Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем guculyanka, 11 Листопад 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Відповідь: Як з повного чи змішаного ШВ вернутися на ГВ. Релактація

Ситуація в нас така: народився малий з вагою 3700...за 2 дні в пологовому вже було 3.350. Нам дали вагу і сказали переважувати до і після годування...і ось що виходило:пососавши по 20хв.кожну цицю, він по вазі добавляв 5-10г. Почав далі вагу втрачати і нам сказали догодовувати. Вдома ми знов почали переважуватись...і знов з двох циць разом 5г.+потім суміш 30г...і виходило в прибавці 35. Дуже плакав-бо хотів їсти...тепер даю 100г.суміші без циці. Доречі, молоко в нас прозоре як водичка я так розумію без жирності.

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

спочатку циці. обидві! тільки потім суміш

не буває такого. молочко в мами таке, як того потребує дитинка! це швидше за все Ви то переднє тільки бачите.

можна багато писати, але я б радила перш за все дзвонити до консультантів!

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

моя знайома народила малюка 4200, до 10го дня втратив 600г і лише потім почав набирати вагу, в місяць відновив вагу при народженні. ніхто і не думав догодовувати. росте здоровенький хлопчик на циці.
    у вас втрата була навіть менше 10%. догодовування і зважування були зайві.

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

по 20 хв кожну цицю, чи разом 20? Молоко прозоре переднє, спочатку йде воно, а потім заднє, жирніше. Дитина має на одній циці бути достатньо часу, аби до того молочка дйти.

5. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Ваги - ваш ворог. Так наша "подружка" позбулась гв, з сумішшю їй було зручно і вигідно, бо по її словах їла, що хотіла і не була прив"язана до дитини. Мале-дурне-наївне. Тепер почали лізти зуби, недоспані ночі, нема іншої ради, як носити на руках всю ніч. Вже жаліє, що не зберегла ГВ. Аргументом до зав"язання з грудьми було оце
    Сотні сторінок переписано про це прозоресинєпісне молоко. Просто, мабуть кожен хто читає, бачить те, що йому хочеться побачити і робить відповідно :girl_mad:

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Моя улюблена казочка про "нема молока". В вас не молока нема, а нема бажання годувати. От коли звернетеся до консультанта, почитаєте правила ГВ, будете дотримуватися їх, візьмете дитину до себе в ліжко на ніч, викинете дурачки, якщо після всього цього вам консультант скаже, що справді є проблеми з лактацією, тоді можна повірити, що мало молока. А зараз то просто відмазки і нкрозуміння своєї дитини.

7. Vittoriya

Просто до ГВ треба, ні, необхідно готуватися ще до пологів. Знаєте, от реально, про пологи читати може й треба, але пологи то таке-вони у всіх настільки індивідуальні і тут реально не знати, як буде в тебе.. А от ГВ, мус знати якісь певні речі ще до народження дитини, щоб потім впевнено знати своє і тоді ніякі суміші, ніякі догодовування і так далі.. Мені в пологовому жодного разу не запропонували суміш, при тому і груди ніхто мені не перевіряв, просто питали-цицю даєте? А я цицю постійно давала, можна сказати Меласька цілий час на циці була і я знала, що хоч молозива мало, але їй якраз вистарчить і для того, аби молоко прийшло чим по-швидше треба , аби дитина максимально на циці була ( в мене був інший страх-правильне прикладання, я як Багіра десь писала-телефоном світила, перевіряла, чи вона нижню губку вивернула, трохи напарилась з тим, але не жалкую і в пологовому книжка від Свічадо була зі мною, хоч я вже ітак її перечитала не раз, але отако перечитувала там знову і знову певні речі, аби впевнитись у правильності своїх дій). І все. Хоч я бачила як дівчата бігали за молоком до медсестр, бо як одна сказала "молока нема, а він з циці не злазить, в мене вже соски розвалюються". Тому то реально все в нас в головах, а не в грудях чогось не вистарчає.

8. Kshusia

Перед годуванням сумішшю кожну цицю по 20 хв., а зараз вже 4 день не даю цицю

9. Isa

Isa Well-Known Member

Ну в мене перші 2 місяці,по 1-2 год був малий біля грудей,постійно постійно його прикладала...
    І правильно як Вікторія пише, сама це зрозуміла,пологи то не тільки фініш вагітності,вагітна ти тільки про це і думаєш,а це й ще початок нового життя,в про це треба найбільше думати,так що як не крути,гв - це наше все;)

---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:18 ----------

А щодо того як вернути гв,дзвонити до консультантів,тут перечитати теми і посилання,в ліжко з дитиною на весь час!

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Ну а чого відмовились і не даєте груди взагалі?

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

справді, а чого груди зовсім не даєте? це ж не тільки їжа. крім всього іншого - хоч якісь антитіла візьме з молочка, та інші корисні речі, яких нема ні в якій суміші.

11. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

нє, ну тут зрозуміло, що молока "не вагон", ви ж не прикладаєте дитя. Воно пропадає, бо не має попиту. Але було б бажання, ще все можна виправити. Це ж бажана, вичекана для вас дитинка і вірю, що бажаєте їй якнайкраще. Тому візьміться за розум і поки не пізно набирайте консультанта.

12. Vittoriya

Моя доця на циці зараз може і годину висіти. Подрімлювати, посмоктувати, я від того реально кайфую. Це ж такий суперський процес-годування грудьми, ви з дитиною як одне ціле, окремо від усього світу. Як вони коло циці заспокоюються, як солодко і задоволено засинають, рятуйте своє ГВ, поки не пізно!

13. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

В мене в подруги було так само, дзвонить дякує, що я її муштрувала. Що забрала дитину до себе, що більше циці, і поступове зменшення порцій суміші, нічні годування і т.ін. Зараз майже повністю вже на циці, при тому, що малій вже 3 місяці. Сама я не витримала того,і дуже жалкую (були передумови, нерви, КР, догодовування в пологововму). Але при тому всьому, я не відлучала від грудей, і він в мене хоч на змішаному був до 5 місяців+вночі лише груди. Ви дуже рано здаєтесь. Дитині потрібен імунітет. А він лише є в грудному молоці. Втрата ваги - то є нормальний процес (він закладений ще при народженні). Ваги - то зле. Ніколи не важила і нікому не раджу. Малюк ваш не плаче, бо суміші важкі для перетравлювання, знаю це, бо сама давала, даш - і наче спить 3 години, але він просто входить у фазу сну для легшого перетравлювання. А на грудях має перші тижні бути практично постійно - цей процес згодом врегульовується. Напевне якби жінки деякі розуміли важливість передачі від маминого молока цінних компонентів, вони так би легко не відмовлялись від ГВ. Ви ж розумієте важливість для себе повноцінного сну, харчування, фізичних вправ? Для малюка це те саме, тільки ще важливіше.

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Важитись до і після годування немає змісту, воно тільки буде вас напрягати. По перше - вага дає похибку 10-20гр, по друге- дитина їла, змокріла, попісяла, вже вага буде меншою. Важитись достатньо 1 раз на 3 дні, якщо мама дуже хвилюється. А взагалі рекомендовано 1 раз в тижден. Якщо маля набирає більше 126 гр в тиждень і пісяє більше 12 раз на добу, то молока цілком вистачає.
    У вас дитина мало смокче і тому не добирається до заднього молока, вам здається, що воно прозоре. Молоко таке яке потрібне вашій дитині на даний момент. Тут причина в іншому. Або ви мало прикладаєте дитину до грудей, або у вас неправильний захват, тому дитина не висмоктує того жирного заднього молока і не набирає вагу.
    В перші місяці життя дитина хоче постійно бути біля мами і багато смоктати груди, щоб стимулювати лактацію. Від оцих перших 2ох місяців годування залежить ваше подальше годування. Якщо ви зараз серйозно візьметесь за це щоб годувати грудьми, то у вас все вийде і ви зможете довго годувати і молока вам вистачатиме. Якщо ви опустите руки і почнете давати суміші, дитина не буде отримувати ті імуноглобуліни, корисні бактерії та поживні речовини, а жодна суміш не містить того всього, яка б вона не була.
    Побільше прикладайте до грудей, не обмежуйте перебування дитини біля циці, смокче довше, добре, ви книжку почитайте, тв включіть, відпочиньте.
    Але в першу чергу вам треба перевірити захват і вияснити причину чому дитина мало висмоктує молока. Це все можна виправити.

---------- Додано в 01:22 ---------- Попередній допис був написаний в 01:15 ----------

Чому не даєте цицю? І по 20 хв кожну цицю то є замало. Не обмежуйте смоктання циці. Якщо смокче довше, добре, дитина в такому віці і 2 години може безперервно смоктати. А якщо ви вже даєте суміш з пляшки, то дитина вже попробувала соску і в неї може бути плутанина сосків. Подумайте над цим і над тим, що дівчата тут написали, вони мають свій досвід і цілком праві і бажають вам тільки кращого.
    У вашому віці легше перейти з змішаного годування на повне ГВ, треба мати бажання і терпіння, а ми вам допоможемо.

15. Kshusia

Дуже дякую всім за поради....багато над чим я і не замислювалась...ми вже звязались з консультантом і будемо коригувати наш раціон))

16. Popi

Popi Well-Known Member

Відповідь: Закрепи у немовляток

А звідки висновок,що не доїдає? Переводьте дитину на 100% ГВ, а не сумішшами перебирайте

17. Virna

Virna Well-Known Member

Це найкраща порада. Постарайтеся перейти на повне ГВ.

18. Kshusia

Ми над тим працюємо, ще в роддомі йому було замало молока, тому почали догодовувати, а зараз за порадами консультанта стараємся перейти на ГВ, але на це потрібний час(так як бачу що й досі мало молока і він все виссає). Тому прошу поради на даний час.

19. Vittoriya

з чого такі висновки? Дитина на циці висить скільки собі захоче, чи як у вас? ПРосто цікаво чому ви вважаєте, що мало молока-як ви знаєте, що він все висмоктує? І як висмоктує, як знаєте, що йому мало? Бо те, що потім ще їсть суміш то зовсім не показник.
    Доки не буде годування цицею нон стоп-скільки буде хтіти дитина, доти не буде достатньо молока. Відповідно доки буде суміш, доти не буде нон-стоп годування грудьми. У вас дитина на три дні старша моєї, в такому ніжному віці вони можуть цілий день на циці висіти.

20. Kshusia

Я дивлюсь по такому: даю цицю він її сає доки не починає випльовувати, я дивлюсь з неї майже нічого не тече....даю зразу другу...так само. Потім починає сильно плакати і показувати ротиком що хоче їсти....тоді даю суміш. Він просто не набирав вагу довго а втрачав, і коли я почала давати більше сіміші то почав набирати.