Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

Таке просто постійно! Я хочу щирості в стосунках...
    І тим більше, я визнаю і вибачаюсь за помилки і не брешу. А від нього правди в таких ситуаціях, нажаль, не почуєш. Я завжди не звертала увагу або пробачала. Мені просто забагато...

2. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

Щось радити тут важко, бо описали взагальному! Відповідно, роблю висновок, що у вас все зараз на купу навалилося в житті, та ще й чоловік не розуміє/не підтримує/не бере вину на себе! І ось терпіння не вистачило! В першу чергу, заспокойтесь самі, випийте заспокійливого чаю, обдумайте все, а ще краще обговоріть можливо з подругою про негаразди, про переживання ваші. Подумайте про те, що життя прекрасне: у вас є ваша половинка, а тепер ще і солодка донечка, згадайте про все приємне, що у вас є. А коли заспокоїтесь, то починайте говорити з чоловіком, не з докорами, а спокійним голосом, просто обговорити, без сварок!

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

Якщо я правильно розумію - Ви дозволяєте тому факту, що чоловік не попросив вибачення одразу (або й взагалі) зіпсувати Вам настрій? Ви самі вибираєте реакцію на події. Виберіть реакцію мудрої, впевненої в собі жінки.

Не кажу, що ситуація коли чоловік не просить вибачення за обрАзи є приємною. Повірте, я добре розумію Ваші почуття. Ми не вибираєм події, але вибрати реакцію на події - повністю в наших силах. Мені спочатку непросто було це усвідомити.. Але результат вартує того, щоб навчитись.

4. Ubuntik

Мене ображає те, що він не визнає своєї вини і бреше мені. Коли я взнаю праду, він НІКОЛИ не признає і не вибачиться. Буде дутись, ображати мене. І тоді вже я вибачаюсь і тягну стосунки!

5. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Відповідь: Re: Як врятувати/полагодити стосунки?

Щодо брехні, то це недобре. А от невизнання власних помилок це у чоловіків в генах. Я абсолютно серйозно це пишу. Уявіть собі, що для чоловіків вибачення рівносильно визнанню своєї помилки або ще гірше - помилОК! Нам, жінкам, це важко зрозуміти, бо наші гени нам підказують, що найважливіше це стосунки. А заради злагодження стосунків ми готові хоч вибачатися, хоч прощати, та багато на що готові.

А для чоловіка на першому місці завжди було і є... (як би це правильніше сказати) бути правим, переможцем, ніколи не помилятись. І це логічно з точки зору еволюції. Функціі чоловіка довгий час зводились до боротьби за виживання власного і своєї родини. Не можна схибити, стріляючи в звіра, бо родина загине без їжі. Не можна помилитись, змагаючись із войовничим сусідом, бо він вб'є тебе і забере твою жінку.

Таким було життя протягом кількох тисячоліть. І, як би це смішно не звучало, розгадку чоловічої нелюбові до вибачень ( та багатьох інших ньюансів) можна побачити в глибині тисячоліть. А жінки цілий день спілкувались із дітьми та іншими жінками. Для них помилки не були смерті подібними, і в їх житті важливе місце займали міжособистісні стосунки. Тому ми і вважаємо, що слово "вибач" це інструмент налагодження відносин. І щиро дивуємось, чому б чоловікам його не використовувати частіше. Але, повірте, для них це майже "смерті подібно".

Ну але які там у Вас обставини ми не знаємо. Якщо брехня з важливих питань, то це серйозно. Але ж Ви не пишете конкретики.

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Ubuntik, в першу чергу постарайтесь з чоловіком поговорити, щоб говорив правду, яка б вона не була, а ви старайтесь реагувати на ту правду як мудра жінка, яка б вона не була. Бо брехати починає лише через вашу реакцію на правду, я так думаю!
    І якщо вже він вас образив, провинився, то ви не вибачайтесь!

7. Ubuntik

Хотіла відповісти, написала цілу купу всього, але стерла. Аналізую нас і лякаюсь. Забагато скелетів наших стосунків вилазить із шафи. Краще робити все поступово...
    Напевно, я просто боюсь сама собі зізнатись, що його змінити вже неможливо. За 6 років цього не відбулось. Пробувалось і криками, вмовляннями, і коханням, і величезною зміною себе. А йому так добре, йому змінюватись не треба. "Хочеш розійтись - я не тримаю" - фраза багато пояснює.
    Одна форумлянка правильно радила - змінити ставлення до цієї ситуації. Але знаєте, мені страшно змінюватись. Я можу тоді подивитись на стосунки тверезо і піти... А причини є, багато причин...
    А чому я з ним? Бо кохаю, виравдовую його і надіюсь, що все зміниться... Зі свого боку, роблю все можливе для його комфорту, виявляю почуття, але це не вічно, я починаю здаватись...

8. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Може це у Вас такий період, після народження дитини? в багатьох таке буває, чоловік ще не усвідомлює, що тато, і поводиться як раніше, а Ви в один момент виросли, стали мамою, і тому все нервує. Чоловікам треба на багато більше часу, щоб адаптуватись до нової ситуації.
    Подбайте про свій комфорт, дуже важко жити чужими інтересами, чужим життям, навіть якщо це власний чоловік. Треба зробити так, щоб цей комфорт був ваш спільний, але для цього треба зусилля обох. Підштовхніть його якось так мудро, хай гляне на ситуації вашими очима. Все налагодиться ,бачила ваші фото, ви дуже гармонійна пара, тому є заради чого працювати.

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Здайтеся нарешті і почніть вимагати для себе!

10. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

коли пара одружується, то жінка думає що він зміниться, а чоловік - що вона залишиться така як є.
    Поки людина не схоче - ніщо її не змінить.
    І не треба кістьми кластися заради нього. Ви в першу чергу думайте про себе. Це звісно не означає що треба на чоловіка забити, ні в якому разі. Але в рот йому заглядати не варто.

11. Ubuntik

От мені треба навчитись жити для себе і донечки. Бо йому аж занадто добре біля мене. І мені свекруха і мама то прямо говорять...
    Бувають часи, коли я його ігнорую, зайнята чимось своїм - от тоді дзвонить по 100500 разів на день, каже, що скучає... Але, з другого боку, ревнує мене до тих занять. Почала активно тут сидіти - скільки можна читати ті Посиденьки. Тепер люблю у ВК полазити, пошукати малій одяг - скільки можна в тих шмотках сидіти. Він боїться, що я стану самодостатньою без нього?
    На рахунок змін у подружжі- то моя улюблена фраза) Просто деколи стає якийсь час полегшень, все здається так класно. Але після того ой як не солодко.... Вилазять великі проблеми. От, як навчитись, щоб те солодко-солодко не перетворювалось в гірко-гірко? Ось тут і потрібно змінити себе.

Ох, починали за брехню.... А про що тепер пишу:connie_pull-pigtail

12. jassystay

От власне, що за великі проблеми? Бо з того, що Ви поки що написали, тільки брехня виглядає, як дійсно велика проблема. А все решта, то такі дрібнички, до яких, як дівчата писали, можна просто змінити ставлення.

От Ви писали, що чоловіку біля Вас комфортно. Ну так це ж супер!!! Багато хто роками працює, щоб до цього прийти. Якщо йому добре, то все ок. Тепер залишилось Вам подбати про себе.

З його боку негарно, звісно, кидатися фразами "я нікого не тримаю", але це, як на мене, якийсь такий дешевий чоловічий понт. Читається між рядками, що він хотів би , щоб його більше хвалили, цінували і т.д. Негарний спосіб, але вважайте це іншою медаллю істерик, які ми, жінки, інколи собі дозволяємо. Теж негарно, але це вже якась крайня міра. На кшталт стрес-тесту: "Якщо любить, то втримає."

13. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

Ой , не люблю я того (але тут мова лише про мене) класно-класно , супер-супер .... Мене 100% влаштовує одноманітно-сіро-буденно у стосунках з чоловіком . Але я ще раз кажу , що в моїй голові , живуть мої таракани , і не треба робити їм психоаналіз . Мала я колись дуже серйозні стосунки з от такими качелями-припливами і твердо зрозуміла - то не моє . Добре , що вчасно змилася , бо розхитав би мені всі нерви . А по суті , то може трохи менше розповідайте свекрусі , бо якби там не було , то він їй дитина , а ви чужа . І це логічно .

14. Ubuntik

Так, йому біля мене комфортно - смачно приготую, поприбираю, цікавлюсь роботою, серіалами, фільмами, геймерка як і він, розділяю більшість його інтересів. Він мені так і каже, що кохає мене за те, що я така ж, як і він.
    Я нічого не розповідаю) Все і так видно))) Ввечері приходить додому - вечеря на столі, в хаті прибрано, коли все добре - і я усміхненна чекаю його. Коли прошу щось зробити, то саме ПРОШУ, а не наказую, як робить вона, він по-можливості мені все допоможе. В них взагалі погані стосунки, але ми не про те.... А коли ми посварені, то мій настрій неможлово не помітити.
    Буду вчитись відволікатись. :girl_claping:
    Як на то пішло - під великими проблемами я маю на увазі образи мене на пустому місці. Наприклад, довбуть його на роботі. Я нічого не знаю, мило до нього дзвоню чи пишу. Він у відповідь - відстань від мене, чи відхарся. Класно, нє? І пішло-поїхало.. Образи, приниження. І ще багато різного, чого не хочу згадувати.
    Я не кажу, що біла і пухнаста. Також можу злитись і сказати йому про це в трохи зарізкій формі. Потім підійду, поцілую і щиро вибачусь, а він продовжує сварню... Великою проблемою є і брехня...
    Відразу ж себе і поправлю - "велика проблема" для мене не означає глобальна. Це не трагедія в житті, це проблеми стосунків. Я тішусь, що всі живі і здорові, а все решту можна виправити. Надіюсь.
    Вже почала читати " 5 мов любові". Порадьте, що ще можна почитати.

15. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

я вже тут радила кілька сторінок назад одній дописувачці, пораджу і вам:
    http://familyclub.org.ua/
    там надають он-лайн консультації і хороша підбірка літератури на тематику стосунків пари.

---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:47 ----------

А ще є така книжечка в-ва Свічадо: Яцек Пуліковський, 12 порад для жінок, що прагнуть подружнього щастя. Вона така простенька, але суть в тому, щоб навчити чоловіка вас поважати (якщо він щось робить не так).
    Не давайте себе ображати, бо у вас росте донечка, яка вашу сімейну модель колись "вдягне" на себе - мусите падбати, щоб у неї був гарний приклад!

16. Ubuntik

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Помітила, що багато жінок після народження дитини розділяють свою сім'ю на "я і синочок/донечка" + "чоловік". Думаю з того багато проблем в стосунках. Треба бачити свою сім'ю як одне ціле, єдиний організм і робити все, щоб кожен член сім'ї робив так само. Бути однією командою, не розділятись. Тоді не виникатиме цих " а я для нього роблю це і це", а "він для мене не робить того і того".

---------- Додано в 18:29 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

Думаю, більшість люблячих жінок так робить. Ви занадто акцентуєте на цьому увагу. Принаймі з цього допису так мені здалось. Може в житті то й не так. Але менше з тим. Краще напишіть, що вам би бракує до повного щастя? Наприклад, щоб завжди говорив правду, щоб говорив приємні слова. На форумі можете не писати, просто для себе визначте ті побажання. Акцентуйтесь на тому, що він хорошого робить кожен день для вашої сім'ї.

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

А чув хтось про таке, що чоловік злиться на свою дружину коли незадоволений своєю мамою?

Ух та підсвідомість..

То я раптом згадала що таке колись читала...
    Ясне діло, що "діагнози" має ставити фахівець, то я лиш сказала щоб жінки не перегинали палку в самокопанні, бо буває так, що проблема може бути закопана в зовсім іншому місці і нема на то ради...

Останнє редагування: 25 Листопад 2014
  19. Ubuntik

Хммм. А в тому є доля правди. В чоловіка і його мами ну дуууже напружені стосунки. В нього дитячі обрАзи на неї, в неї - постійне невдоволення ним і його діями.
    І не раз він мене просив НІКОЛИ не бути такою як вона... І коли він щось таке в мені бачить, то завжди мені скаже. Завжди.

20. jassystay

О, бачите, звідки ноги проблем можуть рости. Не знаю, яким чином, але з цим точно треба щось робити. Можливо, треба поступово і м'яко підводити його до примірення з мамою. Думаю, це важко, але гра вартує свічок. Ви зробите велику послугу і собі, і доні на майбутнє, бо ставлення до мами чоловік переносить на ВСІХ жінок. Мама це як прототип жінки, так само, як для дівчинки батько - прототип чоловіка. Тому, якщо Вам вдасться хоч трохи змінити його відношення до мами, то буде і Вам добре, і всім.

А щодо словесних образ, то десь читала поради психологів, як правильно реагувати. По-перше, треба наперед попрацювати із собою і приготувати схему поведінки. Бо коли це стається, то людину накривають емоції і вона робить або говорить дурниці. Отже, скажіть собі, що наступного разу Ви не будете нервуватись і відповідати йому тим же. По-друге, треба спокійно донести до нього, що Вам це неприємно і Ви не бажаєте більше такого чути. Використовуйте Я-повідомлення, напр. "Мені неприємно таке чути від тебе. Я прошу тебе ніколи більше так не казати". Ну і по-третє, розберіться в причинах і проаналізуйте ситуацію. Можливо, у Вашому випадку чоловікова мама або тато так реагували, і він просто їхню поведінку копіює. Це поганий варіант, але з ним можна впоратись. Може також кажіть чоловікові, що Ви розумієте його почуття, що він має проблеми на роботі абощо, але Ви не хочете, щоб Ваша доня бачила і чула неповагу в родині, бо не хочете, щоб вона вважала це за норму і робила так само.

ПС. Зрозуміло, що в гарячий момент дуже важко не психанути і спокійно таке розказати чоловікові, тому і треба готуватись наперед. Як мінімум, промовчіть зразу, а коли заспокоєтесь, то спокійно обговоріть ситуацію. Згоряча легко наговорити такого, за що потім прийдеться вибачатись.