я розумію що за правилами навіть метр проїхати, дитина має бути в автокріслі пристебнута, але після того як стали в чергу малий включив ультразвук:)
    то власне допитувалися "де крісло?" і "чого дитина не в кріслі?"

---------- Додано в 01:10 ---------- Попередній допис був написаний в 01:06 ----------

а на котрому кордоні пропускали без??

19. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

На всяк випадок - крісло має бути в кожної дитини до 12 років.
    Цього літа сусіди завдяки штрафам в цьому переконались.

tsiuma, краще від турфірми. Все-таки мета паломництва - трохи інша, ніж туризм. Якщо морально готові до паломницької публіки та можливих косих поглядів - чому б ні? :) Якщо хочете зекономити - то краще вже самостійно спланувати поїздку.

20. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

400 грн за страхівку на авто (Зелену карту) на 15 днів - це нормальна ціна?
    Може, хтось знає, де дешевше?