Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Музик

Музик Мартуська

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

от, знаєте, перечитала, і почуваюсь тираном. насправді. бідний чоловік, як він ще зі мною може жити? я тільки те і роблю, що його пресую.
    і ніяка я не бізнес-леді, я навмисне вибрала роботу, яка дасть можливість здійснювати всі задуми, які приходять мені до голови.
    і взагалі я зараз не лише про гроші. якби він прийшов і сказав, чого хоче, я би хоч в наметі жила на краю світу і рятувала з ним рибок від глобального потепління. але ж я не можу отримати відповідей, які мені потрібні. чи стосунки - то намагання зробити життя чоловіка комфортним за мій рахунок?
    ми планували діток, ну як можна планувати щось з людиною, яка каже, що ніколи не задумувалась про майбутнє, бо то зайве

2. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Ой дівчата, поперечитувала то все і таке враження, що стосунки то суцільна каторга, особливо для жінки. але ми самі часто собі створюємо зайві проблеми. звісно, над стосунками треба працювати, але ж і задоволення має бути від них. тому, я особисто для себе зробила висновки, що менше треба паритись здоровіша буду:girl_wink:. таке враження, що ми аж занадто переймаємось різними прикрощами у відносинах, ламаємо собі голову як їх вирішити і що хіба стає від того легше? думаю, треба робити, що по силам, але не забувати тішитися приємними моментами.

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

4. zetta

zetta Well-Known Member

Я то хотіла написати але стрималась ... Ну ви самі все сказали .
    Марта, насправді не знаю чи хтось подумав що ви тиран . Можу сказати хіба що найперше всіма силами заспокійтесь бо можете почути те що вам зовсім не потрібне зараз , чи не те що хочете почути. І запуститься руйнівний механізм всього ...

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Так спочатку класно, але потім починають вилазити різні моменти. Краще зразу все по поличках розкласти. Ну і з часом важче стає - діти, побут...

6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

не знаю чи такі стосунки будуть дуже щасливі. Знаю одну пару, де жінка успішніша за чоловіка, але як на мене, вона саме такого собі обрала, щоб все тримати під контролем. І принцип в неї по житті - я краще зроблю. Їй так добре, але чи можна брати такі стосунки за взірець?

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:09 ----------

не тираном, а стомленою жінкою, яка має думати яку сукню собі купити, а не паритись де взяти гроші. Мартусю, вам тре відпочити від всіх і вся.

7. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

такі приклади є, але то люди мають бути такі: жінка не муситиме хотіти когось сильнішого за себе, а чоловік має бути по житті такого типу (підкаблучник або слабкіший морально)..але я теж притримуюсь думки, що в таких стосунках сильна жінка захоче когось сильнішого за себе, а це буде складно..

дурниці. просто ви або кардинально різні і різного хочете по життю (і це або влаштує вас обох або стане камнем спотикання) або просто в данному питанні у вас різні погляди, тоді тільки говорити і домовлятись.

8. Музик

Музик Мартуська

так ж радять не говорити... заплуталась. дам собі ще часу все обдумувати

9. lilochok

lilochok Well-Known Member

були і у мене такі думки. Казала, що звільнюсь. Чоловік казав, що я маю повне право це зробити і він не буде проти. Але працювала і працюю я не лише для чоловіка

---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

а ще мені трохи допомоги спільні цілі. Знайшла те, що ми обидвоє хочемо. У нас це - піднятись на найвищу вершину Грузії. Визначили коли, що для того треба і скільки то вартуватиме. Щомісяця звітуюсь йому по фінансах (веду домашню бухгалтерію) і кажу скільки відклали на досягнення мети. Згадуємо скільки ще треба. Спочатку просто погоджувався, що з нашою фінансовою ситуацією ми нічого не досягнемо, потім почав говорити що треба знайти додаткове джерело доходів, а тепер робить дещо. Любить чоловік піцерії і погуляти з друзями. Кажу, щоб йшов, але в Грузію ми не зможемо поїхати. Тепер ходить рідко. І так в кожній дрібниці. Можливо і Ви щось знайдете корисного у моєму досвіді

10. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Музик, напевне майже у кожній сім'ї виникають схожі проблеми. Наша сім'я - не виняток. Був період, коли чоловік залишився без роботи (навіть два таких періоди). У перший - сім'ю забезпечувати довелось мені (нас уже було троє). А чоловік сидів на дивані з не дешевими журналами, коли я пахала. Мене то трафляло страшно))). І скандали були, а він не знав, куди податись, то була криза 2008-2009 років. Але перед самим народженням малого (за два тижні) я мусила закінчити працювати. І Бог нам допоміг, з'явились ідеї, перші спроби (невдалі, але...). І поіхало, і навіть пречудово))). І я зараз розумію як добре, що був такий період, бо він дав зрозуміти, що ми опора один для одного. У той важкий час мені інколи здавалось, що йому вже так добре, і він не хоче змін. Але є великий плюс у мого чоловіка - він любить подорожувати, а на це потрібні гроші. Тому треба рухатись. Якось так. На все свій час. Тримайтесь!!!

11. padesnig

padesnig Well-Known Member

В нас теж було якось так. Я маю кращу роботу, чоловік щоб "не відставати" завжди мав 2-3 менш компенсовані роботи. Насправді він дуже розумний але лінивий. Лінивий в сенсі подумати про майбутнє або мати якусь мету. Йому добре так як є. Так от, він погодився поступити в університет (знову) і отримати абсолютно нову для нього професію, яка буде приносити більше доходів. Навчання йому дається досить легко, хоча забирає багато часу. Тому не шкода ні часу ні витрачених на це грошей.
    Я до того, що чоловіки часом ліниві і не дуже амбітні, в певні періоди життя. Але коли ці періоди затягуються, то це може дратувати. Якщо просто чекати поки цей період закінчиться, то це може бути досить довго. Насправді чоловікам зручно на дивані, вони там можуть надовго застряти.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мені так здається, що більшість чоловіків саме така, що їм добре так як є. Міняти щось кардинально їм не хочеться, особливо коли поруч є жінка яка трясе землею.:girl_blum:
    Жінці також можна просто лягти на диван і розслабитись.:connie_pull-pigtail

13. padesnig

padesnig Well-Known Member

Можна напевне, але амбітність не дозволяє. Як можна нічо не робити :). Завжди є куди покращуватись, або пробувати щось нове.

14. Маруся-мама

Я зовсім не про те, але вам видніше як читати.

15. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

та і більше б пасувало жінці лягти на диван, то ж чоловік має бути "добувач" всього в сім"ї))
    Але я б також так не змогла навіть через силу , чи просто з принципу "лежати" (що вважаю дурістю ще тою) , може всетаки пробувати говорити, пояснювати, домовлятись якось. Сім"я це праця двох над собою.

16. Retaret

Retaret Well-Known Member

а мій так і каже - я все до хати добуваю - тобто заробляє гроші і робить основні покупки (за моїм списком) ну або разом їх робимо. Але шо з тим всім закупленим далі робиться і навіть куди воно складається то він вже переважно поняття немає )) І при цьому до хатніх справ його запрягти то теж "мистецтвувати" треба. Хоч і робить часом шо треба, але швидше за принципом "Мужик якщо сказав що зробить, то зробить!! І не треба кожних пів року йому про це нагадувати!!":girl_haha:

ото власне, що над собою. Бо як хочеш змінити іншого, то не треба йому нічого пояснювати, а в першу чергу себе самого змінити відповідним чином, щоб це провокувало зміни в партнерові. Але я то наразі усвідомила лише розумом. З практикою ше хромає )))

17. Маруся-мама

Мдям! Тепер я точно переконалась, що в мене не чоловік а жінка, бо мій все робить, на місцю всидіти не годен, та щей нам постійно каже що робити. Я б вже з задоволенням ней собі ляже і спить.:girl_blum::girl_haha:

18. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

У мене аналогічно, вчора прийшов з роботи, і давай перемивати посуд, яким ми рідко користуємось, бо він весь в пилюці, і мені це не заважає, бо я ним не користуюсь, а йому заважає, і мив там все десь 2 години. Я думаю, краще б вже ліг і лежав, а сьогодні, знову казав, має повно роботи в хаті. Нє, ну я не проти, але всьому свій час, є субота, в яку ми спільно прибираємо хату, будь - ласка мий що хочеш, а після роботи, коли хочеться лягти і відпочити, нє, на місці він не всидить. Ото кому кажу, то кажуть мені люди, що то я ненормальна, хай робить, як хоче. Але вже починаю нервувати з того поводу, бо чоловік і на базар ходить і сміття виносить, по вихідних і сніданки готує, в хаті прибирає, варення крутить, випічкою і десертами експерементує. Вже починаю думати "що забагато то не здорово".
    Але з другого боку, поки має бажання і натхнення, я перечити не буду :)

Останнє редагування: 16 Жовтень 2014
  19. Маруся-мама

Однозначно! Як хоче, то нехай товчеться, аби тільки потім не ставив мені це в приклад, мол - он глянь, я можу, а ти? А я не можу, бо не хочу і вубше... Я вредна!:girl_in_dreams:

20. Retaret

Retaret Well-Known Member

ой дівчата, незнаю кому як, а в мене ваші дописи трохи теє... викликають заздрість :girl_blush2:
    з того виникає думка, що до одних хлопів того мистецтва все життя буде треба, а деякі просто інакше виховані чи то інакший характер мають вроджений...