Як врятувати/полагодити стосунки?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Dana K, 23 Липень 2009.

?

Треба боротись за сім'ю чи все відпустити .

1. боротись

60 голосів
    82,2%
  2. відпустити

13 голосів
    17,8%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Як врятувати/полагодити стосунки?

Та власне, що відмовляти вмів завжди, бо відомо який народ наші люди: "як то ти зі мною не вип'єш?", а жінці його казали, що в неї поганий чоловік, бо він пити не вміє. Хоча він і по хаті допоможе, і грошей заробить, і жінку дуже шанує. А тут перемкнуло - не зумів відмовити старшому чоловікові й усе. :xaxa:
    Я лише про те, що категоричність то файно, але вона з віком минає. З віком, з досвідом, із розумінням, що ідеал не в ідеальності полягає, а в чомусь набагато складнішому.
    От маємо тут приклади сімей. Надзвичайні сім'ї. В такій єдності живуть, такому розумінні, скільки допомагають іншим. І то щиро, від усього серця. А от пощастить часом почути, що вони перейшли в молодості, в перші 10 років шлюбу, то волосся дибки стає, бо важко повірити просто, що ті люди перейшли стільки всього й далі є разом. І то дійсно є разом, одним тілом, а не тому, що діти чи ще щось.
    Так що воно легко казати та радити, що "от все, кінець, кидай і втікай", але треба таки обережно до чужої сім'ї приступати, бо ніколи не відомо, чи проблеми сьогоднішнього дня приведуть до великого розвалу чи до правдивої єдності та глибокого взаєморозуміння.
    Це так, без дотичності до конкретних випадків, але з дотичністю до поспішних порад та висновків.

2. aknelitta

aknelitta New Member

Згідна на всі сто. Через свою невпевненість ви злі на себе, сама до себе чіпляєтесь, дратуєтесь, і ця вся роздратованість передається на інших.
    І чому це ви маєте бути йому вдячна, що він на вас одружився? Це нехай він радіє, що ви обрали його, а не когось іншого.
    Історія (реальна) - одружились, жили, все було ок...але з часом почалось - ти страшна, а я гарний, ти тупа і ніц не вмієш, тобі нічого не підходить.....постійні сльози, спроба вгодити, щось змінити - та все марно..... дійшли до розлучення і теж фраза - я от собі відразу знайду, а ти так і будеш сама, кому ти така потрібна.....
    Розлучились, вона "доросла" до начальника відділу, знайшла нову любов, точніше любов її знайшла; він переконав її, що вона сама найкраща, сама наймиліша, сама-сама...як йому це не важко було. Одружились і мають діток.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так, розкажу про свого чоловіка.
    Він досить спокійна, добра , чуйна людина. Трохи впертий, але якщо не буди віслючком то терпимо, зато коли вип"є, дівчата, то зовсім не та людина, повна протилежність. Він таке може витворяти, таке виговорювати, такі вчинки робити, хоча я з часом навчилася прогинатися відповідно до його стану і тепер ніколи в житті не проводжу розборки тоді коли він не тверезий. Я не говорю п"яний в зюзю, а навіть випивший, бо будь-що в нього може визвати таку непередбачувану реакцію, що потім взагалі жалію що рота відкривала.
    Хвала Богу то не часто, але бувають випадки, тоді всю злість і образу я перетовчу в собі, а на другий день вискажуся, але зло перегорить і то вже виходить просто розмова, а не скандал з качалкою.)
    А ще колись моя бабця казала: "хочеш подивитися чи можна за ту людину заміж іти, дай йому горілки і подивись як він буде себе вести". Дійсно правда інколи такі спокійні люди таке можуть витворяти що просто не віриться.
    Хто не зіштовхувався в житті, то напевно важко уявити, я то розумію...

---------- Додано в 08:49 ---------- Попередній допис був написаний в 08:38 ----------

Одного разу я втікла до мами, декілька погрожувала розводом і знаєте- то самі дурніші вчинки напевно які я в житті робила. Раз таке може сприйме, другий ні, трретій- сприйме це як якусь забавку і ніц то не дасть. В таких випадках треба приймати міри в середині сім"ї, а не втікати від них.
    Я вірю що в сім"ї все можна пережити і склеїти, єдине щоб було бажання і кохання. Може хлопець передуріє і перестане, переосмислить і залишиться прекрасним сім"янином, з віком багато поглядів на життя можуть змінитися...
    Як згадаю себе на 1-му, 2-му році подружнього життя і зараз на 6-му- то небо і земля. На початку таке було враження що я замість того щоб обійти гострі кути стороною прямо на них йшла і напорювалась, ранилася, зараз багато чого вдається обійти, уявляю що буде ще через декілька років.)) З часом людина пристосовується і багато непотрібних скандалів і розборок обходять сім"ю стороною.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Розумію, жи святА, горілчане питання ще не вивітрилося, але...
    Пропоную про алкоголь дописувати у відповідну гілку.

Та йой, Лілю...
    Ми ж тут всі фсьо знаємо, достеменно! Щас нарадимо-розрулимо, мінута-вісім... [​IMG]

"Качалка"? [​IMG]

Не сперечаюся, погрози можуть діяти зовсім неочікувано. Очікувано діє лише РОЗУМІННЯ.

5. olerusya

olerusya sweet candy ;)

на жаль, всі то прекрасно бачать і знають, бо ж зустрічаються не день і не два до весілля, але чомусь більшість жінок вважають що після весілля все зміниться, піде на краще, а виходить переважно навпаки.

6. Музик

Музик Мартуська

була щойно в нас чергова розмова, виявляється, все, що він казав - то для того, щоби болячіше мене кольнути. і насправді він і близько такого не думає.
    отакий-от він загадковий в мене

7. AilataN

AilataN жива

8. levandivka

levandivka З яйцями...

А навіщо? [​IMG]

9. Музик

Музик Мартуська

злився він на мене\роботу\життя\ще щось

10. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

І тому треба робити боляче коханій людині?
    Хіба якщо та кохана людина дуже дістала своїми розпитуваннями типу "що сталося".
    Вибачте, якщо те, що я пишу, звучить трохи гостро, але так думаю.
    Обіцяла собі, що не буду дописувати у такого роду теми, бо коли не знаєш реальної ситуації, не чуєш обох сторін конфлікту, важко дати якусь нормальну пораду, та й чи потрібно(?)
    Маю родичів, які також вже три роки не можуть вжитися. По словах дружини: чоловік її б"є, грошей не дає, ще й випиває інколи.
    По словах чоловіка: вона їсти не готує, всі гроші дає мамі, сама перша починає його бити (в її сім"ї традиційно мама б"є тата), а він просто не терпить і дає здачі.
    І от попробуй щось порадити в такій ситуації.
    Я вже давно вийшла з їхньої гри, а недавно і вся моя сім"я самовизволилася :)

11. levandivka

levandivka З яйцями...

І що? [​IMG]
    Це поважна підстава для терору?

А є свідоцтво про кохання? [​IMG]
    Від шлюбу пройшло аж 2 роки з 2Х...

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і ви це вважаєте гідним поясненням його поведінки?
    та яка різниця які у нього складнощі і де, яке він мав право приходити і ту свою злість/невдоволеність згоняти на вас?
    Нехай йде в спортзал і там грушу гамселить, нехай спробує до когось сильнішого зачіпатись, отримає в чоло і на тім заспокоїться, але при чому тут жінка яка по суті не винна в тих його труднощах?

13. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Думаю, що не так важливо скільки років вони у шлюбі, але взаємоповага повинна бути (навіть якщо не брати до уваги любов)

14. levandivka

levandivka З яйцями...

Вам не зустрічалися люди, для яких "взаємо-" і "повага" не є звичною нормою?
    Згадую перші роки першого шлюбу - Ідіот! Чим і про що думав?!

ЗІ: стаж і вік теж "має значення" (с), не тільки розміри...

15. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

забула додати...
    8. Ми завжди цілуємось, якщо хтось йде з дому (робота, магазин, тощо), навіть, якщо перед тим сварились...

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

17. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Раз лихий на весь світ, значить, на всіх зриватися має. Чи тільки на Вас? Хібі Ви раба чоловікові своєму? На татові/мамі своїх також зло зганяє? Якщо ні, чому думає, що на Вас можна?
    Це терор, правильно п.Левандівка каже. Люди своїх котів шанують, а тут людина, власна дружина... Говоріть йому! Що це нестерпно, дико, хай зрозуміє, що робить.

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не загадковий. Якщо людина так робить, вона захищається. Може, вам і справді зайнятися собою й зробити паузу в наріканнях? Наберете трохи певності в собі, тоді й починайте розмови знову. І не старайтеся бути ідеальною дружиною-господинею. Най трохи побачить різницю, як може бути. Швидше навчиться шанувати вас і вашу роботу.

Останнє редагування: 17 Квітень 2012
  19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я кунічно дуже звиняюсь, але що це за підхід, що ви повинні бути йому вдячні за те, що він вас взяв. Ну це вже трошки перебір. Навіть такі думки не допускайте. Ви що на полиці лежали і пилюкою припадали, а він вас пожалів і взяв, на знижку? Ну щось мені дуже таке не подобається.

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В моєму дописі було чітко написано. Якщо вдарив раз-то є зле, але якщо вдарив другий раз, то буде продовжуватись. Тобто другий-третій вже б не мало бути (якщо людина здатна зрозуміти і жалкувати про свої вчинки)...
    Йдеться про критичні ситуації в сім"ї. Звичайно,що при кожній сварці тікати до батьків не будеш. Та і можливо потрібно поступати якось по-іншому. Основне - дати зрозуміти всю критичність ситуації. Щоб чоловік знав, що якщо таке повториться, то на цьому буде крапка. У кожного в сім"ї воно по-іншому і кожен сам знає як краще впливати на свого чоловіка.
    Йдеться про те, що впускати все на смотік не варто. Треба щось робити, бо то є дійсно великою проблемою...