Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

Ну...
    Є думка, що "всі мужики - козли", або Козловці... :)

Переконати можна тільки того, хто слухає (вперся в стіну - почав думати/слухати).

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Можна і поміняти, аби бажання було. Тіко, аби поміняти треба заїжджати дуже здалека і ДУЖЕ обережно. Бо як бульдозером поїдеш, то на танк можеш напоротись.

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

ну або
    http://www.youtube.com/watch?v=RqlGFBbAqRk&feature=related

3. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Ха-ха, я теж на це звернула увагу) Це дуууже показово! Плюс якесь гидливе почуття від його писаній завжди виникало. Леві - набагато розумніший та інтелігентніший. Наприклад)

4. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та ясссно, куда мені..

А допомогти розпізнати і направити у правильне русло, це по вашому, не є допомога чи контроль?
    Написано те ж саме, тільки іншими словами. Хоча це не є тема "правила роботи психолога", тому завершую.:girl_bye2:

5. RamirZ

RamirZ New Member

Маруся-мама, Ви писали:

Це кілька прикладів. В них, в самій риториці дописів, я відчуваю (це ІМНО) певні ігротехнічні прийоми (особливо оте про ґудзики, як у пісні «Нажми на кнопку – получиш результат»). Те, що Ви висловлюєтеся так на адресу власного чоловіка, вже говорить про нерівність стосунків. Ви його таки намагаєтеся переробити, просто застосовуєте більш тонкі засоби впливу. Вашим стосункам це підходить, моїм – ні (мій чоловік відчув би такі маневри зразу, він того в першому шлюбі наївся). Тому я й пишу, що в нас інша модель, хоча зовні вона схожа із Вашою.
    В писали:
    От реально тих, хто так пише, били хоча б колись??? Домовлятися, вчитися говорити з людиною можна було б радити, якби чоловік не використовував жінку в якості «груші». Тут уже треба радити на самбо записатися чи, як Ліля писала, брата-батька на розборки запросити.
    Де Ви побачили в дописах, що вона з ним п’яним намагалася розмовляти? Це Ваші здогади, припущення. На мою думку, хибні, бо вона саме уникала спілкування – пробувала до мами втекти, переждати і отримала на горіхи.
    До психолога може хоча б сама вона сходити. Не знаю, чи врятує це стосунки пари, але, можливо, хоча б із самооцінкою якось вдасться попрацювати, бо там явна отакенна проблема.
    Я згодна із Яруська:
    Знаю такі пари, де одного з пари неможливо було до психолога завести. Всі вони розпалися, тому я для себе зробила висновок, що така відмова – це теж показник серйозного негаразду із несприятливим прогнозом.
    До poputochka:
    Хіба не видно, що він не те, що не усвідомлює, він свідомо уникає спілкування, щодня?

До штатівського психолога я б і не порадила йти, а от в Україні є фахівці. Принаймні, близьку мені людину витягли із кількарічної депресії, пов’язаної із невротичним коханням. Я теж намагалася допомогти, може, десь і моя «цеглинка» є в тому одужанні, але без професійної допомоги неможливо було впоратися, хоча всі – люди із вищою освітою, не «зелена молодь».

6. poputochka

poputochka Well-Known Member

Та якраз і видно. Тому, і пишу, що до психолога таку людину затягти нереально, і психолог в цій ситуації не допоможе. Це ж Ви писали про психолога як про "палочку-виручалочку" цих стосунків
    ...

7. RamirZ

RamirZ New Member

Це не паличка-виручалочка, а варіант дій з пошуку діалогу для того, хто зацікавлений у вирішенні проблеми.

З іншимим ж людьми він якось комунікує? А з дружиною - блок. То я й припустила, що, може, третій зможе їм допомогти порозумітися.

8. Маруся-мама

Допомога, але не контроль. Коли психолог працює з людьми він/вона допомагає перестати показувати пальцем один на одного, а розвернути палець на себе.

Пані РамірЗ - ви все перекрутили і всі висновки які ви про мене зробили велика БРЕХНЯ!!!! Запитайтесь в моєї куми про те ЯК я маніпулюю будь-ким, і хто на чиї ґудзики тисне. Мою куму ви читаєте без упередження, а моя українська мова не настільки літературна і з великим впливом англійської, тому ви мене не читаєте.

You don't have to join every discussion you are invited to. Thus, I've decided to do just that.

9. RamirZ

RamirZ New Member

То маніпулятором є ваш чоловік? Я дійсно не розумію.
    До чого англійська? Ви, напевне, щось не так прочитали.

Ви не відчуваєте, що коли ви порівнюєте чоловіка із «брєвном», то це Ви себе позиціонуєте як суб’єкта, а його як об’єкт Вашого впливу? Ви змінюєте себе – це Ви маєте на увазі «намагаєтесь достукатися до «брєвна»? Цікаве трактування партнерства в родині, як на мене.:) Але то Ваше право.

---------- Додано в 15:12 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

10. Маруся-мама

Он в тому то і воно.

Щодо "брєвна", то просто я іншого покоління людина і виросла добре пам’ятаючи ось цей мультик. І використала узагальнення, для посилення ефекту, проте, це зовсім не стосується мого чоловіка.

http://www.youtube.com/watch?v=SXakMmN5QlE

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

Ну чекайте, а вплив на Вашого ж коханого то так погано? Ви впливаєте на нього хочете цього чи ні, адже ви живете разом. Він впливає на вас, а ви на нього. Зауважте, не тиснете і до чогось заставляєте, а просто впливаєте. Це як не крути, а у всіх родинах мусить бути. Не тиск, а певний вплив.
    Для прикладу, він привик залишати посуд на столі після того як поснідав. Під впливом ваших прохань він починає за собою прибирати. Це ж також можна назвати маніпуляцією, чи не так? :girl_wink:

Останнє редагування модератором: 20 Квітень 2012
  11. RamirZ

RamirZ New Member

Мультик знаю. Не подобається мені підтекст, як не крути. Думаю, чоловікам образливо таке їх сприйняття.

Я намагалася згадати якусь ситуацію, подібну до прибирання за собою тарілки… Ви знаєте, у нас взагалі немає таких тем для обговорення (шкода часу на такі речі). Ще на початку, коли відбувалося «притирання», проговорили одне одному якісь ключові речі (певні «хронічні» недоліки, забобони, «табу» тощо), з’ясували хто як до цього буде ставитися при співжитті – узгодили і живемо далі. Щось переглядаємо, щось прибираємо чи доповнюємо. Але, на щастя, - не про тарілки. :) до речі, те, що ми не будемо чіплятися одне до одного за такий побутовий дріб’язок (я на такі розбори сімейні до свого шлюбу у подруг надивилася вдосталь) – це теж один із проговорених на старті пунктів.

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А відколи то між допомогою і контролем стоїть знак дорівнює? Нема ніякого контролю. Людині просто дають поради, а вона вже сама вирішує, що з тим робити.
    А тоді в одному напрямку.
    Якщо психолог працює з парою, то він не постійно з ними двома зустрічається, а по черзі з кожним, і тоді кожний 2-ий чи 3-ій раз з обома. І він лише спостерігає й вказує на речі, які викликають тривогу. Відповіді ж пара сама для себе знаходить. І діялог вчиться налагоджувати сама. Нема там контролю, коротше.

13. Маруся-мама

Та чому зразу чіплятися. Просто спілкуватись тут виключається, чи що?

Ми до шлюбу не жили разом, тай навіть і не дуже зустрічались, отже після шлюбу треба було говорити.

14. Liliyah Romanova

Щодо ґудзиків, то тут це звичайне словосполучення. Навіть дітей вчать не реагувати, коли хтось "натискає на їхні ґудзики". І це зовсім не означає маніпуляції. Це означає, що людина вчиться поважати іншу особу й не бити в больові точки, якщо вдарили у її. ;)
    Ну, аби сказати чоловікові, що йде до мами перечекати, поки він протверезіє, то треба таки щось сказати, ні?
    А ви не припускаєте, що то просто слова, за якими криється щось інше? Не зі всього, що на поверхні, можна робити прямі висновки. Дуже часто зверху - лише вершина айсбергу.
    Всі пари різні. Для деяких обговорення побутових речей важливе.
    Є одна файна книжка - п'ять мов любові. Так от там власне чудово показано, що кожна людина потребує іншого задоволення потреб. Багато від виховання залежить або звичок. І власне для деяких людей виконання побутових речей показує, що партнер поважає та любить, а якщо раптом щось незроблене, то сприйняття таке, що повага кудись зникла, а з нею і турбота.

Після шлюбу треба майже всім говорити. Людина ж міняється, тому час від часу вилазять різні речі. Властиво ПІСЛЯ шлюбу треба більше говорити навіть, ніж ДО. Хоча і до треба говорити багато.

15. RamirZ

RamirZ New Member

Ми теж не жили разом до шлюбу, але розмовляли більш ніж пів року дуже багато (обоє любимо поговорити на філософські теми :)), крім того, обоє вже на той час мали багаж розчарувань). Списку ніякого не було. Наприклад, я сказала, що точно не буду зразковою господаркою, бо всю роботу не переробиш, а я ще й читати люблю (манія така). Не знаю, що там намалює фантазія, але як для сім’ї з малою дитиною у нас достатньо чисто – нас обох влаштовує, я мала на увазі. З другого боку, маю одну єдину рису, яку вважаю цінною для нашого шлюбу, це неконфліктність. Не люблю сімейні розборки, може, тому, що все дитинство прожила серед них (у батьків була повсякчасна війна з будь-якого приводу, в сусідів «вбивали» одне одного сп’яну).

Ви і таке вважаєте діалогом: «Я до мами…» - дуффф кулаком в обличчя ??
    Крім того, можна і мовчки намагатися піти і отримати те саме. Бачте, я намалювала такі варіанти, Маруся – інший. Як насправді – знає сама учасниця подій. Тому я й кажу: або треба більше знати про те, що там відбувається, і тоді можна якось намагатися допомогти, або – до психолога, приміром.

Говорити в родині треба. Питання: на чому робити «фокус».
    Так, сім’ї різні всі. Я про свою розповідаю, бо, можливо, комусь то допоможе в його стосунках. Читаю Ваші дописи – бо мені цікаві усі точки зору і чому вони саме такі сформувалися, ті точки зору.

16. Liliyah Romanova

Кожна розмова - діалог.
    З допису відчитується, не просто "я до мами".

17. RamirZ

RamirZ New Member

Вище ж уже домовилися тут, ніби, що не всі розмови є діалогом, повноцінним діалогом.
    Ви справді, Лілю, вважаєте, що та жінка три рази собі влаштувала побиття, намагаючись поговорити із п'яним "за жизнь"?

18. Liliyah Romanova

Ні, не вважаю. Я вважаю, що якщо чоловік б'є жінку, то винен завжди чоловік.
    Однак правдуватися з п'яним (чиїм би чоловіком він не був) я би не наважилася. Колись мала необережність допомогти п'яному встати. Він подякував. Але бабуся мені такого потому нарозповідала про п'яних чоловіків, що другий раз я би, певне, вже не допомогла, а обійшла би. І своєму п'яному чоловікові навряд чи намагалася б пояснити, куди я йду і чого.

19. Яруська

Яруська Well-Known Member

Це теж всього лиш слово, таке саме як "брєвно"
    Для мене воно означає, що психолог, психотерапевт "контролює ситуацію яка відбувається в його кабінеті", тобто якщо двоє занадто збуджені і конструктивно не можуть викласти свої думки, а хтось ще захоче зробити оце своє "дуффф в чоло", то в кабінеті цього зробити не вдасться, а вже чи то під впливом самоконтролю чи психолог знайде слово-гудзик яке припинить рукоприкладство, чи просто когось виведуть, це для мене і є контроль ситуації.
    От порад якраз і не дають, це табу.

Ось тут гарно в одному реченні є визначення, але на себе, не в пошуках своєї вини, а для зміни ставлення. Та і взагалі, тих технік є море, тому ще треба шукати спеціаліста який підійде.
    Щось ми в джунглі забрели...

Та ладно, Ліля, не наговорюй на чоловіка:girl_haha: Хамство і бидлячість не вилазять в п"яного чоловіка на пустому місці, вони в такого і тверезого десь сидять і чекають...

20. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

А я уявляю і навіть таке саме мала. Один в один. Хатня робота, стосунки чи рідні діти - все в один ряд. Вони є. Вдома наварено, прибрано і діти шмарки рукавом не витирають - все працює, мене до відома не поставили, яким способом, та й добре - мені і так нецікаво, то навіщо щось міняти.
    Дівчата, ви були в психолога? Я була. Не давав порад, підказував, в якому напрямку мені думки скерувати. А висновки я сама вже мусила зробити.

Взагалі тема - еверґрін, безнадійний при чому. Ситуацію в заголовку можна обсмоктувати безкінечно, як і причини зради чи побиття - бо чужа сім’я темний ліс, універсальним дагнозом є "бачили очі, що вибирали".