Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

Ви знаєте, у мене чомусь склалось таке враження, що Ви і хочете почути поради, а з іншого боку постійно виправдовуєтетсь та захищаєте свого хлопця, це впринципі нормально ,але не в тій темці.
    Мені здається, що в собі ви не докінця розібрались, 10 сторінок дівчата пишуть одне і те саме, поради теж дають практично всі однакові. Тут ви не почуєте, що " Як класно, Вам запропонували жити разом, з його батьками ,йдіть і не роздумуйте ,це шанс вийти заміж, який чудовий хлопець/чоловік ,не втратьте його"
    Може я і не права, але чомусь здається, що саме це ви хочете почути.

2. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

та я то не з метою вас звинуватити чи образити, просто іноді ми самі собі в чомусь не можемо зізнатись, мене просто ці висловлювання власне наштовхнули на думку, що може у вас є якесь таке приховане від самої себе незадоволення стосунками (це просто припущення:girl_flag_of_truce:)

---------- Додано в 19:50 ---------- Попередній допис був написаний в 19:47 ----------

от і я про це.

• Тупо! Тупо! x 1
  3. Materynka

Materynka Well-Known Member

А в якій темі я повинна його захищати, я його люблю, тверезо дивлюся на ситуацію і на наші стосунки. Так, можливо є якісь речі, які мені не подобаються, але я не вважаю це критичним.
    Якщо б я хотіла це почути, мене не було б в тій темі. Просто я запитала і вдячна за всі коментарі дівчат, але коли вже тема заходить в якусь іншу сторону, то я трохи проясняю ситуацію
    Можна вже не писати, бо вже починається якесь чіпляння до мене

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

значить будем розбиратись

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Знаєте, я от теж хотіла написати, що 9 місяців - мало часу, щоб аж так ставити питання "одружуватись, або розходитись".
    Але ми з моїм чоловіком зустрічались 3 роки (познайомились, коли мені було 19, а йому 21), за перших півроку я вже досить добре його знала, нічого кардинально нового за наступних 2,5 роки я не дізналась. Боки всякі почали вилазити аж тоді, коли ми одружились і почали разом жити.
    І отут найцікавіші мої висновки:
    1. Якби ми просто пожили разом (без вінчання і штампу в паспорті) - навряд би ми одружились. Перший рік для нас був дуже важким, ми сварились без перестанку, притирка була така, що іскри летіли. Якби ми "просто жили" - 100% хтось би спакував речі і втік.
    2. Зараз абсолютно не шкодую, що ми разом. Бувають важкі часи. Буває, що треба багато "мистецтва" і танців з бубнами, щоб щось від нього добитись... Бувають і непорозуміння... Але основне: я його кохаю, мені з ним добре, в нас є маленьке чудо, яке обожнює, коли мама з татом обнімаються...
    Це я до чого веду. Не обов*язково з людиною 10 років зустрічатись, щоб пізнати. З іншого боку - поживши разом місяць (без мами-тата), будеш знати набагато більше, ніж позустрічавшись 3 роки.

5. Gorda

Gorda Well-Known Member

Повірте, навіть якщо люди живуть без мами, без тата, не живуть. Зустрічаються місяць, два роки чи десять. Ніколи не будеш знати людину до кінця. Ніколи! Завжди все може змінитись суттєво, або ж не зовсім. Звичайно, що ти будеш знати реакцію людини на ту чи іншу ситуацію, але до кінця...ні! Я з чоловіком зустрічалась 10 років, і жили ми так як без мами і тата, тільки ночували кожен в себе вдома. Ну і що, це щось дало?! Ні! Деколи такі коники викидуємо, кожен зі свого боку. Що в шоці самі. І раніше би і не подумав що таке може бути. Бо той Лямур-Тужур, всьо малює в рожевих тонах. А коли приходить реальність і відповідальність, то-тримайся!

• Подобається Подобається x 1
  6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

аналогічно, навіть не погані сторони почали вилазити, а просто я почала бачити трохи іншу людину, аніж до заміжжя хоч ми і прожили разом рік до того.

7. Nana11

Nana11 аспіранточка

До кінця ні, але загальні правила поведінки тої людини знаєш. І впринципі аж чогось такого неочікуваного не стається. Принаймі я так аналізую не тільки свою сімю, але і друзів - то те що було в процесі зустрічання впринципі переноситься на сімейне життя тільки усугубляєтьсчя.
    Я б не змогла жити з батьками свого хлопця, в нас з чоловіком була така ситуація коли ми готувалися до весілля чоловік дуже хотів шоб ми жили разом. В квартирі його батьків, хоча батьків тут фактично ніколи і не буває. Для мене це було неможливо - ну бо хто я в цій хаті тоді? ніхто. Одруження багато чого міняє, бо фактично ти стаєш для свекрів ще одною дитиною. Чоловік тоді запропонував компроміс - давай розпишемся і будемо разом жити до весілля вже фактично чоловіком та дружиною. Тому між розпискою і весіллям в нас 9 місяців різниці.
    Хоча зараз ота дата розписки є для нас визначальнішою, ніж фактично самого весілля. Бо жити разом ми почали тоді, і вся притирка проходила за ті 9 місяців. А весілля було вінчанням і святом для наших рідних і друзів.

8. sonyachne divcha

sonyachne divcha Well-Known Member

В мене взагалі інколи враження складається, що я одружувалась з іншою людиною ( а хоча до одруження саме я першою запропонувала пожити разом). Можливості пожити разом до одруження так і не випало, але зараз, через декілька років спільного життя нахлинає думка: а чи одружилася б я знаючи, що мене чекає в шлюбі (але то тільки в негативні моменти спільного життя), а з хорошим настроєм подивлюсь на чоловіка і думаю, як би я без нього жила, адже він такий дорогий і коханий.

Головне не вірити в те, що маленькі недоліки з часом можна буде перевиховати, чи змінити, а просто потрібно задуматись, чи зможу я миритись із тими недоліками чоловіка, але в декількакратному їх збільшенню, бо вони з часом тільки яскравіше проявлятимуться.

9. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Пожити разом - це добре.
    Але тут мова йде про життя до одруження з його батьками.
    Жити після весілля з батьками це одне ,а жити до весілля в статусі нареченої ( і то не факт) це зовсім різні речі.

10. kraplynka

kraplynka реалістка

Материнка, дівчата мене випередили з оцим
    А оце взагаліо геніальна фраза
    Дуже суб'єктивно - як на мене, ваш коханий розслабився. І він не хоче розвитку стосунків, а навпаки їх спрощення. Тут вже можуть бути варіанти - або то він людина така занудна, що йому ніц в тім житті нецікаво, лиш би вдома була вправна хатня робітниця, і ще батьки під боком в поміч, комп телік і усьо. Або він конкретно щодо вас відчуває, що ви вже є завойованою, і на все готовою заради нього. Я можу дуже помилятися, і ваш хлопець може мати якісь шалено благородні мотиви, але з вашої розповіді на 90% впевнена, що вам "світить" отаке
    Але й не радила б робити таких експериментів
    оскільки черв'як недовіри залишиться, і чоловік може вважати, що коли вас перестануть чимось влаштовувати ваші стосунки - ви почнете шукати інші варіанти.
    Вам перш за все слід зрозуміти почуття вашого обранця, його відношення до вас і яким чином ці відносини здатні вплинути на його можливість йти на компроміс, певні зміни. І ще самі добро подумайте над своїми почуттями, бо природне жіноче бажання створити сім'ю і народити діток може зіграти злий жарт (засліпити ненажарт).

11. sonyachne divcha

маю (напевно маленьку) але все-таки проблему у спілкуванні з чоловіком: він зачасто дозволяє собі піднімати на мене голос, а у всіх проблемах завжди робить мене винною (не має якихось необхідних продуктів у магазині - винна я, бо треба було в інший день за покупками зібратись; щось не так зробив майстер - ну то для нього це нормально, а якщо для мене щось не так, то я на наступний раз сама маю сидіти над тим майстром). Усе це ображає у ще більшій мірі, якщо врахувати, що я працюю на двох роботах і фізично не можу усього цього зробити (єдиний вихідний - неділя).

(сьогодні ще обгрунтував своє право кричати на мене - "у нас же рівноправ*я, то чого ж мені не можна голос підвищувати". пояснити нічого не можливо, бо він зразу ображається).

12. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Мені здається, що чоловіки часто використовують підвищення голосу. Як чоловік підвищує голос на мене, то тихим голосом йому кажу, що я чую. Але не з докором, а спокійно-преспокійно.
    А ще можна в момент підвищення голосу почати шептати, щоб звернути увагу чоловіка, що він втрачає контроль над інтонацією, або навпаки, вийти на його рівень підвищення голосу, але кричати, що ви нічого не чуєте (типу "я нічого не чу-у-ю").

13. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

може повернути у свою користь? якщо рівноправ"я, то і обов"язки поділити порівну))) по черзі ходити в ті ж магазини, відправляти смс, якщо згадали, що потрібно докупити, не критикувати !, а підтримувати одне одного, спробуйте спокійно і тихенько за горнятком вечірнього чайочку обговорити такі принципові питання.

14. Materynka

на днях прочитала, що чоловіки кричать від безсилля:scratch_one-s_head: може дійсно є в цьому щось. Насправді мабуть проблема в чомусь іншому і своє незадоволення зриває на вас. То вже треба копатися в тому глибше

15. Retaret

Retaret Well-Known Member

ну мене колись вчили, що крик - це ознака безсилля в принципі, без привязки до чол. чи жін. статі.
    По опису ситуації - таке враження, що чоловік дуже хоче бути домінуючим в сімї, але нічо мудрішого не придумав як через агресію.

16. EgoMusicus

А тут лиш напиши про якісь проблеми, то зразу починають копатись глибше і вишукувати якісь скриті розлади. Та всі ми зі своїми тараканами, нема ідеальних людей.

17. Materynka

Я теж тут про себе писала, і в моїй історії теж покопалися. :d23: всім чемненько подякувала і пішла в собі розбиратися
    так вас же ніхто не заставляє про щось писати, тим паче про свої проблеми. Так часом прискіпуються до якогось слова, але коли людина пише, то ж усвідомлює, що почнеться розсусолювання.

18. EgoMusicus

Раз тут пишуть, то потребують поради. І як у мене будуть якісь проблеми чи ситуація, коли потрібна буде порада, то напишу тут. Я писала в іншій темі, то теж вишукували приховані проблеми. Але хочеться почути поради, а не те, що у мене явно приховані проблеми, треба копатись глибше.

19. sonyachne divcha

так я до повністю розумію, що у описаних тут проблемах завжди починають "вишукувати", але ж насправді зачату це навіть може допомогти, бо у цьому всьому раптом бачиш зі сторони ті речі, які би варто було побачити раніше.

так я ж не проти його домінування, тим більше, що насправді дууууже вже хочеться просто "бути жінкою", я ж не винувата у тому, що він вже більш як півроку знаходиться "у пошуках себе" (тобто шукає роботу до вподоби), а я в цей час працюю на двох роботах, що він наразі займається домашніми справами, а у мене час залишається тільки поспати. (я б може хотіла, щоби все було навпаки).
    але досить часто чую від нього фразу, що певні речі мені варто робити самою, хоча зачасту вони більш чоловічі

20. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

ох, я б на то рявкнула "або ти домогосподарка і щось робиш по дому, або ти мужик з роботою!". Але не знаю чи то правильно.(сама в такій ситуація ще не була).