Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем guculyanka, 11 Листопад 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. DarkNess

DarkNess New Member

Відповідь: Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація

Згадала свого малого у віці Альбіниного. Якраз криза була. молочна. Та й перший місяць був таким, що малий весь час або їв або плакав, сам вдень не спав взагалі.Свекруха з мамою мене заклювали, яка я дурновата і зварйована, вже "всім на світі" очевидно шо молока нема, а я й далі продовжую мучити себе й малого, тре срочно давати суміш і т д. + чоловік!, який поняття не мав шо таке ГВ. Ой як згадаю...прекрасно розумію Альбіну в цьому плані, бо я ледве той тиск витримала.
    А знаєте як? Просто читала відповідні теми тут, на ДП, навіть часу не було! щоб дописувати, ставила малого з цицькою на коліна, сідала за комп, і читала-читала.
    Коли дойшло шо й до чого - прийняла тверде власне рішення зберегти ГВ незважаючи ні на що (порадників мала в с**ці). Можете собі тільки уявити як сприймався мій "желєзний" аргумент: "в інтернеті прочитала" на фоні їх - виростили ж по двоє дітей!.
    І в мене получилось! Виключно ГВ до 6 міс. Все завдяки консультантам і дівчатам на форумі, що мене підтримали.:hi:
    Але для того, як вже писали тре мати БАЖАННЯ і це, мабуть, основне.

І чоловік був проти СС, і він теж спить міцно і важить немало (115), навіть мене притиснути може, і ліжечко не присувається дитяче , і слінга так і не взяла, і підтримки не було ніякої, навіть по хліб часом не було кого послати. Був прямий звязок: не їла, не пила, не спала , нервувала -> молока "не було", це все тре пережити, налагодити лактацію, а тоді все піде як по маслу. Як писала Уляночка, гв - це справжній джек-пот для мами, а ніяка не мука.

З нагоди дня матері добавлю, що тільки з ГВ можна відчути повний смак материнства. От так!

Альбіно, приєднуюсь до всіх, хто побажав вам успіху і здоровя діткам!

Останнє редагування: 9 Травень 2011
  2. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

приєднуюсь і я! :girl_smile:

---------- Додано в 09:40 ---------- Попередній допис був написаний в 09:05 ----------

Альбіно! все-таки хочу запитати Вас напряму: чому Ви вперто не запрошуєте консультанта на особисту зустріч?

---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:40 ----------

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

звичайно що консультант при виклику буде бачити реальну картину і може щось скоригувати, але він не має чарівної палички :) все одно рекомендації має виконувати мама, вся робота по налагодження ГВ падає на маму

4. SoLana

SoLana Well-Known Member

Знайшла одну статтю про "Недоліки грудного вигодовування", думаю мамам які планують годувати, або мають певні проблеми з ГВ буде цікаво перечитати. http://dytyna.info/food/articles/any/4008?page_para=1 П.С. Правда слово "недоліки" тут, як на мене не підходить....

5. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ну, власне, тут його спеціально вжили, щоб показати, що поняття "недоліки" в плані ГВ є надуманими, насправді це все переваги (чи просто особливості).

6. SoLana

SoLana Well-Known Member

підтримую на 100%

7. Yaremko

насправді мені дуже шкода тих мам які дійсно спочатку дуже хочуть зберегти ГВ але ..... лікарі своїми рекомендаціями заганяють ГВ.

8. SoLana

SoLana Well-Known Member

Звичайно шкода...

9. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

в останньому абзаці гарно сказано.

Останнє редагування модератором: 13 Травень 2011
  10. Yaremko

Через тернии к счастью или как я кормила грудью приёмную дочку Джулию

11. AlbinaK

AlbinaK Member

Хочу відписатися, бо давно вже не заходила :)
    Ми вже з місяць майже на ГВ, можу дуже зрідка догодувати перед прогулянкою, бо інакше можемо і не погуляти, бо і так гуляє переважно на руках, а якщо ще й голодний ... А все решта часу гамаємо маму :) Важила памперси: вага приблизно 400-480гр за день, тобто виходить що зїдає в день по 800-950гр. Вага малюка приблизно 7 кг(в 3 міс ще не важилися на дитячий вазі, а по дорослій тільки приблизно), виглядає нівроку :)
    Спить в своєму ліжечку, перший сон 6-7 год, потім може поспати ще рази 2 по 2-2,5 год. А от вдень їсть набагато частіше від 1 години до 3-3,5(це якщо попадає на наш один-єдиний вдень великий сон). Слінг нам обіцяли але так і не привезли, ще чекаємо, кума дала кенгурушку, написано що з 2 міс, але я ще е ризикую, страшно мені ці кенгурушки трохи. Думаю що поки наважуся, то по вазі вона нам вже не підійде, бо там тільки до 9 кг.
    Груди вже звикли до частого годування, правда стараюся довше півгодини за раз не годувати, бо починають пекти. Хоча малий при гарному смотанні наїдається за 15-20хв. Молока не стало більше(навіть при частому прикладанні), поки я по-перше не заспокоїлась і не перестала слухати будь-які поради і просто не прислухалася до себе, почала їсти різноманітну їжу(алергії в малого немає ні на що з того що пробувала), купляла в травяній аптеці(на Зеленій) чай для підвищення лактації. Так потроху все і нормалізувалося. От тільки схудла я сильно. За цих 3 міс втратила всю вагу набрану до вагітності, та ще 7кг. Чоловік каже що мені цеглинки в кішені треба класти.

12. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

о! файно! а не хочете перейти на ПОВНІСТЮ ГВ? у Вас такий прогрес, лишилось зовсім трошки... :girl_smile:
    - а як Ви визначаєте, чи потрібно догодувати?..

- то Ви вже, напевно, трохи фантазуєте, бо дитина майже повністю на гв і добре набирає вагу...

а загалом, дуже за Вас рада, що все-таки доклали зусиль до того, щоб звести догодовування сумішшю до мінімуму. сподіваюсь, що скоро напишете, що Ви перейшли на виключно гв! :girl_wink:

13. AlbinaK

AlbinaK Member

Дякую :)
    Я мала на увазі, що молока не стало більше, поки не почала все їсти та пити чай для лактації :) Зараз молока ніби достатньо.

Дуже хочу і планую якомога скорше :)

якщо малий після годування добре себе поводить і не капризує без причини і якщо на вулиці тепло (тобто вразі чого можу "заникатися" в парку і дати груди), то не догодувую. А якщо на вулиці прохолодно і треба пройтися трохи далі, то трохи підгодовую, але не багато. На його вагу та вік годування з пляшки складає 170-180гр, а я даю 70-80гр.
    Сподіваюся ще трошки і ми будемо повністю на ГВ.
    До речі малий вже почав приглядатися на те що їмо ми, коли щось жуєш, то він аж до рота заглядає, особливо донечці.
    Дякую всім за підтримку.
    І як кажуть немає нічого неможливого, було би бажання :)

14. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

золоті слова! :girl_yes: можна в назву теми додати! :girl_wink:

15. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

16. Левицька

Левицька New Member

Я перечитала цю тему вже декілька разів і уважно виконую рекомендації. А ситуація у нас склалася наступна: в пологовому у мене не було молока, малий нервувався, погриз всі груди, плакав, схуд за 2 дні на 300 грам, я тоді запанікувала і почали давати суміш, спочатку мучилися шприцами, аби не було проблем з смоктанням, але молока не прибувало, ми плюнули взяли пляшечку. Дякувати Богу, малий від грудей не відмовився. Десь на другий тиждень я почала з ним спати і він, відповідно, всю ніч смоктав цицю, правда мені всі казали, що це він її використовує в якості дурника. На сьогоднішній день ми звели споживання суміші з практично основного корму до 80-90 мілітрів, а то й днями буває без неї.
    А тепер до суті проблеми)): раніше малий набирав по 1 кг за місяць, а тепер за пів місяця набрав лише 200 грам, також він дуже довго їсть вдень, більше години, почав какати раз у два дні замість 2-х разів на день, щодо мене - то я не відчуваю приливів молока, груди м'які постійно. Бабусі вже ниють, що дитина не доїдає, а не плаче, бо вже просто звик мало їсти, пропонують змінити суміш. В мене вже голова пухне від того всього, сама починаю переживати, чи нормально це все? Хто з таким стикався?

17. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Кожна дитина набирає індивідуально. Якщо дитина не непокоїться і поводиться здорово, то чого бити на сполох? Зробіть тест:дивіться по попісях не менше 10 разів на день пісяє, то все нормально.
    Мабуть, це повязано з
    А грудне молоко має мало "відходів" на відміну від сумішей.
    В 3 місяці ГВ нормалізується, а тому приливів не так чути і груди м'якенькі робляться.
    Не слухайте людей, які в ГВ нічого не тямлять. Це дурник використовують у якості замінника циці.
    В бабусь робота така - нити;) А як не плаче, то все нормально, як на мене. Не слухайте бабусь, бо вони і не таке розкажуть:)
    Я пропоную переходити на повне ГВ:girl_wink: Тим більше, як обходитись днями без догодовуваннями сумішами. Багато Вам молочка!)))

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

По суті проблеми - почитайте тему "Мало молока". Відмініть суміш , лишіть чисте ГВ на вимогу і рахуйте кількість попісів за повну добу. Там і буде видно чи все гаразд з кількістю молока чи варто щось відкорегувати в організації ГВ. А всі "ознаки", наведені в пості скоріш до міфів стосовно ГВ відносяться.

19. Bambe

Bambe New Member

У 8-мий день після другого КР із повним закриттям матки привіз мене чоловік назад на Батальну з температурою під 40. Провела я в гінекології 5 днів. Я цідилася кожні три години, прокидалася вночі і знову цідилася, а молоко виливала в умивальник. Потім вдома ще була заборона на 2 дні на ГВ, бо пила антибіотики. І пам'ятаю, зцідилася останній раз в 3 ночі і через годину дала дитині цицю і він почав помаленьку гамати. Наступного дня я викинула суміш і з впевненістю, що молочко вернеться годувала Дарчика. Три дні я лежала цілодобово біля дитини і годувала. Нам скоро рочок, а молочка в нас дуже багато :connie_pull-pigtail.
    Для себе вивела одну догму - за молочко треба боротись!!!!

20. Molecule

Molecule New Member

Не знаю де спитати,вирішила в цій темі.
    Ми зараз майже на грудному годуванні,але 1-2 рази в день синочок їсть суміш(я з 2 місяців на інтернатурі,тому відсутня десь на протязі 4-5 годин). На протязі дня не можу ані граму зцідити,так як годую двома цицями,порадьте мені, чи можна якось організувати ГВ,щоб малеча їла тільки моє молочко?